Boşanmayı düşünenler, bir bakın lütfen ondan sonra kararınızı verin

bu bahsettiğim insanlar çok yakınlarım ve dertleştiğim insanlar
yani mış gibi yapacak kişiler değiller bana karşı
gayet de ailelerinin içndeyim
Hayatlar çok farklı işte. Hatta mükemmel evliliği olduğunu iddia eden en yakın arkadaşınızın hayatı da bi iddiadan ibaret olabiliyor çoğu zaman. Benim en yakınlarım hatta ailem bile benim hiç sıkıntı yaşamadığımı sanır.

S

siz boşandınız mı? Neler yaşadınız anlatır mısınız
Boşanmadim..ama boşanacak olursam bütün bunlardan korkuyorum diye evliligimde sorun olan şeyleri görmezden gelip dizimi kırıp oturmazdim. .
Hayatta hiçbirşey kolay değil. .ve emin olun boşanmaya düşünen kadınların hepsi bu yazdığınız maddelerden fazlasını zaten göze alıyordur..boşuna korkutmaya gerek yok kimseyi..

o da senle alakalı

Bence konu sahibi kendini yanlış ifade etmiş.
O boşanmış çoğu kadinin yapamadigini yapmış cesaretli olmuş ve kendine yeni bir hayat kurmuş.
Burda da bizlere hayayindan ornek veriyor.
Boşaninca malesef bizim toplumda kadina kotu gozle bakilmalar devam ediyor.
Konu sahibi ne gibi zorluklar olabilecegini anlatmış birazm
Ayrica bir seye de deginmis esinizle cok cok buyuk sorunlar yoksa alkol siddet aldatma cinsel egilimler hakaret vs. Gibi sorunlar kaynana sorunu onun bunun laf soz etmesi gibi asilabilecek gibiyse eger biraz mucadele etmeyi onermis.
Çünkü bence konu sahibi boşanma ve sonrasinda hayay kurmanin zorlugunu yaşamış bunlari yasamamak icin en azindan biraz mücadele etmeyi onermis.
Sahsen ben boyle anladım ve asla kotu niyetli oldugunu boşanan kadınların kotu hayat surcegini cesaret kirmaya çalıştığını gibi seyler aklıma gelmedi. Ben konu sahibine tesekkur ederim.

Teşekkür ederim. Gerçekleri yazıyorum ama bazı insanların hoşuna gitmiyor. Boşanınca hayatın tozpembe olacağını sanıyor kadınlar. Tv dizilerindeki hayatı gerçek hayat sanıyorlar.
Neden öyle sandıklarını düşündünüz bende bunu anlamadım. .uzayda mi yaşıyor bu bahsettiğiniz kadınlar??

Şimdi, benim annem çalışmıyordu, ailesi de boşanmasa daha iyi diyordu. Burada yazanlara göre annem boşanmamalıydı.

Boşanmayıp dayak yemeye devam etmeliydi mesela, çünkü maaşı yoktu.
Boşanmayıp gözüne sokulan aldatmalara da dayanmalıydı, çünkü ailesi pek sıcak bakmıyordu boşanmasına.
Boşanmayıp kumarı da sineye çekmeliydi çünkü hem güzel bir kadındı hem de "dul" kadın etiketi yapışacaktı.

Daha da fenası kendi cinsine dul yakıştırması yapan, bunları sineye çekmesi gerektiğini düşünenler sonra ne derdi??

O zaman evlilik de kötü bir şey. Bu mantıkla en başta evlenince ne sıkıntılar yaşandığını hatta evlilikten uzak durulması gerektiğini anlatmanız gerekirdi. Evlilik bir süreç ve boşanma da bunun sonucudur.

Boşanmayı düşünen kişi zaten bu yazdıklarınızı göze alarak boşanır.
Ruhen eziyet bir çeken bir kadının o hayatı sürdürmesi ne kadar anlamlı?

Oraya bildiğin "dul kadın" yazmış, şaka gibi. Hanımefendi yıl 2016.
Benim tavsiyem şöyle olur olsa olsa (annemle babam yıllar önce boşandılar) akıllı bir kadın özel hayatını anlatmaz, özel hayatını özelde yaşar. Bu kadar. 2+2=4 kadar nettir bu. Özel hayatınız sizde kalsın, kimse size bişey yapamaz. O sapık erkekler evli kadınlara asılmıyor mu sanki?

Ömrümden boşu boşuna 10 dk gitti.

Bazı arkadaşlar cesaret kırma konusunda eleştirmiş de neden cesaret verilsin ki ayrılık konusunda. Herşey çok guzel olcak çon guzel olcaklarla kandırıp suratına gerçklerin çarpması daha kotu değil mi.. Konu sahibi çok haklı. Yaşamış tecrubelerini anlatıyor enazından bunu yaşiycak arkadaşlar hazırlıklı olur.

Teşekkür ederim. Gerçekleri yazıyorum ama bazı insanların hoşuna gitmiyor. Boşanınca hayatın tozpembe olacağını sanıyor kadınlar. Tv dizilerindeki hayatı gerçek hayat sanıyorlar.

evlenmeye karar veren kadın boşanmayada karar verebilir.. sebepleri sadece kendisini ilgilendirir.. size eften püften gelen benim için sorundur belki.. burda kalkıp ben şu şu sorunları yaşadım aman diyim ayağınızı denk alın gibi bir anlatımda bulunmanız hiç doğru değil..
sizin kötü tecrübeleriniz hayatın gerçekleri değil ancak sizin hayatınızın gerçekleridir ..

çoğu zaman mı?
yani evliliklerin 'çoğu' aslında iyi gitmiyor, ama millet rol yapıyor
oldu o zaman...

yok dul kadına ev vermiyolarmış bilmem ne. bence de fazla genelleme yapmayın. kimse kolay kolay keyfinden boşanmak istemez heralde burda insanların daha fazla cesaretlerini kırmayın.

benim akrabalarımda sizin deyiminizle 'dul' benim deyimimle 'boşanmış kadınlara' gayet kiracı olarak ev verenler var ve boşanmıs oldukları için ( malum bir süre alışma evresi vs. geçirenler var) ekstra saygı gösterenler de var.

Peki neden ayrıldılar sebebini merak ettiğim için sordum gerçekten herkes bu kadar iyi anlaşıyorsa neden ayrıldılar

çoğu zaman mı?
yani evliliklerin 'çoğu' aslında iyi gitmiyor, ama millet rol yapıyor
oldu o zaman...
Yok canım. Mantık şu; ben ne kadar acı çektiysem herkes o kadar çekecek. Ben ne zorluk yaşadıysam herkes o kadar zorlanacak.

Elbette boşanma kolay bir süreç değil ama bekara öğrenciye işçiye ev vermeyen insanlar da var. Eteği azıcık kısa diye adı çıkartılan genç kızlar da var. Her önüne gelene asılan ahlaksız erkek ya da kadınlar da var. Evlendiği için ailesi tarafından reddedilen insanlar var. Eskiden sevgilisi olmuş diye sevilmeyen kızlar var. İlla biri veya birkaçından olduk zamanında. Topluca ölelim mi yani? Tüm bu durumlar boşanmış kadınlara mı özel?

yinede yasanilan cevrenin aile yapisinin ve meslegin hatta is arkadaslarinin falan cok etkisi var, muhtemelen bosandiktan sonra gayet rahat bir hayati olan kadinlarda vardir ama sizin bahsettikleriniz ne yazikki cogunlugun yasadigi bir durum.

Peki neden ayrıldılar sebebini merak ettiğim için sordum gerçekten herkes bu kadar iyi anlaşıyorsa neden ayrıldılar
Karı koca anlaşamadılar. Evlilik yürümedi diye sonrasında da çirkinleşmeye mecbur mu insanlar? Yani sizin süreciniz çirkin oldu diye herkesin öyle olmuyor. O kadar sözden de bir tek buna takılmış olmanız zaten bakış açınızı oldukça açık gösteriyor.!

Kimseyi cesaretlendirm
ya tam ben söyleyecektim harikasın arkadaşım. Kadınlara ve erkeklere ayrılmak için cesaret mi vermemiz gerekiyor yani, iyi niyetli bi insan bunu yapmaz zaten arabulmaya çalışır dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…