• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar verdik, bir bakar mısınız?

Gelmezse gelmesin .
Tas yerinde agirdir .
Evliligi kadin kurtarir diye bi sey yok .
Sonucta onunda evliligi .
Hemde tavirlarini haketmemisken bi de gidip ozur dilicen burdakilere baksan .
Sakin tatlim .
O belki de doneceksin diye bekliyo
Cok bekler :KK66:
Anasi babasi da sessiz kalmis hayret ...

Teşekkür ederim, daha öncelerden bildiğim gibi eşim başıma kakıyor,öyle davranmasa yapmasaydı şuan ben bu yüzden bekliyor olmayacaktım.
ama ona sorsan ben baştan aşağı hatalıyım,onda bir şey yok..
evet ailesi de çok kayıtsız davranıyorlar.. onlara da demiştir,tamam bitti sakın aramayın diye..
Kendileri bilirler. İnşallah ben de şu içinde bulunduğum durumdan kurtulurum..

Ben adım atarım atmasına ama en ufak tartışmada sabah aşı akşam aşı gibi eşim bana "sen dedin de geldim,sen istedin de barıştık,bitmişti" gibi sözler duyacağım.
Bu sözler beni o kadar bıktırdı ki, ben ona surat assam bu lafları duyuyorum, ilgisiz olsam bu lafları duyuyorum. Mesela balayında ufak bir sürtüşmemiz olmuştu, onu bile defalarca gündeme getirdi.. balayını bile zehir ettin sen bana, şöyle yaptın böyle yaptın.
Bu eleştirileri dinlemek devamlı o kadar zor ki . Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama .
Anladım seni canım,peki babaannen ya da annen,bu çocuklar ne yapıyor böyle,saçmalamışlar,bir otursunlar konuşsunlar,çocuk oyuncağı mı bu gibisinden ikinize de sözümona kızarak kayınvalideni arasa?
Şu anda annenle konuşamıyorsun ama,yarın istemeden boşandığında perişan olacaksın,annen daha çok üzülecek,keşke söyleseydin,elimden geleni yapardım diyecek...

Anladım seni canım,peki babaannen ya da annen,bu çocuklar ne yapıyor böyle,saçmalamışlar,bir otursunlar konuşsunlar,çocuk oyuncağı mı bu gibisinden ikinize de sözümona kızarak kayınvalideni arasa?
Şu anda annenle konuşamıyorsun ama,yarın istemeden boşandığında perişan olacaksın,annen daha çok üzülecek,keşke söyleseydin,elimden geleni yapardım diyecek...

Evet ona da açıklık getireyim,mesela biz nişanlı iken hatta evliliğe ramak kalmış iken ayrılma yoluna girdik ve babaannemler benden habersiz eşimi aramışlar,eşim de beni çağırıp özür dilerse olur demiş.
Babaannemler tekrar beni aradı ve böyle böyle diyor dediler,ben dedim yok bitsin dedim ( keşke o zaman bitseydi)
babannemler bana yüklendi,yok işte öyle şey olmaz,ayrılmayın oturun konuşun düğüne ne kaldı olmaz öyle şey falan.
Neyse ben adım attım eşime .. ve bunun üzerine eşim en son konuşmamızda şunu da ekledi,(sizin yorumunuza istinaden açıklama yaptım). dedi ki beni yok annem dedi,babam dedi,dedem dedi,babannem dedi diye de arama dedi...
Buna bile set çekti anlatabildim mi. ailemin deyişi ile ona ulaşmamı da istemiyor..
Bu olaydan 3-5 gün önce ben çocuk istiyorum demese, diyeceğim ki o da ayrılık istiyormuştu,hazır ben söylemişken kabul etti...Öyle bir durum var ortada,hoş insan hem çocuk isteyip hem ayrılmak ta isteyebilir mi bilmiyorum ama ..

Anladım seni, canım,o zaman hiç bir şey yapmadan bekle.Ayrılmayalım diye düşünürse kendi bir adım atsın.Sen daha önce yapmışsın zaten.

Anladım seni, canım,o zaman hiç bir şey yapmadan bekle.Ayrılmayalım diye düşünürse kendi bir adım atsın.Sen daha önce yapmışsın zaten.

Aynen öyle. Bana yapıcı yorumlar yaptınız teşekkür ederim,ama adım atmayış sebebimi biraz olsun anlayıp bana hak verdiyseniz mutlu olurum..
Yukarıda bir bayanın dediği gibi gelirse gelir,gelmezse gelmez kendisi bilir..bayramdan sonra eşyalarımı toplamaya gittiğimde bir protokol hazırlayıp bırakmayı düşünüyorum yani ortalama bi 15 gün sonra.. temmuzun 17 sinde de davayı açacağım sizce uygun mudur ?

Evet ona da açıklık getireyim,mesela biz nişanlı iken hatta evliliğe ramak kalmış iken ayrılma yoluna girdik ve babaannemler benden habersiz eşimi aramışlar,eşim de beni çağırıp özür dilerse olur demiş.
Babaannemler tekrar beni aradı ve böyle böyle diyor dediler,ben dedim yok bitsin dedim ( keşke o zaman bitseydi)
babannemler bana yüklendi,yok işte öyle şey olmaz,ayrılmayın oturun konuşun düğüne ne kaldı olmaz öyle şey falan.
Neyse ben adım attım eşime .. ve bunun üzerine eşim en son konuşmamızda şunu da ekledi,(sizin yorumunuza istinaden açıklama yaptım). dedi ki beni yok annem dedi,babam dedi,dedem dedi,babannem dedi diye de arama dedi...
Buna bile set çekti anlatabildim mi. ailemin deyişi ile ona ulaşmamı da istemiyor..
Bu olaydan 3-5 gün önce ben çocuk istiyorum demese, diyeceğim ki o da ayrılık istiyormuştu,hazır ben söylemişken kabul etti...Öyle bir durum var ortada,hoş insan hem çocuk isteyip hem ayrılmak ta isteyebilir mi bilmiyorum ama ..

Çocuk isteyen bir adam ayrılmak istemez elbette. Diğer yandan 3-5 gün önce çocuk istediği kadın '' Ayrılalım'' derse, işte o zaman kendisine değer verilmediğini hissedip uğraşmak istemez artık. Beklemeye gerek yok, üçüncü şahısları muhatap alıp devreye sokmak şeklindeki gereksiz hamleler de işe yaramaz. Birbirinize karşı ileri boyutta güven sorunu meydana gelmiş, evlilik müessesesi bu haliyle devam etmez veya etse de bir süre sonra tekrar sorunlar meydana gelir. Anlaşarak boşanmak en sağlıklı çözüm gibi görünüyor. Ancak bu şekilde gerçekten sevebileceğiniz, değer verip sahipleneceğiniz ilişkiler edinme şansına sahip olabilirsiniz her ikiniz de.

Aynen öyle. Bana yapıcı yorumlar yaptınız teşekkür ederim,ama adım atmayış sebebimi biraz olsun anlayıp bana hak verdiyseniz mutlu olurum..
Yukarıda bir bayanın dediği gibi gelirse gelir,gelmezse gelmez kendisi bilir..bayramdan sonra eşyalarımı toplamaya gittiğimde bir protokol hazırlayıp bırakmayı düşünüyorum yani ortalama bi 15 gün sonra.. temmuzun 17 sinde de davayı açacağım sizce uygun mudur ?
Acele etme canım,adım atma şimdilik,ama köprüleri de yıkma.Misafirlerim az sonra gelecek ama sana cevabımı yine de yazmak istiyorum.Boşanmak kaçmıyor.Nasıl olsa cepte.Belki senden bir ses çıkmazsa şaşırır çünki geçenki birilerini araya koymanı bekliyor belkide.Dur bakalım ne olur,ne olursa hayırlısı olsun senin için...

Acele etme canım,adım atma şimdilik,ama köprüleri de yıkma.Misafirlerim az sonra gelecek ama sana cevabımı yine de yazmak istiyorum.Boşanmak kaçmıyor.Nasıl olsa cepte.Belki senden bir ses çıkmazsa şaşırır çünki geçenki birilerini araya koymanı bekliyor belkide.Dur bakalım ne olur,ne olursa hayırlısı olsun senin için...

çok teşekkür ederim,ellerinize sağlık . kolay gelsin,hayırlı iftarlar :)

Benim anlamadigim siz esinizi hangi ara sevmeye basladiniz.
Evlenmeden once anladigim kadariyla daha anlayisli daha sevgi dolu hosgoruluymus. Evlendikten sonra amacina ulasmanin verdigi rahatlikla hoyratca davranis sergilemeye baslamis.
Aslinda duygusal olarak uzaklasmaniz gereken zamanda yakinlasmaya baslamissiniz sanki. Siz daha iyi bilirsiniz tabi duygularinizi.
Ama benim dusunceme gore esinizin hoyrat tavirlari sizi endiseye dusurmus olabilir. Yillar yili hep yanibasinizda olan sizden hic vazgecmeyecekmis gibi diran adam yan cizmeye baslamis. Duygusal olarak bu sizi ona cekmis olabilir. Yani kaybetme korkusu vazgecilmez olmadiginiz. Gururunuz sarsilmaya baslamis da olabilir. Hayal kirikliginiz cok buyuk. Uzuntunuzun kirginliginizin samimiyetine inaniyorum. Ama bizim fikrimizin bir anlami da olmuyor ne yazikki.

Benim anlamadigim siz esinizi hangi ara sevmeye basladiniz.
Evlenmeden once anladigim kadariyla daha anlayisli daha sevgi dolu hosgoruluymus. Evlendikten sonra amacina ulasmanin verdigi rahatlikla hoyratca davranis sergilemeye baslamis.
Aslinda duygusal olarak uzaklasmaniz gereken zamanda yakinlasmaya baslamissiniz sanki. Siz daha iyi bilirsiniz tabi duygularinizi.
Ama benim dusunceme gore esinizin hoyrat tavirlari sizi endiseye dusurmus olabilir. Yillar yili hep yanibasinizda olan sizden hic vazgecmeyecekmis gibi diran adam yan cizmeye baslamis. Duygusal olarak bu sizi ona cekmis olabilir. Yani kaybetme korkusu vazgecilmez olmadiginiz. Gururunuz sarsilmaya baslamis da olabilir. Hayal kirikliginiz cok buyuk. Uzuntunuzun kirginliginizin samimiyetine inaniyorum. Ama bizim fikrimizin bir anlami da olmuyor ne yazikki.

İşten geleceği zaman içim burkulurdu, yine gelecek ve ufak tefek yine sürtüşmeler olacak diye içim titrerdi.
Sevdiğimi hissetmeye başladığım zaman ise o geleceği zaman kalp atışlarımın değiştiğini, ve yolunu gözlediğimi fark ettiğim zaman anladım..
Genel anlamda bana ilgili olan, merhametli davranan, ama tahammülünün azaldığını hissettiğim bir süreçti evlilik, şöyle ki; en ufak söylediğim bir şey onda büyük tepkiye yol açıyordu mesela.. Önceden bu böyle değildi.
Bana karşı agresif, sert bir tavır sergiliyordu.. Böyle olmasının sebebi bendim belki.. kendi sevgimi kendim azalttım. Hatalı davranışlarım oldu, öz eleştiri yapınca bunı görüyorum.
Bu zorlu süreci atlatıp, önüme bakmam lazım.
İçimde ona karşı oluşan duyguları yenip, yaptığım hataları bir daha yapmamak üzere yoluma devam edeceğim..

İşten geleceği zaman içim burkulurdu, yine gelecek ve ufak tefek yine sürtüşmeler olacak diye içim titrerdi.
Sevdiğimi hissetmeye başladığım zaman ise o geleceği zaman kalp atışlarımın değiştiğini, ve yolunu gözlediğimi fark ettiğim zaman anladım..
Genel anlamda bana ilgili olan, merhametli davranan, ama tahammülünün azaldığını hissettiğim bir süreçti evlilik, şöyle ki; en ufak söylediğim bir şey onda büyük tepkiye yol açıyordu mesela.. Önceden bu böyle değildi.
Bana karşı agresif, sert bir tavır sergiliyordu.. Böyle olmasının sebebi bendim belki.. kendi sevgimi kendim azalttım. Hatalı davranışlarım oldu, öz eleştiri yapınca bunı görüyorum.
İçimde ona karşı oluşan duyguları yenip, yaptığım hataları bir daha yapmamak üzere yoluma devam edeceğim..
Hakkinizda hayirlisi. En azindan sizin de yureginizde sevgi yansimasini bulmus. Bir zaman diliminde o guzel duyguyu hissetmeye baslamissiniz.
Iyi tarafindan bakmak gerekirse bu cok guzel bir kazanim.
Ilerde ne olur bilinmez hayati yasayip ogreniyoruz.

senın konuunuda yenı okudum canım ya bence boşanma süresini uzatmaya çalış hemen boşanma bence umut her zaman vardır seviyorsan vazgeçme derim

Canım varmı gelişme

Kadir gecesinden birkaç gün önce kv annemi aradı, 1var1yok un telefonunu aradım, kapalı dedi .
Annemde o hattını değiştirdi dedi.
İşte ne oldu, neden böyleler, bi Ramazan geçirdik ne sen sor ne ben söyleyim felan demiş anneme.
Sonra annem kendileri konuşsun, kendi hayatları kendileri karar versin felan dedi, kapattı teli.
Sonra eşim annemin telefonunu aradı 1 saat sonrası, birkaç kelime konuşma sonrası annem bana verdi.
Ve karşımda hala 1 ay önceki öfkesi hiç geçmemiş, hala öyle öfkeli insan var konuşurken bana bağırmalar felan. Benle normal tonda konuşmuyorsun, ben kapatıyorum teli dedim. Ve kapattım..
Öylelikle 3 gün felan geçti ve hiç ses Yok bunlardan. Güya bizden beklemiş..
Sonra benim babaannemleri felan aramış eşim, arefe günü işte olgun aklı başında kimse bizi bir araya getirip konuşmuyor felan filan demiş. Babaannemler de yarın bayram git konuşun anlaşırsanız anlaşın demişler.
Neyse bu ertesi gün bize geldi, konuştuk..
Yine fevri davranışları oldu, sonra toparladı. Ve çıktık eve geldik, bayramın 1.günü..
Geçen 1 ayda yüzüğünü hiç çıkarmamış, ve sigaraya başladığını söyledi. İçmemesi için söz verdirdim.
Şimdilik böyle canım aramız hala soğuk, nasıl olacak böyle bilmiyorum..

Yalnız onun sinirli olma ve seni kırmaları devam ederse herşeyi o bitirecek , sende nereye kadar tahamül edeceksin , kendisini düzeltmesi şart

Back
X