• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmaya karar verdik, bir bakar mısınız?

Canım çok problemli bir durumunuz yoktu sanki önceki konudan hatırladığım kadarıyla. Öfkeyle karşılıklı böyle bir karar almış olabilirmisiniz ?
Bir yılınız dolmadıysa anlaşmalı boşanma olmaz. Biriniz dava açaçak karşıda ki davayı kabul edecek. Bu şekilde anlaşmalıdaki gibi boşanabilirsiniz. Bu nedenle Temmuz ayını beklemenize gerek yok birliktr karar verdiyseniz. Avukat şart değil ancak olursa işinizin takibi daha rahat kolay olur problem yaşamazssınız.
Bulunduğunuz yer küçük bir ilçeyse bir ay içinde duruşma günü verilir ve boşanırsınız

Ben söyler söylemez kabul etti zaten. Daha önce de böyle bir olay olmuştu haksızdım ve adım attım,birleşmiştik. ama bu defa onda da hata var
Size bizden ornek vereyim bu konuda. Eşimle yeni nikâhımızı yaptığımızda henüz düğünümüz olmamıştı. Sudan sebeplerden tartıştık senin ailem benim ailem tartışması yaptık. Olay büyüdü ben özür bekledim o dilemedi. Sonra ben ayrılalım böyle olmayacak hata yaptık dedim, direk kabul etti. Tabii ayrılmadık ben aslında blöf yapmıştım ama ters tepti. Üstüne de ben daha beter suçlu olmuştum evliligimizi bu kadar ayaklar altına aldigim icin.
Erkeklerin ve kadınların yapısı cok farklı. Sanırım siznde olayın ciddiyetini anlamasi için eşinize bu teklifi yaptınız ve o da kabul etti. Siz de bu konuyu eminim zamanla anlayacaksınız asla gerçekten boşanmak istemedikçe böyle konuşmayın sadece geri teper ve bana kalırsa kırılmışsınız eşinize ama tartışmakla çözemiyorsanız daha farklı şekilde eşinizi yola getirin.
Mesela ben ne zaman karşıma alıp kızarak, ağlayarak anlatsam ters tepti. Artık konu aralarında farkettirmeden așılıyorum düşüncelerimi.
Boşanmak sizin durumunuzda sinirle gelinmiş bir nokta ama bunu dillendirerek evliliğinizi yıpratmayın.

Canım çok problemli bir durumunuz yoktu sanki önceki konudan hatırladığım kadarıyla. Öfkeyle karşılıklı böyle bir karar almış olabilirmisiniz ?
Bir yılınız dolmadıysa anlaşmalı boşanma olmaz. Biriniz dava açaçak karşıda ki davayı kabul edecek. Bu şekilde anlaşmalıdaki gibi boşanabilirsiniz. Avukat şart değil ancak olursa işinizin takibi daha rahat kolay olur problem yaşamazssınız.
Bulunduğunuz yer küçük bir ilçeyse bir ay içinde duruşma günü verilir ve boşanırsınız. Temmuz sonrasını beklemenize gerek yok zaman açısından

Teşekkür ederim. Eşimin bana tahammülü kalmamış,seninle uğraşamam diyor. öfke ile verilmiş te olsa olan oldu bu sözler çıktı ağzından.. ve ailesini sakın aramayın tamam bitti diye uyaracak biri eminim. Ankara da yasıyoruz ya,31 ağustosu beklemek gerekiyor sanırım :(

Teşekkür ederim. Eşimin bana tahammülü kalmamış,seninle uğraşamam diyor. öfke ile verilmiş te olsa olan oldu bu sözler çıktı ağzından.. ve ailesini sakın aramayın tamam bitti diye uyaracak biri eminim. Ankara da yasıyoruz ya,31 ağustosu beklemek gerekiyor sanırım :KK43:
Bence bekleyin canım o zamana kadar tam netleşmiş olursunuz. Bir protokol hazırlayıp mahkemeye sunarsınız. Eşyaların malların bölüşümü hakk. , Yani birlikte karar verdikten sonra zor olmuyor boşanmak. Hakkınızda hayırlısı olsun ancak umarım düzelir sıkıntılarınız

Size bizden ornek vereyim bu konuda. Eşimle yeni nikâhımızı yaptığımızda henüz düğünümüz olmamıştı. Sudan sebeplerden tartıştık senin ailem benim ailem tartışması yaptık. Olay büyüdü ben özür bekledim o dilemedi. Sonra ben ayrılalım böyle olmayacak hata yaptık dedim, direk kabul etti. Tabii ayrılmadık ben aslında blöf yapmıştım ama ters tepti. Üstüne de ben daha beter suçlu olmuştum evliligimizi bu kadar ayaklar altına aldigim icin.
Erkeklerin ve kadınların yapısı cok farklı. Sanırım siznde olayın ciddiyetini anlamasi için eşinize bu teklifi yaptınız ve o da kabul etti. Siz de bu konuyu eminim zamanla anlayacaksınız asla gerçekten boşanmak istemedikçe böyle konuşmayın sadece geri teper ve bana kalırsa kırılmışsınız eşinize ama tartışmakla çözemiyorsanız daha farklı şekilde eşinizi yola getirin.
Mesela ben ne zaman karşıma alıp kızarak, ağlayarak anlatsam ters tepti. Artık konu aralarında farkettirmeden așılıyorum düşüncelerimi.
Boşanmak sizin durumunuzda sinirle gelinmiş bir nokta ama bunu dillendirerek evliliğinizi yıpratmayın.

teşekkür ederim. ama geri dönüşü yok bunun, biz artık bir araya gelemeyiz. 1 defa daha oldu böyle adım attım ve eşim bana her tartışmada yine böyle davranacaksan niye birleştik gibi sözlerde bulundu.. ben adım atmam ya, şuan çok üzgünüm ama umarım hep böyle kalmam :(

Bence bekleyin canım o zamana kadar tam netleşmiş olursunuz. Bir protokol hazırlayıp mahkemeye sunarsınız. Eşyaların malların bölüşümü hakk. , Yani birlikte karar verdikten sonra zor olmuyor boşanmak. Hakkınızda hayırlısı olsun ancak umarım düzelir sıkıntılarınız

Çok teşekkür ederim, inşallah ya. ondan hiçbir talebim yok eşya,tazminat hiçbir şey. altınlarının da kendi tarafından olan kısmını aldılar,borca gitmişti. umarım kolay olur

Gerek yok bir protokol hazırlayın sonrq dilekçe ver dava tarihi dilekçeyi verdiğin yani mahkemeye sunduğun gün. Bir yıl dolsun reddedilir

teşekkür ederim. ama geri dönüşü yok bunun, biz artık bir araya gelemeyiz. 1 defa daha oldu böyle adım attım ve eşim bana her tartışmada yine böyle davranacaksan niye birleştik gibi sözlerde bulundu.. ben adım atmam ya, şuan çok üzgünüm ama umarım hep böyle kalmam :KK43:
Umarım doğru karar veriyorsunuzdur. Kızgınlığınız geçtiğinde sakince tekrar düşünün lütfen. Şimdilik kendinize zaman tanıyın olay henüz cok taze kizginliginiz mantığınızın önüne gecmesin ve tavsiyem eşinizle de bosanma konusunu açmadan daha sakin bir anda tekrar konuşun sonra netleştirin kararınızı. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Gerek yok bir protokol hazırlayın sonrq dilekçe ver dava tarihi dilekçeyi verdiğin yani mahkemeye sunduğun gün. Bir yıl dolsun reddedilir

teşekkürler , mahkemeler 20 temmuzda tatile giriyor, biz 16 temmuzda evlenmiştik bu durumda mesela 17 temmuzda versem tatilde de olsa duruşma günü verilir mi?

Umarım doğru karar veriyorsunuzdur. Kızgınlığınız geçtiğinde sakince tekrar düşünün lütfen. Şimdilik kendinize zaman tanıyın olay henüz cok taze kizginliginiz mantığınızın önüne gecmesin ve tavsiyem eşinizle de bosanma konusunu açmadan daha sakin bir anda tekrar konuşun sonra netleştirin kararınızı. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Eşimin bana telefonda konuşmada tahammülü yoktu, tamam hadi kapat beni bir daha sakın rahatsız etme vs dedi ya.. ben çok kırgınım ve de zaten benden bir adım olacak olsa da tüm yolları kapattı.. Ne olur dua edin benim için, hamilelerin duası kabul olur. ALLAHım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..

Eşimin bana telefonda konuşmada tahammülü yoktu, tamam hadi kapat beni bir daha sakın rahatsız etme vs dedi ya.. ben çok kırgınım ve de zaten benden bir adım olacak olsa da tüm yolları kapattı.. Ne olur dua edin benim için, hamilelerin duası kabul olur. ALLAHım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah..
Sevgin var ama bence

Back
X