Boşanmalımıyım

Boşanacaksan boşan kardeşim. Dünya yıkılsa ben bu adamdan boşanacağım demen lazım başkasına yaparsa diye oturulur mu..

Öyle bir ihtimal olursa yapacak evet ikinci hanımlar çoğunlukla kıymetli olur dediğini yaptıra yaptıra gelir. bir de şimdi imkanlar daha çok herkes her şeyin bilincinde öyle salonu düğünü kabul etmez kimse. Ha belki sade bir nikahla evlenir. Ama sen onu boşver sen mutsuzsun ne önemi var senden sonrasının?

ayrıca memursun nasıl ailen kabul etmedi de boşanamadın? Kursaydın kendi hayatını cesaret edip. Nasıl kartın onda durur? Adam saygı duymamış sana birey olarak önem vermemiş. Hakkını söke söke almamışsın iki çocuk doğurmuşsun. Hala senden sonrayı düşünüyorsun.

Bir de nasıl ailesiniz anlamadım. Kimse mi bilmez ordu mensuplarının durumunu. Adam size tayinim yok diyor inanıyorsunuz. Genel kurmay başkanı değilse hepsinin tayini var. Tayinim var ve iyi günde kötü günde her şartta hayatı paylaşacak bir eş lazım deseydi belli ki gitmeyecektiniz adam da tayin yok diye sallamış.

Herkes düğüne takmış ama konu sahibi sadece düğüne takılmamış.
Kocası en baştan beri yalan söylemiş, kandırmış, maaşına el koyup kadını 3 kuruşa muhtaç etmiş, borç harç içinde yaşatmış.
Şimdi ise kocasını sevmiyor ve mutsuz.

Başkasıyla mutlu olacak diye boşanmamak saçma. Çünkü kendi mutluluğunuzu engellemiş oluyorsunuz.
Eğer onsuz mutlu olacağınıza inanıyorsanız ayrılmak doğru karar E Emdoruk
Beni çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim
Hep veren taraf olmak zoruma giden oda benim için şunu bunu yaptı diyemiyorum
Çocukları tek büyütüyorum ailesi destek olmuyor ben zaten ailemle geçinemiyorum geçinsem zaten beni anlayan ailem olsaydı zaten böyle olmazdı benim zaaflarımı kullandı bu insan beni sevmediğini düşünüyorum

Sende hep aileni
Suçlamışsın hata sende, maaş kartını dahi ona kaptırmışsın suç tamamen senin onu bunu suçlama insanın başına ne gelirse yaptığı yanlış seçimlerden gelir,
2. Çocuğu yaptığına da pişmansın,
Madem bir bıkkınlık var, mutsuzluk var, ayrılmaya cesaretin var mı?
Sanmıyorum 2 çocukla ayrıılmak olan düzenini bozmak kolay mı?! O cesareti sende göremedim,
Sen evliliğe devam edersin gibi çünkü manipülasyona açık bir kadınsın,
Ayrılacağım dedin an boşanma avukatı tutup kendi ayakların üstünde durabilecek güç yok gibi, ona mangal yürek lazım, her kadında da olmaz o

Beni en çok paranıza el koyması kısmı rahatsiz etti.

Düğün filan çok önemli değil, diyebilmek için adamın çok iyi bir adam olması lazim ki bazi şeyleri tolere edelim.

Ama belli ki adam kadina özen göstermiyor, isteklerine önem vermiyor, yalan konusuyor, söz veriyor sözünü tutmuyor ama en önemlisi parasını elinden alıyor.

Konudaki en can alıcı kısım bu bence.

Bu tavırlar sizin gerçekten de hep verici olduğunuzu gösteriyor.

Üzüldüm sizin için.

Boşanın diyemem. Ama bu şekilde devam edin hiç diyemem.

Boşanacaksan boşan kardeşim. Dünya yıkılsa ben bu adamdan boşanacağım demen lazım başkasına yaparsa diye oturulur mu..

Öyle bir ihtimal olursa yapacak evet ikinci hanımlar çoğunlukla kıymetli olur dediğini yaptıra yaptıra gelir. bir de şimdi imkanlar daha çok herkes her şeyin bilincinde öyle salonu düğünü kabul etmez kimse. Ha belki sade bir nikahla evlenir. Ama sen onu boşver sen mutsuzsun ne önemi var senden sonrasının?

ayrıca memursun nasıl ailen kabul etmedi de boşanamadın? Kursaydın kendi hayatını cesaret edip. Nasıl kartın onda durur? Adam saygı duymamış sana birey olarak önem vermemiş. Hakkını söke söke almamışsın iki çocuk doğurmuşsun. Hala senden sonrayı düşünüyorsun.

Bir de nasıl ailesiniz anlamadım. Kimse mi bilmez ordu mensuplarının durumunu. Adam size tayinim yok diyor inanıyorsunuz. Genel kurmay başkanı değilse hepsinin tayini var. Tayinim var ve iyi günde kötü günde her şartta hayatı paylaşacak bir eş lazım deseydi belli ki gitmeyecektiniz adam da tayin yok diye sallamış.
Teşekkür ederim yorumınuz için
İnanın ben hiç bilmiyordum ailemde çevremde hiç yok ilk bizim ailede eşim
Dayım buldu bunları getirdi çok iyi şartları rahat edersin dedi çok iyi aile dedi ama ailesi bana karşı soğuk maddi manevi ne arar sorarlar ben tek bu çocuklarla kimsenin umrunda değil ailemi ne siz sorun ne ben söyleyeyim

Sende hep aileni
Suçlamışsın hata sende, maaş kartını dahi ona kaptırmışsın suç tamamen senin onu bunu suçlama insanın başına ne gelirse yaptığı yanlış seçimlerden gelir,
Sanmıyorum 2 çocukla ayrıılmak olan düzenini bozmak kolay mı?! O cesareti sende göremedim,
Ayrılacağım dedin an boşanma avukatı tutup kendi ayakların üstünde durabilecek güç yok gibi, ona mangal yürek lazım, her kadında da olmaz o
Haklısın

Sende hep aileni
Haklısın

Teşekkür ederim yorumınuz için
İnanın ben hiç bilmiyordum ailemde çevremde hiç yok ilk bizim ailede eşim
Dayım buldu bunları getirdi çok iyi şartları rahat edersin dedi çok iyi aile dedi ama ailesi bana karşı soğuk maddi manevi ne arar sorarlar ben tek bu çocuklarla kimsenin umrunda değil ailemi ne siz sorun ne ben söyleyeyim
Kardeşim ne düşünüyorsun o zaman.. kendi kararlarını kendin al. Millet beş parasızken çıkıyor evden senin maaşın var. Çocukların bebekliği geçtiyse. Böyle adamla ömür geçmez sen bu içindekileri atamazsın atamamışsın. Kocan yapıcı yardımcı değil ailesi değil senin ailen değil.

Konuyu anlatış tarzınızdan boşanmaya cesaret edemeyeceğiniz o kadar belli ki.
Biz 'evet, boşanmalısın' desek yapabilecek misiniz?
Size tavsiyem kendinizi doldurmayı ve 15 yıl önceki düğüne takılmayı bırakın, önünüze bakın.
Olanlar için de ailenizi suçlamayın.
Mesleğini eline almış yetişkin bir kadın olarak kendi kararlarınızı alıp, uygulayamadıysanız bunda tek hatalı sizsiniz.

Boşanmandan önce paranızı vermemeye kartınızı kendi elinize almaya çalışın
Ben anlam veremiyorum
büyük konuşmayayım ama çalışıyorsunuz adam tüm paranızla el koyuyor sizi borç harç içinde yaşatıyor
Size kime çalışıyorsunuz o zaman
Niye çalışıyorsunuz en başta

Düğün konusundan önce bu konudan kıyamet kopmalıydı

15 sene geçmiş üstünden 16. Evlilik yıldönümünü çok güzel kutlayın güzel bir salon ya da cafe
Sadece sevdiğiniz Kişiler çocuklarınızla birlikte
Maaş kartınızu zorla almadı ya siz vermişsiniz onu alın bir daha bende kalacak deyin.
Eşiniz subay mı ?

Merhaba aekadaşlar
Eşimle 15 yıldır evliyiz kendisi ordu mensubu ben de çalışıyorum memurum sorum şu ki ben düğünümüzden dolayı eşimi bir türlü affedemiyorum çok özensiz bir salon tutmuşlar garson yok gelin damat masası öğretmen masası gibi üzerinde ki örtü kaymış ve bir önce ki düğünden kalan kırıntılar vardı garson olmadığı için benim kuzenlerim kardeşlerim hizmet etti onun abileri kılını kıpırdatmadı hem garson tutmasınlar hem benim akrabalarım hizmet etsin video çekimi ügeldi 80 li yıllardaki kasetlerden fotığraf çekimi desen yok bikaç tane özensiz resim bi albümüm yok ve olanları görünce çok mutsuz oluyorum maalesef düğün öncesi gidip bakamadım çünkü babamın saçma sapan tiriperinden izin vermedi gitmeme
Evlendik kredi kartları full dolu öde öde bitmedi eşya borcu birde üstüne maaş kartımı aldı alış o alış yıllarca beni inletti kendi kazandığım paramı harcayamadım
İşiyle ilgili hep yalan söylemiş hiç tayinim çıkmıcak dedi 3. Yılda doğuya gittik boşanmak istedim çocuğum küçüktü hemde ailem kabul etmediği için ayrrılamadım sustum batıya geldi gene tayinim çıkmıcak on yıl dedi 5.yılda tayin oldu bende salak gibi 2.cocuğu yaptım zaten ayrılamıcam bu adamdan bari ücretsiz izin alırım hem ilk çocumda yaşayamasıklarımı yaşamak hemde zaten paramı elimden alıyor biraz kensi başına geçinnmeyi öğrensiz dedim ama 30 günlük lohusayken tekrar doğuya gitti ilk çocuğu da ben tek büyüttüm 2. Yide
bana çok koyuyor bu evlilikte hep veren taraf ben oldum çok koyuyor bana bunlar boşanma konusunda çok kararsızım çünkü şimdi maddi durumu düzeltti benden sonra evlenip rahatca yaşar ba na yapmadığı düğünü hörmeti başkasına gösrerirse bu beni kahreder benim genç kızlık hayallerimi yıktı maddi manevi bittim bana iyi davranıyor her şimdi istediğimi yapmaya çalışıyor ama ben affedemiyorum şimdi bide yalnızım böyle yaşayacağımızı anlatmadı en başta ailemin yönlendirmeisyle çok yanlış bi evlilik yaptım bana göre değilmiş ne yapmalıyım

15 sene geçmiş üstünden 16. Evlilik yıldönümünü çok güzel kutlayın güzel bir salon ya da cafe
Sadece sevdiğiniz Kişiler çocuklarınızla birlikte
Maaş kartınızu zorla almadı ya siz vermişsiniz onu alın bir daha bende kalacak deyin.
Eşiniz subay mı ?
İnanın ki zorla denilebilir pisikolojik santaj la kimi zman da sormadan hatta habersiz xüzdanımdan para almışlığı bile var bi evin içinde yaşıyorsun ne yapabilirim ki

İnanın ki zorla denilebilir pisikolojik santaj la kimi zman da sormadan hatta habersiz xüzdanımdan para almışlığı bile var bi evin içinde yaşıyorsun ne yapabilirim ki
Ekonomik özgürlüğün var daha mutlu olacaksan ayrıl.

Sizde eksik olan şey bence sevgi. Çünkü aşk bitince karşındaki insanın herşeyi göze batıyor. Bin sene önceki konuları açıp kavga bile edilebiliyor. Birde sevmediğiz adamın ihtiyacını karşılayınca kendimiİ hizmetçi yetine konulmuş gibi hissesiyoruz. En ufak ihtiyaçları bile fazladan bir külfet. Benim için öyle çünkü. Zararın neresinden dönersen kardır. Boşver eden bulur. Artık kendin için yaşa. Kendini çok sev. Sen kimsenin kapı kulu değilsin. Emin ol kensinin farkına vardığında, saçına değen rüzgar bile farklı gelecek. Yeniden doğmuş gibi oluyor insan.

Merhaba aekadaşlar
Eşimle 15 yıldır evliyiz kendisi ordu mensubu ben de çalışıyorum memurum sorum şu ki ben düğünümüzden dolayı eşimi bir türlü affedemiyorum çok özensiz bir salon tutmuşlar garson yok gelin damat masası öğretmen masası gibi üzerinde ki örtü kaymış ve bir önce ki düğünden kalan kırıntılar vardı garson olmadığı için benim kuzenlerim kardeşlerim hizmet etti onun abileri kılını kıpırdatmadı hem garson tutmasınlar hem benim akrabalarım hizmet etsin video çekimi ügeldi 80 li yıllardaki kasetlerden fotığraf çekimi desen yok bikaç tane özensiz resim bi albümüm yok ve olanları görünce çok mutsuz oluyorum maalesef düğün öncesi gidip bakamadım çünkü babamın saçma sapan tiriperinden izin vermedi gitmeme
Evlendik kredi kartları full dolu öde öde bitmedi eşya borcu birde üstüne maaş kartımı aldı alış o alış yıllarca beni inletti kendi kazandığım paramı harcayamadım
İşiyle ilgili hep yalan söylemiş hiç tayinim çıkmıcak dedi 3. Yılda doğuya gittik boşanmak istedim çocuğum küçüktü hemde ailem kabul etmediği için ayrrılamadım sustum batıya geldi gene tayinim çıkmıcak on yıl dedi 5.yılda tayin oldu bende salak gibi 2.cocuğu yaptım zaten ayrılamıcam bu adamdan bari ücretsiz izin alırım hem ilk çocumda yaşayamasıklarımı yaşamak hemde zaten paramı elimden alıyor biraz kensi başına geçinnmeyi öğrensiz dedim ama 30 günlük lohusayken tekrar doğuya gitti ilk çocuğu da ben tek büyüttüm 2. Yide
bana çok koyuyor bu evlilikte hep veren taraf ben oldum çok koyuyor bana bunlar boşanma konusunda çok kararsızım çünkü şimdi maddi durumu düzeltti benden sonra evlenip rahatca yaşar ba na yapmadığı düğünü hörmeti başkasına gösrerirse bu beni kahreder benim genç kızlık hayallerimi yıktı maddi manevi bittim bana iyi davranıyor her şimdi istediğimi yapmaya çalışıyor ama ben affedemiyorum şimdi bide yalnızım böyle yaşayacağımızı anlatmadı en başta ailemin yönlendirmeisyle çok yanlış bi evlilik yaptım bana göre değilmiş ne yapmalıyım
Yeme içme gezme sırası sende artık bir sünger Çek ve önüne bak bence

O kadar uzuluyorum ki ulkemizin kadınlarına.
Bir kadinin egitimli olmasi, elinde meslegi olmasi, aktif calisma hayatinda olmasi hicbirsey ifade etmiyor
Calisan kadin daha da sömürülüyor
Bir insan kendi hayatinda kendisi kararlar alamayacak kadar pasif ise egitim ne işe yarar ?
Yanliş anlamayin ben de pasifim
Of of biz kadinlar ne zaman hayir demeyi bilecegiz
Maaş kartinin esinizde olmasi nedir ahh

Back
X