• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım?

gelgitliakrep

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2020
21
8
6
Biraz uzun olacak ama dertleşecek ne bir arkadaşım ne de annem babam olmadığı için içimi dökmek ve sizden kızkardeşinizmiş gibi yardım istiyorum.
Eşimle ben üni 1 öğrenciyken evlendik.Annemle babam ayrı,annem ciddi anlamda problemli dünyanın en tatlı dilli insanı olsanız geçinemeyeceginiz ve küçüklüğümden beri bana garezi varmış gibi hep beni aşağılayan bela okuyan kötü bir insandı.Annemi hiç sevmedim.Babam deseniz zaten hayaletti her zaman maddi manevi.Okul kazandım 2 ay sonra annemle bir tartışmamızda beni evden kovdu.Şansıma 3 gün sonra Kyk yurt çıktı gittim yerleştim hiç aramadı sormadı o gün bugündür 4 yıl olacak görüşmedik.
Yurt yaşamım oldukça sıkıntılıydı.Sevgilim şimdiki eşim sürekli evlenelim diyordu.1 yıl zar zor yurtta kaldıktan sonra adeta yurttan kurtulmak için evlendim.İlk zamanlar fena olmayan evliliğim zamanla sürekli küfür eden aşağılayan vuran kıran bir adamla ağlayan yapayalnız bir kadının evliliğine dönüştü.Onu seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama avmde sokakta hatta küçücük kızkardeşlerimin yanında bile sürekli küçük düşürüyor küfür ediyor vuruyor.Dışarı çıkmak istemez varsa yoksa annesine babasına götürsün elinde avucunda ne varsa onlara versin.Evdeki tuvalet kağıdından şampuana kadar verdiği oluyor.ki emekli ve kendi evleri var başka çocuk yok giderleri yok biz kiradayız.Beni sürekli aşağılamasından çok sıkıldık küfürlerin vurmaların hiç arkası kesilmiyor.Barışmak istiyor ama hiç bir zaman bir daha yapmayacağım diye söz vermiyor. Bunlars ek çok lakayt umursamaz rahat bir insan.Çok uzun oldu kiminiz okumayıp aşağılayacaktır niye bu kadar uzun yazdın diye ama konuşacak 4 duvardan başka kimsem yok telefonla bile ne arayanım ne arayacak insanım var.Şimdi size soruyorum bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi? Üstelik öğrenciyim işim yok ayrılmam mantıklı mi ne olur kardeşinize fikir verir gibi mesaj yazın acımasızca yargılamayın

Sevgi böyle bir şey değil.
evlilik de bulunduğun durumdan kaçmak için bir çözüm yolu değil.
yanlış bir şey yapmışsın, boşanacaksan da işlerini yoluna koy öyle adım at.
mecbur kalıp yanına dönersen bir daha iflah olmaz o adam
ne zaman mezun olacaksın?

Vurduğunda kızdıgında hep pişman şekilde ama beni sen bu kadar sinir ediyorsun falan diyor vicdan yapmama sebep oluyor acaba gerçekten benim yüzümden mi böyle yapıyor diye sorguluyorum.Ama ben ona hiç aptal salak bile demezken o en ağır küfürleri insan içinde ediyor.Boşanmaktan korkuyorum çünkü gidecek hiç bir yerim ve 5 kuruş param yok.Çok çıkmazdayım

Sevgi böyle bir şey değil.Cicim ayları bitince erkek eskisi gibi sıcak olmaz bunu anlarım da sizinki apayrı konu.Üniversitelerde de iş imkanı var kütüphanelerde, öğrenci işlerinde falan bana okulu uzattığım için vermemişlerdi.

Hepsini baştan sona okudum, üzüldüm. Bence Evet boşanmalısınız. Evliliğinizde Hakaret küfür aşağılama saygısızlık şiddet ne ararsanız var, siz hala bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi diye soruyorsunuz. Kendi kıymetinizi bilin. Boşan demesi kolay ama nasıl yaparsınız bilemiyorum. öğrencisiniz, çalışmıyorsunuz ve anladığım kadarı ile gidecek bir eviniz/kapınız yok. Zaten en başta size bu yanlışları sahipsizlik yaptırmış. Üzüldüm adınıza.

Tekrar yurt vs ayarlayıp yerleşemez misiniz? okurken bir yandan da part time çalışabilirsiniz? Boşanmanız halinde çalışmadığınız için nafaka alamaz mısınız? (bu konularda çok cahilim, bilen arkadaşlar yardımcı ) Veya babanızla aranız nasıl size destek olmaz mı? En kötü ihtimalle okul bitene kadar sabredip iş bulup ayrılabilirsiniz. Çok gençsiniz güçlü olmaya çıkar yol bulmaya çalışın, başka türlü bir hayat mümkün. Sağlıcakla kalın.

Oncelikle korunun, is bulup birikim yapin ve bosanin. Tabii siddetin her gun tekrarlanmadigini dusundugum icin boyle diyorum yoksa direkt ebeveynlerinden birinin yanina gecici olarak gidebilirsin.
Böyle davranmak bana da en mantıklısı gibi geliyor.Ama o zamana kadar -ki zaten bu annemin yaşattığı üstüne eşimin yaşattıklarından geçen sene inme indi elim felç oldu onunla uğraşıyorum.Anjiyo yapılacak.Fakat sorun şu gidebileceğim bir ebeveynim yok olsa yine bu kadar düşünmezdim bu boşanma kararını

Son sınıfa geçtim bu sene
Bilmiyorum ne yaparsın ama şanslısın ki son senenmiş.
dediğim gibi mecbur kalıp da geri dönersen işin çok çok daha zor.
okuldan arkadaşların yok mu alt sınıflardan veya okulu uzatacak birileri vs?
Evi olan varsa ev arkadaşı olurdun birine çalışmaya başlardın, kendini toparlayana kadar.

Böyle davranmak bana da en mantıklısı gibi geliyor.Ama o zamana kadar -ki zaten bu annemin yaşattığı üstüne eşimin yaşattıklarından geçen sene inme indi elim felç oldu onunla uğraşıyorum.Anjiyo yapılacak.Fakat sorun şu gidebileceğim bir ebeveynim yok olsa yine bu kadar düşünmezdim bu boşanma kararını
Ne okuyorsunuz kaçıncı sınıfsınız

Kotunun kotusunden bi tercih yapmaya bakacaksiniz. Kolayliklar dilerim.

Vurduğunda kızdıgında hep pişman şekilde ama beni sen bu kadar sinir ediyorsun falan diyor vicdan yapmama sebep oluyor acaba gerçekten benim yüzümden mi böyle yapıyor diye sorguluyorum.Ama ben ona hiç aptal salak bile demezken o en ağır küfürleri insan içinde ediyor.Boşanmaktan korkuyorum çünkü gidecek hiç bir yerim ve 5 kuruş param yok.Çok çıkmazdayım
Hem dayak yiyip hem de senin yuzunden dedıgınde vicdan azabı mı cekıyorsun sana vurdu diye?
Tamam Bosanma ama boyle sinikte durma lutfen.

Onun da seni sevdıgını nerden biliyorsun, kufur hakaret asagılama var?
Bilmiyorum belki de beni buna inandırmış.Tek başıma düşünmekten farklı perspektiften görüşleri merak ettim.Hep beni yaptıklarını haketmemle onu öpüp başıma koymam gerektiğiyle suçluyor

Bilmiyorum belki de beni buna inandırmış.Tek başıma düşünmekten farklı perspektiften görüşleri merak ettim.Hep beni yaptıklarını haketmemle onu öpüp başıma koymam gerektiğiyle suçluyor
Dayağı mı hakedecekmişsin? küfürü mü hakareti mi?

Back
X