Boşanmayı düşünenler, bir bakın lütfen ondan sonra kararınızı verin

yok canım tabiki değil...
gerçekten kötü günler geçirmiş olanlar tabiki var, konu sahibi de belli ki bunlardan biri...
ama kadınlar kulübü gibi, kadınların zor durumlarında birbirlerine yardımcı olması için kurulmuş, her türlü kadınsal dayanışmanın olması gereken bir platformda sen kalkıpta, boşanmak öyle zor, boşanmak böyle zor dersen, o zaman kimse burda cesaret edipte bir adım atamaz...

Ben de teşekkür ederim arkadaşım.

ben kendi adıma cesaret verme konusuna açıklık getireyim. bu forumda bir sürü kadın dayak yediği, aldatıldığı halde bu bayanın anlattığı sebepler yüzünden boşanmaya 'cesaret' edemiyorlar.

o kadınlara da illaki zorlukları olacak ama şu anki yaşadıklarından daha güzel bir hayatın olacak dayak yemeyeceksin, kendine saygı duyacaksın tekrar, çocuğunu daha sağlıklı bir ortamda büyüteceksin gibi öneriler sunuluyor yani bir nevi cesaret veriliyor... kimse muhteşem olacak hayatın en iyi sen yaşayacaksın demiyor zaten

Uzaktan bir akrabamin yasadiklarini anlatayim.Esinin baska biriyle iliskisi vardi ve gece gezmeler,eve gelmemeler.Dayak falan yoktu hatta bol para verirdi,evi cok guzeldi.Akrabam bunalimdan depresyon haplariyla tum gun uyuklardi ve git gide kilo aldi.Sonunda birgun tum cesaretini topladi ve aldi esyalarini dondu baba evine.Ailesiyle yasadi 2 sene,onlardan harclik aldi,cocugu da yoktu zaten.Git gide kendine geldi,haplari birakti,kilo verdi cok mutlu bir hanim haline geldi.6 ay once de yeniden evlendi ve suanda cok iyi anlastigi bir kocasi var.Surekli sukrediyor iyiki cesaret edip kurtulmusum o adamdan diye.Yani bazen cesaret gerekiyor bazi seylere.Kadin omrunun 17 senesini sabrederek gecirmis bu saatten sonra niye mutlu olmasin.Bazen olmazsa olmuyor zorlasan da olmuyor,sabretsen de olmuyor.He hemen ilk tartismada baba evine gidip kapris yapanlara ben de sicak bakmiyorum ama her yolu deneyip artik caresi kalmayan bir cok kadinin da yeni bir hayat kurmak icin cesarete ihtiyac duydugunu cok iyi biliyorum...

hayat zaten başlı başına bir mücadele..
insan kendi hayatını istediği gibi yaşayabilme hakkını elinde tutabilmek için tabiki zorluklarla uğraşmalı..
çoğumuza gökten zembille mükemmel bir hayat inipte al sen bu hayatı yaşa denmiyor..
burda bu hakkını söke söke alan kadınlarda var.. güçlü kadınlar..

tekrar söylüyorum kendi kötü tecrübelerimizi hayatın gerçekleri gibi göstermeye çalışmak hiç doğru bir yol değildir..

Kızlar ben Türkiye'de yaşıyorum. Bizim toplumumuz böyle yani, insanların düşünceleri öyle hemen değişmiyor kültürel konuda. Herkes sorun çıkarıyor.
Şimdi burda bazı arkadaşlar var Amerika'nın Newyork semtinde yaşayan tabi onların çevresinde boşanan kadınlar hiçbir soruna göğüs germek zorunda kalmıyor, normal eski bekar günlerine güzel güzel geri dönüyorlar, onlara bişe diyemem.
Ayrıca ayrılacak kişilere cesaret vere vere evlenenlerin yarısı boşanıyor. Herkes cesaret veriyor zaten boşan boşan diye, sonra da o cesaret verenler boşanınca ortadan kayboluyorlar nedense. Ben de cesaret vermiyorum bu kadar yani. Maddi manevi şiddet ve sapkınlık yoksa diğer sorunlarınızı evlilik danışmanlığı, birbirinize Zaman verme vs gibi yöntemlerle çözmeye çalışın diyorum.
Ne kadar boşandırma meraklısı var ya, boşanma oranlarının bu kadar artmasına şaşmıyorum.
Tekrar söylüyorum, boşanma sonrası süreç çok zor ama başaçıkılmayacak gibi de değil güçlü olursanız. Fakat kocanız üstte belirttiğim manyaklıkları taşımıyorsa boşanma sonrası yaşayacağınız zorlukları çekme gücünüzü bu evliliği düzeltmek için kullanın.

Sanki bu forumda bir" boşanmaya teşvik komitesi"kurulmuş bizde onun uyeleriymisiz gibi bir tavır almış konu sahibi..
Hiç kimse bir evliliğin yıkılması için uğraşmıyor burada. .iyi gitmeyen mutsuz olan ve zaten boşanmak isteyen kadınlara cesur olsunlar diye tavsiye veriliyor sadece..zaten hickimseye başkalarının sözü ile böylesine ciddi bir kararı alacak kadar salak değildir öyle değil mi??

kızlar var mı aranzıda amerika'nın new york semtinde yaşayan?

valla ben türkiyenin istanbul semtinden bildiriyorum şu anda..
ülkenin bazı gerçekleri var diye bir kadın olarak istemediğim bir hayatı sürdürmeyi de kesinlikle reddediyorum..

bir kadınında evliliğinin kurtarılacak gibi mi olup olmadığına karar verebileceğini düşünüyorum.. kimse boşanmak için evlenmiyor sonuçta .. ama katlanmak tavsiyesi bir kadından gelince cidden trajikomik oluyor..

Amerika'nın Newyork semti bi espiri, ekşi sözlük okuyun biraz kültürünüz artar. İnanmıyorum. Ya bunu da anlamadılar. Siz boşanın arkadaşlar hiç durmayın direk boşanın oldu mu herkes boşansın tövbe tövbe ya.
Ben boşanma arifesinde olan arkadaşlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum, yaşayacakları ortalama şeyleri yazıyorum. İnternette psikologlar da bunları yazıyor, araştıran bulabilir rahatlıkla
Boşandırma komitesi konuyu doldurmayın, şurda bişe anlatıyordum konuyu saptırdınız. Olumsuz yorumlara cevap vermiycem artık

İşte bi espiri yaptım Amerika'nın ... Semti diye ki bu kelime grubu internette pek çok yerde geçer. Ama bunu bile bilmeyen cahil bi toplumun içindeyken boşanan kadınların zorluk çekmesi çok doğal çünkü cahillik diz boyu, iki satır kitap okuma yok kimsede

kültürümüzü ekşi sözlük okuyarak mı arttırıcaz?
sen orayı okuyarak arttırmışsın herhalde

olur canım neden olmasın?
soylularda daha kolay bu işler...
Soysuz olsalar kaç yazar ki?Bir kadın birşey yapmak istedikten sonra tüm dünyayı karşısına alacak güçtedir. Yeterki cesur olsun. .
Hem benim milletim dağa soylu ve yardimseverdir. İnan bin kez tercih ederdim orada olmayı. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…