• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış bayanlara soruyorum?

Benim çocuğum yok , boşanıyorum. geçen gün cenazeye gittik annemlerle, yakın bbi akrabamızın oğlu boğularak can vermişti. 16, 17 yaşlarında bi çocuk.
Baktım o acıya rağmen iinsanlar bana bakıyor. Hadi bu kaderi gelmiş de baksana ceren e babasının evine geldi dedi. O an orası cenaze yeri olmasa o kadını öldürebilirdim.
dalga geçen , hor gören herkes aynısını yaşasın özellikle iyi güzel mutlu evlilik kurucaz ben doğru adamım diye hayatımıza giren adamlıktan nasibini almamışlar gün yüzü görmesin. Mutsuzluk üzerine mutluluk kuramasın.
Çok geçmiş olsun , Allah yardımcın olsun.

Benim çocuğum yok , boşanıyorum. geçen gün cenazeye gittik annemlerle, yakın bbi akrabamızın oğlu boğularak can vermişti. 16, 17 yaşlarında bi çocuk.
Baktım o acıya rağmen iinsanlar bana bakıyor. Hadi bu kaderi gelmiş de baksana ceren e babasının evine geldi dedi. O an orası cenaze yeri olmasa o kadını öldürebilirdim.
dalga geçen , hor gören herkes aynısını yaşasın özellikle iyi güzel mutlu evlilik kurucaz ben doğru adamım diye hayatımıza giren adamlıktan nasibini almamışlar gün yüzü görmesin. Mutsuzluk üzerine mutluluk kuramasın.
Aminn. Insanlarimiz ne kadar garip yakinlarimiz boyle konusurken baska insanlar neler soyler. Banada aciyan gozlerle bakıyorlar. Guclu olmami bile garipsiyorlar. Bizi bu hale dusurenler utansın.

Nefret ediyorum.boyle insanlardan. Kucuk.gorup dalga gectikleri hersey baslarina gelsin insallah. Bugun bana yarin o dalga gecip kucumseyenlere.ben ondan.tum sulale.denen insanciklari hayatimdan sildim.....

Selam sevgili kk üyeleri. Benim merakettigim bir konu var.
Benim 2 yıllık evliliğim var. 6 aylik birde bebegim. Bebegimin dogumuna 1 ay kala esimle problem yasamaya basladik ve beni bosanma karari almaya bir nevi zorladi. Simdi kucucuk bebegimle ailemin yanindayim.
Beni merakettigim konu bosandiktan sonrasi. Aklimda hep su sorular var . Bosanan ve benim durumumda olan arkadaslar cevap verirse cok mutlu olurum.
1. Bosandiktan sonra bebeginiz buyudugunde babasini sordu mu?
2. Bosandiktan sonra akraba baskilari konusmalari nasildi?
3. İs yerindeki insanlarin davranislari nasildi?
4. Erkeler tarafindan yaklasim hangi gozle oldu?
5. Tek basina cocuk buyutmek nasildi?
Bunlar suan aklima gelenler . Kisacasi yaşadığınız zorluklar nelerdi. Bu arada isim var . 25 yasindayim . Cevap veren arkadaslara simdiden tesekkurederim.
1-Babasi gittiginde oglum 7 yasindaydi. Dolayisiyla babasini sordu. Erkek cocugu o yasta baba modeli aradigi icin epey zor bir donem oldu. Ama simdi o ve ben cok mutluyuz.Sanirim oglum bebekken bosansaydik oglum icin daha kolay olurdu. Ama cocuklar buyuklerden daha kolay atlatiyorlar. En azindan bizde oyle oldu.
2- bosandiktan sonra akraba baskisi yasamadim. Ailem hep arkamdaydi. Yasasam da cok umursamazdim. Zira yasadiklarimi da en iyi ben bilirim onlar degil.
3 ve 4- bosandiktan sonra oglumla yepyeni bir hayata basladik. Baska bir sehirde. Ne cevrenin ne de is yerindeki insanlarin bosanmis kadina bahsedilen tutumla karsilasmadim. Belki de insanlarin buna musade etmeyecegimi anladiklari icin, belki de yaptigim isteki konumum geregi bilmiyorum. Ama bence benimle ilgili. Yani benim musade etmeyecegimle ilgili olsa gerek.
5- Calistigim icin zor olmadi. Hatta daha keyifli. Hayati oglumla paylasiyoruz ve huzurluyuz. O varken de tum sorumluluk benim uzerimde oldugu icin babasinin olmamasi bizi cok etkilemedi. Ergenlik donemi nasil olur onu bilmiyorum yalniz. Bu arada oglum 10 yasinda.

Nefret ediyorum.boyle insanlardan. Kucuk.gorup dalga gectikleri hersey baslarina gelsin insallah. Bugun bana yarin o dalga gecip kucumseyenlere.ben ondan.tum sulale.denen insanciklari hayatimdan sildim.....
Bosanmanin verdigi zorluk yetmiyormus gibi bide cevre zorluk cikariyor malesef. Ama bizler guclu kadinlariz.

1-Babasi gittiginde oglum 7 yasindaydi. Dolayisiyla babasini sordu. Erkek cocugu o yasta baba modeli aradigi icin epey zor bir donem oldu. Ama simdi o ve ben cok mutluyuz.Sanirim oglum bebekken bosansaydik oglum icin daha kolay olurdu. Ama cocuklar buyuklerden daha kolay atlatiyorlar. En azindan bizde oyle oldu.
2- bosandiktan sonra akraba baskisi yasamadim. Ailem hep arkamdaydi. Yasasam da cok umursamazdim. Zira yasadiklarimi da en iyi ben bilirim onlar degil.
3 ve 4- bosandiktan sonra oglumla yepyeni bir hayata basladik. Baska bir sehirde. Ne cevrenin ne de is yerindeki insanlarin bosanmis kadina bahsedilen tutumla karsilasmadim. Belki de insanlarin buna musade etmeyecegimi anladiklari icin, belki de yaptigim isteki konumum geregi bilmiyorum. Ama bence benimle ilgili. Yani benim musade etmeyecegimle ilgili olsa gerek.
5- Calistigim icin zor olmadi. Hatta daha keyifli. Hayati oglumla paylasiyoruz ve huzurluyuz. O varken de tum sorumluluk benim uzerimde oldugu icin babasinin olmamasi bizi cok etkilemedi. Ergenlik donemi nasil olur onu bilmiyorum yalniz. Bu arada oglum 10 yasinda.
Cevabiniz icin tesekkurederim. Keske benimde sehir degistirme gibi bir sansim olsa.

canım bende aralıkta boşancam bebeğim sekiz aylık 2 aydır annemlerdeyim başta üzülüyordum şimdi takmıyorum Allahımın bir bildiği vardır diyorm brlki daha kötü şeyler yaşıycaktım.

Ben bebeğimi yalnız büyütüyorum hamileyken ayrıldım. Hiç bir şekilde göstermiyorum çocuğumu o kişiye. Kızımın hayatındaki tek erkek babam ona çok bağlı. Şuan 2 yaşında ve son zamanlarda dışarı çıktığımızda çocukları babalarıyla gördüğünde durup onları izliyor eve geldiğinde baba diyor sürekli. Eksikliğini hissediyor ama yapabileceğim bir şey yok. Elimden geldiğince hem anne hem baba olmaya çalışıyorum. Tüm akraba eş-dost çıkardım hayatımdan kimseye benim özel hayatıma karışma hakkını vermem asla.
Sende çocuğun için öyle yapmalısın ona laf getirtmemen lazım bence.
Yaptigin iyi birsey degilki sen kocandan ayrildin ama o babasi görmege hakki var cocuk icin hic saglikli bir durum degil...

oncelikle, Allah kolaylik versin, surec zor illaki.. ama anlatildigi gibi dehset degil; daha dogrusu ailen ortamin kisiligin, hepsi etken.. ben 24tum bosandigimda, simdi 1 seneyi biraz gecti.. pismanlik yada aci yoktu, hatta rahatladim o evlilik adı altindaki zindandan cikinca.. ama insan yitip giden hayallerine uzuluyo biraz.. sonra o da geciyor Allah'in izniyle.. dusunuyorsun, o adamla ve ailesiyle devam etseydim, sonuc belliydi.. ama simdi Allah'a sukur umudum var.. bu cok onemli..

Selam sevgili kk üyeleri. Benim merakettigim bir konu var.
Benim 2 yıllık evliliğim var. 6 aylik birde bebegim. Bebegimin dogumuna 1 ay kala esimle problem yasamaya basladik ve beni bosanma karari almaya bir nevi zorladi. Simdi kucucuk bebegimle ailemin yanindayim.
Beni merakettigim konu bosandiktan sonrasi. Aklimda hep su sorular var . Bosanan ve benim durumumda olan arkadaslar cevap verirse cok mutlu olurum.
1. Bosandiktan sonra bebeginiz buyudugunde babasini sordu mu?
2. Bosandiktan sonra akraba baskilari konusmalari nasildi?
3. İs yerindeki insanlarin davranislari nasildi?
4. Erkeler tarafindan yaklasim hangi gozle oldu?
5. Tek basina cocuk buyutmek nasildi?
Bunlar suan aklima gelenler . Kisacasi yaşadığınız zorluklar nelerdi. Bu arada isim var . 25 yasindayim . Cevap veren arkadaslara simdiden tesekkurederim.
Bende boşandım, 1 aylık bebekle ayrıldım, cevaplamaya çalışayım;
1- oğlum şuan 3 yaşına girmek üzere, babasına çok düşkün, ben baba-oğlun görüşmesini engelleseydim yaş itibariyle pek hatırlayacağını sanmıyorum. Ben babaya baskı yapmasaydım, babasının oğlu umrunda olmazdı. Şuan çok iyi ilişkileri var. Nasıl ayrıldığınızın önemi yok, çocuğunun babaya ihtiyacı var.
2- benim için akraba baskısı feci oldu, 2 yıl insanlar selam bile vermedi, boşanma kararını aldıktan sonra (arsızlık edip fotokopiyle dağıttım:)) bir çok akrabamdan özür aldım, nedense bu aralar baş tacıyım:)
3- ben çalışmadığım için buna cevap veremicem:)
4- sen sınırlarını çizersen onlar yaklaşamıyorlar.
5- benim için şubat 2015 ten beri çok zevkli. İşin özü paran yoksa tek başına başının çaresine bakarsın, ama çocuk olunca paraya ihtiyacın var (çocuk için kesinlikle nafaka al, gurur yapma). Ben zamanında oğluma bir bardak süt verecek parayı bulamıyordum, sana tavsiyem her duruma hazırlıklı ol, kimseye güvenme 1 kuruşun varsa biriktir. Çünkü çocuğunun tek güvencesi sensin.

Bende boşandım, 1 aylık bebekle ayrıldım, cevaplamaya çalışayım;
1- oğlum şuan 3 yaşına girmek üzere, babasına çok düşkün, ben baba-oğlun görüşmesini engelleseydim yaş itibariyle pek hatırlayacağını sanmıyorum. Ben babaya baskı yapmasaydım, babasının oğlu umrunda olmazdı. Şuan çok iyi ilişkileri var. Nasıl ayrıldığınızın önemi yok, çocuğunun babaya ihtiyacı var.
2- benim için akraba baskısı feci oldu, 2 yıl insanlar selam bile vermedi, boşanma kararını aldıktan sonra (arsızlık edip fotokopiyle dağıttım:)) bir çok akrabamdan özür aldım, nedense bu aralar baş tacıyım:)
3- ben çalışmadığım için buna cevap veremicem:)
4- sen sınırlarını çizersen onlar yaklaşamıyorlar.
5- benim için şubat 2015 ten beri çok zevkli. İşin özü paran yoksa tek başına başının çaresine bakarsın, ama çocuk olunca paraya ihtiyacın var (çocuk için kesinlikle nafaka al, gurur yapma). Ben zamanında oğluma bir bardak süt verecek parayı bulamıyordum, sana tavsiyem her duruma hazırlıklı ol, kimseye güvenme 1 kuruşun varsa biriktir. Çünkü çocuğunun tek güvencesi sensin.
birbirimize hep aynı seylerımı soyluyoruz bilmiyorum ama olayların gelişme kısmı benziyor sonuc kısmı farklı bizde :)

Bizde tam aksine ayrılan bendim. Beni hamileyken öldüresiye döven adama çocuk falan göstermem. Doğumdan sonra çok yalvardı bir kaç kez dışarda denk geldik ama mümkün değil artık yok ona çocuk falan yaşı genç gitsin bi yuva kursun kendine bizi unutsun istiyorum. O istediği yere başvursun isterse tüm dünyayı yığsın kapıma.

Bende 6 haftalık hamileyim ve ayrılmayı dusunuyorum.sevgisizlik hak ettiğimi söyleyerek şiddet memuriyeti bırakmaya zorlama çok küçük meselelerden kavga.en son darp raporu aldım ve ayrılmaya karar verdim.fakat bu süreç gözümü çok korkutuyor bebeğimin bu stresten etkilenmesi tek başıma bir hamilelik geçirmek.fakat sonra düşünüyorum da hamileyken bir adam eşimden vazgeçebiliyorsa canı cehenneme her şeyle başa çıkabilirim.fakat ayrıldıktan sonra beni neler bekliyor bilmiyorum...cok çiğ ve paraya tapan insanlar.bosnama davalarında kadın genelde haklı buluyor değil mi arkadaslar

Bu durumdan faydalanmak isteyenler cok oldu derken? Evlenip bosanmis olmanizdan dolayi ne gibi bi faydalanma olabilirki? Merak ettim.
O kadar berbat bir toplumuz ki boşanan kadına ne de olsa artık bakire değil iki duygusallık numaraları sallar yatağa atarım gözüyle bakıyorlar.

Bende 6 haftalık hamileyim ve ayrılmayı dusunuyorum.sevgisizlik hak ettiğimi söyleyerek şiddet memuriyeti bırakmaya zorlama çok küçük meselelerden kavga.en son darp raporu aldım ve ayrılmaya karar verdim.fakat bu süreç gözümü çok korkutuyor bebeğimin bu stresten etkilenmesi tek başıma bir hamilelik geçirmek.fakat sonra düşünüyorum da hamileyken bir adam eşimden vazgeçebiliyorsa canı cehenneme her şeyle başa çıkabilirim.fakat ayrıldıktan sonra beni neler bekliyor bilmiyorum...cok çiğ ve paraya tapan insanlar.bosnama davalarında kadın genelde haklı buluyor değil mi arkadaslar
Ya ben hiçbir cana kıyma taraftarı değilim ama aldırsan daha iyi olmaz mı , ömür boyu o insanla muhatap olacaksın Bebek için

Back
X