boşanmanın eşiğindeyim..

Böyle bir komşum vardı kadın çok fedakardı Ne bulsa evine taşıyodu köylerde millete ırgatlık yapıp evine kocasına bakıyordu.Sonunda adam arabistana gitti yıllar önce akıllandı dedik döndü cepte dogru düzgün para yok .yine işsizlige devam evde yatıyor.günü birlik keyfine göre iş bulursa 2 gün gider oda kendi sigara parası için.neyse en son gürcistana çalışmaya gidecem inşaatlarda diyip gitti.sonra 3-4 ayda bir arıyo falan haberde yok parada .Yıllar sonra başka bir kadınla(genc bir hatun)birlikte çalışıp ona ev tutmuş yaşıyo dediler.bizim komşumuz inanmadı sonra haberi geldi kadınla memlekete gelmiş kadın alışveriş yapıyo buda eve geldi çoçukların yanına görüşmeye(çoçuklar büyük 28-19 yaşlarında)evden kovdular sonra haber yok genc hatunla dönmüş gitmiş.Bizim komşumuz sinir krizi geciriyo ve hala onunla evli.

sonuç;çalışmak istememe kimi erkekte bir hastalık ,dilerim sizin eşiniz hasta değildir.ALLAH yardımcınız olsun...

allahtan hiç bir zaman ev araba yat kat..istemedim.onu heryerde yücelttim..hiç bir zaman onu kimseye muhtaç hala getirmedim...ben sadece çalışsın istedim çok para kazansın bile istemedim..500-600 alsa yeter dedim..ama yapmadı.söyledim olmadı.hakaret ettim olmadı .. güzel konuştum..yine olmadı..

iyiki varsınız ya yazdıgınız cevapları aglayarak okuyorum..evet sız haklısınız ..bunu bende biliyorum..alışırmıyım yokluğuna acaba..niye boyle oldu ama ben onu çok severek bu evliliği yaptım..çok emek harcadım..o evi kolaydan o hale getirmedik..o sevinçle döşenen eşyalar..gözyaşıyla toplansın hiç istemedim ben.ayrı sabaha uyanmak.hele hiç istemedim..benim hayal ettiğim evlilik hiç bir zaman bu olmadı.ben hep şunu hayal ettim..eşim işten gelsin kurulu bir masanın başına otursun..kahkahalarla evimizin içi neşelensin istedim..ama şuan evim iş yerimdeki odam hep göz yaşlarımı izliyor..

ben biliyorum hayatımı kararttım..ama hala hep gülüyorum..hep dışardaki insanlar anlamasın diye.derdimi bilmesinler bana acımasınlar diye hep saklıyorum..ben güçlü görünmeye çalıştıkça bu dert beni yedi bitirdi..ben ayağa kalkmaya çalıştıkça..o beni hep itekledi..

çok sevmişsin belli ama bu adamın elle tutulur bir yanı kalmamış. çevremde boşanan arkadaşlardan duyduğum ayrılık acısının daha kısa sürdüğü ve değişir diye beklemenin anlamsız olduğu ,insaların değişmeyeceği ki sen yeterince sabretmişsin canım. sağlığın dahada bozulmadan biraz kendini düşün artık.

elden çıkarabileceğin bişeyler varsa borçlarının bir kısmını kapat. ailenin yanına yerleş, bankalara olan borcunu kapatmaya bak. eşininde bir süre sonra elektriği suyu kesilir zaten.

onun yüzünden hapse düşersen gelip şimdi benim sigara paramı kim verecek diyebilir sana. bence sende şaşırmazsın.

buradaki en haklı kişi sensin

peki cesaretin var mı?hayatını değiştirmek istiyor musun yoksa böyle devam mı?

kafan eminim çok karışıktır...

kafam karışık emin olun ..yakında kpss sınavına gıreceğim..ondan sonra yapmak istiyorum herşeyi...güçlü olacağm..elbette içim acıyacak elbette kötü olacagım ama yılmayacagım..ben mucadelemi verdim..

kafam karışık emin olun ..yakında kpss sınavına gıreceğim..ondan sonra yapmak istiyorum herşeyi...güçlü olacağm..elbette içim acıyacak elbette kötü olacagım ama yılmayacagım..ben mucadelemi verdim..

bu adamdan sıyrılmak kendin için hayatında yapacağın en iyi şey olur

Allah yardımcın olsun.

Böyle bir komşum vardı kadın çok fedakardı Ne bulsa evine taşıyodu köylerde millete ırgatlık yapıp evine kocasına bakıyordu.Sonunda adam arabistana gitti yıllar önce akıllandı dedik döndü cepte dogru düzgün para yok .yine işsizlige devam evde yatıyor.günü birlik keyfine göre iş bulursa 2 gün gider oda kendi sigara parası için.neyse en son gürcistana çalışmaya gidecem inşaatlarda diyip gitti.sonra 3-4 ayda bir arıyo falan haberde yok parada .Yıllar sonra başka bir kadınla(genc bir hatun)birlikte çalışıp ona ev tutmuş yaşıyo dediler.bizim komşumuz inanmadı sonra haberi geldi kadınla memlekete gelmiş kadın alışveriş yapıyo buda eve geldi çoçukların yanına görüşmeye(çoçuklar büyük 28-19 yaşlarında)evden kovdular sonra haber yok genc hatunla dönmüş gitmiş.Bizim komşumuz sinir krizi geciriyo ve hala onunla evli.

sonuç;çalışmak istememe kimi erkekte bir hastalık ,dilerim sizin eşiniz hasta değildir.ALLAH yardımcınız olsun...

Canım bunun bir benzeri babamın bir tanıdıgının başına geldi kadın ve 2 kızı yıllarca çalışıp evlerine baktılar yeri geldi temizlige gittiler yeri bahçe işleri yeri geldi komşulara dikiş diktiler birgün bu adam dediki ben arabistana gitcem çalışacam dedi ailesi sevindi artık çalışmaya başlıyacak dedi aradan 7-8 ay sonra adam eve tlf edip ben tr ye dönecem bana yol parası gönderin dedi kadın burdan yol parasında gönderdi adam geldi orda aldıgı paraları adam yemiş bitirmiş daha sonra rusyaya gitti aynısı ordada yapt kadın yine yol parasını vs herşeyi türkiyeden gönderdi sonuç adam döndü kadın bu adamla hala evli.

iyiki varsınız ya yazdıgınız cevapları aglayarak okuyorum..evet sız haklısınız ..bunu bende biliyorum..alışırmıyım yokluğuna acaba..niye boyle oldu ama ben onu çok severek bu evliliği yaptım..çok emek harcadım..o evi kolaydan o hale getirmedik..o sevinçle döşenen eşyalar..gözyaşıyla toplansın hiç istemedim ben.ayrı sabaha uyanmak.hele hiç istemedim..benim hayal ettiğim evlilik hiç bir zaman bu olmadı.ben hep şunu hayal ettim..eşim işten gelsin kurulu bir masanın başına otursun..kahkahalarla evimizin içi neşelensin istedim..ama şuan evim iş yerimdeki odam hep göz yaşlarımı izliyor..

ben biliyorum hayatımı kararttım..ama hala hep gülüyorum..hep dışardaki insanlar anlamasın diye.derdimi bilmesinler bana acımasınlar diye hep saklıyorum..ben güçlü görünmeye çalıştıkça bu dert beni yedi bitirdi..ben ayağa kalkmaya çalıştıkça..o beni hep itekledi..

Arkadaşım geçen yıl bir olay ögrendim bi komşumuz karısının üzerine işyeri açmış bütün herşey kadının üstüne faturalar ,kredi kartı,çekler,telefonlar,kadın da heryere vekalet vermiş annemler kadını uyarmştı eşi pek tekin degildi üzerine işyeri açtırma dedi 2 gün sonra bütün borçlar senin üzerine kalır dedi ve annemin dedigi gibi oldu şuan borç batagındalar eve her an haciz gelebilir ve kadın hapse düşebilir ve kocası hiçbirşey yapmıyor söz veriyormuş işlerimi düzeltince ödeyecem diye ama sadece sözde kalıyor kadın hapse düşüncemi aklı başına gelecek acaba resmiyette bütün borçlar kadının üstüne.

neler var arkadaşlar ALLAH böyle sorumsuz tuhaf insan tiplerinden korusun gercekten kendini hiç bunalmayıp etrafında bulunan herkese zarar veren hasta insalar bunlar...

Back
X