Boşanmış bir anneyi bekleyen zorluklar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Puxhu

Doğarken ağladı insan bu son olsun bu son🎶
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
17.000
28.781
798
7 yıllık evlılıgım noktalandı.. Alttan alıslarım sabredıslerım hadi bu kez adam olacak deyişlerimin sonucunda çoook güzel darbe yemem sonucu bitti..
Yedıgım ilk darbe mıydı hayır ama en agırı buydu diyebilirim..
İyi bir insan olmanız yetmiyor bazen, bazen yıkılası evlılıgıde ayakta tutamıyor..
Çok seyler yasadım agır şeyler zor günler hala yasıyorum. Fakat aklımda tek soru var ben ogluma tek basıma yetebılecek mıyım? Ya babasını hep yanında isterse ya onu özlerse ya ıcıne kapanırsa ben ogluma yetemezsem onu mutlu edemezsem isteklerine cevap veremezsem kafam da hep bunlar var..

Acıkcası babasını arayan bir cocuk degil çünkü babası onunla yakından ilgilenmeyi keseli yaklaşık 1 yıl olmustur. Hep boyle aramayacak degıl ya canım dıyorum ılla kı soracak isteyecek..

Oglumla babasının arasına girmeyi Hıc dusunmedım bosanma kararını aldıgım Ilk gunden itibaren fikrim aynıydı hala da aynı.. Ona ıstedıgın zaman cocugunu gorebılırsın arayabilirsin, bunu oglumun ıyılıgı ıcın yapmak zorundayım dedım.. Farklı sehırlerdeyız haliyle her ıstedıgın de goremıcek E mahkemenin verdıgı tarihlerde isinden dolayı ona uymayacak belkı, bunları da soyledım karara baglı kalmak zorunda degılız ne zaman istersen gorebılırsın dedım..

Şimdi benım asıl sorum bosanmıs ve cocuklu annelere, nasıl basa cıktınız bu durumla, ben pedagog yardımıyla anlatmayı dusunuyorum.. Ona kendını Degersız hissettirmek ıstemıyorum yanı yanlıs kurabilecegım bır cumleden bunu anlasın ıstemıyorum.. Bosanma nedeni olarak kendını suclu gormesını de ıstemıyorum.. Yasadıgınız zorlukları ve kolaylıkları benimle paylasırsanız cok mutlu olurum.. Konu ıcınde cevap vermeye calısırım.. Bocalama dönemımdeyım.. Daha once yasayan birilerinin tavsiyelerine ihtiyacım var. Oglumu yaralamadan bu süreci atlatmak tek amacım. Tesekkur ederım şimdiden...

Çok mantıklı düşünmüşsünüz , konularında uzman kişiler bunu söyleme yolunu daha iyi bilir .. Allah yardımcınız olsun dilerim çok mutlu olun çocuğunuzla birlikte

Hmm, bu sefer annenizin evinde tarhanayı kaşıklayacaksınız sanırım

Çok mantıklı düşünmüşsünüz , konularında uzman kişiler bunu söyleme yolunu daha iyi bilir .. Allah yardımcınız olsun dilerim çok mutlu olun çocuğunuzla birlikte

İyi dileğiniz için tesekkur ederim.. Dedıgım gıbı tek amacım cocuguma bunu yansıtmamak zor gunler yasadım ama ogluma karsı hep gülümsedim, aglarken gördü, küçük parmağımı bende senın gıbı kapıya carptım ve çooook canım acıdı dedim.. Onu herkesten ve herseyden koruma ihtiyacı duyuyorum suan..

İşte bu anne olmak

Ben sizi biliyorum çok zor bi oģlunuz vardı.

Ben dışarıdan bakan biri olarak objektif yorum yapabilecegime inanıyorum:

Çocuğunuz için korkmayın. Onlar camdan billurdan üretilmedi. Sizin zannettiginizden cok daha fazlası ile mucadele edebilecek gücteler.

Babası ölmedi . Gidip gelecek görüşecek sonuçta .

Bir tarafı eksik değil . Babası var çocuğun. Belki o esnada madden yaninda deil ama var. Ve manevi olarak onu hissedebilir.

Unutmayin mutsuz bir evlilikte cocukların gördüğü mutsuz anne babalar daha çok yıpratır çocukları.

Sizin çocuğunuzun annesi güçlü . Onun ayakta durduğuna sahit oluyor.

Her gun ağlamalarına, kavgalarına mutsuzluklarına degil.

Olaya burdan bakmanızı öneririm.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Yürümeyen bir evliliği ite kaka götürenlerin şiddet de barındıran rezil hayatlarini sürekli okuyoruz burda. Çocuğunuzu bahane etmeden yolları ayırıp dik durma seçeneğini tercih etmişsiniz umarım mutluluk ve huzur sizinle olsun. Yavrunuz daha okul çağında değil galiba kıyamam ona. Mümkün olduğunca normal davranın, hayatinizda hiç değişiklik olmamış gibi. Çok üstüne düşüp strese girmesin. Siz ne kadar mutlu ve neşeli durursaniz o da sizden pozitif enerji alır. İllaki baba figürü eksikliğinin acısını cekiceksiniz, o da size büyüdükçe sorular sorar. Hiç olumsuz tepki vermeyin, boşanmayı kafasında bir facia bir parçalanma olarak değil de hayatın getirdiği olağan birşey olarak algılamali. Çocukların dünyası farklı. Doğru yaklaşmak çok önemli Allah yardımcınız olsun

Aslında annesı o kadar da güçlü degıl babasına karsı hep affetmeyi sectı ama bu affetmelerın sonu oglumu mutsuz etti ve ben bunu gördükçe hep pişmanlık yasadım. Zaten ılgısız bir baba olmasının uzerine birde en son yasadıgım olay eklenince oglumu da aldım cıktım ve çok önceden yapmam gereken seyı yaptım. Bıttıgı ıcın hıc uzulmedım sadece bu kadar aptal olusuma üzüldüm diyebilirim..
Oglum zor bir cocuk evet işte bu zorluklarla bas etmek ıcın destek de alıcam hem kendim hem oglum ıcın..

Allah yardımcınız olsun. Oğlunuz kaç yaşında?

Benim şahsi tecrübem yok ama çevremde yakinen iki bekar annenin durumlarına şahit oldum.

1. Kişide çocuk babaya hasret ve krizlere giriyor ama o baba üç senedir çocuğunu. sesini bile duymak istemiyor. Sen benim çocuğum değilsin diyor. O sebeple çocuk ulaşamadığı babaya karşı içinde derin bir özlem duyuyor. Acısını o babayla gidereceğini zannediyor.

2. Durumda boşanma sürecinden itibaren çocuk her zaman düzenli olmasa da babasıyla görüşüyor. Birlikte arada vakit geçiriyorlar. Gayet sağlıklı.

Pedagog eşliğinde süreci yönetmek çok faydalı olacaktır eminim. Merak etmeyin, her şartta bir çocuğun mutsuz bir evlilikte büyümesinden çok daha iyidir annesiyle ve babasıyla ayrı ayrı mutlu anılar biriktirmesi. Siz birlikte olsanız ona mutsuzluktan başka birşey veremeyecekseniz. Halbuki böyle her iki tarafta da ayrı ayrı mutlu olabilme şansı var.

ben de boşandıgımda oglum 2.5 yaşındaydı şuan 3.5 yaşında o da babası ilgisiz oldugu için ayrıldıgımızda hiç babasını aramadı şuanda da aramıyor ayda 2 defa alıyor gelip almazsa umrunda bile degil bence önemli olan annenin tutumu anne bi çocuk için çok önemli onların gözünde biz herşeyiz biz mutluysak güçlüysek bunları hissedebiliyorlar güçlü olun bir ben boşanmadım deyin neler yaşayanlar var çok şükür bugünüme geçen sene bana bu kadar iyi olcaksın deseler inanmazdım ama zaman herşeyin ilacı bu da geçicek

Oğlum 6 yasında.. Babam ve kardesım onu her anlamda mutlu ediyorlar.. Aslında babasını hiç sormuyor.. Telefonla aradıgı zaman konusmak ıstemıyorum diyor. Karsı tarafta sen dolduruyosun diyor.. Oglumun yanında babasıyla alakalı en ufak kötü bir kelime bile konusmuyoruz ne ben ne de ailem..
Ailemin tek amacı beni ve oglumu mutlu etmek yasadıgımız zor günleri telafi etmek.
Maddi acıdan da öyle babam sagolsun oglumun tüm ihtiyaçlarını karsılıyor. Ben henuz bir iş bulamadım ama inşallah bulucam.. Kendımı toparlayıp ayrı eve cıkmak ıstıyorum

Bu kaygıda olan biri yetmeyecek de kim yetecek Herşeyin eskisinden daha iyi olacağına o kadar eminim ki.

Senin verdiğin destek de beni kendime iyi hissettiriyor iyiki varsın

Arkadaslarım bana seneye bugun cok daha ıyı olacaksın diyorlar ama bence beni kandırıyorlar :) sanki hiç gecmeyecek gıbı geliyor. Gelecek kaygısı ya basaramazsam korkusu sardı bile ama guvenıyorum kendime sanırım suan ki ruh halim böyle hissettiriyor..

Böyle bir aileniz olduğu için çok şanslısınız. Sizin adınıza sevindim.

Hiç kaygılanmayın. Evladınız daha kötü bir ortama girmeyecek. Aksine daha huzurlu, sevecen bir hayata başlayacak anladığım kadarıyla. Herşey o halde neden kötü olsun? Üzmeyin kendinizi.

Babası hakkında birşey konuşmamakta iyi ediyorsunuz. Kendi zamanla tanır, anlar. Üstüne de gidilmemeli konuşmuyor diye. Tercihlerine saygı duymak lazım. Pedagog da elinizden tuttu mu güzelleşecek hayatınızı keyfini çıkaracaksınız, görün.

Ağlamayan, yüzü gülen bir anne olmak onum yaralarına nasıl iyi gelecektir. Çocukluğu boyu annesinin yüzünde ufacık bir tebessüm de olsa arayıp bulamayan bir evlat olarak söylüyorum size bunu.

Benim gördüğüm, yaşadığım şey şudur ki çocukları yıkan boşanma değil, boşanma sürecinin kötü yönetilmesi.

Bosanmis cocuklu bir anneyim. Oglum bosanmanin yikimini benden daha cabuk atlatti. Tek bildigim anne mutlu ise cocuk da mutlu. Ona yetebilecek miyim diye dusunmeyin. Onlarin tek istedigi sey sevgi ve sefkat...gecmis olsun.

Sizi biliyorum birkaç kez konularda gördüm hatta bazen aklıma sizde geliyorsunuz neler yasamıstı acaba diye.. Bosanmıs olmaktan mutlu oldugunuz izlenimi kalmıs bende..

Dediğim gıbı bana kötü seyler yasattı fakat ogluma zararı yoktu yani en azından ilgiliydi.. Ama son zamanlarda artık cocugun yanında sacma sapan hareketler yapmaya basladı. Cocugun yanında ıcmek gıbı eve gelmemek gıbı. Ben ogluma bu hayatı daha fazla yasatamazdım. Onun yanında bir cocuk buyutemezdım. Iyı kı ayrıldım dıyorum ama işte gecmıse dönük pişmanlıklarım da yok degil.. Yanındayken babalık yapmayan uzaktan yapar mı yapmaz ama yine de babası işte..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…