• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım, cesaretim yok.

• Konu Sahibi Konu Sahibi muzir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya cok haklısın. aslında cok cocukca. ama işte kendime karşı dürüst olmak istedim bu konuda. gıcık olmamaya calıstım ama calıstıkca daha cok gozune battı sanki.

30 yasındayız

atıordu. şimdi atmıor ama resmen geçinemioruz. kavga yok hırgur da yok. sessiz kalıp susuorum. onda bile susma dior bana.

ilk zamanlarda hatalıydım, ama sonradan kendimi ona göre ayarladıgımı dusundum. yani adamı delirtmemek lazım dunyanın en iyisi olsa dahi. ona dikkat ettim. cok tembelmişim ona göre. herşeye koştururken arada tembellik ettiklerime gözüne batıordu.

iletişimimiz hic yok. oturup rahatca konusamıoruz. bi süre sora gozumuze batıor konusmalarımız. daha dorusu eşimin hoşuna gıtmıor.

evet. cok sevıorum. yavru/yavrularım yok ama biliorum ki bunun hesabını veremeyecegım.

belki de. elimden geleni yaptıgımı dusunuordum, demek ki yetmıor. dahası gerekebilir belki.

Sen zamaninda yedigin dayagi hak ettigini dusunuyorsun.
Dogru mu anladim?
Adam resmen "hak ettigine" inandirmis.
Kendine deger ver ya hu. Kimse kimseye bu muameleyi ya pa maz.

ben şuna takıldım..
gıcığım ne demek..
acaba sizde adama psikolojik şiddetmi uyguluyorsunuz..
yoo adamı haklı çıkarmak için sormuyorum sadece merak ettim ilginç bi tarzınız var.
yani gıcıgım derken karakterim yapımda var. şirret insan deilim de. başka nası kendımı tanımlayabılırım bılmıorum. psikolojik şiddet deil ama inatcıyım. adam beyaz diosa ben siyah derim ve hic deiştirmiom. bundan nefret edior. haklı da bende elimden geleni yapıorum ınatcı olmiyim die. valla artık ne yapacagımı ne dusunecegımı şaşırdım.

Kafan karışmış benim bildiğim iyi insan dövmez , bu döven erkekler sonunda kadını öldürüyor , tekrar döverse , ayrılmaya karar verir ,siz birbirinize uygun değilsiniz , bu kadar basit
evet kafam karıştı. dövmuor ama sürekli vucudumu cımdıklıor. bacagımı kolumu. sımdı vucudumda morluklar mevcut.

siddet olan evlilikte saygi yoktur!!!
saygı bitmiş durumda, bi tek sevgi kaldı. o da gitmek üzere olabilir.

Kocam şöle şöle ama iyi insandır. Kocam böyle böyle ama iyi insandır. Okurken sapıttım.
Hakkınızda hayırlısı.....

yani gıcıgım derken karakterim yapımda var. şirret insan deilim de. başka nası kendımı tanımlayabılırım bılmıorum. psikolojik şiddet deil ama inatcıyım. adam beyaz diosa ben siyah derim ve hic deiştirmiom. bundan nefret edior. haklı da bende elimden geleni yapıorum ınatcı olmiyim die. valla artık ne yapacagımı ne dusunecegımı şaşırdım.
şiddetin özrü yok.. olmamalı.. ne psikolojik olanın ne fiziksel olanın..
haklı bulmadım sizide.. evlilik tek taraflı anlayışla olmuyor.. karşılıklı olmak zorunda .. biraz yontulmak gerek.. kimse babasının evinde değilki.. bazı fedakarlıkları yapmak şart.. ama siz kopmuşsunuz.. bunca zamandır şiddet...

Kocam şöle şöle ama iyi insandır. Kocam böyle böyle ama iyi insandır. Okurken sapıttım.
Hakkınızda hayırlısı.....
eet cunku bi yıldır hep arada derede kaldım. acaba dedım sorun bende mıydı die.

İstişare değil canım istihare

İstişare bir araya gelip konuşmak tavsiyeler almak

İstihare rüya ya yatmak

Bence eşinle istişare yap belki anlasabilirsin şiddet yokmuş galiba anladigim kadarıyla artık
cok defa bi araya gelip konustuk. ama nedense hep kopukluk var bi yerde. hic uzlasmaya gelmıor. uzlastıgımı zannettım cok defa. ama herşey aynı. belki cok şey istiorum kimbilir.
şiddetin özrü yok.. olmamalı.. ne psikolojik olanın ne fiziksel olanın..
haklı bulmadım sizide.. evlilik tek taraflı anlayışla olmuyor.. karşılıklı olmak zorunda .. biraz yontulmak gerek.. kimse babasının evinde değilki.. bazı fedakarlıkları yapmak şart.. ama siz kopmuşsunuz.. bunca zamandır şiddet...
haklısın. cok ugrastım bu illet inadımı kıramadım. onun dısında her konuda elimden geleni yaptıgımı sanıorum, yetersizse bılemıorum artık.

Sen zamaninda yedigin dayagi hak ettigini dusunuyorsun.
Dogru mu anladim?
Adam resmen "hak ettigine" inandirmis.
Kendine deger ver ya hu. Kimse kimseye bu muameleyi ya pa maz.

evet hak ettıgıme ınandırdı bana. bunu nası mı farkettim. eski ben olsam hayatta bunu kabul etmezddım. ama evlendıkten sora öle cok deiştim ki kendımı tanıyamıodum artık.

Bende gıcığın tekiyim derken,şiddeti hakettim mi acaba diyemi düşünüyorsunuz? Hiçbir şey bunu haklı çıkarmaz.Belliki eşinizle mutlu değilsiniz.Tamam istihareyede yatın ama önce eşinizle konuşup,sonrada sağlıklı kafayla ne yapacağınıza karar verin bence.

Sizi dövüyormuş anladığım kadarı ile. Ne boyutta şiddet uyguluyordu?
Mesela nelerden kavga ediyorsunuz, o dayak aşamasına nasıl geliyorsunuz?
Şiddete çok karşı biriyim ama bazı erkeklerin aşırı sinirlenince gözü bir şey görmez.
Çok gıcık biriyim diyorsunuz siz de ona psikolojik şiddet uyguluyor olabilir misiniz?
Boşanmak sandığınız kadar kolay bir şey değil.

Bende gıcığın tekiyim derken,şiddeti hakettim mi acaba diyemi düşünüyorsunuz? Hiçbir şey bunu haklı çıkarmaz.Belliki eşinizle mutlu değilsiniz.Tamam istihareyede yatın ama önce eşinizle konuşup,sonrada sağlıklı kafayla ne yapacağınıza karar verin bence.
konuşacagım ama tabi o cesareti kendımde bulabılırsem konuşacagım. cunku her seferınde konuyu farklı yere cekior. mutlu deilim deyince git mahkemeye dior.

Sizi dövüyormuş anladığım kadarı ile. Ne boyutta şiddet uyguluyordu?
Mesela nelerden kavga ediyorsunuz, o dayak aşamasına nasıl geliyorsunuz?
Şiddete çok karşı biriyim ama bazı erkeklerin aşırı sinirlenince gözü bir şey görmez.
Çok gıcık biriyim diyorsunuz siz de ona psikolojik şiddet uyguluyor olabilir misiniz?
Boşanmak sandığınız kadar kolay bir şey değil.

mesela. uyurken devamlı eşimi rahatsız ediormuşum. uyku hali işte kollar bacaklar hep hareketli. deli gibi uyyuyorum. devamlı done done. uykuya cok hassas adam. o yüzden uyuyamıordu. bacaklarımı mıncırıodu alışkanlık hale getirmeyeyım die. ama olmadı. uyku problemım var doktor demişti, ilac verdi ama cok uyarıcı bi ilac. devamlı kullanamıorum.

o kadar cok konu var ki. hepsini hatırlayamıorum. kavga etmıorum hic. sorun da o. kavga etmeden oluordu bunlar.

okdr sey anlattiniz ama ben hala sizi neden dovdugunu anlayamadim. ne yapiyordunuz mesela? sacma inatlar yapmaniz hos degil tabi akilli kadin olmak lazim biraz. ama hicbir sebepte siddeti hakli cikaramaz. Allah yasatmasin kimseye

Esinizin de sizin de oncelikle ayri ayri psikologa gitmeniz lazim.
Esiniz siddet egilimli sinirli.
Siz inat etme uzerine kurulu bir hayat yasiyor, yasadiginiz olumsuzluklarda sucu kendinizde arayacak kadar zayif karakterdesiniz.
Ve kesinlikle cocuk yapmayin esinizle, hatta ekonomik ozgurlugunuz varsa bosanin bile. Istedigi kadar siddet bitsin, ara versin. Bir kere vurmasi bile yeterlidir bosanmak icin..

Kocan olacak odun seni 11 ayda döve döve yontmuş. Bir 3-5 sene dayan, dövdür kendini, ne inat kalır ne sen diye bir şey

Dayak var-di . Psikolojik siddet var .titizlik var rahatsiz edcek kadar ki yazmissiniz.sussaniz oda suc ama adam iyi himmmmmmm .... Ne diyelim ki size

Back
X