Merhaba ;
Eşimle 3 yıllık evliyim öncesinde uzun yıllar birlikteliğimiz oldu fakat evlendikten sonra ilk aylardan itibaren çekişmelerimiz başladı eşim şiddet dolu bir aile içinde büyümüş ve fiziksel şiddet olmasada bana bağırma salak gerizekalı gibi hakaret içeren sözcükler kullanma akrabalarımla görüşmek istememe ve eve geldiklerinde bana stres yaşatma gibi sorunlarımız var artık her şey kavgaya dönüyor aramızda daha önce bir kere alilemin yanına gittim boşanmak için yalvardı sözler verdi ve tekrar döndüm fakat bir süre sonra tüm sorunlar tekrar etti şu an ailemleyim sizce boşanmalı mıyım kendisi herşeyin düzeleceğini hatta bir bebeğimizin olması gerektiğini vs söylüyor sizce ne yapmalıyım eşimi seviyorum ama sevginin yeterli olmadığını gördüm yani evlilikte sevgiden daha önemli saygı uyum vs bebek istiyorum fakat sorunların ilerde büyüyeceğini ve çocuk varken hayata yeniden başlamanın daha zor olacağını düşünüyorum açıkçası eşime ve ilişkime güvenmiyorum artık tam olarak ilerde mutlaka ayrılırmışız gibi geliyor
kfür derken çok ağır küfürler değil ama aşağılayıcı düşüncesizce kurulan şevkat içermeyen cümleler sebebine gelince benim onu hiç önemsemediğim hep benim istediğim gibi yaşıyormuşuz ve ben onu eziyormuşum hep halbuki yok böyle birşey onun kafasında bu
Bir evliliğin var, ben bekarım... Bu konuda ne kadar yorum yapabilirim bilmiyorum ama söylemek istediklerim var...
Kimin hayatı güllük gülistanlıktı... Kim çiçeklerle bezeli mükemmel hayatlar yaşıyor...
Belki sen gerçekten eşinin dediği gibi baskın bir karaktersindir, kendine dikkat ettin mi hiç?
Benim bir arkadaşım vardı, baskın olmadığını, yumuşak huylu olduğunu söylüyordu ama resmen adamın telefonundaki facebook mesajını sildi... O mesaj kızla ilgili mesaj falan da değildi... Bu çok büyük bir saygısızlıktır mesela... Ben de facebookta yayınlanmaması gereken bir mesaj olduğunu düşünüyordum o mesajın ama bunun seçimi adama ait olmalıydı, kadına değil... Kadın onun özelini bu şekilde katledemezdi... Ki onlar da yeni evliler... 1 yıllık falan...
Kendini de izlemle demek istedim, bir şeyi bozmak kolaydır, kurmak zordur... Gerizekalı, mal vs tarzı söylemler de bence dil alışkanlığı... O kadar büyük küfür olarak görmüyorum...
+/- olayına gir ve düşün biraz... Kendini düşün, ona nasıl davrandığını düşün, özellikle sana öyle davranılmasını ister miydin onu düşün, kafasında kuruyor demeden önce düşün... Onun bu mal gerizekalı söylemleri YAŞADIĞINIZ GÜZEL ANILARI SİLECEK KADAR FAZLA MI? Buna tahammül edilmez mi bir düşün...
Arkadaş çevremizde vs de ne sorunlar yaşıyoruz, ne kazıklar yiyoruz ama güzel anıların hatrına arkadaşlıklarımıza sahip çıkmıyor muyuz? Sizin sahip çıkmanıza değecek güzel anılarınız yok mu?
Bu adam hep mi böyle kötü? Hep mi sorunlu? Sana hiç destek olmuyor mu? Hiç güzel söz söylemiyor mu? En zor anında yanında duruyor mu durmuyor mu?
İki saçma sapan laf evliliği bitirmeye değer mi? Sinir anında söylenen sözler üstelik... Düşünsene insanlar sinir anında neler neler söylüyor... Aklı selim düşünebilse söylemeyeceği şeyler... O halde bu alttan alınamayacak bir şey mi?