Boşanmayı Düşünüyorum, Fikirlerinize İhtiyacım Var

Iki çocukla boşanmış bir kadın olarak boşanmak zor değil derim ancak şartların nedir bilmiyorum .Benim ailemde pek arkamda durmadı .İkinci evlliğmi yaptım ara sıra sıkıntılar olsa da iyi ki ilk eşimden boşandım ve ikinci eşimle evlendim diyorum.
Karşılıklı sevgi ve saygı bittiği için boşanmıştık .Bir kadın için sevgi çok önemli .Sevmiyorsan boşan seviyorsan mucadele et .
Hepsi bu kadar aslında.

Boşanmak için aslında beyninde bitirmek yeterli aslında gerisi boş ..
Diğer arkadaşlara katılıyorum boşanmayı düşünmek için evet 5 ay çok erken bir süre ama sen kafanda bitirmişsin bile bazı şeyleri .. Belki şuan çok yorgun ve bıkkın hissetmen de buna sebep şuan için ...
Uzak kalıp belki bir danışmandan bireysel olarak yardım alabilirsin ..
Ben çalışıp kendi ayakları üzerinde duran bir kadının dul kadın algısına takılacağını hiç sanmıyorum ..
Bence belli çevrelerde kalmadıda o algı ..
Çevremde ikinci evliliğini sanki ilk defa evleniyormuşcasına yapan ve şuan çok mutlu olan çok insan var ..
Hakkında hayırlısı olur umarım ..

konu sahibini tenzii ederek yazıyorum :
bakın evlilik akıl karı bir iş değildir. herşeyi ile farklı iki kişinin bir eve girip yaşaması hem zordur hemde asla aynı olduk huhu süperiz diyemeyeceğiniz birşeydir. sürekli fikir- şekil vb..ayrılığı çıkar. fikir-şekil-yapma-etme-gitme ayrılığı aslında güzeldir. kavgalar tartışmalar da saygılı ve şiddete varmadan yapılırsa güzeldir. bir çeşit iletişimdir.
eşle aranızda bir takım benzerlikler olur evet ama bu ev yaşamında değişir.
süreklilik halinde her iki taraf da zamanında cok sevdikleri hatta aşık oldukları bazı huylarınızı beğenmeyip eleştirebilir. hatta sizden nefret bile edeibilir. büyük laf vardır. bugun beni sevmene sebeb olan hareketlerim yarın benden nefret etmenin sebebi olabilir.
tüm bunları düşünüp evliilgin ilk zamanlarında ki çatışmaları daha aza indirmek için cift taraflı gayret göstermek gerekir..
empati - sakinliği koruyabilmek.
evden çıkmak bile iyidir.
savaşmayın bol bol sevişin...en güzel :)

Bosanmis olmak bazen zordur,bazen deyildir.Ama ustesinden gelmeyeceyin bir seyde deyildir.

su anki karariniz bana acele gibi geldi,belki aile danismaniniza gorunseniz.Gercekden hic bir seye ragmen olmuyorsa o zaman ayrilmayi dusunursunuz,hakinizda hayirlisi

komşu şu acıdan önemli. bir keresınde gece uykumdan komşu adamın bağrıklarıyla uyandım. ve gece gece o bağırıklarla kasıldım sıkıntı bastı ki çocuğu olan ailelerin bunu duyması çok kötü. çocuğum olsa ve o çocugun o bağrıklara uyanıp kasım kasım kasılmasını asla istemezdim. arkadaşımız haklı komşulara yansıtması kötü.

ben boşanmadım ama çevremde boşanan tanıklarım var..inan artık gayet normal bir durum bu..ki çevredede öyle karşılanıyor..mutsuzsan boşanacaksın tabiki..ailen arkandaysa ne mutlu sana...

Kesinlikle boşanma ama bir süre ayrı kal biraz kafa dinleyin kendinizi tartın, mümkün mertebe birbirinizi tahrik etmeyin erkekler geç olgunlaşıyor beş ay nedir ki onunda aklı başına gelir, kadına biraz daha fedakarlık düşüyor mutlu bir evlilik için sonuçta etrafımızda baktığımızda hep böyle üstelik boşanınca mutlu olacağına emin misin onunda garantisi yok sana kolaylıklar diliyorum ilk zamanlar olur böyle şeyler sonra otur her şey ....acele etme...

karar senin tek önerim; ola ki düzeltirseniz ki temennim bu yönde iyice emin olmadan sakin bebek yapma girişimlerinde bulunmayın.. sonra burda çok okuyoruz hamile olan ya da çocugu olan çalışamayan aile karşısında kendisini güçsüz hisseden kadınları.. sizinde aynı şeyleri yaşamanızı istemem karar sizin.. Allah yardımcınız olsun cnm..

Merhabalar,

Yaklaşık 5 aylık evliyim ve 5 aydır bir türlü oturmayan kavgalı bir evliliğim var. Her çıkan kavgayı evlilik 1 seneye kadar oturmuyor algısına bağlayarak geçiştirdiğimiz, üzerini kapattığımız doğrudur. Koca bir çocukla evlendiğim de, pişman olduğum da doğrudur. Dün akşam yine bir kavga yaşadık, her kavgada evden gitmeyeceğine söz veren adam yine sözünü tutamadı, bağırma komşulara yansıtmayalım dediğim adam hala inadına bağırıyor, bu sefer birbirimizi fiziksel olarak da hırpaladık, ben açıkçası yoruldum, onu bir ömür çekebileceğimi düşünemiyorum, ona gözü kapalı güveneceğimi,onu bir aile babası olarak görebileceğimi,onunla mutlu bir hayatım olabileceğini düşünemiyorum. Öyle büyük sorunlarımız yok ama egolarımızı yenemiyoruz, anlaşamıyoruz.

Klasiktir, onun için ailemle çok savaştım. eksilerde olan bir insandı, ailem ileri görüşlü insanlardı, beni iyi düşünmem konusunda çok uyardılar. O zaman da sorunlarımız vardı, geçeceğine sözler verdi vs vs.

Bir kere evi terk etmişliğim var, ailem arkamda çok şükür.Onları hak edecek ne yaptım düşüncesi altında eziliyorum.Mümkünse evliliğimi kurtarmamı tabi ki istiyorlar, ancak mutsuzluğumu da istemiyorlar.Ben bu sefer ayrılmakta kararlı gibiyim, eşimle akşam tekrardan konuşacağız ancak; ayrıldıktan sonraki aşamalar için aldığım duyumlardan korkuyorum, 27 yaşımdayım, ailemin çevreye olan açıklamalarından üzüntü duymalarından, onlara torun sevgisini tattıramamaktan, evlenip boşanmış bayanların başına gelen klasik olaylardan, yalnızlıktan, başarısızlık hissinden korkuyorum ama böyle de olmuyor.

Bu konuda tecrübeli bayanlar, boşanmış bir bayan olmak çok mu zor gerçekten?

Hepinize çok teşekkürler,
Mutlu bir hayat geçirmenizi dilerim.
eşininle uzlaşmaya gitmek yerine acaba neden savaş baltanızı çıkartıp dövüştüğünüzü sorgulayın ( eşinize de bunu sorun )
senin dediğin benim dediğim sen böyle yaptın ben böyle yaparım işine gelirse gibi sözler tavırlar ile hiç kimsenin boyu uzamıyor.
benim kocam öküzcüktür. zordur, aksidir ama benim cok sevdiğim adamın huyu budur. benimde bazı huyumlarım pistir.
sorunlarımız elbette oldu ama kırk kere boşanmaya da kalktık. gene toparladık gene toparladık.
şükürler olsun ki şu anda iyiyiz. özveri - saygı- sevgi - empati- hoşgörü-seviş-olaylara rahat ve geniş bakabilme- olabilirlik durumunun gözde beyinde arttması -
ortak bir payda da herkes bulaşabilir. bu karar boşanmak bile olabilir. ama sizde yazık daha 5 ay...

Ben hemen boşanma taraftarı değilim o da ilk bir yıl içinde olduğunuz için.daha çok yenisiniz, ikinizde inatçı karakterseniz (eşimle biz öleydik) sivri yanlarınızı törpülemek zaman alıyor malesef.biz bir yılın sonunda bir haftalık ayrılık sonucu tekrar biraraya geldik.ama biraraya geldiğimizde sivri yanlarımızı törpülemiş döndük.o gün bu gündürde evliliğimiZde herşey yolunda.fiziksel şiddet kısmı tabiki olmamış.birdaha olmamak kaydı ile görmezden gelinebilir.eşinizle konuşmanız esnasında,sivri yanlarınızı törpülemezseniz sevseniz bile ayrılmak zorunda kalacağınız şeklinde söyleyin.ben biraz daha çabalanabilir diye düşünüyorum.çünkü daha evliliğin tadını alamamışsınız.bi alsanız zaten kavga gürültü biter

Bağıran adamla hakikaten ömür geçmiyor. O stresi yaşıyorsun. Ya dışarda bağırır sa , markette, pazarda, mağazada, birinin yanında. .....

Ömrümün Son 2- 3 senesini bu sıkıntıyla yaşıyorum. Ve artık yoruldum.tukendim.milyon kez uyardığım eşim artık ciddiyetimi gördü galiba.gecen ki kavgamizdan sonra ozur diledi milyonuncu kez. Bakalim.... kızım ikimize de sarılıp "biz cok iyi bir aileyiz" deyince içim ciz ediyor. .....yapamıyorum işte. Boşanamıyor um. Ama aklımda hep bir köşede kendimi hazırlıyorum. ....

Cocuk olunca zor arkadaşım. Düzelir mi diye umutlanma. ...duzelmiyor. sonra çocuk olunca bu cesareti bulamiyorsun. Çok seviyorum diyorsan al karşına ciddi ciddi konuş .uyar. ....
Ama anlamaz benden söylemesi.

Benim eşim baştan böyle değildi. 6 yildir evliyiz.Sonradan oldu ve duzelmiyor. Seninki böyle başlamış inşallah düzelir canım

Bu suna benzemis cocuk doguruyosunuz 5haftalk oluyo ve siz bebeginizden konusmasini kosmasini sizinle gulmesini bekliosunuz... İnanin bazi şeyler icin cok erken... Hele sabir Allah buyuk

Merhabalar,

Yaklaşık 5 aylık evliyim ve 5 aydır bir türlü oturmayan kavgalı bir evliliğim var. Her çıkan kavgayı evlilik 1 seneye kadar oturmuyor algısına bağlayarak geçiştirdiğimiz, üzerini kapattığımız doğrudur. Koca bir çocukla evlendiğim de, pişman olduğum da doğrudur. Dün akşam yine bir kavga yaşadık, her kavgada evden gitmeyeceğine söz veren adam yine sözünü tutamadı, bağırma komşulara yansıtmayalım dediğim adam hala inadına bağırıyor, bu sefer birbirimizi fiziksel olarak da hırpaladık, ben açıkçası yoruldum, onu bir ömür çekebileceğimi düşünemiyorum, ona gözü kapalı güveneceğimi,onu bir aile babası olarak görebileceğimi,onunla mutlu bir hayatım olabileceğini düşünemiyorum. Öyle büyük sorunlarımız yok ama egolarımızı yenemiyoruz, anlaşamıyoruz.

Klasiktir, onun için ailemle çok savaştım. eksilerde olan bir insandı, ailem ileri görüşlü insanlardı, beni iyi düşünmem konusunda çok uyardılar. O zaman da sorunlarımız vardı, geçeceğine sözler verdi vs vs.

Bir kere evi terk etmişliğim var, ailem arkamda çok şükür.Onları hak edecek ne yaptım düşüncesi altında eziliyorum.Mümkünse evliliğimi kurtarmamı tabi ki istiyorlar, ancak mutsuzluğumu da istemiyorlar.Ben bu sefer ayrılmakta kararlı gibiyim, eşimle akşam tekrardan konuşacağız ancak; ayrıldıktan sonraki aşamalar için aldığım duyumlardan korkuyorum, 27 yaşımdayım, ailemin çevreye olan açıklamalarından üzüntü duymalarından, onlara torun sevgisini tattıramamaktan, evlenip boşanmış bayanların başına gelen klasik olaylardan, yalnızlıktan, başarısızlık hissinden korkuyorum ama böyle de olmuyor.

merhaba,

benim annemin çok yakın bir arkadaşı yaklaşık 15 yıllık evliliğini bitirdi. kiii çok büyük sıkıntılar çekmişti. hep çocukları için katlanmıştı işi gücü olduğu halde. boşandığında bir çocuğuyla maddi olarak çok büyük sıkıntılşar çekti. ailesi de çok arkasında değildi.

boşanalı 8 yıl mı ne oluyor. ama kadının dediği sadece şu : keşke ilk tartışmamızda bitirseymişim. insan karşısındakinin değişeceğini düşünüyor ama yanılıyor. olan kadına ve çocuklara oluyor. şu an işinde de yükseldi gayet parası da var. gayet mutlu ve huzurlu. tatillere gidiyor geliyor. hiç de yalnızlık hissi yaşamadı.
eğer senin de bir işin gücün varsa sen de ayaklarının üstünde durabilirsin. hayatındaki ciğeri beşi para etmez insanlar yüzünden sen niye başarısızlık hissi yaşayacaksın.

Merhabalar,

Ne kadardır berabersiniz? Yani 5 aylık evlisiniz ama bunun bi de geçmişi var. Ne zamandır tanışıyorsunuz, ne zamandan beri sevgilisiniz?

Sevgililik döneminde hiç birlikte yaşama ya da ne bileyim tatile çıkma gibi bi deneyiminiz oldu mu?

Bekarlık dönemindeki kavgalarınızda size insanların duyacagı sekilde bagırmıslıgı ya da sizi bi yerde sinirlenip bırakıp gitmişliği var mı?

Evlilikten önce de düzeltecegine söz verdigi şeyleri çözümsüz bırakıyor muydu, görmezden gelip üstünü mü örtüyordunuz sorunların yoksa zamanla kendini yenileyen, düzelten, verdigi sözü tutup pişmanlıklarını tekrarlamayan bi tip mi?

Yani sormaya çalıştığım şey birlikte yaşamanın, yeni düzen ve sorumluluklara alışmanın getirdigi bi sıkıntı mı var ortada? Bunun gerginligini yaşıyor ama nasıl çözecegini bilemediginden sizin üstünüzde desarj oluyor olabilir. O zaman önerecegim sey başka olur.

Ya da adamın huyu suyu, karakteri böyledir. O zaman da yol yakınken, işler daha fazla sarpa sarmadan dönmek gerekir. Düzelir, degişir diyerek zamanın onu yontmasını beklemek yıllarınıza yazık etmek olur.

Son olarak fiziksel hırpalamadan bahsetmişsiniz. Sanırım karşılıklı bi durum olmuş ki olayın kırılma noktası burası bence. Birbirinizin hem ruhunu hem bedenini yaralamaya 5. aydan başladıysanız ikinizi de bu işten sag salim cıkarmak icin yolları ayırmak gerekiyor galiba.

Ben ortadaki sorunu tam olarak anlayamadım..Ve bana 5 ay cok erken alınmış bir karar gibi geldi.Çatışma yaşamanız kavga etmeniz cok doğal.Daha alışamamışsınızdır evliliğe...Evlilik terapistine gitmeniz olur benim önerim kocanızı hala seviyorsanız...Ayrıca çocuk asla düşünmemeniz..Ki boşanicam dediğiniz birinden çocukta yapmazsınız heralde..

Bosanmis bir kadin olmak hic te zor degil arkadasim. Güclü bir kadinsin, bu belli. Bende 27 yasinda bosandim, cocugum yoktu, kesinlikle zorlanmadim, okuluma isime odaklandim, hayatin bir erkek olmadan ne kadar harika olabilecegini farketttim. Her önüme gelen le sevgili olmadim, kriterlerimden ödün vermedim.

Bosanmis kadin imaji var ya bizim toplumumuzda, iste o imaji yikmakta, temsil etmekte sadece senin elinde, bunu unutma.

Yazilarindan okudugum kadariyla, gayet ne istedigini bilen, kendini ezdirmeyen, kaderimdir cekerim demeyen, güclü bir kadinsin.

Evlenme vaatleriyle benle birlikte oldu beni kandirdi uhuhuu diye aglayacak bir kadin izlenimi alamadim senden ne mutlu ki. Senin gibi kadinlar bosanmis kadin olmanin hakkindan ziyadesiyle gelir.
Kisacasi gücsüz, basina sacma sapan seyler getirecek bir kadin degilsin, basarirsin herseyi.

Hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin :)
Bsy yazmama gerek kalmadi

Merhabalar,

evliliğin ilk aylarında ilk yıllarında kavgalar olur evet ama evden gitmesi her tartışmada niye sinirlerine hakim olamadığı için mi yoksa annesinde falan mı kalıp geliyor.olay şiddete kadar geldiyse evet iyice düşünmeniz lazım.boşansanızda ilk boşanan siz olmucaksınız insanların laflarını boşverip mutlu olmaya bakın lütfen.

Back
X