• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmanın ardından insanı nasıl bir hayat bekler???

Arkadaslar fikirlerinizi merak ettiğim için soruyorum bunu sizlere sizce sorunlu bi evlilik sonucu boşanmanın ardından bayanları nasıl bir hayat bekler sosyal olarak ve her yönde ??? allah kimselere göstermesin ama mesela siz boşanmış olsaydınız hayatınız nasıl bir şekilde ilerlerdi...:uhm:

ALLAH (cc)yaşatmasın kimselere.yaşayanlarada sabır kuvvet versin inş.konunun sonunu şöyle değiştirirsen daha iyi olur ve bir nebze olsun belki yol gösterici olur.boşanmış arkadaşlar nasıl zorluklarla karşılaştınız ?olsa daha ii olmazmı ?

hayatım yaşanmışlıkları zor tahayyül ediyor tahammül ediyoruz.
yaşanmamış bir durumu olsaydılarla yorumlayamayızki o an içinde bulunulan duruma bağlı nasıl ayrılındığı sebebler sonuçlar vs.yani doğmamış bebeğe don biçilmez tatlım.

senağlamane hıkmetse okurken tuhaf oldum yaasenağlama
[I]en kötüsüde heralde aynı dış macunun paylasamamk olsa gereksenağlama
yaşanan hıc bısı unutulmuyokı hayata..
geleım konuya ya ben sunada cok kızarım maddı yonden boşananama sonra naparım dıyen bayanlara şahsen ben boşansam kımseye muhtac olmam oncelıkle ailemden dolayı ama oldukı vallahı gıder kofte ekmek yapar pazarda tezgah acar satarım..
ama manevı olarak zor olsa gereksenağlamasenağlama
[/I]

kafamçokkarıştı:uhm:

eeesss senin dertlerin hiçbitmiyordu değilmi boşanmayamı kararverdin hayırdır canım.

Boşanmak hiçbir zaman kolaylık değildir. Mutsuz bir evliliği yürütmekte öyle. Yani ikiside zor. Ve siz boşanıyorsanız İKİ ZORDAN BİRİNİ SEÇMİŞ OLACAKSINIZ. Bunun bilincinde olursanız, beklediğiniz şeyler olacağı için çokta yıpranmıyorsunuz, mutsuz bir evlilikteki kadar. Sevgiyle kalın...

siz olayı trajkleştirirseniz sizi çokkkkkkkkkkk zor zamanlar bekler
bu hayatta insanlar ne olursa olsun yalnızdır ve yalnız kalacaktır..hayata tutunmak ve bişiler yapmak için birilerine ihtiyacınızın olmaması lazım...ama siz yada sizin gibiler inatla bu hayatta var olmak için birilerinin yanınızda olması gerektiğini düşünüyorsunuz

böle bi düşüncem yok benim allaha şükür şuan boşanmış değilim bu seviyeye geldim bir kez ve arkadsların düşüncelerini ve ruh hallerini merak ettim sana katılıyorum yanımda ailem olsun yeter insan kendi basına vardırr

Nasıl bir evlilikten çıktığına bağlı. Çok sıkıntılı idiyse çok güzel geçiyor, ferahlıyosun. Ailenleysen aile olmanın tadını çıkarıyosun, arkadaşlarınlaysan onlarla olmanın, yanlızsan yanlızlığın.. Ama zor tarafları yok değil, ilk olarak ailene karşı sorumlulukların artabilir, kendi evinin düzeninden aile evine çıkmak zordur o yüzden kendi ayaklarının üzerinde durabilmek önemli.. Sonra malum yurdum erkeği boşanmış kadınları potansiyel elde edilebilir kadın olarak gördüğü için her türlü yaklaşıma hazırlıklı olmalısın.. Ayrıca yurdum kadınını da boş geçmemek lazım, zira onlar da potansiyel tehlike olarak görürler boşanmış kadını.
Ama sen bir evlilik geçirmiş, karşı cinsi çok iyi tanımış, ikili ilişkiler, aile ilişkileri açısından artık bir sürü bilgi birikimine sahip olmuş olduğun için hayata karşı tavrın sağlamsa önüne bak, hiç korkma.. Mutsuz olmaya değmez, bekarlık sultanlık :delphin:

konu hakkındaki düşüncelerin çok güzel arkasaım evet boşanmanın ardındaki ruh haline baglı hersey dogru sölüyosun

Alışkanlık hayatta sevgidende etkili birşeydir,boşanmanın ardından alışkanlıklarınızı mutlaka arasınız.Evinizi,düzeninizi,birlikte yaşadıklarınızı bir çırpıda unutmak kolay olmasa gerek.
Zamanla bir düzen oturtursunuz ama içinizde o kırıntıların hep kalacağına inanıyorum ben.
Allah kimsenin yuvasını bozmasın,hiç kolay birşey değil.
O yüzden hep en son çare görmüşümdür ben boşanmayı evliliklerde.
doğru söze ne deniralkisalkisalkisalkisalkisalkis

teşekkür ederim öncelikle hepinize fikirleriniz için allahım hiçbirinize yasatmasın hepinizin evine huzur versin inşşlh...ben boşanmadım ama bi ara düşündümm olumsuz seyler geçince iyi kötü devam ediyoruzz evliliğimize ama zamanın ne göstereceği belli değilki hiçbirimizeee sadecee sizlerin neler düşündüğünüzü öğrenmek istedim tsk ederim..

ben boşanmayı sadece çocuklar üzerinden düşünebiliyorum.onların hayatları mahvoluyo.ha diğer türlü de oluyodur belki ama kadın ve erkek bi şekilde kendilerine bi hayat kurabiliyo.ama çocuklar,anne ve babalarının hayatlarında küçük birer figüran olarak kalıyolar.ben çocuklara çok üzülüyorum

sağlığım olduğu sürece herşeyin üstesinden gelirim everallahh.. Hiç kimse olmazsa olmaz değildir hayattaa... şakkıdı

bu kişi ile alakalı ...kişinin hayata bakışı ve tavrı büyük ölçü de rol oynar...
seçtiğin hayatı kolaylaştırmakta zorlaştırmakta en çok kişinin elindedir...
doğru ve emin adımlarla yürümeye devam ettiğin sürece,yanılmaz, pişman olmaz ve aynada ki seni hep yaşarsın!

21 günlükken bitti evlilğim..henüz cok yeni.. ama bu kısa sure bile benim canımı cok yaktı yakıyo..cok sukur işim ve destek olan bi ailem war.maddi yönden hiç bi sorunum yok..

tek sorun unutmak yapılanları,kısa da olsa paylasılan anları..unutmak o kadar zor ki..sana deger vermeyen seni sahiplanmeyen adam için üzülmeye değmez diyorum ama olmuyo...arkadasların da dediği gibi biraz senin hayata bakıs acınla alakalı..güzel bakabildiğin,etrafında pozıtıf ınsanlar,senı oyalayacak seyler oldugu surece problem yok..

müdürüm beni yurt dısına gonderır bı yurt dısı yapar unturum olan sana olur dıyen odundan ayrıldım ben uzuldugum pısmanlıklarım onu nasıl tanıyamadıgım..akıl saglıgımız yerınde olsun da her seyı asarız kızlar

FONT="Comic Sans MS"]ben de iki yıl önce üç yıllık evliliğimi bitirdim.allah kimseye göstermesin ama hayatın gerçekleri. canın parçalanırcasına acı çekiyosun bir yana birde hakkında çıkan dedikodularla uğraşıyosun. neden niçin kimde hata acaba birimi var herkese ayrı ayrı cevap ver. ben bu konuyu konuşmak istemiyorum deseniz bile moreliniz bozuluyo artık o bulunduğunuz ortamdan hiç bir zevk almıyosunuz. daha sonra dedikodular boyut değiştiriyo iki tarafıda takibe başlıyorlar. acaba birbirleri için neler söyleyecekler acaba evleniyolar mı acaba çocuk kimi istiyo kimi daha çok seviyo..... anneyi mi babayı mı...

o zamanlar çalışmıyodum. 6 önce memur oldum. yeni bir hayata başladım istanbulda. ev tuttum çocuğumla oturuyorum. 6 aydır bir sorunum yoktu. ama yavaş yavaş başladı.. güzel bir bayan(mışım) ve dikkat çekiyormuşum.daha 26 yaşındayım.
insanların niyeti hiç iyi değil. büromdan dışarıya çıkmaz oldum onbeş gündür aynı kıyafetle işe gelir oldum. geçen hafta sanki dünya başıma yıkılır oldu. iş yerindeki diğer katlardakiler bile beni konuşuyolarmış. konuştuğum insanlarla aramda bir şey bulmaya çalışıyolarmış. on beş gündür yüzüm gülmüyo. herkese şüpheyle yaklaşmaya başladım. acaba hakkımda ne düşünüyo diye bakıyorum.
kısacası arkadaşlar boşanmak hiç bir zaman çözüm değil:1no2:. her sorunun çözümü vardır. olmuyosa olmuyodur ama bitmemesi için ne kadar çaba sarfediyoruz.bir ablam ' ilk kocama bu kadar evet deseydim beni başımın üstünde taşırdı ' derdi.tabiki herkesin sebepleri farklı, her biten evlilik artık çekilmez duruma geldiği için biter. ama ilerleyen zamanlarda insanın düşünceleri değişiyo artık kendinde de hata bulmaya başlıyor. gelen gideni aratıyor.(herkes için geçerli değil tabi) boşandıktan sonraki sosyal hayat insanı çok yıpratıyor.ne kadar ekonomik özgürlüğünüz olursa olsun.
[/FONT]
birde çocuğunuzun sorunlarıyla uğraşıyosunuz. benim oğlum arkadaşlarının babalarıyla konuşmalarını bile kıskanıyor. büyüdükçe babasının yokluğunu daha çok anlıyor.
allah boşananların yardımcısı olsun. boşanmak isteyenlere de huzur nasip etsin. :Saruboceq:

21 günlükken bitti evlilğim..henüz cok yeni.. ama bu kısa sure bile benim canımı cok yaktı yakıyo..cok sukur işim ve destek olan bi ailem war.maddi yönden hiç bi sorunum yok..

tek sorun unutmak yapılanları,kısa da olsa paylasılan anları..unutmak o kadar zor ki..sana deger vermeyen seni sahiplanmeyen adam için üzülmeye değmez diyorum ama olmuyo...arkadasların da dediği gibi biraz senin hayata bakıs acınla alakalı..güzel bakabildiğin,etrafında pozıtıf ınsanlar,senı oyalayacak seyler oldugu surece problem yok..

senin adına üzüldüm gercekten cok kısa sürmüş ama kaderr hayırlısı böyleymiş canımm hep mutlu ol

FONT="Comic Sans MS"]ben de iki yıl önce üç yıllık evliliğimi bitirdim.allah kimseye göstermesin ama hayatın gerçekleri. canın parçalanırcasına acı çekiyosun bir yana birde hakkında çıkan dedikodularla uğraşıyosun. neden niçin kimde hata acaba birimi var herkese ayrı ayrı cevap ver. ben bu konuyu konuşmak istemiyorum deseniz bile moreliniz bozuluyo artık o bulunduğunuz ortamdan hiç bir zevk almıyosunuz. daha sonra dedikodular boyut değiştiriyo iki tarafıda takibe başlıyorlar. acaba birbirleri için neler söyleyecekler acaba evleniyolar mı acaba çocuk kimi istiyo kimi daha çok seviyo..... anneyi mi babayı mı...

o zamanlar çalışmıyodum. 6 önce memur oldum. yeni bir hayata başladım istanbulda. ev tuttum çocuğumla oturuyorum. 6 aydır bir sorunum yoktu. ama yavaş yavaş başladı.. güzel bir bayan(mışım) ve dikkat çekiyormuşum.daha 26 yaşındayım.
insanların niyeti hiç iyi değil. büromdan dışarıya çıkmaz oldum onbeş gündür aynı kıyafetle işe gelir oldum. geçen hafta sanki dünya başıma yıkılır oldu. iş yerindeki diğer katlardakiler bile beni konuşuyolarmış. konuştuğum insanlarla aramda bir şey bulmaya çalışıyolarmış. on beş gündür yüzüm gülmüyo. herkese şüpheyle yaklaşmaya başladım. acaba hakkımda ne düşünüyo diye bakıyorum.
kısacası arkadaşlar boşanmak hiç bir zaman çözüm değil:1no2:. her sorunun çözümü vardır. olmuyosa olmuyodur ama bitmemesi için ne kadar çaba sarfediyoruz.bir ablam ' ilk kocama bu kadar evet deseydim beni başımın üstünde taşırdı ' derdi.tabiki herkesin sebepleri farklı, her biten evlilik artık çekilmez duruma geldiği için biter. ama ilerleyen zamanlarda insanın düşünceleri değişiyo artık kendinde de hata bulmaya başlıyor. gelen gideni aratıyor.(herkes için geçerli değil tabi) boşandıktan sonraki sosyal hayat insanı çok yıpratıyor.ne kadar ekonomik özgürlüğünüz olursa olsun.
[/FONT]
birde çocuğunuzun sorunlarıyla uğraşıyosunuz. benim oğlum arkadaşlarının babalarıyla konuşmalarını bile kıskanıyor. büyüdükçe babasının yokluğunu daha çok anlıyor.
allah boşananların yardımcısı olsun. boşanmak isteyenlere de huzur nasip etsin. :Saruboceq:

yasadıkların zor olmus gercekten evet maalesef toplumumuzun böyle farklı bi kafa yapısı oldugu için (bir kısmının) dul luk veya evlenip boşanmayı her ortam her toplum kaldıramıyor türkiyede torba değilki büzemiyosun agızlarını allah bunu yasayan herkeze kolaylık versin arkadaslarrr

çok çok zor bir durum insan sırf kendisi olsa bir şekilde dayanır atlatır ama ya yavrunuz ona anlatmaya çalışmak bazı şeyleri daha da zor... allah yar ve yardımcınız olsun canım...

çok zor olur. hele de sevdiğin birinden ayrılcaksan. ben eşimi çok seviyorum o da beni çok seviyor ama ailesi yüzünden sürekli kavga ediyoruz ve galiba uzatmaları oynuyoruz. bi de 1 aylık kızım var. bazen o kadar kötü oluyor ki aramız ne sevgiyi ne bebeği görmüyor gözümüz. ama ailesi böyle olduğu müddetçe de düzeleceği yok. çok dayak yedim onlar yüzünden. olmadık hakaretler işittim. en son çare ayrılık olcak gibi. bunu söylemek bile gözlerimi yaşartıyor ama yapamayacağımm.

Back
X