Boşanmalımıyım yada ne yapmalıyım

sevdemer

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2009
1.233
3
681
Ankara
Son günlerde sanki ırmağın akışına bıraktım kendimi,karar veremiyor ve sağlıklı düşünemiyorum.Ölümden öte herşeyin çözümü var derler fakat ben bulamıyorum.İnsanlar ağlama üzülme dediğinde sanıyorlarmı ki öyle basit.eşimle evlendiğimizde öğrenciydi.Annemin evinde bekledim okulun bitmesini.okul bitmeye yakın hamile kaldım.doğum yaptığım gün askerlik kağıdı geldi.dolayısıyla ayrı evede geçemedik.askerliği tecil ettirdi.bi kaç ay önce işten çıkarıldı.tecili bozdu.askere gidecek.sorun şu.okula devam zorunluluğu olmadığından beri yani birbuçuk yıldan beri birlikteyiz.ama eve hiç faydası yok.bebeğin tüm masrafları evin masrafları yani herşey annemin sırtında.birde eve geç geliyor.hiç bir sorumluluk almıyor.kredi kartı borcu bitmiyor.serseri bir insandan tek farkı üniversite mezunu olması.en zoruma gidende o milyarlarca kredi kartı borcu yaparken ben bebeğimin mama ve bez giderlerini karşılamak için doğumda takılan altınları bozdurdum.güya onları bebeğimin adına saklayacaktık.bunlar hiç umrunda değil.benimle maddi manevi hiç bir ilişkisi yok.ayrı yataklarda yatıyoruz.bebeğe çok düşkün manevi anlamda.annem eşimi çok seviyor.hatalarını ya görmüyor ya da çevre etkeninden dolayı ayrılmamı istemiyor.ama benim zoruma gidiyor hem annemin evinde yaşayalım herşeyimizi annem yapsın.hemde adam bekar gibi yaşasın hiç bir sorumluluk gütmeden.bunlar yaşandıkça,bir erkek olarak ona saygım olmuyor.günlerce aylarca aynı evde küs yaşıyoruz.bıktım artık.ne yapacağım bilmiyorum.bu arada evde annem o bebek ve benden başka kimse yaşamıyor.baba kardeş yok.ayrılma düşüncesi beni hiç terketmiyor.ama ben babasız büyüdüm bebeğimi nasıl eksik büyütürüm diyorum.çok üzgünüm çok.hep küs yaşıyoruz.bir buçuk yıldır toplasanız bir ay sürekli konuştuğumuz barışık kaldığımız olmamıştır .askere gitse değişirmi.yoksa ne ise insan değişmezmi

canım cok zor bir durum Allah sabır versin..
istersen askere gidip dönmesini bekle önce bu asamayı atlatsın gelip işin bulsun..annende idare et..
bi arkadasımın yasadıklarının aynısı bu olay..arkadasım dayandı su an eşi normale döndü sana cok iş düşüyor..ama mümkünse küsme arayı bul okadar cok küslük uzamaz .

böyle erkeklere çok kızıyorum yaa
evleniyorsun ev yok, iş yok, bir de üstüne çocuk
ona bakmaktan da aciz, dayamış sırtını senin annene, ekmek elden su gölden
ohh, ne ala, kredi kartları da ödeniyor, çalışır mı hiç
size yazık değil mi, annene yazık değil mi, o yaşından sonra bir de elin adamını besliyor
ne mecburiyetiniz var, anlamıyorum
umarım değişir, umarım ama değişmezse siz bu durumu değiştirin artık
beslemeyin şu bedavacı erkekleri

bende aslında askere gitmesini bekliyorum.Ama bazen öyle sabrım taşıyorki çıksın gitsin diyorum.Çünkü onu nereye koyacağımı şaşırdım artık,ya kocaysa bi sorumluluk alır,en ufacık bir şeyin ucundan bile tutmuyor.Yanında konuşuyorum özellikle anne para verirmisin şu eksik bu alınacak falan diye kılını kıpırdatmıyor,ondan istemek zoruma gidiyor.çünkü önce bi kaç gün ortaya söylüyorum,mesela bezimiz kalmadı falan,ya bi gün gelirkende elinde bir paket bezle gel adam.Yok,ama iki pakete yakın sigara içmesini biliyor borcu derdi hiç bitmiyor.Şunu düşünüyorum askerden gelince ev tutalım girsin kira derdine faturasına boğaz giderine aceba o zaman yaparmı böyle sorumsuzluk.Yaparsada o zaman ayrılırım diyorum.Offff bunları düşünmek o kadar zorki,kimse ayrılmak için evlenmez elbette.Mutlu olmak istiyorsun seviyorsun.saçının telinden ayağının tırnağına kadar ilgileniyorsun ama o seni hayatının en dibine atıyor.bir arkadaşıma dedimki iş arıyorum.haberin olsun.girme diyor.yeter tembellik yaptığı.aslında doğru söylüyor.ama evde dolap boşalınca yada bezimiz mamamız bitince yine ben üzülüyorum.üç gün beş gün bekliyorum almıyor.bunların dışında manevi olarakta hiç paylaşımımız yok.sanırım evlilik evlilikten çıktı.geçen gün arabanın bagajından poşetleri alırken prezervatif gördüm.eve geldim sordum.paket açılmışmıydı dedi. hayır dedim.ben onu eve getirecektim.unutmuşum dedi.çelişkide kaldım.ama kadın hisseder sanırım aldatıldığını.ben böyle bir şey hissetmiyorum.Yada birde bunu düşünüp kahrolmak istemiyorum.zaten düşüncelerin içinde kayboldum.bilmiyorum nasıl geçiyor günler.

hemen boşan çekilmez bir adam tipinden bahsediyorsun nedemek yaaa prezarvatif çıktı

ahh canım benim çok zor bu tarz erkek modelini idare etmek...
Öncelikle Allah sabır versin...
şimdi sana otur al karşına konuş diyeceğim ama belli ki bu işi çok yapmışsın.
bence,bekle askere gidip gelsin. değişir diye tahmin ediyorum.
bir de annene söyle,sizi sırtından atsın.yani kibarca oğlum evinizi tutun filan desin.
yazık o kadına da,ömrübillah sizi mi taşıyacak?
erken evlenmişsin veya erken çocuk olmuş demeyeceğim... belli ki çok sevmişsiniz.
askerden geldiğinde de biraz süre ver,işini kurmaz,aynı sorumsuzluklara devam ederse,daha fazla bekleyemeyeceğini,en kısa zamanda çözmesi gereken bir sorununuz olduğunu birşekilde anlat.
yoksa kaybedeceğini de ekle..korkar da adam olursa ne ala,olmazsa...karar senin.ama kendini yıpratma lütfen...

ayrı yatıyosanızz e çoğu zamn küsseniz prezarvatifi ne yapıyorki
hem size harcamıyosa kredi kartını kime harcıyorr
işi gücü yoksa yarı gecelere kadr dışarda ne yapıyorrr
buu adam duvarın deliğinden çıkmadı sanırım ailesi nerde
ve oğullarının bu durumuna ne diyor
aklıma bu sorular geldi sende eşine bu soruları bir sor bakalım cvbı ne olcak
nasılsa askere gidecek resmen olmasada aranıza mesafe girecek şimdi boşanmayı rafa kladır derimm inş askerlikte adam olur gelir yoksa
sorumluluk bilmelyen adamla yaşam sürdürmek gerçekten zorr
inş sorularına verebilecek mantıklı cevapları vardır
allah yardımcın olsun canım

Askerlik erkekleri değiştiriyor, olgunlaştırıyor. Her zaman söylerim ayrılıklar da evliliğe iyi geliyor. Senin eşinin durumu pek ümit vermiyor ama yine de "elimden geleni yaptım, yeterince sabrettim" diyebilmek için, yarın çocuğun sorduğunda başın dik cevap verebilmek için diğer arkadaşların da dediği gibi kesin kararını askerlik sonrasına bırakmanın doğru olacağını düşünüyorum.

canım benim abim öleydi annemler bakıyodu onlara hiç.birşeye karışmıyodu buda doğal olarak yengemin zoruna gidiyodu ve bi karar aldı ya ev ayrılır yada ben çocukları alır giderim dedi ve gitti abim tutuştu tabi ve söz verdi çalışıp evi ayırıcağına şimdi ev ayrı mecburen çalışıyo annemlerde yardım etmiyo ve abim çalışıp bişeyler yaptıkça hırslandı ve şimdi çok iyiler maşallah bencede askere gidip gelmesini bekle ve onunla konuş evi ayırıcağını falan annende yardım etmesin birilerine güvenirse çalışmaz nede olsa bana gerek yok yapan var niye yorcam kıymetli canımı demesin inşallah düzelirde bebeğinizi birlikte büyütürsünüz maalesef olan çocuklara oluyo yazık günahsızlara onun için BEKARLAR BU LAFIM SıZE EVLıLıKTE AŞK ARAMAYIN BABA OLABıLECEK ADAM ARAYIN Kı MUTLU OLUN

Son düzenleme:
askerde degışır ama senın de uzerıne bıraz daha baskı kurman lazım. askere gıderken ben bu uzun zamanda duşunucem dersın bıraz korksun askerde kafa patlatsın. ona bır mektup yaz kötu huylarını nelere kızdıgını nelerını sevdıgını neden ayrılmak ıstedııgını bu mektubu şuan yazsan belkı bır kere okur duzelıcem der gecer ama askerde oyle olmaz. okur okur ağlar ders cıkarır, orada edınecegı dostlarından akıl alır burnu surtulur.

zor bır askerlık gecırecek belkı ama evlılıgınız kurtulacak. ben olsam vıcdansız da desenız yapardım. şimdi burnunu surtmezsen bır daha bu fırsat elıne geçmez. çok mu kötuyum acaba ya CADIARZU

geçen gün arabanın bagajından poşetleri alırken prezervatif gördüm.eve geldim sordum.paket açılmışmıydı dedi. hayır dedim.ben onu eve getirecektim.unutmuşum dedi.çelişkide kaldım

Ben buraya takıldım... Size ne diye "prezervatif açılmış mıydı ?" diye soruyor , kendi bilmiyor muydu ?

Yani kendi de emin değilmiş açık olup olmadığına gibi geldi bana...Hem açık prezervatifin ne işi var arabada ? Açtıysanız yatak odanızda durması gerekmez mi ? Arabada duran perezervatif yeni

alınmışsa (sizinle olan ilişkisi için) , ne diye soruyor "açılmış mıydı ?" diye ...

Bir şey mi var acaba , kötü düşünmek de istemiyorum ama :uhm:

şöyle dedi yani paket açılmamış demekki kullanmadım,düşündüğün gibi olması için açılmış olması gerekir.Açılmışsa o zaman konuşalım dedi.Erkeklere güven olmaz ama yapmaz diye düşünüyorum.Çünkü izinli olduğu günler evde durur.hiç bir telefonda dışarı çıkmaz,yani telefonu alıp ortamı terketmez,kendine bakımlı değil buna benzer bi çok şey.Bi de sekse o kadar düşkün değil dedim ya aylarca küs duruyoruz sadece bunun içinde olsa yanaşmaz.Zaten bende öyleyim çünkü bunun için bir araya gelindiğinde sorunları ertelemiş olacağımızı düşünüyorum.Eşimin derdi hovardalık yapmak değil,sorumsuzca bi yerlere takılmak,yani iş yeri çok kalabalık gecede kalıyor insanlar.ışi bitince bırakıp gelmiyor.onlarla çene yapıyor orda.Sonra onları evlerine bırakıyor.O adamlar içki içiyorlar arabasında içmeyin demiyor.insanlara yüzü yumuşak.Zaten sorun burda başlıyor,sorumluluk duygusu olmadığı için işim bitince eve gitmeliyim,düşüncesi olsa bi kere bunlar yaşanmaz.Aile hayatıda dağınık eşimin.Evlerinde bi sofra kurulupta bütün aile eşrafı birlikte oturup yemez.Biri üçte biri beşte yer mesela.Birliktelik yoktur.Kardeşlerden biri kendini kurtarmış bütün aileye bakıyor maddi durumuda çok iyi hepsine yetiyor.evli olanlar bile onun sayesinde yaşıyor diyebilirim.Eşimin babası mesela hayatını kazanmak için hiç emek vermemiş alınteri dökmemiş.O da abisinin sayesinde yaşamış.Tabi eşim bu rahatlıktan çıkınca yine bir rahat yaşamla karşılaştı onu zorlayan bir durum olmadı.Aynı bildiği gibi yaşamaya başladı.Kazandığını sadece kendi harcadı.Bebeğine bi paket bez alması nasip olmamışken gitti kredi çekti araba aldı o borca girdi onu ödeyemedi kredi kartından çekti.arabanın diğer masrafları falan derken bu arada sanırım aileyede gönderiyor zaman zaman.ışte insanın zoruna gidiyor.Benim annem yıllar boyu çalışsın didinsin,hem beni hem çocuğumu hem kocamı beslesin.Zoruma gidiyor anne şu eksik demeye.Acayip utanıyorum.Ama onun umurunda değil çok rahat.ışe girmeyi düşünüyorum,diyorumki ben çalışacağım eşek gibi o yine aynı rahat adam olacak.diyorumki artık ne eksikse hep ondan isteyim.gerekirse kavga edeyim.birazda bizim için borçlansın.Hadi bunuda yaptı.Ya sadece bu değilki adamla paylaşımımız yok.nerde kaldın yada ne yaptın bugün bile diyemiyorum.Eskiden yumuşak başlıydı.Şimdi asarımlı keserimli konuşuyor.Çalıştığı ortamda serseri insan çok.Ordaki hayatlar onun yaşamınında bir parçası oldu.Belki dağınık anlatıyorum ama kafam karışık.Ve psikolojik olarak çöktüm düşünemiyorum.Şunu istemiyorum.Para versin yada eksikleri alsın ben söylediğim için.

ne yazıkki zamanında cok acele karar vermişsiniz
elinde işi olmadan askerliğini yapmadan evlenmek mantıksız geliyor bana
evlilik nedir bilmeyen bir adam basına buyruk baba içgüdüsü yok
işiniz cok zor
şimdi yapılan bu hataların acısını ufacık bebek cekecek
babasız kalarak

Son düzenleme:
eşiniz çalışıyormu çalışmıyormu ben anlamadım;?
yukardaki msjınızda işyerinden bahsetmişsiniz:uhm:

ben ce senin de çalışman şart,senin kendine güveni gelir,annena yardım edersin,bebeye gelince sen onu (eğer boşanmayı karar verirsen)babasız bırakmıyorsun,yine adam istediği zamanda gelip çocuğu görecek,bu onun en doğal hakkı,fakat senin kafan rahat eder,bir birini daha fazla yıpranmayın canım,boşandığında nafaka gibi bir şey var,fazla askerliye ümitlenme,hayat bu,yine de sen kendi ayakta durmayı fikrini değerlendir canım,zararı bu fikrinin olmaz

çalışmaktan korkmuyorum üşenmiyorum ama ben çalıştıkça o dahada rahatlayacak diyorum.Söylenen doğru kadın çalışınca kendine güveni geliyor.Daha önce çalışıyordum bunu biliyorum.Fakat bu şekilde de ona bir sorumluluk veremeyecek olmam beni düşündürüyor

güzelim kardeşim seni anlıyorum:teselli:,ama sen bütün hayatın boyunca bu adamın kahrını mı çekeceksin,sen gençsin,ayrıca senin şu anda en büyük sorumluluğu bebeye karşi,boş ver adamı,yardım etmıyorsa bu zor durumlarda daha ne hayırı bekliyorsun,ayrıca benim annem senin annenin yerinde olsa bana ne der ,hiç bana yardım etmez,senin annene hayranıyım,sen bi otur bi düşün bir kağıt al ve yaz bir tarafı NE İSTİYORDUM sırala istediğini ondan sonra ŞU AN İYİ OLANI NEYİM VAR,bi sonraki ne KOTÜ ŞU AN NE VAR eminim kendi ve bebişi için en doğru kararına varırsın,ister devam evliliği edersin,ister ayrılırsın,ama unutma senin evladına iyi bakman senin sorunluluğun altındasengözlerimebaksanab,ben de ankara da oturuyorum istediği zamanda gel çay içip konuşalım dertleşelim:1hug:,benim de bebişim var:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…