• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım?

Çok üzüldüm yazdıklarının tamamına. Ama üzüleceğimiz kısımlar geride kalmış sanki, okul bitince çoğu şey yoluna girecek gibi görünüyor burdan bakınca. Hatta okulun bitmesini de beklemeden bir an evvel iş bulup çalışmalısın, her ne iş olursa. Zaten pandemi yüzünden Eylül Ekim hatta belki Kasım’da bile doğru düzgün okul olmayacak. O süreçte yine hiçbir istediğimi alamıyorum, vs derdiyle uğraşmak yerine bunu hemen düzeltebilirsin.

Boşanma konusuna gelince, yolun ucu dediğin gibi boşanmaya gidiyor gibi. Bu tip adamlar nafakasını da ödemez, düzenli bir işi yoksa da icrayla da almak zor. Sen başının çaresine bakmayı gayet iyi becerebilecek bir kızsın bence. Birçok insanın kaldıramayacağı zorluklara maruz kalıp üstesinden gelmişsin. Evlenerek bi hata yapmış olabilirsin ama buna hata değil tecrübe diyelim, senin işine sıkı sıkı sarılmanı sağlayacak bir tecrübe. Çekmek zorunda değilsin o adamı. Seviyorum da deme lütfen, o ne anlar sevgiden... İnsan sevdiğine el kaldırabilir mi? Karşıdaki ne yaparsa yapsın, aşırı derecede sinirlendirsen bile yapacağı maksimum şey “bu ev üzerime geliyor dışarı çıkıyorum” diyerek evden bikaç saatliğine ayrılmak olmalı, evlilik bundan fazlasını kaldıramaz. Eşyaları atıp kıramaz, sana vuramaz. Karşılıklıysa eğer bağrışmak normal, ama fazlası kesinlikle normal değil.

Siz çöpten çıkmış hastalıklı kedi yavrusu değilsiniz(şahsen onu bulunca da bağrıma basıyorum ben) dönecek gidecek bir yeriniz yok diye düşündüğü için böyle davranıyor, istediğimi yaparım diyor. Para kazanmaya başlayınca da hırslanacak, elinizden almak isteyecek muhtemelen. Hiç istemeyiz böyle şeyler yaşamanızı ama hazırlıklı olun ve ne olursa olsun maaşınızı ona vermeyin paranızın idaresi sizde olsun. Çünkü dediğim gibi, işe başladıktan sonra baskısı artacak tavırları değişecek ve boşanma gerçekleşecek muhtemelen. Zaten şuan adli tatil olduğu için boşanmazsınız 1 Eylül’e kadar.

Çok üzüldüm yazdıklarının tamamına. Ama üzüleceğimiz kısımlar geride kalmış sanki, okul bitince çoğu şey yoluna girecek gibi görünüyor burdan bakınca. Hatta okulun bitmesini de beklemeden bir an evvel iş bulup çalışmalısın, her ne iş olursa. Zaten pandemi yüzünden Eylül Ekim hatta belki Kasım’da bile doğru düzgün okul olmayacak. O süreçte yine hiçbir istediğimi alamıyorum, vs derdiyle uğraşmak yerine bunu hemen düzeltebilirsin.

Boşanma konusuna gelince, yolun ucu dediğin gibi boşanmaya gidiyor gibi. Bu tip adamlar nafakasını da ödemez, düzenli bir işi yoksa da icrayla da almak zor. Sen başının çaresine bakmayı gayet iyi becerebilecek bir kızsın bence. Birçok insanın kaldıramayacağı zorluklara maruz kalıp üstesinden gelmişsin. Evlenerek bi hata yapmış olabilirsin ama buna hata değil tecrübe diyelim, senin işine sıkı sıkı sarılmanı sağlayacak bir tecrübe. Çekmek zorunda değilsin o adamı. Seviyorum da deme lütfen, o ne anlar sevgiden... İnsan sevdiğine el kaldırabilir mi? Karşıdaki ne yaparsa yapsın, aşırı derecede sinirlendirsen bile yapacağı maksimum şey “bu ev üzerime geliyor dışarı çıkıyorum” diyerek evden bikaç saatliğine ayrılmak olmalı, evlilik bundan fazlasını kaldıramaz. Eşyaları atıp kıramaz, sana vuramaz. Karşılıklıysa eğer bağrışmak normal, ama fazlası kesinlikle normal değil.

Siz çöpten çıkmış hastalıklı kedi yavrusu değilsiniz(şahsen onu bulunca da bağrıma basıyorum ben) dönecek gidecek bir yeriniz yok diye düşündüğü için böyle davranıyor, istediğimi yaparım diyor. Para kazanmaya başlayınca da hırslanacak, elinizden almak isteyecek muhtemelen. Hiç istemeyiz böyle şeyler yaşamanızı ama hazırlıklı olun ve ne olursa olsun maaşınızı ona vermeyin paranızın idaresi sizde olsun. Çünkü dediğim gibi, işe başladıktan sonra baskısı artacak tavırları değişecek ve boşanma gerçekleşecek muhtemelen. Zaten şuan adli tatil olduğu için boşanmazsınız 1 Eylül’e kadar.
Siz bir tanesiniz ya hiç tanımıyorum ama abla gibi anne gibi içimi ısıttınız yargılamadan sadece yol göstermek istemişsiniz.Allah bin kere razı olsun.İş bakıyorum umarım bulabilirim çalışmama karşı çıkıyor zaten bir çok işe de izin vermiyor ama bir çıkar yol bulacağım inşallah

Ah canim.cok.uzuldum durumunuza
Okudugunuzu söylemişsiniz ve psikolojinizin bozulduğu gün gibi ortada.
Üniversitelerde mediko oluyor orada psikolojik destek de veriyorlar öğrenci oldugunuz için bundan faydalanabilirsiniz.
Ders cikislarinda kampusteki tesislerde part time calisabilirsiniz. Okulun is ilanlarina bakın. Okul bitince de bosanin, hatta bulunduğunuz yerdeki baroya gidip bir avukat talebinde de bulunabilirsiniz. Izmirdeymissiniz, Ege Üniversitesi mi? Çünkü Egenin kampusunde her fakulte bulunuyor, hukuk fakültesinden arkadaslar edinip onlardan bilgi alabilirsiniz. Hukuksal danisma birimi var mi bilmiyorum mediko.gibi, varsa kullanin.
Bu son senenizde bence öğrencilik sayesinde faydalanabileceginiz alanlari kullanarak bosanmak icin de bilgi toplayın. Belki avukat tutamazsiniz ama kendi imkanlarinizla hukuk.okuyan arkadaslar edinebilirsiniz, kütüphaneden faydalanarak arastirabilirsiniz.
Tabii icinde bulunduğunuz durum.cok basit değil ama siz bu hayatta yalniz da olsanız, geleceginizi dusunmek zorundasınız.
Tek başına ayakta durmayi öğrendikten sonra, kimse sizi yıkamaz.

Bir de tavırları 31 yasinda bir adamin olgunlugunda olmadigini gösteriyor adamda var bir sorun. Gerekirse size vurduğunda polisi arayın darp raporu da alın mutlaka. Bosanmada cok isinize yarar.

Bu yazdıklarınızın neresinde sevgi var? Ben göremedim o yüzden soruyorum. Siz de bir düşünün. Psikolojik ve fiziksel şiddet görüyorsunuz. Boşanın derim.

Boşanma dilekcene yaz bunlari bize degil..Seni cok sahipsiz görüyor, gidemeyeceğini düşünüyor..
Yarin obur gün okulu birak der elinde hic bir dayanagin kalmaz hayatına yazık edersin..
Allah yardimcin olsun.

Bilmiyorum belki de beni buna inandırmış.Tek başıma düşünmekten farklı perspektiften görüşleri merak ettim.Hep beni yaptıklarını haketmemle onu öpüp başıma koymam gerektiğiyle suçluyor
Onu öyle başımın üzerine koyardım ki bi daha kadın yüzü görmek istemezdi mendebur.. böylelerini alıcan eline... gece gece insanı günaha sokarlar.. sabredin Allah kolaylık versin iş bulun bi an önce ve tepenizden aşağı atın eşekten düşmüş karpuza dönsün Ök..z

Genceciksin, çok üzüldüm. Öz annenin sana nasıl davrandığını, çocukluktan beri yaşattıklarını bildiği için bu kadar rahat ezebiliyor seni. Bir de onca yaşadığın sıkıntıdan sonra ona sığındın ya, kendini kurtarıcın, sahibin gibi görüyor. Ne karaktersizlik..
Aşk, sevgi falan geç onları, kesinlikle boşan. Ama okul bitmeden iş bulabilir misin emin değilim, pandemi mevzusu o konuda problem çıkarabilir, millet çalıştığı işinden oldu, zor olabilir. Öte yandan mezun olana kadar bekle de diyemiyorum, alt tarafı bir sene deriz de gözü dönüp canına kıyması 20 saniye sürer (çok üzgünüm ama malesef bu da bir ihtimal). Sığınma evleri olur, okuldaki hocalarından seni bilen, güvendiğin birileri olur, git konuş yardım iste. Ne okuduğunu bilsem belki başka şeyler de söyleyebilirim, yaz lütfen.

Hiçbir şey çözüm olmazsa aile bakanına yaz. Ses çıkmazsa bimere, cimere.. Olmadı siyasi partilerin (bulunduğun yerde hangisi daha etkiliyse) kadın kollarına git anlat. İlla ki seni bir sene okutacak burs, part time iş imkanı bulur öyle yerler. Özellikle şu son dönemde kadına yönelik şiddet, cinayet olayları gündemdeyken seni görmezden geleceklerini hiç sanmıyorum.

Allah yardımcın olsun.

Benzer şeyler yaşamışız evlilik hariç. Benim de babam senin annen gibiydi. En son annemi alıp ayrıldım ve çalışma ve okul hayatı birlikte geçti. İnanılmaz ötesi zordu annemi de kaybettim maalesef. Okul bitti özel sektör ardından kamu şu an bildiğin rüya gibi bir hayatım var.
Sana bunu neden söylüyorum biliyor musun ?

Acılar da sonsuza dek sürmüyor....

Şu an için ayrılman çok çok zor. Son yılınmış biraz daha dayan diplomamı eline al. Ve iş ara. İşe başlayınca boşanma davası aç kurtul. Zaten yolun sonuna gelmişsin birazcık dayan. Öyle oturduğu yerden boşan yazmak hepimize kolay ama gidecek yeri olmayan insanın halinden kimse anlamaz. İnşallah kolay iş bulabileceğin bir bölüm okuyorsundur

Ve son olarak sakın sakın hamile kalma...

Dertleşmek istersen bana özelden yaz.

Vurduğunda kızdıgında hep pişman şekilde ama beni sen bu kadar sinir ediyorsun falan diyor vicdan yapmama sebep oluyor acaba gerçekten benim yüzümden mi böyle yapıyor diye sorguluyorum.Ama ben ona hiç aptal salak bile demezken o en ağır küfürleri insan içinde ediyor.Boşanmaktan korkuyorum çünkü gidecek hiç bir yerim ve 5 kuruş param yok.Çok çıkmazdayım
eşi doven tum arkadaslarimin anlattiklari bahaneler bunlar..hepsi senin yuzunden, sen neni sinirlensiri y orsun diye kadinlari sucluyiorar. uzun uzun yazamayacagim simdi ama bu adamla hayatinizi curutmeye asla degmez. sakin hamile kalmayin. is bulun. meslek edinin. 1 2 yil zaman verin kendinize, bosanin bu adamdan..hayatınızı dar etmeyin kendiniz

Ben şunu anlayamadım hen hakaret ediyor, vuruyor, kırıyor diyorsun ama benide seyor diyorsun busizin açınızdan. Sevmek böylemi

Çocuk yokken ayrıl kurtul çocuk olursa çok zor . Bu evlilik yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olmuş tam olarak . Gençsin çalış kendi düzenini kur ilerde gerçek bir evlilik yaparsın

Bu sevgi degil. Seven sevdigini incitmez. Bosanmalisiniz. Ancak su an maddi olarak gucunuz yoksa ayrilin. Okulu bitirip kendi ayaklarinizin uzerinde durunca dava acarsiniz ya da anlasmali bosanabilirsiniz, kabul ederse. Anlasmali bossnma cabuk bitiyor. Bu arada darp eaporun umarim vardir ya da sahitlerin cunku cekismeli bosanma olursa gerekli olacaktir. Bir avukata gidip danismalisin. En dogrusunu onlar soylwyecektir.

Biraz uzun olacak ama dertleşecek ne bir arkadaşım ne de annem babam olmadığı için içimi dökmek ve sizden kızkardeşinizmiş gibi yardım istiyorum.
Eşimle ben üni 1 öğrenciyken evlendik.Annemle babam ayrı,annem ciddi anlamda problemli dünyanın en tatlı dilli insanı olsanız geçinemeyeceginiz ve küçüklüğümden beri bana garezi varmış gibi hep beni aşağılayan bela okuyan kötü bir insandı.Annemi hiç sevmedim.Babam deseniz zaten hayaletti her zaman maddi manevi.Okul kazandım 2 ay sonra annemle bir tartışmamızda beni evden kovdu.Şansıma 3 gün sonra Kyk yurt çıktı gittim yerleştim hiç aramadı sormadı o gün bugündür 4 yıl olacak görüşmedik.
Yurt yaşamım oldukça sıkıntılıydı.Sevgilim şimdiki eşim sürekli evlenelim diyordu.1 yıl zar zor yurtta kaldıktan sonra adeta yurttan kurtulmak için evlendim.İlk zamanlar fena olmayan evliliğim zamanla sürekli küfür eden aşağılayan vuran kıran bir adamla ağlayan yapayalnız bir kadının evliliğine dönüştü.Onu seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama avmde sokakta hatta küçücük kızkardeşlerimin yanında bile sürekli küçük düşürüyor küfür ediyor vuruyor.Dışarı çıkmak istemez varsa yoksa annesine babasına götürsün elinde avucunda ne varsa onlara versin.Evdeki tuvalet kağıdından şampuana kadar verdiği oluyor.ki emekli ve kendi evleri var başka çocuk yok giderleri yok biz kiradayız.Beni sürekli aşağılamasından çok sıkıldık küfürlerin vurmaların hiç arkası kesilmiyor.Barışmak istiyor ama hiç bir zaman bir daha yapmayacağım diye söz vermiyor. Bunlars ek çok lakayt umursamaz rahat bir insan.Çok uzun oldu kiminiz okumayıp aşağılayacaktır niye bu kadar uzun yazdın diye ama konuşacak 4 duvardan başka kimsem yok telefonla bile ne arayanım ne arayacak insanım var.Şimdi size soruyorum bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi? Üstelik öğrenciyim işim yok ayrılmam mantıklı mi ne olur kardeşinize fikir verir gibi mesaj yazın acımasızca yargılamayın

çok küçük yaşta kendine bu eziyeti yapma lütfen. Okulun bitti mi ? Çocukta yokmuş anladığım kadarıyla. Ay çekme ne çekiyorsun kov adamı evden.

Böyle davranmak bana da en mantıklısı gibi geliyor.Ama o zamana kadar -ki zaten bu annemin yaşattığı üstüne eşimin yaşattıklarından geçen sene inme indi elim felç oldu onunla uğraşıyorum.Anjiyo yapılacak.Fakat sorun şu gidebileceğim bir ebeveynim yok olsa yine bu kadar düşünmezdim bu boşanma kararını
"Is bulup bosanın" lafına katılmıyorum cunku bu adam sızde ne kendıne guven bırakmıs, ne de baska bısey yapacak huzur vermıs. Ayrıca sıddet var, ınme bıle ınmıs yarın bıgun beyın kanaması falan gecırıp kalıcı bır engelinizin olmayacagı ne malum bu adam yuzunden. Kaçın canınızı kurtarın bir an once kervan yolda duzulur illa garanti aramayın bu surecte bence. Kadın sıgınma evi falan ne bulursanız gidin.

Ayrıca birsey dikkatimi cekti bu adamın sizi asagılamaları sizin gerçeklik algınızla oynamış. Yazdığınızda birşey yok, uzun da degil, gayet net, güzel ifade etmişsiniz meramınızı ama " Çok uzun oldu kiminiz okumayıp aşağılayacaktır niye bu kadar uzun yazdın'" demişsiniz aşağılanmaya o kadar alışmışsınız ki başkaları da sizi aşagılayacak cünkü sürekli yanlış yapıyorum sanıyorsunuz kendinizi. Bun düşünceler hep eşinizin size davranışlarının sonucu.

Dikkatimi çeken başka bir şey de arkadaşınız bile yokmuş okulunuz olduğu halde nedeni bence eşinizin sizi yanlızlaştırması eminim tüm arkadaşlarınıza bir kulp bulmuştur onları uzaklaştırmıştır sonra sizi daha kolay ezebilmek için. Dayak yediğinizde sığınacak bir arkadaş evi bile yok bu durumda. Size akıl verip içinde bulunduğunuz durumu görmenizi sağlayacak biri yok adam istediği gibi sizin algılarınızla oynayıp eziyor.

Siz bu adamı bırakmakta yerden göge kadar haklısınız, bu sımarıklık falan değil eşiniz bulmuş kimsesizi ezdikçe eziyor. Kimsesiz değilsiniz Allah var, yardım isteseniz edebilecek dışarda bir sürü iyi insan var yeter ki yola çıkın. Bu adamdan kurtulun.

Okulunu bu sene uzatmadan çok çalışıp bitir lütfen. Sonra işe girmeye çalış bölümünün ataması falan nasıl lütfen çalış çok çok çalış ise gir sonrada boşan ve o zamana kadar çocuk yapma kardeşim lütfen hayatı kendine zehir etme , korkma hayattan sen değerlisin başkasının seni değerli kılmasına gerek yok buna ihtiyacında yok

Biraz uzun olacak ama dertleşecek ne bir arkadaşım ne de annem babam olmadığı için içimi dökmek ve sizden kızkardeşinizmiş gibi yardım istiyorum.
Eşimle ben üni 1 öğrenciyken evlendik.Annemle babam ayrı,annem ciddi anlamda problemli dünyanın en tatlı dilli insanı olsanız geçinemeyeceginiz ve küçüklüğümden beri bana garezi varmış gibi hep beni aşağılayan bela okuyan kötü bir insandı.Annemi hiç sevmedim.Babam deseniz zaten hayaletti her zaman maddi manevi.Okul kazandım 2 ay sonra annemle bir tartışmamızda beni evden kovdu.Şansıma 3 gün sonra Kyk yurt çıktı gittim yerleştim hiç aramadı sormadı o gün bugündür 4 yıl olacak görüşmedik.
Yurt yaşamım oldukça sıkıntılıydı.Sevgilim şimdiki eşim sürekli evlenelim diyordu.1 yıl zar zor yurtta kaldıktan sonra adeta yurttan kurtulmak için evlendim.İlk zamanlar fena olmayan evliliğim zamanla sürekli küfür eden aşağılayan vuran kıran bir adamla ağlayan yapayalnız bir kadının evliliğine dönüştü.Onu seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama avmde sokakta hatta küçücük kızkardeşlerimin yanında bile sürekli küçük düşürüyor küfür ediyor vuruyor.Dışarı çıkmak istemez varsa yoksa annesine babasına götürsün elinde avucunda ne varsa onlara versin.Evdeki tuvalet kağıdından şampuana kadar verdiği oluyor.ki emekli ve kendi evleri var başka çocuk yok giderleri yok biz kiradayız.Beni sürekli aşağılamasından çok sıkıldık küfürlerin vurmaların hiç arkası kesilmiyor.Barışmak istiyor ama hiç bir zaman bir daha yapmayacağım diye söz vermiyor. Bunlars ek çok lakayt umursamaz rahat bir insan.Çok uzun oldu kiminiz okumayıp aşağılayacaktır niye bu kadar uzun yazdın diye ama konuşacak 4 duvardan başka kimsem yok telefonla bile ne arayanım ne arayacak insanım var.Şimdi size soruyorum bu şımarıklık mı ayrılma sebebi olabilir mi? Üstelik öğrenciyim işim yok ayrılmam mantıklı mi ne olur kardeşinize fikir verir gibi mesaj yazın acımasızca yargılamayın
Şiddet varsa ben o evliliğe şans ver diyemem hic kimseye. Yaşadığımız ulkedeki kadin cinayetlerini düşününce özellikle...

ZoRlu bi hayatiniz olmuş.. cocugunuz var mi? Çalışıyor musunuz

Back
X