• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım?

Bilmiyorum belki de beni buna inandırmış.Tek başıma düşünmekten farklı perspektiften görüşleri merak ettim.Hep beni yaptıklarını haketmemle onu öpüp başıma koymam gerektiğiyle suçluyor
Inandırmıs bir bahane degıl.
Insanı biseye inandırmaya Calısırsın ama ortada gozle gorulen bir gercek vardır ve inanmazsın.senın canın inanmak ıstemıs.
Fiziksel sıddet te goruyosun ve nerdeyse seni dovuyor dıye sen ozur dileyecek kıvamdasın.
Belkı de diliyorsun.
Genclıgıne acı.
Kendın ıcın dogru olanı yap, dogru olanın ne oldugunu biliyorsun

Yok işte ne istesem alıyormuş falan gibi.Denize gittik her yerimiz 1 hafta soyuldu güneş kremi alalım diyince para yok kendine gelince 650 liraya oyun direksiyonu aldı.Çokça bencil bir çok konuda
Her ıstedıgımı alıyormuş yazmak yerine, ıstedıgım hıcbıseyı almadıgı halde aldıgını soyluyor sadece psikopat degıl yalancı da yazman lazım.
Ortadaki gercegı hıcbısey almadığını biliyorsun.
Sen onun ne dediklerini degıl gordugun gercekleri yaz.
Sana hıcbısey almaması gercek mesela?

Yok işte ne istesem alıyormuş falan gibi.Denize gittik her yerimiz 1 hafta soyuldu güneş kremi alalım diyince para yok kendine gelince 650 liraya oyun direksiyonu aldı.Çokça bencil bir çok konuda
Sen niye ses çıkarmıyorsun biraz kendini savun sesin çıksın biraz sesin çıksaydı fazlasına cürret edemezdi. Seni sindirmiş resmen. Seviyorum diyip herşeyi kendine reva görme .

evlilik bu tür şeylere sabretmek demek değil böyle bir adamdan boşanmanın şımarıklık olabileceğini nasıl düşünürsün?

şiddet yoksa ailenin yanına dön okulun bitmesine 1 sene varmiş ama 1 sene daha nasıl çekilir böylesi bir eş

Sen niye ses çıkarmıyorsun biraz kendini savun sesin çıksın biraz sesin çıksaydı fazlasına cürret edemezdi. Seni sindirmiş resmen. Seviyorum diyip herşeyi kendine reva görme .
Ses tabii ki çıkarıyorum zannettiğiniz kadar sinik gerçekten değilim.Ama sürekli bildiğini okuyor bir şekilde aramızı düzeltiyor bilmiyorum duygularımı istismar mı ediyor ben kanmak mi istiyorum inanın ayırt edemiyorum

Hepsini baştan sona okudum, üzüldüm. Bence Evet boşanmalısınız. Evliliğinizde Hakaret küfür aşağılama saygısızlık şiddet ne ararsanız var, siz hala bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi diye soruyorsunuz. Kendi kıymetinizi bilin. Boşan demesi kolay ama nasıl yaparsınız bilemiyorum. öğrencisiniz, çalışmıyorsunuz ve anladığım kadarı ile gidecek bir eviniz/kapınız yok. Zaten en başta size bu yanlışları sahipsizlik yaptırmış. Üzüldüm adınıza.

Tekrar yurt vs ayarlayıp yerleşemez misiniz? okurken bir yandan da part time çalışabilirsiniz? Boşanmanız halinde çalışmadığınız için nafaka alamaz mısınız? (bu konularda çok cahilim, bilen arkadaşlar yardımcı ) Veya babanızla aranız nasıl size destek olmaz mı? En kötü ihtimalle okul bitene kadar sabredip iş bulup ayrılabilirsiniz. Çok gençsiniz güçlü olmaya çıkar yol bulmaya çalışın, başka türlü bir hayat mümkün. Sağlıcakla kalın.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim buna bile o kadar ihtiyacım vardı ki

Israrlara göre belirliyorsun sanırım hayatını, fazlaca ısrar edelim de çocuk yapma okulunu bitirip boşan bu yaratıktan. Ailenle anlaşamıyordun tamam ama part- time bir iş bulup başının çaresine bakabilirdin ki aile evinde de iyi kötü hattâ şimdikinden daha iyi idare edebilirdin. kolay olanı seçmişsin. Dayak yiyip hala sevildiğinize eminseniz sizi ikna etmesi kandırması vazgeçirmesi tabiki kolay olur. Önce bi durun düşünün sevmek bu mu diye.

Anneniz kotu soz söylerken evi terk etmeyi biliyorsunuz daha da genc yasinizda..
Yapamadiginiza karar verip yurttan da ayrilabiliyorsunuz.
Is kocaya gelince kufur, hakaret, siddet, asagilama her sey kabulunuz..
Hanımefendi gerçekten böylesine kötü yorum yazmak zorunda mıydınız ben bu kadar çaresiz durumdayken ? Şöyle izah edeyim sistematik bir şekilde kendinizi bildiğiniz yaşlardan beri hakaret aşağılamanın olduğu hatta inme belirtilerinin başladığı o evden ayrılıp Özgür olmaya çalışmak devletin sağladığı yurda gitmekle kocadan parasız pulsuz boşanıp bir çok konuda yıpranıp yorulup artık devletin bile yurt vermediği hem boşanmış bir kadın hem de öğrenci olmak aynı şey mi sizce?

Bu 31 yasindaki pasa ne is yapiyor? Lutfen okulunu bitir ve calis. Evlilik de sevgi de boyle bir sey degil. Cok uzuldum durumuna bir akraban da mi yok?
Evlenmeden önce okul yeni başladığında gidebileceğim bir dedemin evi vardı kiranın yarısını verip oturayım dedim de o bile istemedi.Anlatsam kimse inanmaz hiç normal bir ailede büyümedim

Bunları yaşadığın için çok üzgünüm, aynı yaştayız. Her türlü şiddete uğruyorsun ama en kötüsü psikolojik şiddet. Dayak yiyip sonra kendini suçlayacak kadar dengenizi bozmuş sizi manipüle ediyor kendinizden şüphe duyuyorsunuz ne korkunç tüm bu yaşadıklarınız. Boşanmak istediğinizde size zarar verir mi? Hangi şehirdesiniz?

Ses tabii ki çıkarıyorum zannettiğiniz kadar sinik gerçekten değilim.Ama sürekli bildiğini okuyor bir şekilde aramızı düzeltiyor bilmiyorum duygularımı istismar mı ediyor ben kanmak mi istiyorum inanın ayırt edemiyorum

Bunlari gercekten ayirt edemiyor musun?

Hepimiz belli bir seviyede liseden mezun oluyoruz ve universite hepimize bir seyler katiyor. Sen dayak yedigin adamin seni sevdigini dusunuyorsun.

Zor bir hayatin olmus, belki sevgiyi de ayirt edemiyorsun ama annenle ve ailenle gorusmeme sebeplerin kadar esinin seni sevmedigini anlayabilecek sebeplerin var.

Bunları yaşadığın için çok üzgünüm, aynı yaştayız. Her türlü şiddete uğruyorsun ama en kötüsü psikolojik şiddet. Dayak yiyip sonra kendini suçlayacak kadar dengenizi bozmuş sizi manipüle ediyor kendinizden şüphe duyuyorsunuz ne korkunç tüm bu yaşadıklarınız. Boşanmak istediğinizde size zarar verir mi? Hangi şehirdesiniz?
Zarar vermeyeceğini söylüyor.Aslında tam da olay bu dengemi o kadar bozdu ki önceden çok girişken umutlu çalışkan bir insandım.Şimdi donmuş uyuşmuş gibiyim hiç alışık olmadığım bir his.Cesaretim yok muhakeme edemiyorum hiç bir şeyi.Yalnızlık kendi hatam mıydı böyle mi denk geldi kafam çok karışık her konuda

Biraz uzun olacak ama dertleşecek ne bir arkadaşım ne de annem babam olmadığı için içimi dökmek ve sizden kızkardeşinizmiş gibi yardım istiyorum.
Eşimle ben üni 1 öğrenciyken evlendik.Annemle babam ayrı,annem ciddi anlamda problemli dünyanın en tatlı dilli insanı olsanız geçinemeyeceginiz ve küçüklüğümden beri bana garezi varmış gibi hep beni aşağılayan bela okuyan kötü bir insandı.Annemi hiç sevmedim.Babam deseniz zaten hayaletti her zaman maddi manevi.Okul kazandım 2 ay sonra annemle bir tartışmamızda beni evden kovdu.Şansıma 3 gün sonra Kyk yurt çıktı gittim yerleştim hiç aramadı sormadı o gün bugündür 4 yıl olacak görüşmedik.
Yurt yaşamım oldukça sıkıntılıydı.Sevgilim şimdiki eşim sürekli evlenelim diyordu.1 yıl zar zor yurtta kaldıktan sonra adeta yurttan kurtulmak için evlendim.İlk zamanlar fena olmayan evliliğim zamanla sürekli küfür eden aşağılayan vuran kıran bir adamla ağlayan yapayalnız bir kadının evliliğine dönüştü.Onu seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama avmde sokakta hatta küçücük kızkardeşlerimin yanında bile sürekli küçük düşürüyor küfür ediyor vuruyor.Dışarı çıkmak istemez varsa yoksa annesine babasına götürsün elinde avucunda ne varsa onlara versin.Evdeki tuvalet kağıdından şampuana kadar verdiği oluyor.ki emekli ve kendi evleri var başka çocuk yok giderleri yok biz kiradayız.Beni sürekli aşağılamasından çok sıkıldık küfürlerin vurmaların hiç arkası kesilmiyor.Barışmak istiyor ama hiç bir zaman bir daha yapmayacağım diye söz vermiyor. Bunlars ek çok lakayt umursamaz rahat bir insan.Çok uzun oldu kiminiz okumayıp aşağılayacaktır niye bu kadar uzun yazdın diye ama konuşacak 4 duvardan başka kimsem yok telefonla bile ne arayanım ne arayacak insanım var.Şimdi size soruyorum bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi? Üstelik öğrenciyim işim yok ayrılmam mantıklı mi ne olur kardeşinize fikir verir gibi mesaj yazın acımasızca yargılamayın
Insan yağmurdan kaçayım derken doluya tutulabilir sizinki bu hesap olmuş. Aile yasaminiz zorluklarla grcmesine rağmen okulunuzu bitirip ayaklarinizin üzerinde durmadan evlenme yoluna gitmişsiniz. Biz kadinlar özellıkle kendimiz için en dogru kararlar almayi beklerken yanlis yollar ama yol ne kadar güzel diyerek gözümüzü kulaklarımızı tikayarak kapayarak yürüyoruz... binlerce ogrenci kyk yurdunda kaliyor hayat kimse icin dört dörtlük değil. Evlilik icin o kadar cok acele etmissiniz ki bi isiniz yok okul bitmemis size destekleyecek, arkanizda duracak aileniz yok... sizi yargilamak hic kimseye düşmez ancak bir daha geri gelmeyecek olan yaşlarımızda yanlislara dogru yürümek ve bazi yanlislarin ilerde pismanliklari getirecegi gerçeğini unutuyoruz. Sizi surekli asagilayan döven söven biri hayatiniz boyunca ne kadar yaninizda durabilir. Ya da sizin sabrınız buna ne kadar dayanabilir...

Insan yağmurdan kaçayım derken doluya tutulabilir sizinki bu hesap olmuş. Aile yasaminiz zorluklarla grcmesine rağmen okulunuzu bitirip ayaklarinizin üzerinde durmadan evlenme yoluna gitmişsiniz. Biz kadinlar özellıkle kendimiz için en dogru kararlar almayi beklerken yanlis yollar ama yol ne kadar güzel diyerek gözümüzü kulaklarımızı tikayarak kapayarak yürüyoruz... binlerce ogrenci kyk yurdunda kaliyor hayat kimse icin dört dörtlük değil. Evlilik icin o kadar cok acele etmissiniz ki bi isiniz yok okul bitmemis size destekleyecek, arkanizda duracak aileniz yok... sizi yargilamak hic kimseye düşmez ancak bir daha geri gelmeyecek olan yaşlarımızda yanlislara dogru yürümek ve bazi yanlislarin ilerde pismanliklari getirecegi gerçeğini unutuyoruz. Sizi surekli asagilayan döven söven biri hayatiniz boyunca ne kadar yaninizda durabilir. Ya da sizin sabrınız buna ne kadar dayanabilir...
Dayanamıyorum vücudum bile tepki veriyor daha 22 yaşımda inme geçirdim.İnme geçirmek için baya genç bir yaş gerisini siz düşünün.Ağla ağla bıktım ya gerçekten bıktım içimi ferahlatıp ruhumu serinleten hiç bir şey yok hayatımda.Bir önümü görebilsem mesela işim olsa gerisi gelir biliyorum ama cesaretim de kalmadı hiç bir şeye

Zarar vermeyeceğini söylüyor.Aslında tam da olay bu dengemi o kadar bozdu ki önceden çok girişken umutlu çalışkan bir insandım.Şimdi donmuş uyuşmuş gibiyim hiç alışık olmadığım bir his.Cesaretim yok muhakeme edemiyorum hiç bir şeyi.Yalnızlık kendi hatam mıydı böyle mi denk geldi kafam çok karışık her konuda
Bence mutlaka boşanmalısınız. Sizin psikolojinizi bozuyor bu halde okulu bitirebilecek misiniz? Psikolojik destek alma imkanınız var mı? Bir de hangi şehirde olduğunuzu çok merak ettim

Bence mutlaka boşanmalısınız. Sizin psikolojinizi bozuyor bu halde okulu bitirebilecek misiniz? Psikolojik destek alma imkanınız var mı? Bir de hangi şehirde olduğunuzu çok merak ettim
Psikolojik destek günümüzde çok pahalı maalesef,devlet doktorları ancak uyutan ilaçlar veriyorlar.İzmirdeyim

Back
X