• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmalı mıyım ?

arkadaşlar şimdiden çok tşk ederim.bu siteye yeni girdim. Tarafsız olarak değerlendiren ve insaların yorumlarına ihtiyaç duyuyorum.aldığım kararın çocuğum için ve benim için doğru olduğundan emin olmak istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var lütfen....

:sm_confused:

HİKOM çok sağol sen yaşamışsın bu psikolojiyi evet kızım 11 yaşında ve herşeyi biliyor kavgalrımızdan etkileniyor babasından korkuyor ama bir o kadarda düşkün. evi terketmiş olmamdan oda çok etkilendi boşanma kelimesinin anlamını cocuk bakış açısıyla değerlendiriyor.babsından çok bana daha düşkün bensiz asla yapamaz bu ayrılıktan velayet babaya verilirse bu kızım için daha büyük bir psikolojik sorun olabilir.

Dur bakalim arkadasim, bu kadar basit birsey degil, niye velayet babasina verilsin?
Böyle kücük yaslardaki cocuklarin anneye ne kadar ihtiyaci oldugna dahil birsürü arastirmalar var, hukukda bunun bilincindedir kanimca.

Esin tam manasi ile bir despot bana göre, kendi düdügü calmadigi vakit evde terör estiriyor. Bundan en cok etkilenen kizin aslinda. O minicik yüreginde kimbilir ne korkular ne endiseler yasiyordur.

Esin gibi insanlarla gecinmek cok zor, altan almayi bilmeyen, ortak bir paydada bulusmak istemeyen, aciz kaldigi zaman siddete hakarete basvuran biri ile zaten simdi olmasada mutlaka günün birinde ayrilacaksin. Yürümez arkadasim. Nereye kadar bu iskenceyi cekebilirsinki?

Senin yapacagin tek:
Hemen iyi bir avukat bulmaya calis, siddetli gecimsizlik, dayak, hakaret gibi sebebleri öne sür ve bu evlilikten kizinla beraber en kolay kurtulma yollarini ara.

Maddi durumun yoksa bildigim kadariyla bazi kurumlar yardimci oluyormus, git danis, internetin var arastir. Bu evlilik cekilmez arkadasim.:olmaz:

Kendini düsünmüyorsan kizini düsün, onun icin bu evliligi ayakta tutmaya calisma sakin, annesine dayak atan, hakaret eden bir baba ile büyümesi onun icin cok daha aci.

Allah yardimcin olsun

Dur bakalim arkadasim, bu kadar basit birsey degil, niye velayet babasina verilsin?
Böyle kücük yaslardaki cocuklarin anneye ne kadar ihtiyaci oldugna dahil birsürü arastirmalar var, hukukda bunun bilincindedir kanimca.

Esin tam manasi ile bir despot bana göre, kendi düdügü calmadigi vakit evde terör estiriyor. Bundan en cok etkilenen kizin aslinda. O minicik yüreginde kimbilir ne korkular ne endiseler yasiyordur.

Esin gibi insanlarla gecinmek cok zor, altan almayi bilmeyen, ortak bir paydada bulusmak istemeyen, aciz kaldigi zaman siddete hakarete basvuran biri ile zaten simdi olmasada mutlaka günün birinde ayrilacaksin. Yürümez arkadasim. Nereye kadar bu iskenceyi cekebilirsinki?

Senin yapacagin tek:
Hemen iyi bir avukat bulmaya calis, siddetli gecimsizlik, dayak, hakaret gibi sebebleri öne sür ve bu evlilikten kizinla beraber en kolay kurtulma yollarini ara.

Maddi durumun yoksa bildigim kadariyla bazi kurumlar yardimci oluyormus, git danis, internetin var arastir. Bu evlilik cekilmez arkadasim.:olmaz:

Kendini düsünmüyorsan kizini düsün, onun icin bu evliligi ayakta tutmaya calisma sakin, annesine dayak atan, hakaret eden bir baba ile büyümesi onun icin cok daha aci.

Allah yardimcin olsun
affınıza sıgınarak şunu sormak istiyorum şiddet nedir sizin için.ben eşime ban şiddet kullanıyorsun dediğimde 12 yıldır sürekli dövüyormuyum biyerinimi kırdım morarttım mı şeklinde savunma yapıyor.vey öldürürüm pecereden atarım seni dediysem yaptım mı diyor.benim suçlu olduğumu evi terketmemeliymişim konuşmalıymışız sizce bu zamana kadar konuştuk beni ciddiye almayan adam ben bunu yapacağımı söylemeden gitmedim.bir daha aynı tartışmalara girmeyeceğim ben yapacağımı yapıcam dedim.ama hala ben suçlanıyorum eşim tarafından ve ailesi tarafından .şu anda2,5 aydır evdeyim ve birbirimize karşı mesafemiz var artık herşeyi oluruna bıraktım en ufak bir tartışmada kopacak.ailem bir dakika bile kalmamı istemiyor yanlarında...

bildigim kadariyla kadinin evden gitmesi hukuksal anlamda suc..eger bosanmayi dusunuyorsan dikkatli ve planli hareket et..

affınıza sıgınarak şunu sormak istiyorum şiddet nedir sizin için.ben eşime ban şiddet kullanıyorsun dediğimde 12 yıldır sürekli dövüyormuyum biyerinimi kırdım morarttım mı şeklinde savunma yapıyor.vey öldürürüm pecereden atarım seni dediysem yaptım mı diyor.benim suçlu olduğumu evi terketmemeliymişim konuşmalıymışız sizce bu zamana kadar konuştuk beni ciddiye almayan adam ben bunu yapacağımı söylemeden gitmedim.bir daha aynı tartışmalara girmeyeceğim ben yapacağımı yapıcam dedim.ama hala ben suçlanıyorum eşim tarafından ve ailesi tarafından .şu anda2,5 aydır evdeyim ve birbirimize karşı mesafemiz var artık herşeyi oluruna bıraktım en ufak bir tartışmada kopacak.ailem bir dakika bile kalmamı istemiyor yanlarında...

Ne zamanki bir insan baska bir insana gerek sözle, gerek fiziksel zarar veriyorsa siddet budur benim benim icin arkadasim.:delphin:

Size uyguladığı fiziksel ve duygusal şiddetin boyutu nedir?Bunu sürekli mi yapıyor?Biraz daha açık yazabilirmisiniz.Ona göre yorum yapacağım.

arkadaşlar tyardım edin .12 yıllık evliliğim de artık dayanamama kararı alarak artık yaşadıklarıma çözüm bulmak istiyorum.bana yardımcı olun boşanmak çaremiii..??? eşimle kişilik çatışması yaşıyorum.eşim çok titiz ben çalışmaya başladıktan sonra daha fazla düzen ve titizliklik konusunu abartmaya başladı .evimde rahat edemiyorum kendi kıyafetlerini ütüledikten sonra bile kendisi kaldırır hep böyleydi bende bunu böyle kabul ettim üzerine gitmedim.artı ailemin,hiç bir misafirin kendi aileside dahil bu yüzden pek geliş gidişini tasvip etmiyor.bu konuda tartışmalrımız oluyor ben de aksine sosyal bir insanım misafri ve gidiş gelişi severim.hep dikkat ettim onun bu tavrından dolayı çogu zaman tartışdık ama dayanamıyorum bu benim ailem başkarını bıraktım ama kendi ailelerimize bu kadar yapmammaız gerektiğini düşünüyorum.sözlü hakret ve fiili şiddet uyguladu bu evliliğim boyunca son 2 yıla yakında tehdit kelimeleri kullanır oldu ben düzelmesi için sabrediyorum ama hep üzerine ilaveler olarak evlilik 12 yılını tamamaladı ama artık dayanamıyorum .1 kızım var onun için hala yanındayım ama nereye kadar gelecek kaygısı yaşıyorum .nereye kadar daha bu şekilde devam edebilirim.kızım karşısında bana darp uygulamasını sinirlenince bağırmasını sessizmi kalmalıyım hala.2 ay önce evi terkettim dayanamayarak gerçi beni tuttu kolumdan attı ve babamı aramazsam şerefsizsin diye bir kelime kullandı bu son noktaydı .çocuk için geri döndüm ama nereye kadar psikiyatri tedavi almaya başladım bu dönem içinde...bana önüme yemeğimi getiren birisi bu kadar evde kadın gibi her işi yapar ama ben bunu beklemiyorum artık bana erkek olsun .sizce bu evlilik ne olur ...????

canım buraya yazdıkların evliliğinin sadece çok küçük bir kesiti bence boşanmalı mıyım diye bir soruyu burda sorman çok yanlış ki anlattıkların bana boşanmayı gerektirecek şeyler gibi gelmedi,sadece birbirinize karşı biraz sabırsızsınız galiba...
kadınlarkulübündeki herkes çok duyarlı sağduyuludur ama bence bu soru bize değil de senin kendine sorman gereken bi soru
ama sana ben olsam ne yapardım onu söyleleyim eşimi karşıma alır hoşlanmadığım huylarını yüzüne söylerdim o da bana söylesin isterdim yani iletişim kurmaya çalışırdım 12 yıllık bi evliliğim olsa öncelikle hemen bitirmeyi değil nasıl düzeltebilirimi düşünürdüm hele bir de çocuğum varsa arada.
Rabb'im yar ve yardımcın olsun dua edin en kısa zamanda sorunlarınız çözülür inşallah:Saruboceq:

Size uyguladığı fiziksel ve duygusal şiddetin boyutu nedir?Bunu sürekli mi yapıyor?Biraz daha açık yazabilirmisiniz.Ona göre yorum yapacağım.

Size söyle söyleyeyim fiziksel şiddet1-5 yıllık evliydim ilk tokatımı yedim bu sürekli olmadı senede bir belki sirinlendiğinde biyerleri vuryor veya bana eilnde ne varsa atabiliyordu bunun sıklığı 4-5 yıldır artarak devam etti.buna ilave sinirliyken kendi kendine bile küfür eder ben tepki gösterdiğimde veya sözlü müdahale ettiğimde tartışma ortamımız olurdu.aslında şöyle söylemek doğru çift karakterli insanlar olurya bir tarafı çocuk gibi eğlenceli diğer tarafı çekilmez sinirlenince darp uygulamak veya bağırıp sinirini bir şekilde boşaltan birisi
ama bizdeki sadece şiddet değil buna ilave birçok anlaşmazlığımız var ve ben bu şekilde mutlu değilim..

canım buraya yazdıkların evliliğinin sadece çok küçük bir kesiti bence boşanmalı mıyım diye bir soruyu burda sorman çok yanlış ki anlattıkların bana boşanmayı gerektirecek şeyler gibi gelmedi,sadece birbirinize karşı biraz sabırsızsınız galiba...
kadınlarkulübündeki herkes çok duyarlı sağduyuludur ama bence bu soru bize değil de senin kendine sorman gereken bi soru
ama sana ben olsam ne yapardım onu söyleleyim eşimi karşıma alır hoşlanmadığım huylarını yüzüne söylerdim o da bana söylesin isterdim yani iletişim kurmaya çalışırdım 12 yıllık bi evliliğim olsa öncelikle hemen bitirmeyi değil nasıl düzeltebilirimi düşünürdüm hele bir de çocuğum varsa arada.
Rabb'im yar ve yardımcın olsun dua edin en kısa zamanda sorunlarınız çözülür inşallah:Saruboceq:
bana diyorsunuz ki karşınıza alıp beğenmediğiniz huylarını söylerdim.bunları konuşa konuşa 12yıla geldim zaten karşısında ağlayarak benim sevgine ihtiyacım var bana sarılmana ihtiyacım var diye ağladığımı biliyorum.ben çocuğum için zaten pişmalık duymak istemediğim için sizin tarafsız yorumlarınıza ihtiyaç duydum.size şunu söyleyeyim bana defol git diyen erkeğin evine tekrar geri döndüm ve 2,5 aydır yanında olmama rağmen düzelmesisini düşünürken birde hayatında başka birisi mi var suçlamasıyla ve iftiralarıyla karşı karşıyayım.düzeltmek yerine ''kedi ulaşamadığı cigere mındar dermiş ''şimdi suçlama politikası uygulanıyor.bu gün artık bir karar aldım ve benim için böyle düşünen bir koca onu bu düşünceye sevkeden,olan herşeyi düşünmek istediği gibi yorumlayan bir ailesi bu insanların yanında kalamıyorum artık.her şeye sabır olabilir ama 12 yıllık gelinlerini,karısı hakkında şüphe duydunsa zaten bu evlilikten hayır gelmezz...:(

Bana seneler öncesini hatırlattın tatile çıkmıştık.Ve gözümün önünde bir fotoğraf kaldı babam annemi tokatlamıştı.O fotoğraf hep kafamdadır.Babam çok sinirliydi ve anneme sinirliendiğinde küfürlü konuşurdu.
Fakat özünde çok iyi bir insan babam çocuklarına eşine bağlı oldu.Yazlıklara götürdü.En iyi şekilde yaşatmaya çalıştı.Sonuçta 44 yılıdr evlilikleri sürüyor.
Bunu şunun için anlattım.Sinirlilik gerçekten genetik bir durum babamın tarafı annesi aynı şekilde hemen parlayıp sönen tiplerdi.
Eşinin genetik şifresi gereği bu sinirlilik ona geçmiş belli.Ayrıca onunda yaşadığı aile koşullarında anne baba sürekli gözünün önünde aynı şeylerimi yaptılar.
Bence kızını düşünerek değil kendin hala bu adamı seviyormusun bunu düşün.
Eğer sevgin kaldıysa aile danışmanlığına birlikte gidin.Ve yeni bir başlangıç yapın.
Ama sende sevgi bittiyse,o zaman ona göre karar ver.Yani iyi huyları ve kötü huyları kefeye koy bir yandan da.Benim fikrim bu canım.ınşallah senin ve kızının hakkında hayırllısı olsun.

bana diyorsunuz ki karşınıza alıp beğenmediğiniz huylarını söylerdim.bunları konuşa konuşa 12yıla geldim zaten karşısında ağlayarak benim sevgine ihtiyacım var bana sarılmana ihtiyacım var diye ağladığımı biliyorum.ben çocuğum için zaten pişmalık duymak istemediğim için sizin tarafsız yorumlarınıza ihtiyaç duydum.size şunu söyleyeyim bana defol git diyen erkeğin evine tekrar geri döndüm ve 2,5 aydır yanında olmama rağmen düzelmesisini düşünürken birde hayatında başka birisi mi var suçlamasıyla ve iftiralarıyla karşı karşıyayım.düzeltmek yerine ''kedi ulaşamadığı cigere mındar dermiş ''şimdi suçlama politikası uygulanıyor.bu gün artık bir karar aldım ve benim için böyle düşünen bir koca onu bu düşünceye sevkeden,olan herşeyi düşünmek istediği gibi yorumlayan bir ailesi bu insanların yanında kalamıyorum artık.her şeye sabır olabilir ama 12 yıllık gelinlerini,karısı hakkında şüphe duydunsa zaten bu evlilikten hayır gelmezz...:(

seni anliyorum bazi erkekler adam gibi konusmaktan anlamazlar sen soyledikce onlar hatalarini tekrarlar..en iyisi kafana takmadan ve esinle konusmadan alttan yapacagini yap..zayif yonlerini bul ve kendi lehine cevir..birde sana git dedigiyle biraz sabredip donmeseydin keske..kapinda aglamadan kiymet bilmiyorlar cunku..kötükedihüso

Bana seneler öncesini hatırlattın tatile çıkmıştık.Ve gözümün önünde bir fotoğraf kaldı babam annemi tokatlamıştı.O fotoğraf hep kafamdadır.Babam çok sinirliydi ve anneme sinirliendiğinde küfürlü konuşurdu.
Fakat özünde çok iyi bir insan babam çocuklarına eşine bağlı oldu.Yazlıklara götürdü.En iyi şekilde yaşatmaya çalıştı.Sonuçta 44 yılıdr evlilikleri sürüyor.
Bunu şunun için anlattım.Sinirlilik gerçekten genetik bir durum babamın tarafı annesi aynı şekilde hemen parlayıp sönen tiplerdi.
Eşinin genetik şifresi gereği bu sinirlilik ona geçmiş belli.Ayrıca onunda yaşadığı aile koşullarında anne baba sürekli gözünün önünde aynı şeylerimi yaptılar.
Bence kızını düşünerek değil kendin hala bu adamı seviyormusun bunu düşün.
Eğer sevgin kaldıysa aile danışmanlığına birlikte gidin.Ve yeni bir başlangıç yapın.
Ama sende sevgi bittiyse,o zaman ona göre karar ver.Yani iyi huyları ve kötü huyları kefeye koy bir yandan da.Benim fikrim bu canım.İnşallah senin ve kızının hakkında hayırllısı olsun.
yorumların için tşk ederim.saygı kalamayınca sevgide bitiyor.psikiyatri aile danışmanı evet düşündüm ben psikiyatriye gidiyorum bu evlilik için eşim hala kendinden taviz vermiyor.küçük bir fedakarlık yapmak evliliği bırak kızımız için bu yardımı bile almak zor geldi. kızım çok etkileniyor bu olaylardan.sevgim olsada artık kaldıramıyorum olanları namusuma kadar olaylar çirkinleşti.ben kararımı aldım keşke mücadeleyi iki tarfta yapabiseydi ama bittiğini her iki tarafta kabullenmiş durumdayız.sadece kızımız için ite kaka biraz daha devam ediyor .sorun şu ki kızım olanları bilsede görsede anne babam düzelecek boşanmayın diyor.ama ben senin hep yanındayım anne diyor.ona çok üzülüyorum bu durumu yaşasın istemiyorumm ama başka çarem yokk aileler destek değil köstek oluyor bizi kopardılar.

dedim ya yazdıkların sadece 12 yılının küçük bi kesiti,ne yaşadığını ancak sen bilebilirsin canım ve bununla nasıl başetmen gerektiğini de,Allah yardımcın olsun ve hakkında hayırlı olan kararı verdirsin çocuğun için de inşallah:Saruboceq:

rol değişimi yapmışi bi erkekle ömür geçirmek çoook zor bence...bide şiddette var içinde bilmiyorum cnm yıllar geçtikçe düzeleceğine olumsuzluklarına olumsuzluklar eklemiş bu adam yaşlılığında durum daha da beter olur bence.....yinede iii düşünüp bi karar ver bence[/B]

Back
X