Boşanmalı mıyım

papatya233

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2025
87
39
3
29
Merhaba arkadaşlar daha önce de burada eşimle ve ailesiyle ilgili konular açmıştım hatta bir defa terk etmiştim onu ama bu defa artık bardağın taştığını hissediyorum iki buçuk ay önce doğum yaptım acaba lohusalık hormonları mı yoksa gerçekten büyük saygısızlıklara mı maruz kaldım bilemiyorum. Yeni doğum yaptığımda kv evime gelmişti hiç kalmadı anneme de kalk git kocaman kadın halleder dediği için annem gitti( bu kısımda annemin de hatası var o öyle dedi diye yeni doğum yapmış kızını yalnız bırakmamalıydı) neyse giderken de sadece eşimi öptü kuzenim annem ve beni öpmedi kalktı evine gitti. Eşim grip oldu ayrı odada kaldı haliyle çocuğu da alamıyordu ve bebeğim sarılık oldu ben ağır grip geçiren eşim saatte bir beslediğim yavrum ev işleri yemek derken çok yoruldum kimseden bir destek görmedim annem çok ısrar ettiğimde bebeğimi yıkamaya geliyordu üç günde falan bir bu arada ikimizin ailesi de aynı şehirde. Sonra ben bu olaydan yalnızlıktan sonra iki kez ağlama krizi yaşadım yazarken aklıma geldi şu an da ağlıyorum bilen bilir o süreci herkesin sütü gelsin diye etrafında döndüğü lohusalardan olamadım bebeğime de kimse bakayım diye sıraya girmedi neyse bebişimi görmeye iki aylık olana kadar kimseyi kabul etmedim kabul ettiğim gün misafirlerim varken görümcem ve kv de gelmişti kendime aldığım yeni makineyi görünce alakasız bir konuda kavga çıkardılar ve beni rezil ettiler eşime anlattım çok yükseldi ben hesap sorarım falan dedi inandım açıkçası neyse bir iki hafta sonra eşimin ailesinin evine gittik eşim dedi ki bazı tatsızlıklar yaşanmış falan bana söz verdi ben anlatmaya başladım kv ben haca gitmişim böyle şeyler olmadı dedi ama o an o kadar rahat yalan söylüyordu ki kanım dondu. Sonra ben daha önce yaptığı saygısızlıklardan bahsedince o mesele de sana g.rmiş dedi ben kocama dönüp baktım ama ağzını açmadı iki kez annesi ortamda küfür etti bana KB yanında zaten çok cahil bir kadın kadınları hor gören kadına şiddet haberlerinde her zaman erkeği haklı bulan bir aileler ama ben hiç ses etmedim daha önce de terbiyesizlikler etmişlerdi ama küfür yoktu onun küfüründen çok eşimin tepkisizliği beni mahvetti yaptıklarını tek tek anlatsam roman olur hayrete düşüyor tek defa gören ama bu beni irite etti eşim de üzerinden bir ay geçti bu olayın kendisini sevmediğimi söyleyip kavga ediyor evet sevemiyorum. Düşük riski nedeniyle işimi bırakmak zorunda kaldım özel şirkette müdürdüm tekrar aynı şirkete olmasa bile istediğim zaman tekrar başlarım belki statüm daha düşük olur ama önemli değil fakat bebeğim şu an çok küçük aile evine dönmek değil onunla sıfırdan bir hayat kurmak istiyorum beklemek de istemiyorum büyümesini ne yapmalıyım sizce

Bebeğin daha küçük, sen lohusasın , herşey çok taze. Eşinin ailesine sınır koy, gidip gelme görüşme, nahoş olaylar yaşanmış, eşinin tepkisizliği de tuz biber olmuş lakin öfkeyle kalkan zararla oturur. Bırak geçsin bu günler, eşinle sakin sakin konuş, kendini ona ifade et, zaman geçerken duruma bak nasıl ilerleyecek. Bebeğin çok küçük annen baksa bile çok sorun yaşarsın, biraz soğukkanlı ol ve eşinle önce çözüme gitmeye bak, boşanmak öyle kolay bir iş değil

Kayınvalidenizin söylediği annenizin işine gelmiş. Siz onun kızısınız, nazınız, niyazınız en çok ona geçer. Yalvar yakar size gelmek yerine destek olmalıydı. O süreçteki yalnızlığınızın asıl sebebi Anneniz malesef.

Ayrıca kayınvalide, görümce gelip kavga çıkardıysa siz niye sonrasında bir şey olmamış gibi evlerine gidiyorsunuz? Böyle bir durumda insan biraz geride durur. Onlardan adım bekler.

Eşiniz de olay yönetimi sıfır, halden anlamayan bomboş bir erkek profilinde. Kızıp, darılmakta haklısınız. Boşanma konusunda şu an karar verecek doğru zaman değil sizin için. Acele etmeyin. Bebeğiniz toparlansın, sizin duygu durumunuz biraz normale dönsün, sonrasında bakarsınız.

Son düzenleme:
Sen evinde yeni eşya aldın diye kavga çıkaran cahil ve kıskanç kadının evine neden gidiyorsun
Sen kendine saygı duymazsan kimse duymaz
Benim evime aldığım eşya yüzünden kavga çıkaran kim olursa olsun evden kovarım. Bu ne cüret bu ne küstahlık

Ayol o heriften koca değil ancak kapıya saksı olur seni o halde tek başına koyup anasının ağzının bozukluğuna dilsiz kalan adamın ne tadı kalmıştır ne tuzu nedir bizim bu çektiğimiz ya yeter valla allah sabır versin

kesinlikle kızlara katılıyorum, lohusalık dönemindesiniz boşanmayı biraz bekletin.
ama bu da değildir ki kendinizi ezin..
şu an evde fiziksel şiddet, hakaret gibi sert şeyler yoksa kendine ve bebeğine odaklanın sonra planlama yaparsın.
kocan olacak adam da bi anda bekar erkek olup özgürleşmesin , paşa paşa sana ve cocuguna baksın
sende ailesine sınır koy.

Evet haklısınız ama eşime bana destek olmadığı o sebeple yüz bulduklarını minvalinde bir konuşma yapmıştım o da gel gör demişti düşünmeden gitmiştim ısrar ettiği için daha net bir tavır sergilemeliydim kesinlikle

Ne terbiyesiz aile ya. Hacca gidince ne oluyormuş diline kilit mi vuruluyormuş? Madem hacca gitmiş gelinine nasıl hakaret edebiliyor? Ailesiyle görüşmeyin bence de. Eşinize bu konuda rest çekin. Düzeninizi oturttuktan sonra o anki esen havaya göre karar verirsiniz.

Kesinlikle haklısınız ortak şirketimiz var buna dayanarak hep harcamalarıma surat astılar benim özşefkatim eksik sanırım saygısızlık yapmamak adına cevap vermedim o da benim hatam

Teşekkür ederim ve şuan kavgalarımızın sebebi ben o olaydan sonra bir aydır kendisini sevmiyor soğuk davranıyormuşum plaket vermemi istiyor herhalde

Şimdi de eşim ağzımı açsam sen istedin diye bak gelmiyorlar artık diyor asla başa çıkılmıyor özgüvenli cahiller

Artık ailesiyle görüşmüyorum ama şimdi de bunun kavgası var sen benim ailemle görüşmüyorsun

Şimdi de eşim ağzımı açsam sen istedin diye bak gelmiyorlar artık diyor asla başa çıkılmıyor özgüvenli cahiller
Gelip terbiyesizlik yapıp canımı sıkacaklarına gelmesinler daha iyi deseydin. Sizin durum tam olarak tırnağın varsa başını kaşı durumu. Annenizin hemen kaçmasına da anlam veremedim

bidahakine kayınvalidene yapıştıracaksın cevabını o susup kalacak mesela ne demek lohusa kadına kocaman kadın kendi halleder demek ? o an diyecektin hayır efendim halledemem eger yardım etmeyeceksenşz bidaha da bizi görmeye gelmeyin diyecektin. hazır cevap ol. muhabbeti kes bu bahaneyle git geller olmasın . eşin de eşşek gibi bebeğe bakacak. bakmazsa tavrını koy ona da. anana da de gelsin arada yardım etsin sana. kız biraz yüzsüz olacaksın bunlara

Aynen tam çirkeflik yapılacak bir aile. Bunlar bu dilden anlar.

bak kardeşim, kendimden yola çıkarak diyorum
cazgır dik duruşlu bir aileniz yoksa ezerler
anneciğinize bunu iletip gerekeni yapmasını gerektiği empoze edin

annen de damadına öyle davransın bakalım premmses susup anneciğinize gitmeye devam edecek mi?

Böyle davranan birini tabii ki sevemezsiniz.Konularınızı okudum ve çok kızdım eşinize.Ama boşanmak gibi ciddi bir kararı sakin ve sağlıklı bir kafayla almanızı tavsiye ederim.Lohusalığı atlatın,bebeğinizin uykusu,beslenmesi biraz düzene girsin,detaylıca düşünürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…