bosanmalimiyim???

bex

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2013
65
0
6
35
Siirt
Merhaba lar hanimlar buraya daha oncede esim ve ailesi ilgili bi sorunum icin yazmstm o sorunlar duzeldi gbi ama bn eskisi gibi kalamadim.
20 yaşında hemsirelik mezunuyum antalyaliyim esim 24 yasinda astsubay hatayli. 3 yili doldurmus bi iliskimiz var 1 yıla yakin da evlilik. Evlenmeden once dusunmem gerejen şeyleri simdi dusunmeye basladim. Aramizda cok fazla kültür farki var yemek ler sohbetler iletişim tesettür dil vs. Esimin mesleğinde n dolayı bi dis karakol lojmaninda yaşıyorum önceleri gözüm kör mus sanırım cunki herseyi yenu yeni sorun etmeye basladm. Yaklasik bur yıldır mesleğimi yerine getiremiyorum bni en cok uzende ailenin tek cocuguyum ne isim var bnm gurbette diyorum. Geçen aylarda sürekli kavga ediyoduk ve her kavgada memnun değilsen git bilmem ne diyodu o kadar soğutmus ki bni kndinden. Hakettgim hayat bumu diyorum yaptigm fedakarlıklarin karşılığını alamiyorum degerli hissetmiyorum kendimi. Lojman kosullarindan dolayı esim evi dogru duzgun dizmedi ama gecen hafta izindeydik yenu evli ciftler vardi icim eridi bnm o kizlardan neym eksikti dedim ya. Bu düşünce ler duzelebilir turdenmi bilmiyorum her kavgada tutturmus bi neyin eksik zoruma gidiiyo cokk aşık olarak evlendigim kocam kndi ağzıyla bnm gözümu acti napmaliyimm

tabi ki boşanma, sadece sorun buysa. ama işte baştan düşünülmesi ve konuşulması gereken şeyler evlendikten sonra gündeme gelince adamlar da haklı olarak "ben senden saklamadım ki bilerek geldin" diyorlar. Tabi biz şuanı düşünecek olursak eşin ılımlı ve nazik bir insansa bense suyuna gitmeyi dene, mesela başkasının evinde görüp beğendiğin bişi olduğunda, eve geldiğinde atıyorum sen de internetten o ürünlere bak, eşine göster ne kadar güzel değil mi biz de alalım mı çok heveslendim gibisinden kibar bir tavırla senin de istediğin şeyler olduğunu dile getir. sonra sakin ve sevgi dolu bir anınızda tartışmalarda sana git, neyi beğenmiyorsun tarzı konuşması seni çok kırdığını dile getirebilirsin. eğer şiddet, hakaret, küfür tarzı affedilmez şeyler yoksa boşanma ancak en son akla gelecek şey olmalı bir yuva kolay kurulmuyor arkadaşım. tatlı dili dene bakalım, dilerim sonuç alırsın.

Ne diye bu kadar küçük yaşta evlenirsiniz anlamam bu yaşlar evliliğin sorumluluğu Altında ezileceğiniz yaşlar gençliğinizi yaşayamıyosunuz

Küçük yaşta evlenme konusunda başta zaten arkadaşa katılıyorum...

Sorunuza gelince evlilik sizin için bu kadar basitmi? bu sebepten boşanılmaz, İnsanların birbirine artık takati kalmamış..ha aranızda çok büyük kavgalar olur, şiddete varan kavgalar yada ihanet olur tamam boşan derim ama yok evlenmeden önce göremedim yok şimdi batıyor bunlar sebep olamamalı canım..
Burda benim gibi düşünen de çok insan çıkacak tahmin ediyorum...Bende boşanmış birisiyim ama benim geçerli sebeplerim var...İnsanlar evliliklerinde ne zorluklar atlatıyor eminim çok duymuşsundur...Korkup kaçmak yerine evliliğini düzene sokmanın yollarını aramanı tavsiye ederim...Boşanma ve ondan sonraki süreç hiç kolay değil emin ol...

Son düzenleme:
Basta esinizin durumunu biliyordunuz, lojmanda kalicaginizida, kültür farkinida. Hic birsey gizlenmemis sizden. Bunlar yeni cikan seyler degil ve ortada bosanmak icin bir sebeb yok, simdi siz bildiginiz ve bile bile kabul ettiginiz seyler icin tartisma cikariyorsaniz adam ne yapsin?

Doğuya giderken orda o şartlarda yaşacağınızı biliyor olmalıydınız, adam sizi kandırmamış sonucta. Sanırım siz fazla doldunuz o yüzden bu halleriniz. Durum boşanmayı gerektirecek büyüklükte değil. Yaşınızın kücüklüğü bu lafı kolay ağzınıza almanıza sebep oluyor.

sana bir konuda hak veriyorum: birçok arkadaş evlenmeden önce biliyordun bile bile kabul etmişsin diyor ama insan o zaman tam olarak neler hissedeceğini bilemiyor. ben de eşimle sevgiliyken onunla birlikte olayım da nerede olursa olsun diyordum. biz nişanlıyken şu an yaşadığımız yere atandım. eşimin doğu görevi için bu şehri tercih ettim. yoksa kendi memleketimde kalabilirdim. eşim eş durumu tayiniyle yanıma geldi bir yıl sonra. o bir yıl süre zarfı içinde anamdan emdiğim süt burnumdan geldi diyebilirim. ilk kez gurbete gitmenin zorluğu mu dersin, eşimle hala birlikte olamamamın zorluğu mu dersin... kısacası önceden kabul ediyorsun ama yaşarken tam olarak neler hissedeceğini kestiremiyorsun. arkadaşların küçüksün o yüzden boşanma konusunu bu kadar kolay ağzına alıyorsun demesine de hak vermiyor değilim evlilik bu kadar basit değil canım bak ben de gurbetteyim ailemden sevdiklerimden memleketimden çoookkk uzakta. eşim için.. ama eşim bu dünyadaki her şeyimm aile ana baba kardeş dışarıda kalıyor istesek de istemesek de.. herkes yerinde sağolsun.. sana tavsiyem eşine sımsıkı tutun.. gereksiz sebeplerden evliliğini, eşini yıpratma lojman konusuna gelince... ev eşya her şey zamanla olur.. sen evinde mutlu huzurlu olmaya bak.. evin eşyan dört dörtlük olsa seni sevmeyen değer vermeyen Allah korusun aldatan eden vs. bi eşin olsa daha mı iyi senden yaşça büyüğüm.. eşini üzme kıymetini bil, yuvanda mutlu olmaya bak, her incir çekirdeğini doldurmayacak konuda boşanma kelimesini ağzına alma ablacım mutluluklar diliyorum

Evet bosanmalisin.
Esin calisiyor ediyor hiçbirşey de saklamamis
Yine de sana yaranamiyor
Bencede bosan esine yazik

Bence siz artik esinizi sevmiyosunuz ...
cunku birbirini seven evki ciftler arasinda maddiyat sorun olmaz
ben kimseye bosanin diyemem hele ki boyle bi sorundan dolayi ki sorununuz yok bence ..detaylarini bilmiyoruz tabi
Allah kimseyi o mahkemelre dusurmesin ben de yasadim bosandik 1.5 sene ayri kaldik ve baristik barisali 1 seneyi gecti bizim nedeniz ozel bi nedendi konunuzun ustune bi konu daha acmak istemdigimden ksa kesiyim bizim.aramizda maddiyat sorun olmadi evlilik maddiyata bagli kakinca kisa omurlu olur
ben.bi fedakarlik yaptiginii goremedim bu yazinizda ama tabi ki detaylarini bilemeyiz evliliginizin o yizden illaki vardir bi fedekarlik ben sadece bu yazdiklarinizdan esinizi artik.sevmediginizi biseyleri bahane ettiginizi anliyorum

Oncelikle anneler gununuz kutlu olsun. Hepinize ayrı ayri teşekkür ederim. Tek tek haklisiniz amma velakin sorun sadece bunlar degil esya mal mulk değil ilk actigim konuyu okursaniz daha iyi anlarsiniz mobilden girdigim icin buraya kopyalayamiyorum. Bilgisayar basina gecince daha iyi fikir alışverişinde bulunabilmek icin ger ayrintiyi yazicamm

Canımm bnmm minnoş hiç üzülme ama tek tavsiyem çocuk yapma ilişkin otursun oda küçük sende yavaş yavaş oturur herşey evlilik kolay değil sen herzaman ılımlı ol bakalım ne olucak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Önceki kolunuzu okudum eşiniz 4.500 milyar maaş alıyormuş fakat elinize 300 tl para geçiyormuş sanırim bana biraz saçma geldi yanlis anladıysam özür dilerim
Biz de boşandıktan 1.5 yıl sonra tekrar barıştık Allah a şükürler olsun
Fakat barışmamizdan 3 4 ay sonra nişanlım ( evlilik hazrligindayiz ondan nişanlım diyorum ) cezaevine girdi.gireli 10 ay oldu cezamız 20 ay geri kalan 1 denetimli serbestlikten yararlancak
Olay şu :amcası bir minibüse çarpmış minibustekilerde bizimkilere saldırmaya başlamış nişanlım da kendini korumak için taş atıyor ama yalisinda insana yoldan geçen birine denk geliyor adam iyi çok şükür şikayetçi değil ama kamu davası olduğu için yatmak zorunda
Ve oradan inşallah sağ salim çıktığında iş bulma sıkıntısı yaşayacağız ayrıca nişanlımın maaşı Allah daha çok versin sizinki gibi de değildi iyi kötü lojmaniniz var bizim evimiz yok kiralik ev tutcaz inşallah ve aldığımız esyalari da geri vermek zorunda kaldık olaydan dolayı.
Bu arada amcası 9.5 milyar vergi borcunu daha evlenmeden yıktı uzerimize o da c.evinde odicem deyip duruyor
Nişanlımın annesi bi miktar biriktirmiş sağolsun ama onlarında durumu ortada faiz işliyor haliyle borç da artıyor zamanla ...
Size göre miktar az gelmisolabilir ama biz nişanlım inşallah sağ salim çıkınca hayata sıfırdan baslicaz
Benim için bunların hiç bi değeri yok buna da çok şükür Allah in bize verdiklerine de vermediklerine sonsuz hamd olsun .... bu olaylardan sonra birbirimize daha çok bağlı kaldık daha çok seviyorum onu .....
Sizce ben Sevmesem nişanlımı beklermiyim mecburiyetimiz var mi yok ???
Ama seviyorum ve bekliyorum
10 aydır goremiyorum babam bilmiyor c.evinde olduğunu annem teyzem biliyor
Nişanlım yeter ki sağ salim çıksın oradan ev eşya para hallolur inşallah .....
Üzgünüm ki siz bence eşinizi sevmiyorsunuz....

Son düzenleme:
Ben de hep uzaktayim... Ama hep iyi ki kocacim var diyorum öyle fazla eşya da almamıştık... Ben çalışıyorum ve diğer evler bizimkinden kat kat daha lüks ama bayanlar birbirlerini çok güzel gaza getirirler.. bende şu var sen almadın mi gibilerinden.. bana da çok söylediler ama biz kendimiz kendimize yetecek kadar aldık.. hiç diğerlerinin de benden daha değerli olduklarını düşünmedim... Bu kadar eşyaya verdiğimiz paraya bile açıyorum bazen 3 şehrimiz ve sağlam mobilyam kalmadı hepsi yamuk duruyor....eşya falan boş... Huzurunuz olsun... Hiç önemli değil...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Asker esi olmatanlar anlayamaz senin durumunu.insan onceden biliyor ama isin icine girince hic de oyle olmuyor yasamak gercekten farkli.esini sevseydin maddiyat soz konusu olmazdi demisler hic de katılmıyorum yeni evliyken tabi ki insan esyasi olsun istiyor.bunda ne gariplik var.o zaman millet niye borcun altina gitip esya aliyorlar.atsinlar evlerine iki cekyat mutlu olsunlar.merak etme dogu donusu degistirisin duzersin evini para biriktir şimdiden. Gurbetlik zor ama napalim herkes yerinde sağolsun.bu basanilacak bi durum degil erkekler esyayi cok onemseezler tatli dille halledebilirsin

Evet maddiyat soz konusu bile olamazdi ...
zaten maddiyattan kasitim benim iki cekyat olsun yeter degil esinin maddiyatina uygun esyalar alabilmek onemli
Asker esi.olmayan anlamaz diye bisey olamaz cunku aslinda her insan evlenince 'aa bu boylemiydi su boylemiydi' diye bi afallar bunlar gecicidir
Bunun icinse bosanmak sacmalik ...
maddiyat tabiki onmli ama onun da bi derecesi var ..
bende gurbetteydim bende aioemi.ozluyordum...evlenince insallah tekrar gurbette olcam
evlilikte sabir fedakarlik cok.onemli ....

Son düzenleme:
Eşi astsubay geliri kotu degil ki o zaman niye esya almasin bu bir bi de her insan evlenince afalliyor dogrudur genel olarak ama asker esi olunca hem esinin isi zor calisma sartlari agir hem de okadar mahrum yerlerde yasiyorsun ki anlatamam zaten esin icin cok fedakarlik yapmak zorunda kaliyorsun bunu yasayan bilir bu iki o yuzden dedim asker esi olmayan bilemez diye. Sana da mutluluklar dilerim....

Teşekkür ederim hep beraber .
Benim teyzemin eşi de asker biraz biliyorum tabi ki zorluklar var ama konu sahibi arkadaş bana maddi sorunları fazla abarttı gibi geldi önceki konusunda da bu konuda da her cümlesinde maddiyat var ne biriyim Allah a şükür en azından şu esyamiz bu esyamiz var dememiş hep bi sikayet sanki buradadakilerin evet boşanmalisin demesini bekliyor gibi geldi
Allah daha çok versin maaslari da iyi hem de çok iyi nice zor şartlar altında olan,ar var üstelik konu sahibinin eşinin tayini çıkar bi müddet sonra o sevmedigi lojmandan da kurtulur
Bana bunlar bahane gibi geldi açıkçası
Amatabi 'gibi geldi ' diyorum kesin diyemem sadece bana öyle gedi.yazdıklarına göre yorum yaptım belki daha çok sorunları vardır diyemiuordur ona bişey diyemem

Son düzenleme:

tekrardan meraba evt maddıyatı neden sorun edıyorum anlatayım. esya almamış olması umrumda degıldı ama mart ayında kavga ettıgımız zaman bana neyın eksık dıye sorunca bende bı lıste cıkardım 450 tl lık tv ünitesi mutfaga kuçuk bı dolap tül perde vs vs onlarada bır suru laf ettı bu kadar maas alıyorken bana para ayırmaması bnm zoruma gıdıyo. nisan ayının 5 inde antalyaya gdicektm bana dıyorkı paramız yk otobüsle git bu ne demek pki kardesine her ay 1500 tl ayırsın bana gelınce 150 tllık ucak bıletını cok gördü kı siirtten antalya 24 saat neyse bıletımı babam kestı. bankada 6 mılyar parası vardı ıcınden bana harclık dıye 70 tl verdi nasılsa 20 gün sonra gelıcem dedi eyvallah dedim 20 gün sonra geldi bankaya baktık yıne 6 mılyar var nereye gtti nısan maası .. oncekı konumda bahsetmıstım ablama ıstedıgım seyleri alıcak dıye ıkı çeyrek taktık o da kendı takılarımızdan ekstra para vermedık .. bunları goz ardı edemıyorum ıste bn 20 gün ıçın 70 tlye layık görülüyorum o 15inde maas alıp 25 ınde yanıma gelıyo 4500 tlden eser yk

kı zaten kardesşine bırıktırdıgı parayıda verdi .. hayır bn gercekten anlamıyorum hesaplıyorum ısın ıcınden cıkamıyorum .. 1150 tl kredi 1500 kardesşine 1000 tl mutfak kantın ve sıgara güzel bı mıktar kalıyo 250 tl faturalar kıra elektrık su yk ınternet ve telefn faturası oduyoruz ya bnden para saklıyo yada blmıyorum artk . siirte gidiyoruz ayda bı kere yemek yemeden donuyoruz neymıs paramız ykmus gelde çıldırma vede daha eltı konusu var.. kaynımın düğünü hazıran 13 te.. herkes seferbeer olmus durumda bızım dugunde kılını kıpırdatmayan herkes masallah kosuyolar. sebebını bu ızınde öğrendım ben açıkmısım o kapalıymıs bn yabancıymısım o hataylıymıs o hafızmıs nerden bılıyosun dersenız.. görümcemın 10 yasındkaı kızı bana busra yengemı kıskanıyomusun dıye sordu yooo dedım bnce kıskanmalısın dıyo o kapalı senın saçların açık dıyo o bı kere hafız dıyo beynımden asagı kaynar sular dokuldu. sızın anlıyacagınız kndımı cok ama cok degersız görüyorum

amacım kndımı haklı cıkarmak degıl sadece yargısız ınfaz ıstemıyorum yaptgım fedakarlıge gelınce dagın basında prefabrık evlerde oturmak bı fewdfakarlık degılmı perdelerı bıle açmamak.. telefon çekmedıgı zamanlarda hıc kmseyle konusamamak . ayda bı kere merkeze ınebılmek market alısverısını telefonla yapabılmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…