boşanmış bayanlara bir sorum var....

ebrummm88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014
284
147
123
İyi akşamlar hanımlar size sormak istediğim bir şey var .boşanmaya çalışıyorum 6 aydir ailemle yaşıyorum sorum şu size medeni durumunuz sorulduğunda bekar mi diyorsunuz yoksa eşimden ayrıldım mı diyorsunuz? Bu gün yaşadığım bir olay bu soruyu size sormam gerektiğini hissettirdi

Artık evli olmadığınıza göre bekar demeniz yeterli. Kimseye özel hayatınızı izah etmek zorunda değilsiniz.

He karşı cinsten biriyle yakınlaşıyorsanız ya da aracı gibi biri varsa medeni durumunuzu baştan açıklamanız ileride sıkıntıya düşmemenizi sağlar, o kısım ayrı.

Hayatının bir kısmını boşanmış bir bayan olarak yaşamış birisi olarak bu soruya cevap verme hakkını kendimde buluyorum.
Bekarim diyordum. Resmi durumlarda ortaya çıkıyor zaten
Rabbim hakkınızda hayırlısıni versin inşallah.

Bende boşanma aşamasındayım aynı durumda. Cevapları aynen bende bekliyorum. Aylardır evli hayatı yaşamıyorsun mahkeme aşamasındasın ama boşanmamışsında tamamen, insan ne diyeceğini şaşırıyor yeni tanıştığı insanlara.

Tesekkur ederim inşallah hayırlısı olur evliykende kendimi evli gibi hissetmiyordum ama şimdi durum muallak.

Haklisiniz hem zorlu bir süreç geçiriyorum hemde saçma sapan insanlarla uğraşıyorum maalesef çoğu insan empati duygusunu kaybetmiş.

Karşıdaki kişiye göre değişir . Herkese anlatmak zorunda değilsin . Ben boşandım yada Boşanma aşamasındayım diyordum . Zaten tamamen boşanana kadar durumumu bilmeyen yeni insanlarla muhattap Olacağım ortamlarda hiç olmadım . Boşandıktan sonra kursta orda burda mevzu açılınca söylüyorum artık . Artık normal geliyor. Merak etme zamanla alışırsın . Boşanma aşamasında insan sizin hissettikleriniz hissediyor . Başlarda yakın arkadaşlarına bile söylemekte zorlanırken , zaman geçtikçe hiç tanımadığın insanlara bile rahatlıkla söylüyorsun . Kimse öyle ah vah etmiyor . Çok normal çünkü artık

evli değilim diyorum.
yakınlık durumuna göre boşandım derim.
ayrıldığım eşimden bahsederken de eski eşim yada eski kocam demem, kızımın babası derim.

Umarım öyle olur. Aynen dediginiz gibi bu aşamada çok zor oluyor kimseye söylenmiyor alışacağım zamanı iple çekiyor...

Kim soruyor bunu mesela

Ben hep bekar derdim

Tc kimliklerinde bile bekar yazıyor neden boşanmış diyeyim ki

Ha desem de problem değil bu bir suç ya da ayıp değil

Kim soruyor bunu mesela

Ben hep bekar derdim

Tc kimliklerinde bile bekar yazıyor neden boşanmış diyeyim ki

Ha desem de problem değil bu bir suç ya da ayıp değil
Bugün kuzenimin sözü vardı kız tarafı sordular afalladım sonra bekarim dedim. Ama birkaç dakika sonra patavatsız akrabalardan biri bizim kızda boşandı dedi hem yalancı durumuna düştüm hem de üzüldüm size danışmak istedim.

Niye yalancı olasiniz ki? Evli değilseniz bekarsinizdir. Başka ne olabilir ki? Bekar hiç evlenmemiş demek değil, evli olmayan demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…