Boşanmış çocuklu anneler tavsiyelerinize ihtiyacım var…

Ben de zaten beni aramamış olmasına canım sıkıldı, okulda öğrenince şok oldum ve çok üzüldüm. Öncesinde beni arayabilirdi, babasını da arayıp bilgi verebilirdi. Tek ebeveyn ben değilim sonuçta, daha farklı davranabilirdi.

Öğretmenin tek suçu resimde niye baban yok diye sormak. Müfredatı o belirlemiyor sonuçta. Eskiden de baban ne iş yapıyor saçmalığı vardı. Bizim sınıfta babasını kaybetmiş bir çocuk vardı hep hüzünlenirdi
Yeni nesil öğretmenler sorumluluk istemiyor çünkü bu ülkedeki eğitim ve sağlık sektörü çalışanları o kadar hoyratça kullanıldı ki kimsede inisiyatif alacak ne vakit kaldı ne istek.
Ben sizin yerinizde olsam baba almaya gelince teslim ederim, baba ( zor biriydi hatırladığım kadarı ile) ile de durumu paylaşırım.

Baba güvenlikten alıyor oğlumu, küçük bebek olunca ben teslim edemiyorum ama rehber öğretmene babasını aramasını söyleyeceğim. Eski eş beni hayatta dinlemez, dediğimi de umursamaz, okuldan biri arayınca dikkate alır belki.

Baba veya anne ölebilir, anne ve baba boşanabilir, çocuklar anne ve babadan biriyle yaşıyor olabilir. Çocuklara bunun normal bir durum olduğunu anlatmak sandığımız kadar zor değil. Bırakın oyun terapisini, psikoloğu cartı curtu. Ona güven verecek iki insan var biri annesi, diğeri babası. Çocuğunuzla bol bol konuşun babasıyla anlaşamadığınızı, boşanmanın da evlenmek kadar çok normal bir durum olduğunu ama onu çok sevdiğinizi ve sevmeye devam edeceğinizi her ne olursa olsun her zaman anne ve baba olarak yanında olacağınızı söyleyin sık sık. Gerekirse babasıyla ilgili olumlu seneryolar yazın. Ve en önemlisi de çocuğunuz için babasıyla diyaloğunuzu iyi tutmaya çalışın, herşey yoluna girecektir. Bu arada bir uzman olarak değil bu süreci yaşamış bir anne olarak yazıyorum. Onlar bizden daha olgun inanın.

Teşekkür ederim mesajınız için. Babasıyla diyaloğum yok benim, o yüzden mi üzülüyor bilmiyorum. Ama gerçekten elimden geleni yapıyorum, bundan sonra daha fazla ilgileneceğim oğlumla.

Sizin çocuğunuzun çok kritik bir zamanına denk gelmiş boşanmanız. Benim eşimin anne-babası eşim 3 yaşındayken boşanmış. Anne ve babasını beraber hiç hatırlamıyor.
Sizin oğlunuz yeni bir düzene girdi. Uzmanlar ne şekilde anlatır bilmiyorum ama babasının onu hep sevdiğini, sizinle mutlu olamadığını filan söyleseniz belki işe yarar
Benim eşimin babası da hafta sonları almış. Alakadar olmuş ama aynı çatıda yaşamadıkları için pek zapt edememiş. Boşanmış anne olmak zor hele ki oğlunuz varsa daha zor. Kız çocuğu yine anneyi tanıyor ama erkek çocukların asiliğiyle baş edebilmek için bir otorite figürü de gerekiyor. Allah yardımcınız olsun. Sizin ve oğlunuz için en hayırlısı olsun

En azından sonrasında çocukla görüşmeliydi. Benim oğlan kırk yılda Bi kavga etti
Geçen sene Bi süre her gün rehberlikteydi hikaye oluyorlardı birlikte falan. Ya işte başka konularda çocuğa yansıtmayın diyince kızıp engelliyorlar çok güzel bir şey sanki çocuğun babayı silmesi kızması ona.

Ne demek istediğinizi anladım, bence de babayı silmesi normal değil, bu sefer ben çok vicdan yapıyorum ona düzgün bir baba seçmediğim için ve çok çok üzülüyorum. Bugün kızımın 1. yaş günüydü ve babası kızımı almadı bile, oğlumu aldı ve maç izlediler beraber. Oğlumla ilgilensin kızım bir şeyin farkında değil, ona bile razı oldum artık. Ama rehber öğretmenle tekrar görüşeceğim.

Bunu hep yapıyorum. Babasıyla istediği gibi görüşüyor. Babayı asla kötülemiyorum, babasının hep onu çok sevdiğini söylüyorum. O arkadaşlarına mahcup oluyor sanki bu ayıp bir şeymiş gibi. Bunun üzerine konuşmam lazım.

Kendi yeğenimin babası vefat etti, onu anlattım. Çevremizden boşanan anne babaları da gösterdim. Başlangıçta daha anlayışlıydı ama zamanla okulda içine kapanmış. Evde ya da komşu çocuklarıyla arası gayet iyi, orada bir sıkıntı yok, okulda arkadaşlarına karşı özgüvensiz hissediyor.

İlerde bu çocuklar zaten anlayacak kim iyi kim fedakar kim kötü kimin yanında durmam gerekiyor diye. Ama şuan çok küçükler. İnsan nefret ediyor ama öncelik çocukların sağlıklı şekilde atlatmaları. Gerekirse bu konuda alttan almaktan da çekinme. Bilmiyorum ben olsam öyle yaparım. Buraya yorum yaparken de kendim için nasıl düşünüyorsam öyle yorum yapıyorum. İnşallah kolay Bi şekilde kabullenir ve atlatır bu süreci çocuklar.

İnşallah geçici bir durumdur, değil alttan almak her şeyi yaparım yeter ki oğlum içine kapanmasın.

Kızıp engelleyen üye tahmin ettiğim kişi ise o hergun hikaye yazıyor. O masum dunya kotu temali. Hiçbir gerçekliği kalmadı. Bunu diyen herkesi engelliyor zaten.

Kızıp engelleyen üye tahmin ettiğim kişi ise o hergun hikaye yazıyor. O masum dunya kotu temali. Hiçbir gerçekliği kalmadı. Bunu diyen herkesi engelliyor zaten.
O zaman da yazmıştım, çocukların tepkisi hiç normal değil diye, çocuklar öyle babaya cephe alsalar normal insan izin vermez zaten..Neyse, ben bitik psikolojimle yds sınavına giriyorum. Bana şans dileyin. Hayırlısıyla güzel bir puan alayım da şu yurt dışı öğretmenliğim olsun. Hiç çalışamadım ama yine de gireceğim. Bana şans dileyin anacım.

Çocugunuz için sıksık bir araya gelip,beraber aktivite yapmalısınız.
Biz şimdi çok iyi iki arkadaşız ve hep senin yanındayız imajını kabullendirceksiniz.
Başka çaresi yok.

Çocugunuz için sıksık bir araya gelip,beraber aktivite yapmalısınız.
Biz şimdi çok iyi iki arkadaşız ve hep senin yanındayız imajını kabullendirceksiniz.
Başka çaresi yok.
Birbirimizin yüzünü görmeye tahammülümüz yok ama ileride daha olgun davranıp bir araya gelebiliriz belki.

Oyun terapisini sınıf öğretmeni önerdi, mutlaka araştırıp göndereceğim oğlumu.
sanırım 1. sınıfa gidiyor drama daha etkili diye düşünüyorum daha önce oğluma oyun terapistine götürdüm pek bi faydasını göremedim ama gittiğimiz yer ile de alakalı olabilir.
baba yaşıyor benim şahsi fikrim olayı normalleştirmek de istemiş olabilir. Sonuçta baba hayatta hani vefat olsa daha dikkatli olunur du gibi geliyor da çocuk aklı işte insan neyi napacağını şaşırıyor.

Arkadaşlarıma da sordum oyun terapisine çocuğunu götürenler vardı, faydasını görmedik dediler. Drama dersi var okulda, drama öğretmeniyle de görüştüm hafta sonunda ve bana oğlumun dersinde iyi olduğunu söyledi. Bir arkadaşım da özel drama kursundan çok memnun kaldığını söylemişti, numarası da var hatta onu da deneyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…