- 24 Kasım 2014
- 911
- 2.367
- 313
- 38
- Konu Sahibi saulgoodman
-
Herkese yeniden merhaba, bilenler bilir yakın zamanda eski eşten anlaşmalı olarak ayrıldım, protokol imzalandı, avukatım önümüzdeki hafta davayı açacak. Ben kendi açımdan bir nebze rahatlamıştım ama bugün oğlumun okuluna gittim ve duyduklarıma çok ama çok üzüldüm, kalbim paramparça oldu. Rehber öğretmen oğlumun sınıfına girmiş, herkese ailesini çizdirmiş, oğlum babasını çizmemiş, benim babam evden gitti demiş ve ağlayarak sınıftan çıkmış. Sınıf öğretmeni de oğlumun ilk haftalarda çok iyi ve hevesli olduğunu ama son zamanlarda çok durgunlaştığını, sınıfta parmak kaldırmadığını ve içine kapandığını söyledi. Öğretmenine ne yapabilirim diye sordum, oyun terapisine götürün dedi. Oyun terapisine götüreceğim, başka neler yapabilirim ? Babasını kötüleme, aramasına engel olma bunlar zaten yok, istediği gibi iletişim kurabiliyor. Babası haftada en az iki defa oğlumu alıyor. Başka ne yapabilirim, tüm önerilerinize açığım.
6,5 yaşında.Kaç yaşındaydı oğlunuz
Bunu sürekli söylüyorum, eskiden çok kavga ediyorduk şimdi kavgasız bir evde büyüyeceksiniz diye. Arkadaşlarının babası var, onun yok diye çok üzülüyormuş.Kolay süreçler değil psikolojik destek almalısınız. Sürekli kavga olan bir evde büyümektense, biraz sancılı da olsa bu duruma alışması gerekecek.
Benim size söyleyeceklerimin aynısını6,5 yaşında.
Eski eşle kötü ayrıldık,öğretmen de daha sık görüşsün babayla dedi ama babayla diyalog kurmak mümkün değil o yüzden babasıyla bu durumu konuşmak istemiyorum.Eşinizle kötü ayrilmadiysaniz (dayak vs gibi) bu durumj soyleyin kendisine, oğlunuzla daha sık görüşsün ve hayatinda her zaman olacagini sadece ayni evde yasamayacagini onu cok sevdigini soylesin sizde evde destekleyin bunlari baban seni cok seviyor sadece artik ayni evlerde yaşamayacaz sen istedigin zaman babanla gorusebilceksin diye. Ben bu isin uzmani degilim ama anne baba ayri biriyim empatik yaklaştim. Babasinin sadece evi degil onuda terk ettigini dusunuyor ofkeleniyor nasil tepki verecegini bilmiyor sadece
Öğretmen birşey dememiş etkinlik yapmış.Söylenen söz yokRehber öğretmen sınıfta kurduğu cümlelerin sonuçlarını hiç düşünmemiş mi ? Rehber öğretmen okulda sorun çözme veya danışmanlık sağlama işlevine sahip değil anlaşılan. Peki o zaman sınıfa girme ve çocuklarla iletişim kurma nedeni nedir ?
Öğretmenlerin kendi hatalarını görmek ve hatalarını telafi etmek yerine; çocukları terapiye yönlendirmeleri de ilginç bir yaklaşım.
Çocuğunuzla konuştunuz mu ? Artık evli olmasanız da her zaman onun anne babası olduğunuzu ve onu terk etmeyeceğinizi duymaya ihtiyacı olabilir.
Müfredat ne yazık ki yapılması gereken zorunlu etkinlikler.Ailenizi çizin demekte bir sorun yok.Öğretmenle ciddi konuşma yapmak ne demek.O zaman öğretmenler sadece sizin istediğinizi yapsın.Bazı öğretmenler cidden aşırı garip 80’lerde mi yaşıyor kafaları? Zaten sınıfların yarısı boşanmış aileler neredeyse o raddeye gidiyor istatistikler.
Ne demek ailenizi çizin
Git hayalini çizdir , başka şeyler çizdir çocuğun hayal dünyası da gelişsin ne diye yara deşiyorlar , ciddi bir konuşma yapılmalı bu öğretmenle
Rehber öğretmen oğlumun sınıfına girmiş, herkese ailesini çizdirmiş, oğlum babasını çizmemiş, benim babam evden gitti demiş ve ağlayarak sınıftan çıkmış.
Öğretmen birşey dememiş etkinlik yapmış.Söylenen söz yok
Bende 2 çocukla boşandım benimki 7 yaş büyüğü şu anlık ciddi sıkıntı yok gibi ama biraz sanki agresiflesti bakacağım olmadı bende pedagog arastiracagimEski eşle kötü ayrıldık,öğretmen de daha sık görüşsün babayla dedi ama babayla diyalog kurmak mümkün değil o yüzden babasıyla bu durumu konuşmak istemiyorum.
O zaman evde siz bu sekilde telkin yapın ayrılık süreci zor ama inanin minikler için dahada zor çünkü anlamıyorlar mantik kuramiyorlar hep içselleşiyor cogu bosanmis ailenin cocugu bu yuzden erkenden olgunlaşıyor. Sizinki birde erkek çocugu bunun ergenliği var ergenlikte daha zor olacak ya size ya babasina öfkesini akıtacak yada içine kapanacak. Yaninda babasini kötülemeyin(pislik bile olsa) baskalarininda konusmasina izin vermeyin. Benim yanimda konusurlardi minicik halimle anneme üzülür hak verirdim minik bir cocuk icin ne kadar buyuk bir yük yetiskin oldugumda bunu dahada iyi hissediyorum ne kadar buyuk laflar altinda ezmişler beni ne kadar olgun davranmak zorunda kalmisim diyorum. Oğlunuzla oyun oynarken siz onun cocugu olun kendisi ebeveyn rolunde olacak davranislarinizin onda etkisini gorebilirsiniz böyleceEski eşle kötü ayrıldık,öğretmen de daha sık görüşsün babayla dedi ama babayla diyalog kurmak mümkün değil o yüzden babasıyla bu durumu konuşmak istemiyorum.
Ben yazıda öğretmenin sorguladığına dair birşey görmedim.Ayrıca kimsenin aldığı eğitimi sorgulamam.Bende aynı eğitimleri almadıysam.Sınıftan çıkınca öğretmenin ne yaptığınıda bilmiyoruz.Sadece tahmini konuşuyoruz.Etkinlik sırasında söylenen cümlenin ne olduğu önemli.
Konudaki çocuk anne babası boşandığı için, resim yaparken babasını çizmemiş. Neden babasının resmini çizmediğini sorgulamış olabilir mi rehber öğretmen ?
Rehber öğretmen, çocuk ağlayarak sınıftan çıkınca ne yapmış mesela ? Aldığı eğitimi ne zaman kullanacak öğretmen ?
Çocukların duygularını allak bullak edip, sonra da veliye çocuğunuzu terapiye götürün demek çözüm sunmak mı sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?