bosanmayi dusunmek hele ki hamileyken !

Soyle ozetleyeyim size. 5 ay bir evliligimz var evet ama kocam evlendigimiz gunden beri cocuk isteyen biriydi cunku aramzda 10 yas var o. 32 ben 22 yaslarindayiz o yasi fazla gecmeden istiyordu bir kac ay dayandim ama maalesef takdir ilahi Allah bize bi evlat nasip etti . Bu bebek belki olursa bana karsi tavirlari daha cok duzelir diye tahmin ediyoedum ama daha hamileyken her gun agliyorum kanamam oldu progestan kullandim riskli bi donemden gectim o halde bile uzerime geldi. Bana yalan soyledigini telefonunda gordum iste degilken arkadaslariyken bana mesajla iste oldugunu gec gelecegini soylemisti bunu ifsa ettigim icin kufurlee hakaeetler havada uctu ve bunu bi kac kez daha yaptigini soyledi sebep olarak ben ona arkadaslariyla bulusmasina izin vermiyormusum diye boyle bi yalana siginmis. Ben yinede affetttim. Sineye cektim. Daha sonralarda annesine asiri duskun bir cocuk tek erkek evlad iki ablasi var o kadar simartilmis ki size anlatamam bana surekli anneme git ona yardim et orda dur fln diyor ben zaten elimden geldigince gidyor ve ariyorim kendi ailemle ayni sehirde olmamiza ragmen ayda bir gorustuyor biraz uzak cunku ama bir keresinde yegenimin dogum gunu icin annemlere gittik hediye alamamistim o yuzden para verelim demistim bankamatikten 20 tl ckip verdi zar zor bende beni yegenime mahcup etme herkes orda olacak bari 50 tl ver dedim . Hani duru olmasa anlarim makine muh.4 bin maas aliyor 50 tl sadaka niyetine verir insan. Tutup o 20 tl yi yirrtti senden kari olmaz iyiyken iyisin para vermeyince surat boyle diye beni oralarda uzdu aglatti yine gitti 50 cekip onume firlatti o an bi kadinin maddi ozgurlugunun olmamasinin ne kotu oldugunu gordum. Yuzume para carpilinca......
Bunu da affettim sineye cektim baristim.
Aneme gideceksin ben arkadaslarla buluscam gec gelicem sende git annemde bekli beni. Dedi bende hayir diye cikistim evde bekleyecegim ya da kendi anneme gidecegim dedim birden bogazimi skti ulan sen bicim kadinsin serefsiz defol git nereye gidiyorsan dedi. Ve gitti bu durumu onun babasina aanlattim ve bir sekilde orta yol buldu ikimizide birbirimizden ozur diletti baristik ve yine sineye cektim. Simdi
Her hafta sali gunu birde hali saha maci cikti yine bise demedim macta arkadasinin dirsegi gogsune gelmis tam bir hafta agridi ben onunla ilgilenmememise ciktim oysa neler yaptim ilaclar vs. Biz hafta sonu arkadaslarla hamama gidixez dedi bende hayir dedim gogsu agridigi icin gidecekmis birlikte gidelim dedim surekli arkadaslarinlasin bi hafta sonumuz var ben arkadaslarimla olan progrqmlarimi hafta ici yapiyoeum sirf ona zaman ayirmak iicin. Atni hassasiyet ondq yok. Skldm sensen hep senle mi gezcez sana hesap mi vercwm sen kimsin izin vermiyorsun lutfedip haber vermisim o yeter sana dedi . Senin bok suretini mi cekicem her gun yeter bktm dedi bende madem oyle mecbur degilsin dedim . Defol bavulunu topla git babqn mi abin mi kim geliyorsa alsin seni dedi o cocugu da dogurdugun gun senden alicam dedi ve sana mahkemede ne iftiralar aticam yapmadigin seyleri yapti diyecem sonucta kimse evin icinde olanlari bilmez dedi. Simdi yaklasik 10 gunsur konusmuyoruz babama soyledim boyle boyle ayrilmak istiyor benden diye o da onun babasoyla konusmus o aksam ben bosanmak istedigimi soylemedim boyle giderse seni cwkwmem dedim diyo yalan soyluyor. Cok uzattim ama inanin bunlar bi kisim simdi bosan demek kolay ama bi bebegim var simdi nasil bi karar almaliyim sabir mi etmeliim yolu ayirmalimiyim :(

Soyle ozetleyeyim size. 5 ay bir evliligimz var evet ama kocam evlendigimiz gunden beri cocuk isteyen biriydi cunku aramzda 10 yas var o. 32 ben 22 yaslarindayiz o yasi fazla gecmeden istiyordu bir kac ay dayandim ama maalesef takdir ilahi Allah bize bi evlat nasip etti . Bu bebek belki olursa bana karsi tavirlari daha cok duzelir diye tahmin ediyoedum ama daha hamileyken her gun agliyorum kanamam oldu progestan kullandim riskli bi donemden gectim o halde bile uzerime geldi. Bana yalan soyledigini telefonunda gordum iste degilken arkadaslariyken bana mesajla iste oldugunu gec gelecegini soylemisti bunu ifsa ettigim icin kufurlee hakaeetler havada uctu ve bunu bi kac kez daha yaptigini soyledi sebep olarak ben ona arkadaslariyla bulusmasina izin vermiyormusum diye boyle bi yalana siginmis. Ben yinede affetttim. Sineye cektim. Daha sonralarda annesine asiri duskun bir cocuk tek erkek evlad iki ablasi var o kadar simartilmis ki size anlatamam bana surekli anneme git ona yardim et orda dur fln diyor ben zaten elimden geldigince gidyor ve ariyorim kendi ailemle ayni sehirde olmamiza ragmen ayda bir gorustuyor biraz uzak cunku ama bir keresinde yegenimin dogum gunu icin annemlere gittik hediye alamamistim o yuzden para verelim demistim bankamatikten 20 tl ckip verdi zar zor bende beni yegenime mahcup etme herkes orda olacak bari 50 tl ver dedim . Hani duru olmasa anlarim makine muh.4 bin maas aliyor 50 tl sadaka niyetine verir insan. Tutup o 20 tl yi yirrtti senden kari olmaz iyiyken iyisin para vermeyince surat boyle diye beni oralarda uzdu aglatti yine gitti 50 cekip onume firlatti o an bi kadinin maddi ozgurlugunun olmamasinin ne kotu oldugunu gordum. Yuzume para carpilinca......
Bunu da affettim sineye cektim baristim.
Aneme gideceksin ben arkadaslarla buluscam gec gelicem sende git annemde bekli beni.
Her hafa hali saha maci yapiyor

Sosyoloji okurken size eğitim, aile, ekonomi gibi kurumların yapılarından, istatistik verilerinden ve toplumsal-bireysel ilişkilerde statünün işlevinden bahsetmediler mi?
Sosyologların aile, kadın gibi konuları ele aldığı kitapları okumadın mı?
Olayın içinde yetişmiş, eğitimini almışsın.
Aklına bir iş, para kaynağı olmadan evlenmenin, ince buz üzerinde yürümek kadar tehlikeli olduğu gelmedi mi?
Dahada kötüsü, çalışma olasılığın varken harçlık beklentisine girmek hiç gururunu zedelemedi mi?

Bir insana en çok kendisi zarar verebilir.
Eşini iyi olmaya zorlayacak herhangi bir kanun yokken, nasıl güvenip tüm ipleri eline verebildin?
Cidden, haketmişsin.
Bu durumda herkes hak eder.

Fakat değişmekte elinde.
Öldüm bittim demeden önce, kendine karşı dürüst ol ve tüm suçun eşinden ziyade sana ait olduğunu kabul et.
O kötü biri olabilir, fakat onu, hayatını batırmasına izin verecek kadar besleyen, büyütende sensin.
Başkasını suçlayarak kendine gelemezsin.
Suçunu kabul et ve bir daha dünyaya gelemeyeceğinin bilinciyle tarihin görüp görebileceği en cesur, kendi halinde, mutlu insanı ol.
Tabi, reenkarnasyona inanıyor ve bu dünyada çektiğin acılara göre bir sonra ki hayatında daha yüksek mertebelere ulaşacağını düşünüyorsan aynen devam et.
Bu çektiğin acı oranıyla, sonraki hayatında kral olma olasılığın yüksek.

bosanırsanda cocugu aldrma derım pısman olursun cunku.. yazık oda bı can allah omur verdıgı surece yasamaya hakkı var... o adamın hatlarını cocugunuza odetmeyın.. allah yadmcınz olsun

Ayy konunu okurken sinir oldum. Bütün damarlarım gerildi....
Nasıl sabırlısınız siz... suratına bitane geçirip kapıyı çarpıp çıkacaksın ama nerdee hamilesin ekonomik özgürlüğün yok... kimin yüzüne para çarpıyor o yedirirrim o parayı ona.... ya yapmayın allah aşkına madem hamile kaldınız hata ettiniz... ama niye çaresine bakmadınız. Böyle ezik olmazdınız... ne olacak şimdi...
yaşınız çok genç yeninden başlayabilir.... biraz güç gayret lütfen...

Bazı yorumları okurken Cidde'n çok şaşırıyorum:KK12:Hatta çoğu Zaman tüylerim diken diken oluyor var mı gerçekten bu kadar acımasız insanlar ya da yorum yapanlar ?:stop:
Allah yardımcın olsun konu sahibi her evlilikte inişler çıkışlar var kimsenin hayatı dört dörtlük değil ..en büyük ve içinden çıkılmaz olanı şiddet ve küfürün evliliğinize bulaşmış olması.. Bebeğin Can'ına can katmış eksilerden çok artıları düşünme Zaman'ı ..artık yalnız değilsin ilerde sana en büyük desteği bağlılığı evladından göreceksin..biraz zihnini uzak tut her şeyden unutma sen müsaade etmediğin sürece kimse kılına dokunamaz ..kendini eşinin karşısında asla aciz gösterme olur mu

Bende 8 haftalık hamıleyım ve 25 gundur hamılemıyım saglıklımı dıyerekten oyle durgun bı haldeyız kı bunları okumak bana sıkıntı verıyor.
Cunku esınız sızı el ustunde tutmalı
zaten bı suru olay yasanmıs, demıssın kı bosanmak cozum mu evet cozum bu

nedense hep bu tip konularda cocuklar hep bilinmerek oluyor... leylekler mi getırdı

Ya gerçekten bilmeden olduysa..
İstemeden olduysa..
Kaza olduysa..
Mümkün böyle olması..
Hiçkimse de mecbur değil hamileliğinin hesabını kimseye vermeye ayrıca..
Adam kötü diye böyle bir karar alınabilir..
Ben yaptım mesela..
Evliliğim kötü gitse de doğurdum..
Ve ikincisi de KAZA bebeğiydi.. İnanan anansın. Ben biliyorum. Allah biliyor..
İyi ki onu da doğurmuşum..
Allah nazarlardan saklasın inanılmaz mutlu ve huzurlu bir aileyiz şu anda.
Sanki anneli babalı çocukların hepsi çok ilgilenilerek büyüyor..

Ya gerçekten bilmeden olduysa..
İstemeden olduysa..
Kaza olduysa..
Mümkün böyle olması..
Hiçkimse de mecbur değil hamileliğinin hesabını kimseye vermeye ayrıca..
Adam kötü diye böyle bir karar alınabilir..
Ben yaptım mesela..
Evliliğim kötü gitse de doğurdum..
Ve ikincisi de KAZA bebeğiydi.. İnanan anansın. Ben biliyorum. Allah biliyor..
İyi ki onu da doğurmuşum..
Allah nazarlardan saklasın inanılmaz mutlu ve huzurlu bir aileyiz şu anda.
Sanki anneli babalı çocukların hepsi çok ilgilenilerek büyüyor..
kaza olur ama bilerek olur... dogum kontrol hapını almazsın yada saatınde almasın kaza olur... yoksa korunmakla hamıle kalmak pek mümkün değil. dogur benı alkadar etmez. bu tür konularda bayanlar hepsı kaza oldu yazıyor YALAN. cocuk olunca adam degısır diye ümıtlenıyorsunuz okadar. kötü olan evlılıkte bukadar hakaret eden bir adamla nasıl cınselık yasanılıyor o ayrı konu...

kaza olur ama bilerek olur... dogum kontrol hapını almazsın yada saatınde almasın kaza olur... yoksa korunmakla hamıle kalmak pek mümkün değil. dogur benı alkadar etmez. bu tür konularda bayanlar hepsı kaza oldu yazıyor YALAN. cocuk olunca adam degısır diye ümıtlenıyorsunuz okadar. kötü olan evlılıkte bukadar hakaret eden bir adamla nasıl cınselık yasanılıyor o ayrı konu...

Elbette ki ben bileceğim doğurup doğurmayacağımı..
Çocuk olunca adam değişir diye ümitlenmedim ben..
Haddinizi bilin..
Bir insanın fikri neyse zikri de o olurmuş..
Vebale inanır mısınız bilmiyorum ama ben inanırım..

sen
Haddinizi bilin..
[/QUO
asıl sen haddını bil agzı bozuk. ben sana mı cvp verdımde
Haddinizi bilin..
asıl sen haddını bıl terbızyesız insan sen kımsınkı. konu senın degıl cvpta sana degıl:) niye bukadar üstüne alındınkı. benım düsüncem senı alakadar etmez.sesını kes utanmaz . zoruna gıttı pek bakıyorumda. bana saldıramazsın haddınıde ben sana bıldırırım orospu seni.

Ne kadar zor biliyor musunuz.. 5 aylik evlilik.. 3 aylik hamilelik ve yaklasik 10 gundur bosanma fikri..

Sizi anlamayan deger vermeyen bir kocaniz varsa ve surekli size agiza alinmayacak kufur ve hakaret ediyorsa isin icine iki kere siddete tesebbus de giriyorsaa size yaalan soyluyorsa isiniz gercekten cok zor hele ki karninizda.bi bebbek varsa her gun aglayip kendinizi strese sokuyorsaniz bunlari anlatacak tek mercii ailenizse ve anneniz bu olaylardan uzuntu duyup kalp krizi geciriyorsa hayat cok acimasiz.. Hayat cok zalim..insanlar vicdanlarinin sesini duymamak icin ne zamandqn beri kulaklarini tikadi boyle.. Cok uzuntuluyum bitkin ve zavalli bi haldeyim bosanmak cozum mu bilmiyrum .. Yardim edin detayli da anlatabilirim sorrunlarimi dinlemek isteyen olursa.. :KK43:(((
yani varya o kadar çok kzıyorum ki madem ağzı pis madem siddet var neyine çocuk yaparsın yaaaa.boşan daha sonrası daha kötü olur...neyim sana o çocgun günahı neee şimdi ? düşüncesizsinizzz

Ne kadar zor biliyor musunuz.. 5 aylik evlilik.. 3 aylik hamilelik ve yaklasik 10 gundur bosanma fikri..

Sizi anlamayan deger vermeyen bir kocaniz varsa ve surekli size agiza alinmayacak kufur ve hakaret ediyorsa isin icine iki kere siddete tesebbus de giriyorsaa size yaalan soyluyorsa isiniz gercekten cok zor hele ki karninizda.bi bebbek varsa her gun aglayip kendinizi strese sokuyorsaniz bunlari anlatacak tek mercii ailenizse ve anneniz bu olaylardan uzuntu duyup kalp krizi geciriyorsa hayat cok acimasiz.. Hayat cok zalim..insanlar vicdanlarinin sesini duymamak icin ne zamandqn beri kulaklarini tikadi boyle.. Cok uzuntuluyum bitkin ve zavalli bi haldeyim bosanmak cozum mu bilmiyrum .. Yardim edin detayli da anlatabilirim sorrunlarimi dinlemek isteyen olursa.. :KK43:(((
Biliyoruz.... Çok daha zorlarını da biliyoruz... Kendine acımAktan vazgeç, dik dur güçlü ol, kendine ve çocuğuna Nasıl bir hayatı layık görüyorsan onun için uğraş. Çocuklar dünyanın en masum şeyi neden yaptın konusuna hiç girmiycem... Girmiycem de, E be güzel kardeşim önce bi eline ekmeğini alsaydın ya, ne var yani evlenmekte...Hamile olduğun için eşinin sana daha iyi davranmasını sakın bekleme, anlaşılan o profilde biri değil. Güçlü olup evliliğin ve esas çocuğun için çabala gerekirse sert yap sen eşini bastır. Burdan kimse sana yardım edemez, ancak kendin kendine yardım edebilirsin, bitkin zavallıyım sözcüklerini bırak. Tut ki çok mutsuz oldun değişmiyor sonu da boşandın, ailen arkanda ise onu da atlatırsın. Emin ol sen dardayken onlar güçlenir, çınar gibi olur...

Boşan demek kolay değil arkadaşım ben yeni boşandım 4 aylık hamileydim babamın evine geldiğimde.Günlerce ağladım aileme anlatamadım.hamileliğim boyunca hemen hemen 20 kilo kaybettim değermi bebeğinide kendinide bu kadar yıpratmaya.Boşanıp boşanmama konusuna gelice huzurun varmı yastığa başını koyduğunda rahatmısın ? Kendim cevaplıyım evet çok huzurluyum her gece hırpalanmıyorum,her gece ağlamıyorum üzülmüyorum yıpranmıyorum.Oğlumu keske hiç üzmeseymişim dedim.Millet ne mi der ne derse desin kimseyi takma senin ne yaşadığını onlar bilemez.Aynı zamanlardan geçmişiz evet yuvamızı hiçbirimiz yıkmak istemezdik ama bu şekildede yürümezdi.Doğumumuda kendi başıma yaptım.Hiç korkma emin ol ki anne ve baban bebeği gördüklerinde herşey daha güzel olucak.Benim annem ve babam oğluma bayılıyor.Hem biliyormusun boşanma davasınıda ben açtım.Evet üzülüceksin ağlıyıcaksın ama zamanla azalıcak hele birde bebeğini kucağına aldığında herşeyi unutturucak sana.Kendini üzme üzme ki bebeğinde etkilenmesin.Bak ben 4aylık hamileyken babamın evine geldim 3aylık oğlu olan. ayakları üzerinde dimdik duran taze anneyim.İnanki herşey benim için şuanda daha kolay iyikide boşamışım böyle bir evlilik yürümezdi. Allah yardımcın olsun.

Back
X