Boşanmayı düşünenler, bir bakın lütfen ondan sonra kararınızı verin

Pirdunya

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
176
156
18
40
kızlar, görüyorum ki forumda pek çok ayrılık arifesinde kişi var.
Ben boşandım. Şuan çok güzel bi hayatım var. Eşimle kaynanamla vs bi sürü sorunum vardı. Şuan tek başıma yaşadığım mutlu sakin bi hayatım var çok şükür. Ama bütün bunları ipe ipe elde ettim, çok çilelere direndim.
Boşanmayı düşünen arkadaşlara bazı tavsiyelerim olacak:
1. Boşanma sonrası yaşadığınız yöreye de bağlı olarak binlerce sorun karşınıza çıkıyor, bütün bunlarla baş edecek gücünüz yoksa yıkılacaksanız hiç ayrılmayın.
2. Çocuğunuz varsa anne baba ortamında büyümediği için vicdan azabı duyacaksınız.
3. Toplum baskıları, kapıyı yüzüne kapatan insanlar ve çevrenizde askıntı olan evli adamlarla ( ülkemizde boşanmış kadın kolay lokma olarak görülüyor yanlış ama çoğu insan böyle bakıyor) karşılaşacaksınız.
İşte böyle daha aklıma geldikçe sayarım.
Demem o ki eğer kocanız size ve çocuğunuza şiddet gösteriyorsa, cinsel sapkınlıkları varsa, uyuşturucu kullanıyorsa, Can'ınıza kastediyorsa, ağır küfür ve aşağılama içindeyse boşanın. Ama bunlar yoksa yok anlaşamıyoruz, yok kaynanam şunu yaptı, yok annesi bizde kalıyor, yok ayrı dünyaların insanıyız fln diyip boşanmayın.

Ne kadar haklisiniz ve ne kadar uzucu bir durumu ortaya koymussunuz

Bu nasıl bir yönlendirmedir Allah aşkına! Herkes aynı durumu yaşayacak diye bir şey yok ki. Sizin dediğinize göre ölmeyecek kadar yaşanbiliyorsa kadın kırsın dizini otursun ve çeksin. Kimsenin gözünü korkutmaya çalışmayın bence. Bu sıkıntıları yaşamadan ayrılan bir sürü kadın tanıyorum. Biri de yakın akrabamızın eşiydi üstelik. Gayet medeni ayrıldılar, dünürler hala görüşüyor ve hala çocuklar için herkes seferber. Ne kadına kötü bir yaklaşım oldu ki akrabamız eski eşi de olsa asla izin vermez, ne de büyük sıkıntılar yaşadı. Asıl vermeniz gereken tavsiye bence boşanmanın da normal bir süreç olarak görülmesi ve kadınların para kazanacak bir meslek ya da beceri edinmeleri gerektiği olmalıydı.

Daha da sayayım boşanmayı düşünenler için olumsuzlukları:
4. Ev sahipleri dul bayana ev vermek istemiyorlar:S hem de daha yüzünüzü bile görmemişken, çoğu böyle yapıyor. Ben memur olduğum için avantajlıydım çünkü memura ev veriyorlar yine. Ama özelde çalışan arkadaşlar bu konuda zor duruma düşüyor.
5. En anlayışlı kültürlü anne baba bile boşanınca kızlarının üstünde baskı oluşturuyor. Öyle eski günlerdeki evlenmeden önceki gibi gezip tozmak arkadaşlarla takılmak falan hayal. Artık olgun bi kadınsın annesin ağır ol diyorlar.
6. Çevrenizde bi sürü dedikodu meraklısı insan toplanıyor. Sürekli ayrılık sürecini takip edip kendilerine konu yapmak istiyorlar.

Arkadaşlar bu olumsuzlukları yazıyorum ama belirteyim, çocuğunu döven babalar var, öz kızına şehvet duyan sapık herifler var, ters ilişki saplantısı olan erkekler var. Onları boşayın lütfen. Allah yardımcınız olur.
Ben tüm bu sıkıntıları yaşadım ama hepsinin üstesinden geldim şuan düze çıktım

Kendi yaşadıklarınızı genelleyip burada kadınların gözünü korkutmaya çalışmanızı hiç doğru bir davranış olarak görmüyorum. .
Siz boşanmamışsınız sanırım. Ayrılan kadınlar bunlardan farklı ne yaşıyor peki
Ben hayatın gerçeklerinden bahsediyorum. Kimseye akıl vermiyorum. Bu ülkede "dul kadın" kavramı var Ne yazık ki.

Neden?bu görüşleriniz toplumun yüzde kaçına hitap ediyor sanıyorsunuz?herkes aynı değil ki?ayrıca bütün bunları aşacak cesareti olanlar için hepsi viz gelir tırıs gider..kimsenin cesaretini kırmaya gerek yok.her boşanan kadın bunları yaşamıyor. .

Kızlar ben boşanmış bi insan olarak neler yaşadığımı anlatıyorum ki örnek olsun. Çevrenizde en ufak sorununuzu anlattığınızda " aaa benim kocam allahtan hiç öyle değil sen boşan bence" diyen insanlardan değilim.

benim çevremde de var boşanan kadınlar
ama hiçbirisinde sizin bu söylediklerinizi görmedim ben
kimisinin mesleği vardı, kimisine de ailesi destek oldu
kendi yaşadığınız olumsuzlukları illa olacakmış gibi burda böyle bir genelleme yaparak sunmanız çok yanlış
bu forumda kimse on numara evliliği olanlara boşan demiyor, eften püften sebepler olunca, herkes alternatif çözümler üretmeye çalışıyor
yazdıklarınızı okuyunca, eski türk fimleri geldi aklıma, bu saydıklarınız genelde o filmlerde olurdu
şimdi kadınlar eskisi gibi değil artık geneli çalışan, kocaya muhtaç olmayan insanlar

S
siz boşandınız mı? Neler yaşadınız anlatır mısınız

Çevreye gösterdiklerine bakmayın. Ben çalışıyorum ve herkesin özendiği bi hayatım var. Benim çevrem de benim hiç bi sorun yaşamadığımı sanıyor. İnternet ortamı olduğu için gerçekleri yazıyorum.

Insan hayatında her yeni süreç zorludur. İnsan doğduğu an ciğerlerine dolan havanın acısıyla başlar zorluğa. Yürümek zordur, yeni tatlara alışmak zordur, ses çıkartabilmek zordur, büyümek zordur, okumak, hayat kurmak, evlenmek ve çocuk sahibi olmak.... her şey zordur. Ama zorlanmak pes etmeyi gerektirmez. Siz burada yılgın, pes etmiş bir kadını anlatıyorsunuz. İnsanlar evlendikleri zaman da en az boşanırkenki kadar zorluk yaşar. Yeni bir aileye uyum, cinselliğe uyum, eşe ve onun yaşam standartlarına, onun hatalarına uyum... Bence biz boşanmayı doğaüstü acınası bir şey gördüğümüzden oluyor. Ben size başka ne söyleyebilirim bilmiyorum ama insanları çok yanlış yönlendiriyorsunuz ve bunun da bir vebali vardır. Ayıp ediyorsunuz.

Siz boşanmamışsınız sanırım. Ayrılan kadınlar bunlardan farklı ne yaşıyor peki
Ben hayatın gerçeklerinden bahsediyorum. Kimseye akıl vermiyorum. Bu ülkede "dul kadın" kavramı var Ne yazık ki.
"Dul kadın"kavramı artik"güçlü kadin"kavramı ile yer değiştirdi sanırım haberiniz yok..

bu bahsettiğim insanlar çok yakınlarım ve dertleştiğim insanlar
yani mış gibi yapacak kişiler değiller bana karşı
gayet de ailelerinin içndeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…