Boşanmayı nasıl atlattınız severek boşanan varmı

gayeyeye

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
56
0
6
25
Hani derler ya düğün kalabalık olur ama bosanırken tek başına olursun diye. Okadar yalnız hissediyorum ki kendimi telefonum calsada dertlessem biriyle diye Allah'a yalvarıyorum. 5 sene 2 sene nişan sevgililik 3sene evlilik süreci o kadar şey yaşadık ki beraber, iyisiyle kötüsüyle eşim memurdu işi bıraktı ve sonra bir türlü düzen tutturamadık. Ailesiyle ilk benle tanıştığında küstü ailesi bütün çocuklarına karşı kötü. Üç sene görüşmedi annesi düğünü bozmaya çalıştı diye. Sonra onların yanına döndü bende gittim bir düzen kuracaktik kendimize yaşayıp gidecektik. Sonra bir anda evden çekti gitti. İki gün aradık ailesi bu sırada neler dedi bana beni suçladı ormana gitmiş insanlardan uzaklaşmak istemiş.bulunduktan sonrada yanımda durup destek olursan kal ama gidersen gitme diyemem hayatını mafettim dedi.ben Bir süre insan olan yerde çalışmak istemiyorum dedi ben çalışırım dedim sen kendini toparla dedim ailesi bunlar büyük vaatler yapamazsın diye beni suçladı. Ve ailemde bunu görünce eşime kapımız sana açık ama kızımızı bu şartlarda bırakmayız burda diye evlerine getirdi bir ay ayrı yaşadık iki gün önce buluştuk dışarda bir gece birlikte kaldık bana sarıldı öptü falan hicbisey yok gibi sabahta. Ben işe başlıycam yanına gel evde otur sen kendini topla dedim. Bosanalim dedi ben şuan kendi sorumluluğumu alamıyorum ikinci bir kisininkini hiç alamam dedi. Her şeyi sundum. Allah'a emanet ol dedi çekti gitti annem aradı sonra akşam. Sana çalış diyen yok evliliğini bozma dedi eşime gel yanına dinlen kafanı topla vesayre dedi ben düşündüm bir ay ben bu saatten sonra evlilik sürdüremem demiş anneme. Annemde davayı açarız ozaman demiş en son. Benden habersiz aramış annem.herneyse şuan başka hiçbir seçenek yok gibi zorla nasıl ikna edicem ama adli tatil giriyor eylüle kadar kalacak mecbur. Ve tüm bunlara rağmen çok üzülüyorum çok seviyorum. Önceden okadar çok iyi bir insandı ki şimdi niye böyle oldu bilmiyorum nasıl atcatcam bilmiyorum. Adli tatil bitene kadar iyce düşün mü demeliyim yoksa artık hiç iletişime geçmemelimiyim.

Adam ağır depresyonda gibi görünüyor. Şayet öyleyse evlilik, eş vs vs hepsi yük görünür gözüne.

Boşanmak o kadar normal bir süreç ki aslında. Ama malesef bizimki gibi toplumlarda aşırı dramatize ediliyor. Bunun da en büyük nedeni evliliğe çok anlam yükleniyor. Evlilik = Büyük başarı. Hatta olmazsa olmaz gibi algılanıyor çoğu insan tarafından. E bu sefer de Boşanmak = Büyük başarısızlık olarak algılanıyor.
Yoksa her şeyin bir ömrü var. Her duygu bitebilir. Somut bi sebebe bile gerek yok.

Tüm bunları bilmeme rağmen ben de çok zorlandım, zorlanıyorum boşanma sonrası.
Kendimi zaman zaman çok başarısız hissediyorum. Bi aile kurmayı beceremedim. Bi evliliği yürütemedim diye kendime yükleniyorum. Zavallı biz =) Her şeyin farkında olup da gene aynı suçlamalarla boğuşuyoruz işte.

Sen elinden geleni yapmışsın.
Başka yapılacak bi şey yok.
Şu durumda hayatın akışına engel olmaya kalkmak manasız.
İnan adam dönse bile yürümez. Bi haller olmuş ona. Ya depresyonda ya başkasına gönlü kaydı ya madde kullanmaya başladı bilemiyoruz. Sizin de anlatmadığınız bazı şeyler olabilir. Boşluk var ama bir sürü konuda.
Neyse, önemli olan sonuç. Evlenmek için iki kişinin istekli olması gerekiyor ama boşanırken bir kişinin istemesi yeterli.

Siz bu konuyu daha önce de açmıştınız. Adam sorumsuz pisliğin teki. Hayatınızı mahvetmiş sizden de kurtulup rahatına bakmak istiyor. Hiç kusura bakmayın!

eşim memurdu işi bıraktı
Ailesiyle ilk benle tanıştığında küstü
onların yanına döndü
Sonra bir anda evden çekti gitti.
gitme diyemem hayatını mafettim dedi.
Bir süre insan olan yerde çalışmak istemiyorum de
ben çalışırım dedim
sarıldı öptü falan hicbisey yok gibi sabahta.
kendi sorumluluğumu alamıyorum ikinci bir kisininkini hiç alamam dedi
emanet ol dedi çekti gitti
bu saatten sonra evlilik sürdüremem demiş
Bu adam çok uçlarda yaşıyor. Asla güvenemezdim böyle birine. Benden uzak olsun derdim. Birden ülkede değiştirir bu. Hiç iletişime geçmeyin bence çünkü kendi psikolojisi bozuk sizinkinide bozar ömür geçmez bu beyfendiyle.

Evet öyle ama yanında olmama izin vermiyor
Boşuna uğtaşmayın bence. Kurtulmak istemeyeni kimse kurtaramaz. Bu iş böyle kalçasından ameliyat olacak yanında olayım gibi bir şey değil. Çok yıpratır sizi ve inanın bana değmez. Yıprandığınızla kalırsınız.

yanınızda durmak istemeyeni zorla tutamazsınız. Siz kendinizi bırakıp eşinize öyle odaklanmışsınız ki, sizi zor duruma düşürdüğü halde ailecek hala onu düşünüyorsunuz. Bu kadarı fazla bence.
O sizi düşünüyor mu? Resmen yarı yolda bırakmış, zora gelince kaçmış. Gönül bu falan demeyin. Gurur yapın gerekirse biraz. Bu kadar kolay olursanız değeriniz bilinmez

Çok haklısınız ama başkasının olduğunu sanmıyorum. Depresyon ama bilmiyorum işte kendinin her türlü yanında olacak insanı niye iterki insan

Adam ağır depresyonda gibi görünüyor. Şayet öyleyse evlilik, eş vs vs hepsi yük görünür gözü

Öyle yapıyorum konuşmuyorum şuan için iletişime geçmiyorum. Adli tqtilin olduğunu söyleyeceğim arayıp bilgisi yok sanırım tatilden sonra açarım artık. Ama ozamana kadar düşün mü demeliyim yoksa iletişime geçmemelimiyim kafam çok karışık

Hayırrr arama ya

Evliliğin sorumluluğunu alamamış gerçekten sizin hayatinizi da mahvediyor. Bırakın ne hali varsa görsün. Elbette duygular bitmiyor hemen ama bir ömür belirsiz ne yapacağı belli olmayan adam ne yapacaksınız.

Var. Kumar oynamış kaybetmiş evden öyle gitmiş zaten
Çoook borcu vardır ..seni de yük olarak görüyordur .Kafasında kimbilir ne tilkiler dönüyordur.Sen olmasan hayatının daha güzel olacağını senin varlığının onu zarara soktuğunu filan düşünüyordur ...bırak gitsin.

Ben ona hiçbir zaman yük olmadım tam aksine psikolojin düzenlene kadar ben çalışırım dedim.

Sizi istemiyorsa bağlasanız da durmaz. Düzelse de 1-2 yıl sonra yine aynı şeyleri yaşarsınız. O madem istemiyo sizde bırakın gitsin. Depresyondaysa durumunu anlatıp da iyi değilim deyip yardım istemeli bence. Yardım istemeyen birine nasıl yardım edeceksiniz ki? Ben boşandım ilk başlarda sizin dediğiniz gibi yalnız hissediyodum ama şu an gayet iyiyim. Acıyı yaşamadan düzlüğe çıkamazsınız zaten bunu kabul edip girin boşanma sürecine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…