Boşanmayalim diye eşim çok yalvarıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hayata bir kere geliyoruz, her insan mutlu olmayı hakeder. eğer hayatımıza birini alıyorsak zaten mutlu giden hayatımızda, daha da çok mutlu olmak içindir hayatımızı zindana çevirmek için değil. defalarca şiddet uygulayan, tehdit eden bir adam boşanmaktan vazgeçtiğinizde tüm bu huylarını bırakır mı zannediyorsunuz. geçen bir konumda da yazdım, iyiyken herkes iyidir, önemli olan kötüyken nasıl olduğu.. vazgeçtikten sonraki ilk kavganızda bile aslında asla düzelmeyeceğini anlayacaksınız. umarım hakkınızda hayırlısı olur, boşanıp kendi hayatınızda mutlu olursunuz

Arkadaşlar Herkese hayırlı Ramazanlar..Konularımi bilenler vardır eşimle evliligimizin başından beri anlaşamadık ha düzelir diye yıllar geçti psikolojik fiziksel şiddet baskı kıskançlık,ailesine aşırı düşkünlük her şey vardı.Ben buraya çok konu açtım ve iyiki de açtım farklı görüşler ve desteklerle güç topladım. Boşanmak istediğini söyledim. Eşim yıkıldı resmen. Gözleri doluyor toparlayabiliriz çocuklarımıza da çok üzülüyorum diyor. Sakinleş yine konuşuruz diyor. Ben kararlıyım ama neden onun bu haline çok üzülüyorum. Bı merhamet acıma geliyor bana.Yıllardır çocuklar nolacak,ayrılırsam maddi sıkıntı çekeceğim ve insanlar ne düşünür diyerek ve eşime de yazık çok çalışıp hiç bir şeyimizi eksik etmiyor diye düşünerek hep vazgeçtim.Ama sevgim de bitti.. Nolur beni su duygusallıktan kurtarın🙏🙏
Kendinize acımayıp bu hayvana acımak da ilginç cidden

Dalga mı geçiyorsunuz ciddi misiniz anlamadım adam bıcak çekmiş bıçak. Bunda acıma var mıydı acaba? Ay ponçik pişman oluyormuş sonrasında. Hadi teletabiler dünyasındaki gibi el ele tutuşalım. Az bi silkelenin siz kadınsınız, annesiniz, insansınız bu muameleyi çocuklar için bile sineye çekmek zorunda değilsiniz.
Bıçak çeken bir adamın yanına çocuk bırakılır mı, bir de o var

Stockholm sendromu bu...
Aslında bana kalırsa hiç kurtulmak istemiyorsunuz ama kamuda oluşan şiddet karşıtı söylemler nedeniyle, bir şeylerin ters gittiğini anlamış, biraz popülariteye uyum sağlama çabası, biraz kabul görme kaygısıyla sadece göstermelik tepkiler veriyorsunuz.
Sistematik şiddete uzun süre maruz kalmış bir çok kişide aynı davranış şekli gelişiyor malesef. O ortamdan kurtulup, sağlıklı ve sakin bir ortama girdiğinizde bile değişmeyebilirsiniz. Ama hiç yoktan iyidir, bunu en azından denemek lazım.
Böyle bir ortamda büyüttüğünüz çocuklarınız için nasıl bir gelecek hayal ediyorsunuz? Kim olacaklar ilerde? Şiddet gören anneleri mi? Şiddet uygulayan babaları mı? Herhalde iyi terbiyeli, sağlıklı, eğitimli, topluma duyarlı ve mutlu yetişkinler olmayacaklar.
Telefonunuza kades uygulamasını indirin ve şiddet görürseniz kullanın. Dava açmadan önce eve polis çağırabilir ve güvenli şekilde evden çıkmanın bir yolunu bulabilirsiniz. Eşinizin sizi bir yerlere götürmesine ihtiyacınız yok aslında. Bulunduğunuz şehirde ki kadın dayanışma platformlariyla iletişime geçebilirsiniz (bir google araması uzağınızdalar) neler yapabilirsiniz vs durumunuz hakkında bilgi alabilir ve sığınma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Bakin bir adam daha önce bıçak çekmişse, bir daha yapar. Ve bu kez kullanmayacağının garantisi de yok. Sizin o üzüldüğünüz canavar, mahkemede "başkalarıyla görüşüyordu, namusumu temizledim" diye, sırf daha az ceza almak için kendini savunur ve pişmanlık falan sadece az ceza almak için dile getirilen sıradan bir prosedür olur.
Yok kalmaya karar verirseniz eğer lütfen çocukları devletin kurumlarına emanet edin çünkü şahit olacakları şeyler hiç iyi şeyler olmayacak.

Sizin gibi anne babalardan çocuklar alınmalı.
Çocuklarım için bahanesini kullandığınız an babaları kadar suçlu oluyorsunuz.
Çünkü o çocukların tek ebeveyni yok. Siz varsınız.
Gerektiğinde babalarından bile korumak sizin vazifeniz.
Fakat siz o çocukları kendi varlıklarını bahane ederek bir psikopata teslim ediyorsunuz.
Çocukların geleceği ya sizin gibi olmak yada baba gibi psikopat olmak... Kolay kolay o zincir kırılmıyor.
Annelik vazifesi aklınıza geliyorsa bir zahmet kendinizi ve o çocukları kurtarın o adamdan.

Arkadaşlar Herkese hayırlı Ramazanlar..Konularımi bilenler vardır eşimle evliligimizin başından beri anlaşamadık ha düzelir diye yıllar geçti psikolojik fiziksel şiddet baskı kıskançlık,ailesine aşırı düşkünlük her şey vardı.Ben buraya çok konu açtım ve iyiki de açtım farklı görüşler ve desteklerle güç topladım. Boşanmak istediğini söyledim. Eşim yıkıldı resmen. Gözleri doluyor toparlayabiliriz çocuklarımıza da çok üzülüyorum diyor. Sakinleş yine konuşuruz diyor. Ben kararlıyım ama neden onun bu haline çok üzülüyorum. Bı merhamet acıma geliyor bana.Yıllardır çocuklar nolacak,ayrılırsam maddi sıkıntı çekeceğim ve insanlar ne düşünür diyerek ve eşime de yazık çok çalışıp hiç bir şeyimizi eksik etmiyor diye düşünerek hep vazgeçtim.Ama sevgim de bitti.. Nolur beni su duygusallıktan kurtarın🙏🙏
Çok çalışıyor diye dövmesi falan filan unutuluyor mu bir de gözü dolmuş paşamın döverken de doluyor muydun o elalemin ben taaa... elalem sen şiddet görürken neredeydi ?

E size bi merhamet coker tabi. Bunca zamandir fiziksel ve psikolojik siddet uygulayan adama acinmaz da ne yapilir ki?🤷‍♀️

Sizin gibi anne babalardan çocuklar alınmalı.
Çocuklarım için bahanesini kullandığınız an babaları kadar suçlu oluyorsunuz.
Çünkü o çocukların tek ebeveyni yok. Siz varsınız.
Gerektiğinde babalarından bile korumak sizin vazifeniz.
Fakat siz o çocukları kendi varlıklarını bahane ederek bir psikopata teslim ediyorsunuz.
Çocukların geleceği ya sizin gibi olmak yada baba gibi psikopat olmak... Kolay kolay o zincir kırılmıyor.
Annelik vazifesi aklınıza geliyorsa bir zahmet kendinizi ve o çocukları kurtarın o adamdan.
+1. Bir de keske bu ureme isleri yeterlilik belgesiyle olabilse ya. Spermi yumurtasi olan ben ebeveyn olabilir miyim diye 2 dk dusunmeden cocuk yapiyor hem de boy boy. Var boyle bir ideal dunya hayalim.

Ohooo siz affetmissiniz bile baksaniza cocuklar, maddi skinti, millet ne der, esime yazik gibi cumleler barisma yolundaki insan sozudur. Siz duygusalliktan once aklinizi basinizami toplasaniz acaba onca seyden sonra nasil duygusallik diyebiliyorsunuz aklim almiyor🤷🏻

Yok ben kararlıyım yarın dava için avukata vekalet vericem. Tabi eşim beni götürürse her şeyde olduğu gibi bı yere gitme konusunda ona bagimliyim. Çünkü merkezden uzak bı yerde oturuyoruz ve araba kullanmayı bilmiyorum zaten cocuklarimla da gidemem yalnız..

Boşanma davası açmak için bile adamın insafına kaldığın bir evliliği mi sürdürmek istiyorsun? Daha kendi başına özgürce bir yere gidemiyorsun ama adama acıyorsun.
Bu hikayede acınacak kişi kocan değil farkındamısın?

Ne diyeceğimi bilemiyorum
Kızına aynı şey olsa ne yapardin nasıl tepki verirdin
. Bir gün kızının senin karşına oturup bunları anlattığını hayal et derinlemesine düşün
Daha sonra ne yapman gerektigine karar ver
Eğer kalmaya devam edeceksen ufaktan kendini geliştirmek için biseyler yapmaya baslamalisin kendi başına ayakta durabilmen için Ufak ufak adımlar at
En azından avukata tek başına gidebilecek kadar becerin ve özgüvenin olmalı
Senin eşine acıman ve ona hala bağlı olmana psikolojide stokholm sendromu deniliyor ve bu bir hastalık tabi ki tedavisi var

Kardeşim madem boşanmaya niyetin var bu durumda bir kere avukata gidip gelmek için taksi tut?! Bir iki adamdan aldığın harçlığı kenara atıp ödersin.
Yani adamın insafına kalmamak için yollar var.
Madem işlek bir yerde oturmuyorsun...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X