Boşanmayı başarabilmek..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar... Çok konu açıyorum ama aklım karman çorman, her an bir soru beliriyor ve ben cevabı bulamıyorum, size danışıyorum..
Boşanma aşamasındayım,çok duygusal bir insanım..öfke kontrolü olmayan biriydi eşim bunun sonucunda şiddet uyguladı..Boşanmayı başarabilmiş hanımlar bu süreçte eşinizin geri dön çağrılarına nasıl kayıtsız kalabildiniz, kadınlar biraz daha duygusaldır ya.. Uzun uzun yazılan duygusal mesajlara, çiçeklere, özürlere nasıl kayıtsız kalıp boşanabildiniz...

Uzun uzun yazılan duygusal mesajlara, çiçeklere, özürlere nasıl kayıtsız kalıp boşanabildiniz...
Şöyle soylıyım bosanmak tabi ki zor sancılı bir süreçtir amma siddey uygulayan saygisiz bir yaratikla evli kalmayi kabullenemem değil özür çiçek yoluma köpek olsa dönüp bakmam kendime olan saygımdan.
Boşanmış degilim ama evlilikte net cizgilerim var siddet ve aldatilma hangisi olsa dönüp arkama bile bakmadan boşarım.

Bana siz eşinizle barışacakmışsınız gibi geliyor nedense.

Boşanma sebebiniz öfke kontrolü olmayan ve sonunda size şiddet uygulayan bir eş olması olduğuna göre kalbinizin yumuşadığı zaman neden dava açtığınızı hatırlatın kendinize.

Ayrıca size mesajlada olsa ulaşmasına müsade etmeyin belli bir süre ki kafanızı bulandıramasın.

Tum bunlar seni sevdiginden ya da pismanligindan degil, tabi ki tazminat odememek icin. Davadan vazgecmin icin. Geri donersen biz birlestik diyr bir dilekce ile dava dusecektir. O da tazminattan kurtulacak. Sen de af etmis oldugun icin uyguladigi siddeti bir sonraki bosanmada kullanamayacaksin. Oyun bu. Genelde de bunu hep yapiyorlar. Seven adam sevseydi kiyamazdi. Umarim soyledigi suslu sozlere kanmazsin. Sadece rol yapiyor.

Bir söz var ya; denenmiş denenmez diye..
Açmışsınız davayı ve şiddet gibi bir olay sonucunda ki ardınıza bile bakmayın, size ulaşabileceği tüm yolları kapatın..
Birleşirseniz de aynılarını yaşama ihtimaliniz var sonuçta..
Ben de boşanıyorum bu arada, kendisini hep haklı gören biri olduğu İçin karşımda en ufak bir çağrısı dahi olmadı:) Bu da benim işimi kolaylaştırdı aslında, böyle biri için üzülmemek gerektiğini anladım :) hakkında hayırlısı olsun...

Bu adamın samimiyetine inanmayarak başarabilirsiniz bunu. Karşınızdaki muhtemelen benim gibi bir ruh hastasına başka katlanan olmaz diye sizi kaybetmek istemiyor. Ya da boşanmada asli kusurlu olduğu için ödeyeceği bedelden-eğer talep ettiyseniz- sıyırmak için barışmak istiyor. Daha bir sürü böyle karaktersiz bahaneler olabilir ama asla sebep sizi sevmesi değil. Sevseydi elini kaldırmazdı.

Bende geçtiğimiz ocak ayında boşandım 6 senelik evliligimi bitirdim Allah'tan çocuğumuz yoktu kendisi fazla sorumsuz biri olduğundan çocuk istemiyodu benimkide aynı öfke kontrolü olmayan insanların içinde beni küçük düşürücü şeyler yapan aman ne de olsa benden bosanamaz diye düşünen bencil biriydi ama ben ailem onaylamadigi halde boşandım 17 yaşında evlendim 23 yaşında ayrıldım benim için zor bi surecti çünkü yanlizdim ailem hiç bir şekilde yanımda olmadı hatta beni sildiler diyebilirim simdi çok rahatım çalışıyorum keyfime bakıyorum hayatımı yaşıyorum yani kısacası insanlar değişmez duzelir diye boşuna umutlanmayin her yerden engelleyin gitsin size ulaşamasin ki sizde kararinizdan vazgecmeyin.

Bizlere destek ve ilham olması için soruyorum nasıl bir adım izledinhiz ve geliriniz ne kadar ne kadar gideriniz var

5 gün sonra anlaşmalı olarak boşanıyorum, bana verebileceğiniz bir öneri,taktik var mıdır
Bu işin taktiği nedir bilmiyorum ama o duruşma günü çok farklı bi piskolojide oluyorsunuz, hep kendinizi sorguluyorsunuz, hatamı yapıyorum acaba diye düşünüp duruyorsunuz, aklına hep ama hep iyi anlarınız geliyor boğazınız düğüm düğüm oluyor.
Ama beni ayakta tutan bu sürecin böyle geçmesinin normal olduğunu öncesinden okuyup biliyor olmamdı.
Bide boşandıktan ve bu sancılı süreci atlattıktan sonra iyiki boşandım diyeceğimide biliyordum, çünkü evli olduğum dönem bazen derdim ki, gözümü kapasam ve açtığımda boşanmış olsam.
Bunlarıda bildiğim için kendime hep şöyle telkin verdim, " bunlar normal süreç sabret herşey bittikten sonra iyiki diyeceksin" diyerek kararlı ve güçlü durmaya çalıştım.

Bizlere destek ve ilham olması için soruyorum nasıl bir adım izledinhiz ve geliriniz ne kadar ne kadar gideriniz var
Önce kafamda bitirdim daha ona söylemeden tamam dedim ne olursa olsun ayrilicam sonra ona söyledim tabiki kabul etmedi onun korkusu benim kahrimi kimse çekmez ayrilirsak kimse benimle evlenmek istemez gibi bencilce şeylerdi önceleri tehdit etti takmadim sonra yalvarmaya başladı onuda takmadim evleri ayırdık ben ablama yerleştim rahat vermedi sürekli kapıya gelip olay çıkarıyordu baktım aynı şehirde olmuyo çevrem geniştir şehir dışında uzak bı şehirde konaklamalı bı iş buldum boşanma davası bitene kadar orda kaldım hicbisekilde bana ulaşamadı kasim 2017 de dava açtım Ocak 2018 de imam nikahıyla başkasıyla evlendi gerisini sen düşün hayatımda biri var sanıp kendini ateşe attı bı nevi kendinden 10 yaş büyük bı kadınla evlendi 2 celsede boşandık tabi benim çocuğum olmadığı için bide hemen evlendiği için ugrasmadim tazminat nafaka hicbisey istemedim şuan çağrı merkezinde çalışıyorum 2000 lira maaş alıyorum 500 lira kira veriyorum 150 lira falan da elektrik su doğalgaz veriyorum geri kalan parada bana fazlasıyla yetiyo yanlız yaşıyorum ve çok rahatım keşke önceden bosansaymisim diyorum

Zaten herhangi bir talibim yok tazminat veya nafaka... Anlaşmalı açtık davayı..

Eşinizi seviyormusunuz?Sürekli olarak mı şiddet görüyorsunuz?

Bana dön diye köpek gibi yalvaran adam nafaka vermemek için götünü yırtıyor diye düşünürdüm ve yalvarmalarına tav olmazdım sanırım. Yani en azından şerefsiz bi kocam olsaydı böyle düşürdüm. Çünkü boşanmamak için yalvaran heriflerin çoğu, barışınca boşanmalarına sebep olan naneleri (dayak, aldatma, sorumsuzluk, çalışmama vs.) yemeye devam ediyorlar.

Söylediğiniz iyi oldu, bilmiyordum öyle hissedildiğini..
Hani normalde dava açılır ve erkek yalvarır yakarır, eşini vazgeçirmek için mücadelesi olur ya, bizde bunların hiçbiri yoktu.. en ufak bir mücadelesi olmadı..
Çünkü ona göre o hatasız, aldatmadığı,dövmeyip sövmediği halde Benim dava açtığım İçin..
Bunlar beni güçlü tutuyor aslında, kendi kendime “bak X evlenmeden önceymişti tüm çabası, hevesini alıp seni gözden çıkardıktan sonra saldı her şeyi” diyorum..
Bu kadar kolay vazgeçiliş beni hem üzüyor,hem güçlü tutuyor..
Umarım öyle bir zaman gelir ki nötr olur tüm hislerim,iyi veya kötü yönde dahi..
Her şeye rağmen zorlu bir süreç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…