bosanmalimiyim???

Şiddet konusunda yüzde bin beş yüz haklısın arkadaşım.
Zaten yaşı büyük olsa kendine güveni olur, işi gücü olur, belli bir geliri olur, eşine eyvallahı olmaz. Şiddet gördüğü an boşanır.
Ama henüz çok toy, olgunlaşması için zaman gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle.
Bence arkadaş evlenince maaşı da iyi oh ne güzel geçiririz diye düşünmüş mantık evkiligi yapmış ama eşi aksine cimri çıkmış e bi de vurma olayı olunca hayalkirikligi..
Sevgi olsaydı onu nasıl düzeltebilirim derdi hemen boşanmak istiyorum demezdi
Ben hiç eşimi seviyorum dediğini görmedim yazılarında ...
Bunlar benim düşüncem uzaktan bakınca öyle görünüyor bence
Boşanmak gerçekten kolay değil
Boşandıktan sonra öyle mutlu olamıyo herkes (istisnalar hariç) çevrenin baskısı ,boşandıktan şonra hemen akrabaların sana birini bulmaya cabalamasi , dul damgası yemek. 'Aman şuraya çok gitmeyim şöyle derler aman şöyle yapmayım böyle derler ' düşüncesi ... çünkü bosanmis bi bayansan herkes senin davranışlarını izler açığını arar .. bunlar küçük ama bunaltıcı psikoloji bozan şeyler ..
Hele küçük şehirdesen ohooo o..... damgasini yiyenler bile oluyor.çok şükür bana öyle bişey olmadı ama canımı sıkan çok şey olmuştu
Boşanmak asla çözüm değil ancak son derece düşünülmesi gereken bişey
Arkadaş evlenirken nasıl hızlı davranırsa boşanmak için de o kadar acele ediyor ...
Boşandıktan sonraki hayat da düşünülmeli

Arkadaş biraz kolaya kaçmış anlaşılan o ki...
Yaftalamak istemem ama çoğu kızımız bunu yapıyor.. Evlendikten sonra hem çalışmak istemiyorlar, hem de rahat bir hayat sürmek istiyorlar.
Bu mümkün mü?
Madem hemşirelik bitirmişsin, eşyanın yokluğundan şikayet ediyorsun, tut bir işin ucundan.
Boşanmak bu kadar basit olmamalı..
Eşi de pinti çıkmış sanırım, eşine kuruş koklatmıyor, kadın saracak yer arıyor böyle olunca tabii....
O yüzden -kendim de dahil olmak üzre- iyice düşünüp öyle evlenmeliyiz biz kadınlar...
Çünkü hayat kadınlara çok daha zor, asıl kızlarımız okumalı ki kocalarının eline bakmasınlar..
Umarım konu sahibesi de tüm bu yazılanlardan ufak da olsa bir ders çıkarmıştır...

Son düzenleyen: Moderatör:
bütün yazılar okudum herkese tek tek tesekkur ederım. bnı anlayan yada anlamayan buraya her yasadıgını yazmak kolaymı sızce kocamı elbette sevıyorum ama her kavgada yatagı ayıran o yanına gıden benm bıseylerı duzeltmeye hala çalışıyorum bunu kım nerden bılıyorkı neyse buraya bunları yazmak hataymıs. burda oturup bütün sorunlarımızı bastan sona yazmak mantıklımı merak ettm dogrusu ayrıca kocamla para için evlenmıs olsaydım bnde 2000 tl maaş alan biriidim bu saçma olurdu çok maaşlı biri hemen gideym dagın basına mutlu olayım dıye neyse haklı cıkmaya çalşmıyorum sadece tum ayrıntıları göz onunde bulundurarark bırılerınden akıl almaya çalşmştm boanmalımıyım dıye sordum çnki artk bunalmıstm tek özüm sabretmek mı sabretmeye degermı dıye düşünmekten bı yandan düşünüoyrum daha 20 yasındayım madem kafam artk bulandı baznde dıyorum herşeyi karşına aldın bumuydu ..
kocamı sevıp sevmedıgım kmseyı ılgılendırmez sanırım kı sevmesem ugrasmazdm dırek basar giderdim ama bazı seylere sevgı yetmıyomus bunu anladım sayg ve degerde onemlıymış. kmse kmsenın ne yasadıgını bılemez. ve çalışma konusuna gelınce burda çalşma ımkanm yk yakınlarda bı hastane yk en yakın hastaeye gidebılecegım bı vasıta araç otobüs ykk. evet sağlık meslek lısesı okudum mezun olduktan 2 yıl sonra evlendık..

Inşallah ben şahsen kimsenin boşanmasını istemem hele ortada çocuk olsa 100kere düşünülmeli
Şimdiki evlilikler gerçekten düşünülmeden yapılıyor
Kadınlara hayat dediğiniz gibi erkeklere göre kat kat zor

Konuyu açarken ilk yazdıklarınizdan dolayı maddiyat bu kadar önemli mi ya dedirtti forumdaki bazı bayanlarda ben de dahil olmak üzere
Daha sonra yazdığınız şiddet eşinizin cimrilikleri de evet eşiniz de haksız mis düzeltmeye çalışın denildi ama siz illa ki boşanmak istiyorum diyorsanız bize de hayırlısı olsun demek düşer
Sizin esinizi sevip sevmediğiniz tabi ki kimseyi ilgilendirmez ama siz burada konu açıp yorum yapılmasını istediniz bize de yorum yapmak düştü ...madem yazmak hataydı kolunuzu acmicaktiniz ...
Gerçekten boşanmak da evlilik de oyuncak değil ...
Ayrıca siz tayincisiniz benim teyzem de çok sorun yaşadı doğuda ama batıya geçtiler sorun da kalktı madem astsubay koca istemiyordunuz başta olmaz dicektiniz ama madem evlendiniz tayininizin çıkmasını beklemelisiniz bence..
Ama bunun haricinde şiddet konusu zaten asilmazsa bosanin değil 'bosanmalisiniz'
Hayırlısı olsun

Son düzenleme:
konu sahbine sevmiyorsun bilmem ne denmis

herkes sevip evleniyor,adamin gercek yüzü ortaya sonradan ortaya ciktiysa kizin sucu ne
kizin sucu su,erken yasta evlenmesi,zaten yasi 25,28 olsaydi konu sahibi dönüp o cimriye sorumsuz kocaya tenzeül edip bakmazdi,kizi tam kandiracak yasini buldu evlendi,simdide istedini yapiyor
neymis herseye bosanma olmazmis,devam edelim bu erkek milletini tepemize cikarmaya devam edelim sonradan inmezler tabi
ama adamlar ilk tartismada ananin evine defol diyebiliyor ama hala kocan yuvan kurtar sen kadinsin
kadinsin demek köle demek deyildir,önce bu zihniyetten vazgecelim

bu devirde bu pahalilikta,hangimiz 3 haftada 70 yetirebiliriz,hergün bi kuru ekmek ve bi sodaya yeter,ac kalmaktan iyidir yani
sampuani,kremi,temizlik malzemeri bosvelerim,karnimiz kuru ekmekle doyuyor ya koksakda önemli degil,hemde kocamizin maasi 4500 ken önemli olan kocamizdir
üstelikte kocasi 4500 alirken kardesine ayda 1500 verirken hayat arkadasim dedigi birine 20 günde 70 tle ve ucak bileti olmaz pahali,duyanda adam ayda 500 aliyor sanir
he arada birde siddet,tokat 1 sene evlilik icinde
3 seneye o tokatlar tekmeye dönüsür,aman bozmayin yuvanizi kocanizdir severde döverde

birde acik,kapali meselesi

acik görülü insanlar kapali insanlara nasil saygi duyuyorsa bunun aynini kapalilarda yapmali
10 yasindaki ufacik yegenin beyni böyle yikanicagina,kendinden büyüklere saygiyi ögretmeli

konu sahibine hak verdim ben,bosanma sebebleri cok,kocasinda düzelme olmazsa bosansin
kurtulsun o adamdan,aileden,deger vermeyen insanlardan

konu sahbine sevmiyorsun bilmem ne denmis

herkes sevip evleniyor,adamin gercek yüzü ortaya sonradan ortaya ciktiysa kizin sucu ne
kizin sucu su,erken yasta evlenmesi,zaten yasi 25,28 olsaydi konu sahibi dönüp o cimriye sorumsuz kocaya tenzeül edip bakmazdi,kizi tam kandiracak yasini buldu evlendi,simdide istedini yapiyor
neymis herseye bosanma olmazmis,devam edelim bu erkek milletini tepemize cikarmaya devam edelim sonradan inmezler tabi
ama adamlar ilk tartismada ananin evine defol diyebiliyor ama hala kocan yuvan kurtar sen kadinsin
kadinsin demek köle demek deyildir,önce bu zihniyetten vazgecelim

bu devirde bu pahalilikta,hangimiz 3 haftada 70 yetirebiliriz,hergün bi kuru ekmek ve bi sodaya yeter,ac kalmaktan iyidir yani
sampuani,kremi,temizlik malzemeri bosvelerim,karnimiz kuru ekmekle doyuyor ya koksakda önemli degil,hemde kocamizin maasi 4500 ken önemli olan kocamizdir
üstelikte kocasi 4500 alirken kardesine ayda 1500 verirken hayat arkadasim dedigi birine 20 günde 70 tle ve ucak bileti olmaz pahali,duyanda adam ayda 500 aliyor sanir
he arada birde siddet,tokat 1 sene evlilik icinde
3 seneye o tokatlar tekmeye dönüsür,aman bozmayin yuvanizi kocanizdir severde döverde

birde acik,kapali meselesi

acik görülü insanlar kapali insanlara nasil saygi duyuyorsa bunun aynini kapalilarda yapmali
10 yasindaki ufacik yegenin beyni böyle yikanicagina,kendinden büyüklere saygiyi ögretmeli

konu sahibine hak verdim ben,bosanma sebebleri cok,kocasinda düzelme olmazsa bosansin
kurtulsun o adamdan,aileden,deger vermeyen insanlardan

Merhabalar biraz uzun olacak gerçi nereden başlayacağımı da bilemiyorum .Antalyalıyım hemşireyim 21 yaşındayım ve 1 yıldır evliyim eşim de Hataylı astsubay ve 24 yaşında . tahmin ettiniz belki çok kültür sorunu yaşadık yemek olsun dil olsun onlar sofu ben açığım falan akla hayale sığmayacak sıkıntılar herkes karşı çıktı evliliğimize birini dinleseydim keşke . neyse pişmanlık duysam da mutluyum şuan keşke sorunlar böyle kalsaydı . eşimle sözlendiğimiz vakitlerde kayınbabam beyin kanaması geçirdi ve şuan konuşma bozukluğu telafi de zorlanma ve duygu değişikliği yaşıyor dolayısıyla çalışmıyor ve eşim tamı tamına neredeyse 3 yıl olacak her ay para gönderiyor aslında 7 kardeşler 3ü erkek biri okuyor diğeride az maaş alıyor kızlar evli aslında kocaları çok zengin evlerinde yok yok ama sorsanız en zenginleri biziz. evimin fotolarını göndermek isterdim ama utanıyorum resmen gerçi şuan Siirt te bir dış karakol lojmanındayız bakkal bile yok en yakın köy 3 km Siirt 53 km lojmanlar berbat mutfak dolabı yok 1+1 banyo ve tuvalet bir burayada pek eşya almadık mesela iki çekyat bir yatak tv duvara monte bez gardrop aldık falan mutfakta işte buzdolabı çamaşır makinası fırın falan . neyse eşimin düğün için para biriktirmesine izin vermediler şimdide borcu bitirmeye izin vermiyorlar uyuz oluyorum 30.000 tl borcumuz var ayıptır söylemesi 4.500 maaş alıyor eşim çok şükür ama arada arayıp görümcelerim beni çıldırtıyor birde eşim bazen bir şey almak istediğimde para yok deyiveriyor kan beynime sıçrıyor. kaynımın haziranda düğünü var onun için iki aydır bankaya 1.500 tl atıyoruz aslında bizi fazla sıkmıyor gibi görünüyor ama bi bakıyorum ay sonu elimizde 300 tl gibi bir para kalıyor saf harcamalar için o da bir şekilde birey çıkıyo oraya gidiyor düşünmeden edemiyorum hele ki böyle beni arayıp saçma saçma konuşuyorlar ya diyor ki bana biz burada şehrin merkezindeyiz biz 1000 tl harcıyorsak siz 500 tl harcamalısınız 4000 de kenara atmanız lazım bu nasıl mantık ya 1200lira kredi ödüyoruz 1500 bankaya kaynım için yaklaşık 1000 lira mutfak kantin ve sigara harcamalarımız . ayda bir iki kere fala siirte gidiliyor korucularla benzin parası ödüyorsun ayda bir kere dağdan indiğimiz için biraz cozutuyoruz falan kısacası yememiz içmemizden kısmıyoruz internetten de mutlaka 2 ayda bir ufak tefek birşeyler alıyoruz ama sanki para yı çar çur ediyormuşuz gibi beni çıldırtıyorlar dolayısıyla bende eşimi. geçenlerde yine çıldırdım bağırdım çağırdım o da dedi ki neyin eksik diyecek laf bulamıyorum şu borç bitsede kurtulsam of. ama Allah razı olsun ki nisan 27 de ablamın düğünü var almak istediğim şeyleri rahatlıkla alabileceğiz işte diyor mesela bilezik mi almak istiyosun diyor falan hakkınıda yiyemem yani .hazirandada kaynımın düğünü olduğu içi temmuza kadar biraz sıkıntı çekicez sanırım ne yapmam lazım sürekli kafamda hesaplar yapıyorum bi yandan diyorum boşa git borçtan kurtul bu dereceye geldim ama eşimi de çok seviyorum . kafayı yemek üzereyim

ne oldu da adam 1-2 ayda cimrileşti,siirtten aç getirdi:44:

Yani önceleri gözüm körmüş yeni yeni farkettim,eşim gözümü açtı v.s v.s bunlar bahane.Arkadaşların dediği gibi evlilik öncesi hiçbirşey gizlenmemiş sizden.Herşeyi bilerek ve kabul ederek evlenmişsiniz.Kendinizi ve eşinizi başkalarıyla kıyaslamayın yoksa daha mutsuz olursunuz.Daha 1 yıllık evlilikte ne çabuk boşanma fikrine vardınız? Başta herşey eksik olabilir ama bunlar zamanla tamamlanır.Çok büyük sorunlar değil bunlar.Oturun ve iyice düşünün.Boşanmak çok kolay helede anlaşarak olursa 5 dakikanızı alır ama ya sonrası.Ya pişman olursanız? Çok çok iyi düşünün.Evlilik herzaman güllük gülistanlık değil maalesef.Arada sıkıntılarıda olacak elbette katlanıcaksınız.İhanet ve şiddet olmadığı sürece...

hatırladım sizi geçen gün bir konu açmıştınız eğer hemşire iseniz yumurtlama dönemini ne zaman büyük risk taşıdığını bilmeniz gerekiyor ama siz geçen günde söylemiştim pek oralı değildiniz kafam karıştı vallaaaa

asker eşi olmak zordur,azımsanacak zorluklar asla değildir bunlar,ve bunlara katlanabilmek için gerçekten sevmek değer vermek gerekir...
o bahsettiğiniz yaşadığınız zorlukları her rütbeli asker eşleri fazlasıyla yaşıyor,katlanıyor ama işin içine şiddet girerse orada siz haklısınız elbette...karşılıklı destek hoşgürü şart ..öyle zor ve sancılı koşulları var ki askeriyenin bunun içinde eşlerle dayanışma ve birlik olması şart ,inatlaşma didişme ve bencillik olursa ilişki de mutsuzluğa mahkum olur... gelecek yaşamınızda da bu tür zorluklar ile ne yazık ki karşılacaksınız. sizi anlayamıyorsa ve siz de onu arada bir bütünlük yok ise zaten sürmeyecektir... hakkınızda hayırlısı olsun ...

Hersey o kadar karış ik ki neyi anlataym .. esimin cok sinirli bi yapisi var hemen parlayiveriyo. Siddete gelince cok sık degil ama vurmuslugu var her kavgada boşanma lafini syleyen o. Bnde artk bunalmis durumdayim.

siz hic bosandiniz mi acaba ????...
Bunu bosanmadn anlayamazsin hele sevgi varsa daha sonra pismanlik da olacak ama dinen gec olabilir ...
ayrica burada kimse siddet goruyorsan bosanma demedi aksine soddet varsa bosanmalisin denildi kendi kenidize okumadan yorum yapmissiniz !!!
Bosanma olayini yasamayan anlamaz....
siddet haric .... ama bayanda da hata var bu da bi gercek ...
burada kadin erkk ayrimi yapilmiyo erkelleri tepemize cikattigimiz da yok durum ortada cok istiyoaa bosanir zaten kimse zorlamiyo ...
ben sahsen yaaadigim icin ileriyi dusunerek hareket etmesi gerektigini duunuyorum
oyle hadi git bosan demekle olmuyo bu isler ....
Buyuk konusmayin ...

guzel tespit :)
Bende oyle dusunmustum fakat bilmeden konusmak istememstim tanimiyorum sonucta.
arkadas konuyu acarken.farkli.yazmisti daha sonradan cimrilik vs. bahsedince sizin.gibi suphelenmistim hakliymisiz demekki

hayir,bosanmadim
bosanmam gerek durum olmadi
esim bana tokat atip siddet uygulamadi yada maasini tüm ailesine yolllayip beni magdur birakmadi.ne diye bosaniyim ?
ADAM gibi bir ES gibi davrandi

siddet var siddet hala bosanni diyemiyorsun,buyeterli degilmi sizce ? kadina sidddete hayir diyoruz
yada maaasinin cogunu ailesine yolluyor ve hayat arkasaina 3 haftada 70 yeter diyor,3haftada o para bebege yetmez
sizce bu adam karisina deger veriyormu ?
aman neymisasker pskiloymus,biz TÜRK bayanlari erkegimizin hatalarini yok etmek icin ugrasalaim.
onlarda bizi yok etmek icin ugrassin
hepimize basarilar

Hayir ben onceki yorumlarimda hep dedim siddet varsa bosan degil 'bosanmalisin'dedim...
ben kimsenin gunahina girmek istemem sanal da olsa ayrica tanimiyorumda o yuzden de kesin konusmak istemiyorum ama okuduklarima gore bana bieaz siddet cimrilik olaylari acikcasi konu sahibinin yalani gibi geldi ta basta yazdiklarindan dolayi..ama dedigim gibi konu sahibi arkadas belki de nlatmak iatemedigi seyler vardir cekindigi vs.onlari da bilemeyiz burada hic birimiz ama ben yazdiklarindan oyle dusundum.oyle dusunmemin nedeni ilk once konuyu acarkenki yazdiklarinda esi gayet normal gelirken.daha sonra cimri demeye baslanmasi bana vurdu demesi ..bilemiyorum belki de bana oyle geldi ..
ama buradan bi arkadas da konu sahibinin celiskili yazdigini yazdiklarindan kanitlamis ..
eger oyleyse ancak kendini kandirir zaten bisanmyi kafasina koymustur ve oyleyse kocasina yazik bosansin...
oyle degilse de bana oyle geldi ozur dilerim ...
konu sahibi celiskili bi bayan.. ilk hakkini yiyemem kardesime bilezik alalim mi kardesinin dugunu icin dedi esim.diyor .ee bu adam cimriyse konu.sahibinin kardesine bilezik.nasil alalim diyebiliyor ...?bilezik alalim.diyen.biri nasil.oluyor da esine 70 tl verebiliyor....esini dusunmeyen esinin kardesini hic dusunmez ...

Son düzenleme:

iste benim demek istedimde bu,kardesine bilezik alip 1500 yolluyor,esineyse 70 tl veriyor
konu sahibi dogrumu yalanmi söylüyor bilemicem eger dogruysa adami bosamasi dogru

iste benim demek istedimde bu,kardesine bilezik alip 1500 yolluyor,esineyse 70 tl veriyor
konu sahibi dogrumu yalanmi söylüyor bilemicem eger dogruysa adami bosamasi dogru

Daha sonradan yazdıkları doğruysa bence de şiddet varsa bosansin kardeşine tmm bi derece yardım edebilir ama eşini de unutmasın ailesine bol kepçeyken eşine pınti olmasın.cimriligi aşılabilir şiddet varsa devamı gelir bosanmalisiniz o zmn
Ama bana yalanı gibi geliyor bilemedim ben ...
Buradaki bayanların evet bosan demesi için söylediği yalanlar gibi geldi
Zaten ortalıkta da konu sahibi gözükmüyor
Ben yalan oldugunu düşündüğüm için esini sevmiyor demiştim
Ama ben yanlis hissettiysem de özür dilerim tekrar konu sahibinden.

Son düzenleme:
Merhaba
Konuya nasil baslamaliyim bilmiyorum ama sunu soyliyeyim koltuk icin ev ecin para icin asla esini yari yolda birakma hepsi gelip gecici onu seviyorsan ve esinde sana karsi saygiliysa neden yuvani dagitasin herseyin ustesinden gelirsiniz .ben ogretmenim 1.5 yillik evliyim su an bosaniyorum yasadiklarimi anlatirsam aklin durur ..bence bu dusunceleri at kafandan ona siki siki saril...dayak yedim kac kere hakaret edildim asagilandim maas kartimi verdim harclik aldim.esya bende almadim hatta bekarken aldigim esyalari getirip kulllandim butun bunlari sevdigim adam icin yaptim .hatta tayinimi benim ailemden cook uzak ama onun memleketine gittim ama o beni orda hic yere isigi acik biraktim diyr dovdu affettim mucadele ettim duzelsin diye tedavi onerdim yokk ...her neyse benim yasadiklarim filmlerde bile yok ..sen ne diye bosanacan arkadasim koltuk mu ev mi bahane yoksa sevgin mi bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…