Boşanmaya kalktım..İşte başıma gelenler..

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
Buraya yazmıştım.Eski konularımı okuyanlar bilirler.Son konumdan sonra ek olarak eşimin yüzüğümü daraltmak bahanesiyle alyansımı dahi sattığını öğreniyorum ve biz daha 1,5 aylık evliydik..Bana neden sattın dediğimde "sanane benim olan bişeyi satmak için soracak değildim, ben aldım istersem satarım" dedi..Olayın üstünden zaman geçtikten sonra bile "sana gıcık olduğum için sattım çok konuşuyodun" dedi..Her neyse..Buraya yazdığımın akşamına yine bi tokat yiyorum..Bu sefer arıyorum polisi..Geliyolar..Çıkıyoruz evden şikayetçi olmak için gidiyoruz karakola.Eşim boğazımı sıktığı sırada tırnaklarımı geçiriyorum ve kolunda yaralar oluşuyor..Benim vücudumda zaten onlarca morluk var..Ordan oraya itip kakmalarının izleri yok tabi..Her neyse bizi darp raporu almaya götürüyolar hastaneye.

Doktor bayan..Vücudumda tam 20 tane morluk var.Kadın kapıyı bile kapatmadan uzaktan gördüklerini yazıyor kağıda.20 tane morluktan 3'ünü yazmış..Eşimi muayene ederken de kapıyı kapattı.Kolundaki 3 tane tırnak izine satırlarca rapor vermiş..Kolunu dakikalarca elle muayene etti.(camdan görüyorum olanları bahçe katında odası)Daha sonra öğreniyorum ki resmen asılmış..Neyse buna sonra gelicem...

Şikayet ediyorum.Koruma da talep ediyorum eve girmemesi için karar da çıkartmak istediğimi söylüyorum.Ne mi oluyor?Yurdum polisi "abi seni çok seviyo abla, bırak şikayeti falan" sırnaşıklığında yanaşıyorlar..Problemlerimiz karakolda alay konusu oluyor..Ne karar çıkıyor ne de bişey..Savcının ifadenin eksik olduğunu söylemesi üzerine bizden alıp yazdıkları ifade de geri dönüyor..Olayı bi şekilde örtbas ediyorlar ve ben rezil olduğumla kalıyorum sabaha kadar da uykusız kaldığımla..

Ertesi gün Alo 183'ü arıyorum..m.Destek hattındaki arkadaşa eşimden maddi manevi şiddet gördüğümü anlattım.Bana Ankara'daki bir destek ofisinin numarasını verdi.Orayı da arayıp durumumu anlattım.Konuşmayı gayet kısa kesip hiç oralı olmadan bana Ankara'da bu konu üzerinde gönüllü olarak çalışan bir avukatlık bürosunun numarasını verdiler.Orayı da arayıp durumumu anlattım.Avukat tutacak param olmadığını, nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmediğini ve gidecek hiçbir yerimin olmadığını söyledim.Git polise şikayet et diyerek telefonu yüzüme kapadılar.

Son çare olarak aileme söyledim..Söylediği tüm yalanları, eziyetleri vs vs..İki bağrış çağrış o gün süt dökmüş kediye dönen adam ertesi gün yine aynı canavar..Lanet olası hiçbir zaman arkamda olmayan ailem böyle aşşalık bi herife de "bizim kızımızın o evden anca cenazesi çıkar, adam olun" derse olacağı bu..Zaten ne zaman yanımda olmuşlardı ki..Dün yine boğazıma dayanan bıçaklar..

Daha da dün öğreniyorum ki eşim olacak yaratık o akşam darp raporu almaya gittiğimiz hastanedeki kadın doktorla kırıştırıyor.Artık napiyim ne halt ediyim nerelere gidiyim bilmiyorum.Bu yaşadıklarım neyin bedeli onu hiç bilmiyorum.Burdan ayrılıp gitsem direkt sokaktayım işsizim beş kuruşsuzum.Resmen ölümü bekliyorum, ölmeyi istiyorum da..

Canım yaşadıklarını okurken içim sızladı. Ailen böyle söylerse adam da tabii meydanı iyice boş bulur. Allah yardımcın olsun arkadaşım ne diyeceğimi bilemedim.

yapacağın tek şey kadın sığınma evi canım çok ama çok üzüldüm ya başıma ağrı girdi valla

hala aynı evdesiniz bu iğrenç adamla

almayın bence eve defolup gitsin

tüm tüylerim diken diken oldu okurken ( Allah yardimcin olsun.(amin) sana yardimci olabilcek bir aile büyügün yok mu? anne ve babanlarin disinda? belki amca? belki dayi ? yada kayinpederinle görüssen, esinin abisi yada kardesi varsa. cok kötü bir durum, ben cok sinir oldum su anda.kocan olacak o insan kilikli seye yazilabilcek cok sey varda , bunlar derdine care olmaz ne yazik ki( mideme agri saplandi resmen. ben eski konularini filan hic bilmiyorum.ya yapabilcegin birseyler mutlaka olmali ama ne ?

insan basına bişey gelince ne kadadarda yalnız olduğunu anlıyor.
tabiki ailesi sahip çıkanlar vardır ama ben görmedim rabbim düşürmesin.
korktular galiba bir parça ekmek vermeye..
iş bulma durumun yokmu canım ya
mesleğin bile yoksa yatılı iş bul bırak o adamı

cnm bulunduğun ilin barosuna başvur durumun yoksa ucretsız avukat vereceklerdır. polislerin oyle lakayt davranmalarına izin verme. senın dılekçenı ışleme koymak zorundalar. koymadılarmı gıt Savcılığığa şikayet et
ailenede pes....ne desem bılemedım...

doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulun . görevini ihmal ettiği ve sizi doğru düzgün muayene etmediği gerekçesiyle .
polislerin yaptığı laubalilik hakkında da suçl duyurusunda bulun .

amacın boşanmak mı yoksa devam ettirmek mi . ?

Öncelikle bir kadın olarak yaşadıkların çok ağır, Allah yardımcın olsun, üzülerek okudum.
Mesleğin yok mu? Yada mesleğin yoksa bile çalışabileceğin pek çok iş vardır, ilk olarak iş bulmanı tavsiye ediyorum.
Ömrünün sonuna kadar o adamı çekme, şimdi şartlar müsait olmayabilir, ama böyle kalmamalı.
Önce bir iş bulmalı, biraz kendi ayaklarının üzerinde durmayı denemelisin.
Çocuğun var mı bilmiyorum eğer yoksa şanslısın...

Evlenmeden önceki konularınızı hatırlıyorum ben çoğumuz da evlenmeyin bu adamla demiştik ya keşke böyle olmasaymış
Bence kadın sığınma evine gidin ya da ailenize düzelmeyeceğini söyleyin en güzeli bu olur

Allah yardımcınız olsun.
Bu bazı yardım kuruluşları var.
Hani televizyonlarda kurban, ramazan bayramlarında reklamları çıkıyor.
Ayrıca kadın sığınma evleri var.
Bulunduğunuz ildeki bürolara muhakkak ulaşmaya çalışın, durumunuzu samimiyetle anlatın.
İş bulma, bir süre barınma gibi durumlarda bazen yardımcı olabiliyorlar.
Bir de valiliklerde bir aile masası var bildiğim kadarıyla orayla bağlantıya geçmeye çalışabilirsiniz diye geldi aklıma.

Aile, akrabalarınızdan kimse mi yok yol gösteren, akıl veren?
Bu vebali nasıl taşıyorlar.
Siz Allah'a sığının ve mücadele edin.

Ailenizin konunun ciddiyetinden haberi yok mu?o evden gerçekten cenazenizin mi çıkmasını bekliyorlarmış?Allah korusun,bir sorun bakalım.Madem aileniz arkanızda değil,bir an önce o evden uzaklaşmaya bakın.Polisi,sığınma evlerini tekrar arayın.Yada bir süre yakınınızda veya arkadaşınızda kalın.Ama bir an önce oradan uzaklaşın.

okurken kanım çekildi lanet okudum. duygu asena ne demişti kadının adı yok.gerçekten bu ülkede sistem bu,sonra duyarsızca 3. sayfada ölen kadınları okuyoruz,aslında onları sadece kocası değil bu sistem,bu duyarsız toplum öldürüyor.o insanım diye gezen eşinemi,kızlarını korumak yerine,kendi haysiyetini düşünen ailenemi,ülkedeki adalet sistemine mi hangisine sövmeli bilemedim.çaresizliğin nasıl bir şey olduğunu anladım okurken.bir çare bulamamak çok kötü.bir arkadaş eş dost varsa onlardan yardım iste.kadın sığınma evlerini araştır.aklıma bunlar geldi.

Canım ya walla senin durumunu okuyunca halime şükür edesim geldi çak daha kötü eşlerde varmış diyorum .bence yapacağın tek şey var madem ailende sahip cıkmıyo bi arkadaşın falan yokmu hani dostun falan bayan önce öle birinin yanın asığın eğer calışabilecek durumdaysan yaşadığın şerhir büyük illaki bulursun iş aam çok üzüldüm bu çözüm değil tabiki kurtul o adamdan

evlenmeyecektin, bu kadarını tahmin etmesende adam adam değildi aile aile değildi sana söylendi ama sen en son yola getirdim mantığıyla gaza geldin evlendin Allah yardımcın olsun ne diyim

hangi birini yapıyım ki..tekrar polise mi gidiyim doktoru mu şikayet ediyim polisi mi ediyim iş mi arayım ailemle mi boğuşuyum işe mi gidiyim iştekilerden durumumu saklayım diye mi uğraşıyım işimi mi yapıyım bu kafayla borçlarla mı uğraşıyım gene neyi satıp savıyo diye mi düşünüyüm kimle ne halt ediyo diye mi napiyim ben o kadar çok çaresizim ki hiçbirini yapmaya gücüm yok her sabah o evden çıkarken ölmediğime şükrederek çıkıyorum hastalıklarımla mı uğraşıyım napsam hiç mi hiç bilmiyorum hiçbişeye de gücüm yok zaten.

yaşadıklarını hayretle okudum
bu ülkede polise doktora avukata güvenemiceksek..........

lütfen yanlış anlama, bu ben demiştim egosu değil,insan gerçekten kötü oluyo belki sen içinde olduğundan göremiyosun ama 3.gözler akıbeti görüyo uyarıyo, tarihlere göre konuları okuyosun yok diyosun bu iş olmaz yırtıyosun kendini ama konu sahipleri ille yaşıyarak görücem diyo,ne yapılabilir bilmiyorum

yanlış hatırlamıyorum dimi bikaç kere iş batırmış diyodun bu adamla ilgili, güvenmiyodun ona, alyans satacak kadar nereye ne borcu var nereye harcıyo bu adam

ben bu durumda bile bana sahip çıkmayan bi aileden çıkıp evlendim.bu durumda bile bu lafı eden bi ailem var.neler yaşadığımı tahmin et evlenmeden önce.ben hayatta hep yanlızdım zaten.yağmurdan kaçtım doluya tutuldum işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…