• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bosanmayi dusunuyorum

Allah yardımcın olsun canım. babam da çok sinirli biriydi, anlattıkların hiç yabancı gelmedi bana. çocukken annem babam ayrılsın diye dua ederdim, annemin hüznüne dayanamıyordum. bir yere gideriz (bu şehirlerarası yolculuk olsa da) orda biri oo ne güzel giyinmişsin dese al sana kavga sebebi kalkar geri döneriz. (bu arada anneme karşı bağırma çağırma yapmadı hiç ancak insanlara zulmü fazlaydı, dediği mutlaka yapılmalı, yapılmazsa küser giderdi, annem hep arada kalır idare etmeye çalışırdı)
babam nasıl düzeldi onu da söyleyeyim, annemin canını yedi rahata erdi. annemi kaybettik kanserden(yaşadığı stres ve üzüntünün de etkisi olduğuna eminim) sonra babam kaldı tek başına(pek tek sayılmaz aslında ardından evlendi yalnız yaşlanmaktan çok korkuyordu) şimdi melek melek.

olan annenize olmuş onun adına çok üzüldüm.allah rahmet eylesin cefayı anneniz çekmiş sefayı elin kadını sürüyo desene .ya bu erkekleri anlayamıyorum gercekten

Eşime hep söylerim bana evde ne dersen de ama dışarıda beni kırmaya üzmeye hakkın yok.Kavgamızı kimse bilmesin derim.

Durumun çok çok zor.Yani sana kendini iyi hissettirmek ne kadar kolay ama eşin hep kendini düşünüyor.Biz neden hep onlara göre davranıyoruz ki.Onlar bu kadar acımasız ve umursamazken...

Konuşarak da halledilcek gibi değil.Keşke doktora gitmeyi kabul etse.Ama hiç çabalamıyor.Ben buyum sen ne halin varsa gör diyor.SuSmak çok kırıcı bir kadın için.Konuşabilseniz azıcık kininiz geçer ama sustukça artık çekilmez olur herşey.

Yani çok karışık.Boşanmak ta sorunu çözmüyor.En değerli varlığımızla tehdit ediyorlar bizi...

ALLAH AKIL FİKRİ VERSİN İNŞALLAH HAKKINIZDA HAYIRLISI OLUR.

Birde sakın eşinize kendinizi değersiz hissettiğinizi söylemeyin aksine çok değerli ve kendinize güvendiğinizi görsün.Ozaman adım adım saygı duymaya başlıyorlar..

öyle kıskanclıktan dolayı kolunu sıkar bileğini tutar eyvallah
ama eğer size vuruyorsa bitirin
bu durum düzelebilecek bir durum değil
bir tokatla evlilik mi yıkılır, kocandır döver de sever de falan gibi laflar diyen cahil ve aptal insanlara kulağınızı tıkayın
evliliğinizi bitirin

"bir daha evlenmeyecegim" mevzusunda da
sizin eşiniz ılgınlık derecesinde saldırgan ama herkes aynı değildir. neyse bunları bence evliliğiniz bittikten sonra bir psikologla aşabilirsiniz
ama şu anki evliliği bitirin
neyi bekliyorsunuz komalık edilmeyi mi

Son düzenleme:
Bekarken tanık olduğum bir olayı anlatayım

20 yaşındaydım birgün arkadaşımla bir alışveriş merkezinin açık otoparkında aracımıza binicez birden bir bağırış çağırış duyduk gördüğümüz manzara bir kadın kocası 2 çocuk ve yanlarına arkadaşları olduğunu yada akrabaları olduğunu tahmin ettiğim bir karı koca vardı..Adama ıkarısıyla kavgaya tutuşmuş deli gibi bağırıyor ben ne dersem onu yapacaksın onu alacaksın sonra okkalı bir tokat geldi kadına yanındakiler durup bakıyor çocuklar ağlıyor ve ben şoka girdim kadın bıraktı hepsini kaçarcasına ağlaya ağlaya amaçsız yürümeye başladı hep böyle yapıyor bıktım artık rezil ediyor beni diyerek..sonra yanlarındaki çiftten biri geldi kadınla beraber ortdan kayboldu çocukları bile bıraktı gitti kadın..Allahım o kadın için ben öyle utandım ki uzun bir süre unutamadım tabi benle beraber bir sürü insan da gördü bu durumu..
Evliyim henüz çocuğum yok ama sana tavsiyem eğer başkasının yanında seni incitiyorsa boşan hiç durma..senin gururunu insnalığını hiçe saymaktır bu.Resti çek öfke kontrolünü sağlayamıyorsa tedavi olsun..

bzaen konusurken dinliyor bazen sinirlenip kendini hakli cikartip gidiyor. doktora gidelim dedim doktorluk birsey yok ortada abartiyorsun buyutme her evlilikde olur diyor.
mesela alisveris merkezine gittiik hem gezecek hem alisverisimizi yapicaktik.sabah hazirlanin sizi istediginiz yere gotureyim dedi tamam dedim oglumuda hazirlayip ciktik.
hem kendisi teklif etti hemde oraya gidince bir kosede siz gezin ben bekliyorum dedi. ama bir gonulsuz surat 5 karis gittigime gidecegime pisman oldum.herzaman ki gibi yine inandim ona.neyse ben ogluma birkac kiyafet aldim esimede sende gel bak birseyler cok indirim var dedim oda gidiyoruz dedi daha geleli 1 saat oldu eve gitsek bile isimiz yok yani bende gezelim felan dedim nazik birsekilde orda basladi duvara vurmaya etrafta insanlar ben yerin dibine girdim.
sinirle ciktim oda pesimizden geldi yari yolda arabaya dogru ilerlerken tabi yine insanlar var kolumdan tuttu bana bak bana bak sen nereye gittigini saniyorsun bana boyle tavir yapamassin gibi seyler soyledi. hic sesimi cikarmadim arabaya bindim arabada bana birsuru hakaret etti sen hayvanmisin hayvanlar bile cekip gitmiyor vs gibi seyler soyledi cok utaniyorum bu sozleri duyacak ne yaptim ki ben herkesin icinde bizi rezil etti durup izliyecekmiydim. cok mutsuzum cok yorgunum:43:

bebeginiz daha kucuk belki simdi anlamaz diye dusunuyor olabilirsiniz
bi kac yil sonra,babasinin sagda solda hakaret yagdirip sizleri kucuk dusurmesi,disardaki insanlarin size acayip gozlerle baktigini farketmesi ciddi guven sorunlari olusturur.
babayla beraber mutsuz olan bir anneyle buyuyen bir cocuk mu? yoksa mutlu bir anneyle yetisen bir cocuk mu daha saglikli olur bunun ayrimini cok iyi yapmalisiniz.

çok üzüldüm derdine.. inşallah Rabbim sana cesaret verirde ayrılırsın. çocuğunu düşünmeni anlıyorum ama böyle bi yuvadada nası sağlıklı yetişirki bir çocuk?? seni herkesin yanında utandıran kişi çocuğunun yanında neler yapmazki... daha feci durumlara düşmeden ya eşini ikna et bi uzmandan yardım almak için ya da kendini ve çocuğunu kurtar... öfke kontrolünden mahrum biri bugün duvarları yumruklar yarın seni ve çocuğunu bellimi olur...
1 ay sonra evleniyorum böyle olayları duydukça ben napıyorum hiç evlenmiyeyim diyorum.Allah kimseyi hayatında müşkül duruma düşürmesin:14:Allah yardımcın olsun arkadaşım..

ya öfkesine hakim olamıyor gibi .. yani eğer yine bağırıp çağırmazsa bir doktora gitmeye ikna edin bence ..
ama ben deli myiim diye karşı çıkacaktır muhtemelen canım..
eğer olmuyorsa ayrılın derim.. ha toplum içinde ha evde size böyle davranmasının hiç bir mazereti olamaz.. :47:
ya işi şiddete kadar vardırırsa ?? :47:

nasıl olsa boşanmayı düşünmüssün o zaman elinden gelen her şeyi dene ondan sonra karar ver derim.eşini bilmiyorum ama sanırım ben olsam ondan daha çok tepki verir utanmayı bir kenara bırakır ona bu yaptığını fena ödetir ondan daha çok bağırır bağırmanın ne demek olduğunu gösterirdim,sen sindikçe o geri adım atmaz dinsizin hakkından imansız gelir demişler.fakat yine de boşanmayı tavsiye etmem tabiki...

çok üzüldüm ama ona prim veren bu hRketleri yaptıran SENSİN!

benim eşimde sizin eşiniz gibi biz daha arkadaşken birisine kızdımmı telefonunu kırar bardakları kırar sağa sola vururdu.
bende o böyle yaptıkça sen ne güzel şov yapıyorsun öyle dedim. sonraları da sinirlendiğinde sesini yükseltmek yerine eliyle duvara vurur. bende şov yine başlıyor falan derim sonra sinirleri iyce bozulur yapmaz. derkeen artık yapmaz oldu.

karşınıza alın çok ciddi bir biçimde konuşun. o böyle şovlar yapıyor sende sessiz kalıyorsun adam işin kolayını bulmuş.
açıkça söyle. 'sen böyle şovlar yaptığında ben alttan aldıkça sen ezdin sindirdin. ama artık yeter. ya adam olursun yada beni kaybedersin' diye belirt.

o böyle saçmaladığında rezil olan kendisi siz neden üzülüyorsnuz ki...
ona da iyi olduğunuz bir ara söyleyin. sni videoya kaydetsem sana bile komik gelir lütfen sokakta kendini rezil etme de.

güzel kardeşim eşinin yapdıklarını tasvip etmiyorum ama akademik anlamda doktora tezini verene kadar stresli olması çok çok normal hergün kaç hocanın işini görüyor bir araştırma görevlisi biliyomusun yeri geliyor sana odasındaki perdesini bile yıkattırıyor erkek hocalara fatura yatıttırıyor ayak işini görüyor akademisyen olmak kolay değil okulda kendisini sabretmek için susdurdukca evde patlıyor yoksa masa başı dediğin o iş varya diplomalı hamallık ama öğretim üesi oldukdan sonra hiç ögle bir derdiniz kalmıyacak inanıyorum ,yaşamayan bilemezz çok meşekkatli bir yol ama yinede eşinin öfke kontrolü yapamıcak düzeyde olması normal değil bence bir uzmandna yardım alın

bzaen konusurken dinliyor bazen sinirlenip kendini hakli cikartip gidiyor. doktora gidelim dedim doktorluk birsey yok ortada abartiyorsun buyutme her evlilikde olur diyor.
mesela alisveris merkezine gittiik hem gezecek hem alisverisimizi yapicaktik.sabah hazirlanin sizi istediginiz yere gotureyim dedi tamam dedim oglumuda hazirlayip ciktik.
hem kendisi teklif etti hemde oraya gidince bir kosede siz gezin ben bekliyorum dedi. ama bir gonulsuz surat 5 karis gittigime gidecegime pisman oldum.herzaman ki gibi yine inandim ona.neyse ben ogluma birkac kiyafet aldim esimede sende gel bak birseyler cok indirim var dedim oda gidiyoruz dedi daha geleli 1 saat oldu eve gitsek bile isimiz yok yani bende gezelim felan dedim nazik birsekilde orda basladi duvara vurmaya etrafta insanlar ben yerin dibine girdim.
sinirle ciktim oda pesimizden geldi yari yolda arabaya dogru ilerlerken tabi yine insanlar var kolumdan tuttu bana bak bana bak sen nereye gittigini saniyorsun bana boyle tavir yapamassin gibi seyler soyledi. hic sesimi cikarmadim arabaya bindim arabada bana birsuru hakaret etti sen hayvanmisin hayvanlar bile cekip gitmiyor vs gibi seyler soyledi cok utaniyorum bu sozleri duyacak ne yaptim ki ben herkesin icinde bizi rezil etti durup izliyecekmiydim. cok mutsuzum cok yorgunum:43:

esiniz normal degil bence...bunlar resmen hastalik belirtisi :53: :53:
doktora gitmek icin onu ikna etmelisiniz yoksa bu evlilik boyle gitmez cunku siz bu adami cekecegim diye diye kanser olursunuz mazallah...hem de cocugunuzun yillarca boyle bir ortamda kalmaktan psikolojisi bozulur kesin...

evet evde surekli bagirip cagiracaksak oglumu psikolojisinide kotu etkiliyor bu durum. hatta iste bu anlattigim olayi yasadigimiz zaman oglumda tum gun huysuzlandi benim ruh halim sanki ona yansiyor.

:43::43:aynisini yasiyorum 1-2 kez degil belki 100 defa oldu . ya inanin o kadar kotu hissediyorsunuz ki kendinizi olmek bile istiyorsunuz bazen.

5 yildir psikolojik bir durumu varsa doktora gidelim diyorum onada yanasmiyor.evet oglumla tehdit ediyor.onun meslegi var ben lise mezunuyum alirmi bilmiyorum .

arkadasim korkmayin kimse oglunuzu sizden alamaz...
1. bosanma durumunda oglunuz kucuk oldugundan zaten direk size verilir
2. esinizin psikolojik sorunlari oldugu yani ofke kontrolunu saglayamadigi icin de ona cocuk verilmez, ama tabi onun bu rahatsizliginin ispatlanmasi gerekebilir

velayet olayi egitime bakmiyor, meslegi var diye cocugu ona verecekler degil, esinizden nafaka alirsiniz cocugunuza bakarsiniz ailenizin yaninda...yani calismaniza da gerek kalmayabilir en azindan cocuk buyuyene kadar...

oglumun dogumundan kısa sure sonra ayrıldık.. 1.5 sene oldu ayrılalı 17 ayına gırecek bır oglum var..
aldatma ve terk etmeden bitti evliliğim
ama benimde mutsuzluklarım vardı asla bu evlılıgı sonlandıramazdım cesaretsızım sanada ayrıl bosan cocuk analamaz dıyemem
anlarda dıyemem
sen kendın bılıyorsun yasadıklarını ne hıssettıgını
hakkında hayırlısı olsun
planlı ayrılık olmaz ama kadınlar genelde yapamıyor yaptıktan sonra bır suru gel gıt yasadıklarını okudum forumda

lutfen banada yardimci olun bir yol gosterin yorumlariniz benim icin cok onemli. ozellikle cocuklu bosanmis arkadaslarin yorumlarini almak istiyorum.
ben 5 yillik esimden ayrilmayi dusunuyorum. sebep anlasamamiz disarda nerde olursa olsun herkesin icinde bana bagirip cagiriyor sozlu siddetine maruz kaliyorum artik icime atmaktan aglamaktan yoruldum doldum tastim. sustum sustum sustum ama nereye kadar yapamicam bu boyle gitmiyor ezilen hep benim.
ozellikle disarda etrafta insanlarin icinde bana bagirmasi cok zoruma gidiyor cok utaniyoum daha fazla bagirmasin diye hep alttan aliyorum susuyorum.
herhangi ufak bir konuda dolayi sinirleniyor ofke kontrolu yok.basliyor etrafi yumruklamaya yada disardaysak arabanin direksiyonuna kapisina vuruyor herkesin icinde.kac defa konustum ben boyleyim sende beni sinirlendirme diyor ama alttan alan hep ben oluyorum suclu hep ben oluyorum o hep hakli hep hakli.bunaldim yoruldum artik goturemiyorum kendimi cok aciz zavalli hissediyorum. 9 aylik bir oglum var bosansam ilerde onu cok etkiler mi babasiz buyumek. birdaha asla evlenmeyi dusunmuyorum.

allah sana güç kuvvet versin canım. ben de 4 yıllık eşimden boşanıyorum. dava gününü bekliyorum. iki kızım var, biri iki yaşında, diğeri daha bir aylık. onlar için iyi olmak zorundayımve iyiyim de. onların sağlığı ve huzuru herşeyden daha önemli. tabi bunun için de ben sağlıklı ve huzurlu olmalıyım. çocuğunu hiç düşünme. sağlıksız bir ortamda büyüyeceğine seninle daha huzurlu bir ortamda büyür. onun psikolojisi herşeyden önemli. onun bir babası var, eşin yani eski eşin çocuğunun babası olarak kalmaya devam edecek. hiçbişeyi zorlama. çünkü birşeyler değişirmi diye ödün verdikçe, sabrettikçe herşey daha kötüye gidiyor. herşeyin hayırlısı tabiki de. ben eşimle 4 buçuk yıl çıktım, 2 buçuk yıl nişanlı kaldım, 4 yıldır da evliyim. inanırmısın onu çok sevdim ama olmayacağı ilk günden belliydi. hayatımın 11 yılını heba ettim anlayacan. her seferinde taviz verdim, fedakarlığı ben yaptım. bu defa da onun beyninde benden asla ayrılamaz fikri oluştu. kendini bişey zannedip beni ezmeye başladı. sevgi bu olamazdı.. neyse.. ben şimdi görüntüde iki çocuklu dul olacağım ama o kadar rahatım ki. kendimi şimdiden çok hafiflemiş hissediyorum. bozulan kişiliğim düzelmeye başladı. ve ona olan sevgim çoktan bitmiş. onu anladım. ve kızlarımı sağlıklı bir ortamda büyüteceğim, güçlü bir karakterle..
evlenmeyi düşünmemekte ne demek, kendine haksızlık etme. hakkettiğin şeyleri sana yaşatacak biriyle neden olmasın. ama önce dilediğin kadar özgürlüğün tadını çıkar.. mutlu kal..

valla canım benim eşimde öle olur olmaz bağırır ben de yoruldum alttan alıp ağlamaktan bıktım yani. psikolojim bozuldu. bi de benim eşim işsiz onu da stresi var hiç bişimiz kalmadı yani her anlamda artık sadece gündelik cümleler kuruyoruz.öle her sıkıntısını anlatan biri de diildir.dün annemlere iftara davetliydik mesela son anda gelmicem ben dedi neymiş canı sıkknmış ben tek başıma yedim orda annemler bozuldu.gece oldu aradı gelim mi seni almaya die. gel dedim neyse geldi bu sefer arabadan inmedi annemlere bi hal hatır sormadı.sorunca da canım sıkkın. bağırıyo. anlıcan ben de aynı durumdayım huzurum hiç kalmadı. annemin evinin ordaki yaşantımı özler oldum.bi senelik evliyim çocuğum da yok. içimi döktüm senin sayende kusura bakmayın çok doluyum bende allah yardımcın olsun tatlım

Eşinin agresifliği veya sana karşı tavırları belki seni sevmediğinden yada ssana yönelik olmayabilir bence bi uzmana danışın. Bunda utanılacak sıkılacak bişey yok bunu eşinede anlat. ama eşinin agresifliğine bir uzman çözüm olacaktır. Boşanma işi bence en son yapılacak şeydir. Unutma hiç bir erkek istediğin gibi değildir.

Evli d dediğim çocuğum da yok ama inan bu son 1.5 ayda ömrümdn ömür gitti .
Bnları yaşayacağıma dedim keşke annem ben bebekken ayrılsaydı babamdan ...

Canım sakinliğini koru. Çok zor ama bebeğini düşünerek iyi karar ver. Eşini mutlaka terapiye ikna et. Hatta aile terapisi teklif et. Başka seçenek göremiyorum ben. Yoksa boşanmak zorunda kalabilirsin. Ben boşanıyorum çünkü eşim bu tekliflerimi kabul etmedi ve ben sürekli eleştirilip hakarete maruz kalmaktan mahvolmuştum. Eşim bebeğime "anne kaka", "git anneye vur" diyordu ve daha çok şey. Kısacası ben üzüntü kaynaklı hastalıklara yakalandım. Şimdi beni kimse iyileştiremez.
Lütfen kendine değer ver. Moralini yüksek tut.

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Umarım sorun boşanmaya varmadan çözülür.
Ama böyle bir durumda ben olsam önce tehdit ederdim. "Bir daha herkesin içinde bunu bana yap bak neler olacak" derdim ve eğer ki bu davranış tekrarlanırsa ondan daha deli olurdum. Ne demiş atalarımız deli deliyi görünce sopasını saklarmış değil mi? Siz bi delirin, şöyle bikaç cam çerçeve indirin bakalım ne olacak o zaman! Ayrıca şunu da unutmayın utanması gereken kendisidir. İnsan hakaret edince kendini aşağılar karşısındakini değil. Umarım sorununuz hallolur.

Back
X