- 16 Haziran 2011
- 16.505
- 73.000
- 798
- Konu Sahibi saulgoodman
-
Ben yazıda öğretmenin sorguladığına dair birşey görmedim.Ayrıca kimsenin aldığı eğitimi sorgulamam.Bende aynı eğitimleri almadıysam.Sınıftan çıkınca öğretmenin ne yaptığınıda bilmiyoruz.Sadece tahmini konuşuyoruz.
Şermin çocuğun psikolojisi resmi çizdiği için bozulmamış ki zaten o süreci yaşıyor iç dünyasını resimle sonra da konuşarak dışa vurmuş aslında içine atmasından iyi böylece yardım edebilirler. Rehber öğretmen ne yapabilir artık bilmiyorum tam ama oyun terapisi önermiş iyi yapmış.Rehber öğretmen sınıfta kurduğu cümlelerin sonuçlarını hiç düşünmemiş mi ? Rehber öğretmen okulda sorun çözme veya danışmanlık sağlama işlevine sahip değil anlaşılan. Peki o zaman sınıfa girme ve çocuklarla iletişim kurma nedeni nedir ?
Öğretmenlerin kendi hatalarını görmek ve hatalarını telafi etmek yerine; çocukları terapiye yönlendirmeleri de ilginç bir yaklaşım.
Çocuğunuzla konuştunuz mu ? Artık evli olmasanız da her zaman onun anne babası olduğunuzu ve onu terk etmeyeceğinizi duymaya ihtiyacı olabilir.
Sınıf öğretmeni sınıfta yokmuş, rehber öğretmen elini yüzünü yıkaması için lavaboya göndermiş ve oğlum sınıfa gelmiş tekrar. Bu olay yaşandığında beni arayabilirlerdi ama aramadılar. Velisi olarak babasını da arayabilirlerdi ama bizi aramadılar. Veli toplantısı olduğu için rehber öğretmen çok yoğundu ama tekrar konuşacağım kendisiyle. Sınıf öğretmeni oğlumu derse katılması için kendisinin çaba sarf ettiğini, oğlumun çok çekingen davrandığını söyledi. Oğlumun arkadaşlarına karşı özgüveni azaldı, kendisini eksik ya da kusurla görüyor onlara göre. Bunu düzeltmem lazım.Konu sahibi aynı soruları okuldaki sınıf ve rehber öğretmenlerine sorduysa; cevaplarını bizlerle de paylaşacaktır.
Oyun terapisini sınıf öğretmeni önerdi, mutlaka araştırıp göndereceğim oğlumu.Şermin çocuğun psikolojisi resmi çizdiği için bozulmamış ki zaten o süreci yaşıyor iç dünyasını resimle sonra da konuşarak dışa vurmuş aslında içine atmasından iyi böylece yardım edebilirler. Rehber öğretmen ne yapabilir artık bilmiyorum tam ama oyun terapisi önermiş iyi yapmış.
Rehber öğretmen oğlumun sınıfına girmiş, herkese ailesini çizdirmiş, oğlum babasını çizmemiş, benim babam evden gitti demiş ve ağlayarak sınıftan çıkmış. Sınıf öğretmeni de oğlumun ilk haftalarda çok iyi ve hevesli olduğunu ama son zamanlarda çok durgunlaştığını, sınıfta parmak kaldırmadığını ve içine kapandığını söyledi. Öğretmenine ne yapabilirim diye sordum, oyun terapisine götürün dedi.
Şermin çocuğun psikolojisi resmi çizdiği için bozulmamış ki zaten o süreci yaşıyor iç dünyasını resimle sonra da konuşarak dışa vurmuş aslında içine atmasından iyi böylece yardım edebilirler. Rehber öğretmen ne yapabilir artık bilmiyorum tam ama oyun terapisi önermiş iyi yapmış.
O kadar haklısınız ki. Daha ilk okul öncesi babamı kaybetmiştim okulun hep ilk haftası dersime giren her öğretmen lisede dahil babalarımızın ne iş yaptığını soruyordu.İnanın bunu yaşamayan bilmez. Kalbimde çok büyük yaralar açtı resmen travma oldu ben de okula gitmek istemiyordum ilk haftalar. O kadar insanın içinde ama benim babam öldü demek ve insanların hep acıyarak bakması çok zordu benim için.Bazı öğretmenler cidden aşırı garip 80’lerde mi yaşıyor kafaları? Zaten sınıfların yarısı boşanmış aileler neredeyse o raddeye gidiyor istatistikler.
Ne demek ailenizi çizin
Git hayalini çizdir , başka şeyler çizdir çocuğun hayal dünyası da gelişsin ne diye yara deşiyorlar , ciddi bir konuşma yapılmalı bu öğretmenle
Rehber öğretmeni anasınıfından beri tanıyoruz, kendisi de eşinden ayrılmış ve bir kızı var, aslında sürece hakim olması gerekirdi ama neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum. Üstelik ona eski eşimle ayrıldığımızı söyledim, oğlumla da konuştu. Böyle bir etkinliği neden yaptırıp oğlumu mahçup etti, bilmiyorum.Konu sahibinin anlatımından, oyun terapisine götürün diyenin sınıf öğretmeni olduğu anlaşılıyor.
Akla gelebilecek her durum için veli ve öğrencileri terapiye yönlendirmek son yıllarda giderek artan bir eğilim gösteriyor.
Hadi diyelim bundan 10-15 yıl önce anne, baba ; aile sorarken 2 kere düşünmeyen öğretmenler vardı. Yakın zamandaki korona ve 11 şehirde yaşanan deprem sonrası biraz daha düşünceli olmak çok mu zor ?
Bu konudaki çocuğun anne babası çok şükür hayattalar. Ancak kayıpları olan çocuklara da bu soruları soran veya hadi ailenizi çizin, annen/ baban niye resimde yok diyenler var maalesef.
Oyun terapisini sınıf öğretmeni önerdi, mutlaka araştırıp göndereceğim oğlumu.
Ay ne alaka şimdi cidden. Öğretmenle ciddi konuşma yapilmaliymis afsfsfsf gayet sıradan bir resim çalışması. Ayrıca çocukların böyle şeyler yaşaması sadece öğretmenin resim çizin demesiyle ilgili değil ki sonuçta zor bir süreçten geçiyorlar aile olarak. Geçen sene parkta bir çocuk oyun oynuyordu benim çocuğumda yanına gitti isimlerini sordular birbirlerine kizin ikinci cümlesi biliyor musun benim babam evden gitti oldu ve tüm yaşadığı sürecleri anlatti hiç kimse bişey sormadan ustelik. Yani düşmekle pek alakası olduğunu dusunmuyorum çocuk şuanda bir şekilde illaki etkilenmistir doğal olarak.. Nereden bilsin öğretmen kimsenin alnında yazmıyor ki. Ciddi konuşma yapacakken ne desin mesela konu sahibi öğretmene? Biz eşimle ayrıyız bu yüzden aileyle ilgili bişey islemeyin konusu geçmesin mı diyecek. Saçma.Bazı öğretmenler cidden aşırı garip 80’lerde mi yaşıyor kafaları? Zaten sınıfların yarısı boşanmış aileler neredeyse o raddeye gidiyor istatistikler.
Ne demek ailenizi çizin
Git hayalini çizdir , başka şeyler çizdir çocuğun hayal dünyası da gelişsin ne diye yara deşiyorlar , ciddi bir konuşma yapılmalı bu öğretmenle
Babasıyla iletişimimiz yok. Boşanmayı da avukatlar hallettiler. Oğlum babasını gel beni al diyor babası işim var diyor, ben daha ne diyebilirim ki ?Sorun çocuğunuzda değil, ağzından çıkan cümleleri tartamayan yetişkinlerde. Çocuğunuza kocaman sarılın.
Babasıyla iletişiminiz ne durumda bilmiyorum. İnşallah babası, babalığın bir ömür sürdüğünü ve bu günlerin geri gelmeyeceğini bir an önce anlar ve oğluyla daha fazla zaman geçirir.
Öğretmeni ana sınıfından beri tanıyoruz, kendisiyle daha önce konuştuk. Sınıf öğretmeni de durumu biliyor. Zaten 20 öğrenci var sınıfta, durumu idare etmek çok zor olmasa gerek. Küçük kızımda zaten gelişim geriliği var ona çok üzülüyorum, oğlumun da böyle olması beni çok sarstı.Ay ne alaka şimdi cidden. Öğretmenle ciddi konuşma yapilmaliymis afsfsfsf gayet sıradan bir resim çalışması. Ayrıca çocukların böyle şeyler yaşaması sadece öğretmenin resim çizin demesiyle ilgili değil ki sonuçta zor bir süreçten geçiyorlar aile olarak. Geçen sene parkta bir çocuk oyun oynuyordu benim çocuğumda yanına gitti isimlerini sordular birbirlerine kizin ikinci cümlesi biliyor musun benim babam evden gitti oldu ve tüm yaşadığı sürecleri anlatti hiç kimse bişey sormadan ustelik. Yani düşmekle pek alakası olduğunu dusunmuyorum çocuk şuanda bir şekilde illaki etkilenmistir doğal olarak.. Nereden bilsin öğretmen kimsenin alnında yazmıyor ki. Ciddi konuşma yapacakken ne desin mesela konu sahibi öğretmene? Biz eşimle ayrıyız bu yüzden aileyle ilgili bişey islemeyin konusu geçmesin mı diyecek. Saçma.
Tabiki üzücü bir durum kesinlikle hak veriyorum ama sirf bir ogrencinin anne babasının ayrı oldugunu bildiği için aile konusunu hiç acmamasini beklemek fazla bence. Yani üzülerek söylüyorum ama çocuk bu durumla daha birçok kez karşılaşacak maalesef.. Çocuğunuz öğretmen aile resmi çizin dediği için değil bu sürece üzülüyor bence kendi dunyasinda. İçine atsa sizin bu şekilde haberiniz olmasa dahada buyuyebilirdi bu durum ama şimdi en hızlı şekilde çözmeniz için bir fırsat oldu belkide en başında. Bunu görmezden gelmemek gerek. Yoksa yavrum tabiki üzülmüştü üzülmez mi benimde o yaşta evladım var çok hassaslarÖğretmeni ana sınıfından beri tanıyoruz, kendisiyle daha önce konuştuk. Sınıf öğretmeni de durumu biliyor. Zaten 20 öğrenci var sınıfta, durumu idare etmek çok zor olmasa gerek. Küçük kızımda zaten gelişim geriliği var ona çok üzülüyorum, oğlumun da böyle olması beni çok sarstı.
Her gün anlatıyorum, babası hakkında asla kötü konuşmuyoruz, hatta boşanmamız hakkında da konuşmuyoruz. Elimden gelenin fazlasını yaparım onun için. Evde yalnız da değiliz, ailem çok destek bize. Babası ev tutmadı hala, avm’de vakit geçiriyorlar beraber, o yüzden mi üzgün bilmiyorum.Ben 1.sinifin ilk yarısında babami kaybettim. Babamin meslegini, bilmem nesini her Allahin etkinliginde sormalsri kadar içimi burkan bisey yoktu, baska yapacak bi etkinlik yokmus gibi surekli ayni terane. Sanki sucun varmis gibi mahcup hissetmek, konuşurkensesinin kısılması... Yasamayan bilmez o duyguyu. Uzaktan konusmak kolay.
Cocuk destek alsa iyi olur. Yasadiklarini resmediyor. Anne ve baba ayri evlerde yasayabilir ama hala seni cok seviyoruz hala babaniz seklinde anlatabilirsiniz.
Kimseyi suçlamak istemiyorum zaten amacım evladımın üzüntüsünü hafifletmek. “şunu yaptım, iyi oldu” ya da zamanla geçer diyecek birilerini arıyorum açıkçası. Bugün ilk defa gözyaşı döktüm, çok üzüldüm.Tabiki üzücü bir durum kesinlikle hak veriyorum ama sirf bir ogrencinin anne babasının ayrı oldugunu bildiği için aile konusunu hiç acmamasini beklemek fazla bence. Yani üzülerek söylüyorum ama çocuk bu durumla daha birçok kez karşılaşacak maalesef.. Çocuğunuz öğretmen aile resmi çizin dediği için değil bu sürece üzülüyor bence kendi dunyasinda. İçine atsa sizin bu şekilde haberiniz olmasa dahada buyuyebilirdi bu durum ama şimdi en hızlı şekilde çözmeniz için bir fırsat oldu belkide en başında. Bunu görmezden gelmemek gerek. Yoksa yavrum tabiki üzülmüştü üzülmez mi benimde o yaşta evladım var çok hassaslar
Her gün anlatıyorum, babası hakkında asla kötü konuşmuyoruz, hatta boşanmamız hakkında da konuşmuyoruz. Elimden gelenin fazlasını yaparım onun için. Evde yalnız da değiliz, ailem çok destek bize. Babası ev tutmadı hala, avm’de vakit geçiriyorlar beraber, o yüzden mi üzgün bilmiyorum.
Sadece sizin oğlunuz için bir etkinlikten vazgeçilemez sınıfta diğer çocuklarda var.Aile konusu hiç açılmamalı o zaman sınıfta.Rehber öğretmeni anasınıfından beri tanıyoruz, kendisi de eşinden ayrılmış ve bir kızı var, aslında sürece hakim olması gerekirdi ama neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum. Üstelik ona eski eşimle ayrıldığımızı söyledim, oğlumla da konuştu. Böyle bir etkinliği neden yaptırıp oğlumu mahçup etti, bilmiyorum.
Hayat bilgisi dersinde de aileden bahsediliyormuş ve oğlum çok üzülüyormuş. Anne yüreği işte, üzülmesini istemiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.Sadece sizin oğlunuz için bir etkinlikten vazgeçilemez sınıfta diğer çocuklarda var.Aile konusu hiç açılmamalı o zaman sınıfta.
Tek temennim düzelmesi…Oyun terapisti buldum, randevu alacağım şimdi.O yuzden degul. Anlayabiliyorum cocugu. Anne-baba ayni evde yaşar seklinde ogrenmis ve bi anda doğru bildigi sey bozulmus. Etrafindakiler beraber yasarken, o ayri yasiyor. Ne oldugunu anlayamiyor bence. Onunda kabullenme sureci var. Bide boyle resim cizin seklindeki etkinliklerde cocuk kafasinin karışıklığını bu sekilde belli ediyor
AA öğretmen mi sormuş niye babanı çizmedin diye. Öyleyse büyük gerzeklik yapmış, ben o kısmı okumadım. Demek istediğim böyle resimlerle çocukların iç dünyalarına inmek için çalışma yapılıyor. Bi aile resmi çiz Bi ağaç resmi ev resmi o resimlerle çocuk analiz ediliyor. Çocuğun babasını çizmemiş olması zaten bir şeye işaret. Mesela resimde elleri ayakları büyük çizmek Bi anlama geliyor, ya da bacası duman çıkan ev huzurlu Bi ailede olduğuna vs. Resmi çizdirmesi değil de bence sonucunda hiçbir şey yapmamış sanırım çocukla Bi çalışma anneyle görüşme evet burda sıkıntı var.Konu sahibinin anlatımından, oyun terapisine götürün diyenin sınıf öğretmeni olduğu anlaşılıyor.
Akla gelebilecek her durum için veli ve öğrencileri terapiye yönlendirmek son yıllarda giderek artan bir eğilim gösteriyor.
Hadi diyelim bundan 10-15 yıl önce anne, baba ; aile sorarken 2 kere düşünmeyen öğretmenler vardı. Yakın zamandaki korona ve 11 şehirde yaşanan deprem sonrası biraz daha düşünceli olmak çok mu zor ?
Bu konudaki çocuğun anne babası çok şükür hayattalar. Ancak kayıpları olan çocuklara da bu soruları soran veya hadi ailenizi çizin, annen/ baban niye resimde yok diyenler var maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?