Boşanmalımıyım

Merhaba aekadaşlar
Eşimle 15 yıldır evliyiz kendisi ordu mensubu ben de çalışıyorum memurum sorum şu ki ben düğünümüzden dolayı eşimi bir türlü affedemiyorum çok özensiz bir salon tutmuşlar garson yok gelin damat masası öğretmen masası gibi üzerinde ki örtü kaymış ve bir önce ki düğünden kalan kırıntılar vardı garson olmadığı için benim kuzenlerim kardeşlerim hizmet etti onun abileri kılını kıpırdatmadı hem garson tutmasınlar hem benim akrabalarım hizmet etsin video çekimi ügeldi 80 li yıllardaki kasetlerden fotığraf çekimi desen yok bikaç tane özensiz resim bi albümüm yok ve olanları görünce çok mutsuz oluyorum maalesef düğün öncesi gidip bakamadım çünkü babamın saçma sapan tiriperinden izin vermedi gitmeme
Evlendik kredi kartları full dolu öde öde bitmedi eşya borcu birde üstüne maaş kartımı aldı alış o alış yıllarca beni inletti kendi kazandığım paramı harcayamadım
İşiyle ilgili hep yalan söylemiş hiç tayinim çıkmıcak dedi 3. Yılda doğuya gittik boşanmak istedim çocuğum küçüktü hemde ailem kabul etmediği için ayrrılamadım sustum batıya geldi gene tayinim çıkmıcak on yıl dedi 5.yılda tayin oldu bende salak gibi 2.cocuğu yaptım zaten ayrılamıcam bu adamdan bari ücretsiz izin alırım hem ilk çocumda yaşayamasıklarımı yaşamak hemde zaten paramı elimden alıyor biraz kensi başına geçinnmeyi öğrensiz dedim ama 30 günlük lohusayken tekrar doğuya gitti ilk çocuğu da ben tek büyüttüm 2. Yide
bana çok koyuyor bu evlilikte hep veren taraf ben oldum çok koyuyor bana bunlar boşanma konusunda çok kararsızım çünkü şimdi maddi durumu düzeltti benden sonra evlenip rahatca yaşar ba na yapmadığı düğünü hörmeti başkasına gösrerirse bu beni kahreder benim genç kızlık hayallerimi yıktı maddi manevi bittim bana iyi davranıyor her şimdi istediğimi yapmaya çalışıyor ama ben affedemiyorum şimdi bide yalnızım böyle yaşayacağımızı anlatmadı en başta ailemin yönlendirmeisyle çok yanlış bi evlilik yaptım bana göre değilmiş ne yapmalıyım
Neguzel Adam subay iste daha ne istiyon elalem arayipta bulamiyo

Son üç yıldır alamıyor ama güvenmiyorum bu parasal konular da
Şu an her hangi bir sorununuz var mı? Yoksa eğer su an için boşanmanızın pek bir anlamı yok. Yeniden evlenirse (sizin deyiminizle) bunca sıkıntı çekmenize karşılık çocuklarınızın hakkı bir başkasına gidecek 🤷‍♀️

Dugunu anlarim da maas kartini siz vermissiniz, ayrica askeri personel doguya gider bunu herkes bilir. Cogu asker esi tek basina cocuk buyutuyor.
Bekarken ailenize, evliyken esinize ses cikaramamissiniz. Simdi kendi pasifliginizden dolayi esinizi suclayip bosanmak istiyorsunuz

Geçmişteki sorunlar yüzünden bugününüzü yaşayamıyorsunuz farkında mısınız? Tayin olayları polis ve askeriyede çok çabuk değişebiliyor, belki eşinizde memnun değil bu durumdan.
Geçmişi bu kadar takıyorsanız bi uzman desteği almak boşanmaktan daha faydalı bir çözüm olacaktır. Eşiniz sizi mutlu etmeye çalışıyormuş bakın, o gayret ediyor, siz de çocuklarınız için biraz gayret edin bence.

Siz suanki dügünlere bakarak kiyas yapiyorsunuz herhalde..
15 yil önce dügünün suanki dügünlerle kiyaslanilmaz.

Sizin zamaniniza göre dügününüz gayet normal bence.
Genclere cok özenmissiniz herhalde :KK70:

Evlatlariniza dügün yapacaksiniz nerdeyse.. kalkmis dügünüm öyleydi böyleydi diyorsunuz..

Gelinliginizi dizayn edip ogullrinizla mi albüm yapacaksiniz?? :KK70:

Saciniza pembis tokalar da takin isterseniz.

2005 yilinin dügünleri fotoraf cekimleri zaten nasil olabilirdi ki bask?
Gelin damat masasi diye özenli seyler yoktu ozamanlar .. yeni yeni cikti.

Sizin gibi yasini bilmeyen kadinlar kendilerini cok komik durumlara düsürüyor ve itici oluyor.

Bence an da yasamayi deneyin.
Bunun icin bosanacak kadar hirslanmak hic normal degil.

Gelinleriyle yarisacak potansiyel kaynana adayisiniz resmen.

Son düzenleme:
Merhaba aekadaşlar
Eşimle 15 yıldır evliyiz kendisi ordu mensubu ben de çalışıyorum memurum sorum şu ki ben düğünümüzden dolayı eşimi bir türlü affedemiyorum çok özensiz bir salon tutmuşlar garson yok gelin damat masası öğretmen masası gibi üzerinde ki örtü kaymış ve bir önce ki düğünden kalan kırıntılar vardı garson olmadığı için benim kuzenlerim kardeşlerim hizmet etti onun abileri kılını kıpırdatmadı hem garson tutmasınlar hem benim akrabalarım hizmet etsin video çekimi ügeldi 80 li yıllardaki kasetlerden fotığraf çekimi desen yok bikaç tane özensiz resim bi albümüm yok ve olanları görünce çok mutsuz oluyorum maalesef düğün öncesi gidip bakamadım çünkü babamın saçma sapan tiriperinden izin vermedi gitmeme
Evlendik kredi kartları full dolu öde öde bitmedi eşya borcu birde üstüne maaş kartımı aldı alış o alış yıllarca beni inletti kendi kazandığım paramı harcayamadım
İşiyle ilgili hep yalan söylemiş hiç tayinim çıkmıcak dedi 3. Yılda doğuya gittik boşanmak istedim çocuğum küçüktü hemde ailem kabul etmediği için ayrrılamadım sustum batıya geldi gene tayinim çıkmıcak on yıl dedi 5.yılda tayin oldu bende salak gibi 2.cocuğu yaptım zaten ayrılamıcam bu adamdan bari ücretsiz izin alırım hem ilk çocumda yaşayamasıklarımı yaşamak hemde zaten paramı elimden alıyor biraz kensi başına geçinnmeyi öğrensiz dedim ama 30 günlük lohusayken tekrar doğuya gitti ilk çocuğu da ben tek büyüttüm 2. Yide
bana çok koyuyor bu evlilikte hep veren taraf ben oldum çok koyuyor bana bunlar boşanma konusunda çok kararsızım çünkü şimdi maddi durumu düzeltti benden sonra evlenip rahatca yaşar ba na yapmadığı düğünü hörmeti başkasına gösrerirse bu beni kahreder benim genç kızlık hayallerimi yıktı maddi manevi bittim bana iyi davranıyor her şimdi istediğimi yapmaya çalışıyor ama ben affedemiyorum şimdi bide yalnızım böyle yaşayacağımızı anlatmadı en başta ailemin yönlendirmeisyle çok yanlış bi evlilik yaptım bana göre değilmiş ne yapmalıyım

Şimdiki Düğünlerde bile garson yokki varda daha elit semtlerde oluyor yoksa suyumuz kolamızda şişeylee duruyordu hiç takılmadım ona şimdi daha büyük olaylar yaşadım keşke tek sorunum garson yoklugu özensiz masa olsaymış .. Siz konuyu bahanelerinizle değilde daha keskin virajlı olan bölümlerini yazsaydınız keşke ozaman daha akıllıca yorumlar alırdınız

İnsanlar okuduklarını anlamıyor mu demeden edemiyorum...

Kadın sadece düğünden mi dertli, birsürü hırtlık yapmış herif.kadının emeği elinden alınır mı yaa...yazıklar olsun ona.

Siz de de anormal.bakiş açıları gelişmiş bu 15 yılda.kendinizce zorlanacağiniz yerlerde kendi menfaatinize davranayım derken adam sizden kurnaz davranmış hep.

Gelinliginizi dizayn edip ogullrinizla mi albüm yapacaksiniz?? :KK70:

Saciniza pembis tokalar da takin isterseniz.

2005 yilinin dügünleri fotoraf cekimleri zaten nasil olabilirdi ki bask?
Gelin damat masasi diye özenli seyler yoktu ozamanlar .. yeni yeni cikti.

Sizin gibi yasini bilmeyen kadinlar kendilerini cok komik durumlara düsürüyor ve itici oluyor.

Bence an da yasamayi deneyin.
Bunun icin bosanacak kadar hirslanmak hic normal degil.

Gelinleriyle yarisacak potansiyel kaynana adayisiniz resmen.
Pembe toka düşünmüyorum
Benim yaşımda ne var ki 38 yaşındayım benim yaşımdakiler ilk evliliklerini yapıyorlar yeni ilk kez anne olan arkadaşlarım var
Evet 2005 de dış çekim falan yoktu ama albüm vardı fotoğrafla benim alakam yok bana benzemiyor tathta kapaklı albümler vardı ben anlaşmıştım fotoğrafçıyla eşim yok abimler ayarladı dedi düğün başka şehirde olduğundan 180 km sonra aaçım başım makyajım dağılmıştı
Çok anlam yüklemişim haklısnız bu düğün işine
Düğünüme gelenler hatırlamıyordur bile hatta gelenlerden en az 10 kişi sayabilirim rahmetli olmuş ama yalnız kalınca hep bunlar geliyor aklıma bütün gün bebekle diğer çocuk ergen kimsem yok kimse kapımı çalmıyor hava soğuk dışarı çıkılmıyor bebekle yalnızım hep aklıma bunlar geliyor en çok ben unutmak istiyorum annemin kendimi bildim bileli çeyiz yapmasından mı bana sürekli çeyiz alacam diye paramı almasından mı çok önemli bir şey gibi kodlandı beynime bilmiyorum unutmak istiyorum çocuklarımı seviyorum ikisi çok akıllı tatlı ve sağlıklılar onları üzmek istemiyorum unutamıyorum kendimi değersiz hissediyorum

İnsanlar okuduklarını anlamıyor mu demeden edemiyorum...

Kadın sadece düğünden mi dertli, birsürü hırtlık yapmış herif.kadının emeği elinden alınır mı yaa...yazıklar olsun ona.

Siz de de anormal.bakiş açıları gelişmiş bu 15 yılda.kendinizce zorlanacağiniz yerlerde kendi menfaatinize davranayım derken adam sizden kurnaz davranmış hep.
Aynen
Beni sevdiğinden değilde çalışan işi olan biri olduğum için benimle evlenmiş gibi hissediyorum

Eşin çok duygusuz ve empati yoksunuymuş babası da mı öyle

Aynen
Beni sevdiğinden değilde çalışan işi olan biri olduğum için benimle evlenmiş gibi hissediyorum

Bu Allah ile kendi arasında başkası bilemez.

Şu var ki;kişi sömürüldüğünü hissediyorsa sömürülüyordur.veya sevilmediğini hissediyorsa sevilmiyordur..

Siz ne yapın biliyormusunuz, mesleğinde iyi bir psikologa gidin.şu 15 yılınizi ve o günden bugüne tüm yolculuğunuzu masaa yatırın.
Ömrü hayatinizda kendiniz için yaptığınız en en en doğru şeyi yapmış olursunuz.

Eski hesaplar ruhunuzu esir almış,özgürleşemiyorsunuz..yalniz başınıza da özgürleşemezsiniz.
Düzenli bi şekilde ve sabat ederek bi uzmana gidin ilk fırsatta..

Pembe toka düşünmüyorum
Benim yaşımda ne var ki 38 yaşındayım benim yaşımdakiler ilk evliliklerini yapıyorlar yeni ilk kez anne olan arkadaşlarım var
Evet 2005 de dış çekim falan yoktu ama albüm vardı fotoğrafla benim alakam yok bana benzemiyor tathta kapaklı albümler vardı ben anlaşmıştım fotoğrafçıyla eşim yok abimler ayarladı dedi düğün başka şehirde olduğundan 180 km sonra aaçım başım makyajım dağılmıştı
Çok anlam yüklemişim haklısnız bu düğün işine
Düğünüme gelenler hatırlamıyordur bile hatta gelenlerden en az 10 kişi sayabilirim rahmetli olmuş ama yalnız kalınca hep bunlar geliyor aklıma bütün gün bebekle diğer çocuk ergen kimsem yok kimse kapımı çalmıyor hava soğuk dışarı çıkılmıyor bebekle yalnızım hep aklıma bunlar geliyor en çok ben unutmak istiyorum annemin kendimi bildim bileli çeyiz yapmasından mı bana sürekli çeyiz alacam diye paramı almasından mı çok önemli bir şey gibi kodlandı beynime bilmiyorum unutmak istiyorum çocuklarımı seviyorum ikisi çok akıllı tatlı ve sağlıklılar onları üzmek istemiyorum unutamıyorum kendimi değersiz hissediyorum

E tamam ilk evliliklerini yapiyor ve ilk kez anne oluyor onlar.
Siz evlenmissiniz cocuklariniz olmus hala 15 yil önceki dügünü düsünüyorsunuz bos yere..
Icinizde kalmis olsa dahi gelinlik dizayn etmek vs biraz abartili bir istek bence..

Herhalde genel olarak hayatinizdan mutsuz oldugunuz icin böylesiniz.

Bazen olmus olan seyleri kabullenmek gerek.
Esiniz zaten modern biri degilse ikinci bir kutlama egreti durur kendisinde. Hani bunu yapanlar var tabi ama esler karsilikli isteyince oluyor..

Ki bence bos bir istek bu bilemiyorum. Ama siz cok istiyorsaniz esiniz gönlünüzü yapabilirdi yinede.

Herneyse bosanin veya bosanmayin diyemem ama an da yasamayi deneyin.
Sürekli olmamis seylere odaklanmak yerine olmus ve olacak olan seylere odaklanin, kendinize eziyet etmeyin.

Ki kendinizi degerli de hissedin. Sizin degeriniz bir dügüne veya baska birseye bagli degil.

Kendi degerinizi siz belirliyorsunuz. Bir baskasi veya birtakim sizin disinizda gelisen olaylardan dolayi degil.

Ayrica bilincli bir insansiniz sizin son yorumuzdan bunu anladim. Bu olaylarin üzerinden gayet gelebilirsiniz. Kendinize iyi gelen seyleri yapin madem.. gelinliginizi de dizayn edin fotoraf da cektirin size iyi gelecekse ve dayanilmayacak sekilde icinize oturmussa yapin cidden.

Kendinize iyi gelen ne varsa yapin.
Gecmiste yasadiklariniza da üzülmeyin.. o zamanlar o aklinizla dogru bildiginiz seyleri yapmis veya kabul etmis olabilirsiniz o toylukla.
O anlarda öyle gelismis öyle olmus.

Son düzenleme:
Ya sanirim sorun dugun ya da dugun masasi degil. Adam ve adamin ailesinin konu sahibine hic deger vermemesi. Bu arada maas kartiniz neden adamda? Umarim artik kart sizdedir. Eger degilse karti kaybettim diye iptal ettirin. Yeni karti da esinize vermeyin.
Evet yapilan seyler insani huzursuz eder. Cunku herkes deger gormek ister. Insan o evde maas karti kadar degeri olmadigini gorunce bazi seyleri sorgular ister istemez. Adam sanki bekarliktan kalan borclarini odetmek icin evlenmis gibi. Ancak sanirim sizin kizginliginiz biraz da kendinize, tum bunlara neden izin verdim diye?
Bosanip bosanmama kararini siz bilirsiniz. Mutlu degilseniz mutsuz yerde durmanin da bana gore anlami yok. Bosanmak icin siddet, aldatma olmasi sart degil. Gecmisle ilgili eger kendinizi sorguluyor ve kendinize kiziyorsaniz once bunu birakin. Cunku bunlara neden izin verdim, neden daha once bosanmadim diye dusunurseniz bunun sonu yok. Yapilacak tek sey tum bunlardan bir ders cikarip siz de bundan sonra bu tip olaylara izin vermeyin. Adamin sizi degersiz hissettirmesine izin vermeyin. Maas kartinizi vermeyin, esiniz kendine ait borclarini artik bir zahmet kendi odesin. Biraz da artik kendinizi mutlu etmeyi ogrenin. Eger fedakarlik hep sizde ise su feda etme isini birakin. Bosanip bosanmama konusunda birsey diyemeyecegim. O sizin karariniz.

Son düzenleme:
Fotograf cektirelim demeyeceksin canim. Sen randevu alacaksin, kiyafetleri ayarlayacaksin hadi gidiyoruz diyeceksin. Erkeklerle ilgili meselelerde proaktif olmak lazim.

Ordu mensubu birinin tayini her an çıkabilir, bu durumda diğer eşte ona uygun yaşamak zorunda kalıyor. Okumuş etmişsiniz memur olduğunuza göre, bunu bilmeliydiniz. Bende eşime göre yaşıyorum şuan, çocuk yapacak olsam kimseye hatta ona bile güvenmem o yüzden. Şimdi 3 4 sene çıkmaz diyor ama çıkabilirde.

Çoğu kişinin düğünüyle alakalı içinde kalanı olmuştur. 1 senelik evliyim ve hiç birşey istemedim, düğün bile. Annesinin hevesi varmış düğün oldu. Sadece nikahıma ve fotoğraf olayına özenmiştim ama nikah lojman durumundan apar topar oldu. Fotoğraf olayı izin olmadığı için askıya alındı, sonra paramız denkleşmedi hala çektireceğiz...

Yani benim değil başkalarının hevesi alındı. Hala lafını yaparım olmadı istediğim gibi diye, ama biliyorum ki elinden gelse en iyisini yapardı. Eğer siz böyle düşünmüyosanız boşanın, hep vermek insanı yıpratır çünkü...

Sağlıklı düşünemiyorsunuz, olan olmuş biten bitmiş cefasını çekmişsiniz sefasını sürmeye sıra gelince boşansam mı diyorsunuz, biraz arınmaya çalışın içinizdeki kinden vesveseden

Back
X