• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış çocuklu bir adamla evlendim

Bu durum beni artık enayi yerine konulduğum konusunda ikna etmeye başladı.
Keşke evlenmeden önce konu açsaydınız, biz size hemen yazardık. Kan emici saygısız sevgisiz fırsatçı örneği. O çok seviyorum çok ilgiliyim, annen baban başımın üstünde pozları kuşu ürkütmemek için. Adam sadece oğlunun rahatını değil karısını da geçindirme hesaplarında. Benim kazancım anca oğlumun eğitim sağlık harcamalarına, kursuna giysisine vs yetiyor deseydi anlaşılırdı çünkü baba olarak görevleri var. Çok afedersiniz domuzdan bir kıl derdinde. O evi niye satmıyor biliyor musunuz, yerine bir şey alındı mı siz de ortak olacaksınız. Siz mesela bir mal satıp daha iyisini büyüğünü akayım deseniz dört döner peşinizde bir an önce satın diye. Bu adamdan maddi isteklerde beklentilerde bulunursanız anında kaçar gider.
Benim gözümün içine bakıyor ama bu yaptıkları seven insan işi değil onu biliyorum
Tabi öyle olur, o kadarını en kalas adam bile yapar. Kızdırırsa uyandırırsa işleri düzeni bozulacak. Size çok üzüldüm, sevgi ilgi hayat arkadaşı aramışsınız ama çakala denk gelmişsiniz. 150-160 bin kazanan biri eve 3 bin getirmeye utanır. Sizi çok iyi çözmüş, naifliğinizi tok gözlülüğünüzü, duygu insanı olduğunuzu anlamış ona göre yoğuruyor. Bu tiplerle konuşmanın faydası yok, topla pılını pırtını yallah diyeceksiniz. Çünkü bin bir türlü güzel lafla sizi manipüle edecek. O an duymak istediklerinizi söyleyecek, hissetmek istediklerinizi hissettirecek. Sizi seven ailenize anne babanıza da yazık. Kim ister kızı bu hallere düşsün.

Bence de eski karısıyla iletişim halinde. Hatta kadın bugün gel dese koşacak, sizin zorlamanızla yazmış o mesajı. Ödemeler krediler borçlar bitsin, bir de siz yanılıp yunulup mal satıp yenisini alınca toz olacak bu herif. Nolur yol verin defolsun gitsin. Ya da çok basit, ben başka semtte daha güzel bir eve çıkmak istiyorum, kiralık ev bakıcam diyin. Bu evi de annemlere bırakıyorum, kiraya versinler ileride belki onlara daha çok lazım olur deyin. Işık hızında kaçar gider.

Son düzenleme:
Değişik bir evlilik anlayışınız varmış gerçekten.
Hiçbir şey bilmiyorsunuz ve üstüne evleniyorsunuz.
Ne kadar nafaka veriyor,çocuğuna ne veriyor,birikimi ne,borcu ne,hiçbir şeyini bilmeden evlenmişsiniz.
Ama beş ayda evi satsa yeni alacağımız eve peşinat yapsa durumuna gelmişsiniz.
Bana maddiyatla ilgim yoktu diyen biri için kısa zaman geldi bu.
Ya da evlenene kadar sormayım sonra bakarız dediniz,o zaman mantıklı bak.

Konu maddiyat değil aslında maddi olarak dediğinizi yapsa da değişmeyecek duygularınız adam doğru kişi değil siz de farkındasınız.
Onun için ben zaten maddi olarak çok iyiyim diye sürekli üstüne basarak anlatıyorsunuz.
Evi satsa da aynı ilgi devam edecek boşuna beş ayda o evi satmasını beklemeyin.
Maddiyatla ilgim yoktu diyor ama evi satsa diyorsunuz yazmışsınız, buna da cvp vereyim yarım kalmasın, ben evi, para etsin diye satsın demedim, eşiyle ortaklığı bitsin diye satsın dedim. Anlayamamışsınız ama uzun uzadıya yorum yapmışsınız. Nezaket gösteriyorum ama gerçekten bir iki kişi ne yaIlanı okuyor ne de okuduğunu anlıyor

Tırnak içinde yazdığınız şeyler yanlış anlamışsınız ben ailemin evinde oturmuyorum, evlenmeden önce maddi durumunuzu konuşmuşsunuz diyorsunuz konuşmaktan kasıt nedir? Ne kadar kazandığımızı mı konuşacağız, benim oturduğum ev belli arabam belli işim belli, onun da öyle bunları tutarlarıyla konuşmaya gerek varmı ki tutar konuşalım? Anlayamadım yani. Evini satmak zorunda da değil çocuğu var falan yazmışsınız, evini satıp benim üzerime yapsın demedim bende, yeni alacağı şeylerde de çocuğunun hakkı var, ayrıca çocuğunun şuanda daha az hakkı var, biz maddi gücümüzü birleştirirsek daha azıyla daha fazlasınanortak olur çocuğu. Çok güzel yorumlar yazanlar oldu fikir verdi ama çok saçma yazanlarda var. Teşekkür ederim
Ee ne diyeyim o zaman çocuğu daha fazla hakka sahip olacağı halde o evi kapatmıyor sizin deyiminiz ile.
Üstüne çok düşünülecek bir şey kalmamış.
Sizi kırmak istemiyorum illa şu kadar maaşım var bak şu kadar da giderim,bize de şu kalıyor gibi tutar konuşulmaz ama 38-42 yaşındaki insanlar oturacağı evi konuştuğu gibi ortalama gelir gider de konuşur,bebek isteği de konuşur,hayat beklentisi de konuşur,çocuğunu hangi aralıklarla yanına alıyorsun diye de konuşur,konuşur da konuşur yani.
Hiçbir şey bilmeden de evlenilmez yani.
Üstüne şimdi de soramıyorsunuz gibi bende oturmadı yani saçma geldi.

Keşke evlenmeden önce konu açsaydınız, biz size hemen yazardık. Kan emici saygısız sevgisiz fırsatçı örneği. O çok seviyorum çok ilgiliyim, annen baban başımın üstünde pozları kuşu ürkütmemek için. Adam sadece oğlunun rahatını değil karısını da geçindirme hesaplarında. Benim kazancım anca oğlumun eğitim sağlık harcamalarına, kursuna giysisine vs yetiyor deseydi anlaşılırdı çünkü baba olarak görevleri var. Çok afedersiniz domuzdan bir kıl derdinde. O evi niye satmıyor biliyor musunuz, yerine bir şey alındı mı siz de ortak olacaksınız. Siz mesela bir mal satıp daha iyisini büyüğünü akayım deseniz dört döner peşinizde bir an önce satın diye. Bu adamdan maddi isteklerde beklentilerde bulunursanız anında kaçar gider.

Tabi öyle olur, o kadarını en kalas adam bile yapar. Kızdırırsa uyandırırsa işleri düzeni bozulacak. Size çok üzüldüm, sevgi ilgi hayat arkadaşı aramışsınız ama çakala denk gelmişsiniz. 150-160 bin kazanan biri eve 3 bin getirmeye utanır. Sizi çok iyi çözmüş, naifliğinizi tok gözlülüğünüzü, duygu insanı olduğunuzu anlamış ona göre yoğuruyor. Bu tiplerle konuşmanın gaydası yok, topla pılını pırtını yallah diyeceksiniz. Çünkü bin bir türlü güzel lafla sizi manipüle edecek. O an duymak istediklerinizi söyleyecek, hissetmek istediklerinizi hissettirecek. Sizi seven ailenize anne babanıza da yazık. Kim ister kızı bu hallere düşsün.

Bence de eski karısıyla iletişim halinde. Hatta kadın bugün gel dese koşacak, sizin zorlamanızla yazmış o mesajı. Ödemeler krediler borçlar bitsin, bir de siz yanılıp yunulup mal satıp yenisini alınca toz olacak bu herif. Nolur yol verin defolsun gitsin. Ya da çok basit, ben başka semtte daha güzel bir eve çıkmak istiyorum, kiralık ev bakıcam diyin. Bu evi de annemlere bırakıyorum, kiraya versinler ileride belki onlara daha çok lazım olur deyin. Işık hızında kaçar gider.
Evet bunu düşündüm, bu evi annemlere bırakacağım kiraya versinler daha geniş bir eve çıkmak istiyorum dedim daha önce, ne gerek var kendi evimiz dururken kiraya mı çıkıcaz diyor. Ev alalım o zaman dedim, şuan krediler aşırı pahalı çok gereksiz olur ileride bakarız diyor. İleride bakarız cümlesi geçiştirme cümlesi. Aslında eşim akıllı biri değil, akıllı olsa, zaten hiç birşeyi kalmamış, kalanı için birşeyler yapmaya çalışsa benim olandan çok daha fazla pay alacak. Onun zaten birşeyi yok ki, yarım borçlu bir ev bir araba borsada para oda sanmıyorum ki 1 milyon yoktur. Hepsimi toplasanız bir ev alır ancak. Yani iyi niyetli olsa zaten evi satıp ortaklığı bitirir, o paranın iki katını ben oturduğum evi satıp birleştirip daha büyük bir ev alırız örneğin, yarısı onun olacak, çocuğuna da daha fazla kalacak. Aptal biri değil hepsini bilir ama garip bir şey var. Artık eski karısıyla hani söz mü verdiler evi satmayacağız çocuğun olacak 18 e gelince falan diye bilemiyorum

Ee ne diyeyim o zaman çocuğu daha fazla hakka sahip olacağı halde o evi kapatmıyor sizin deyiminiz ile.
Üstüne çok düşünülecek bir şey kalmamış.
Sizi kırmak istemiyorum illa şu kadar maaşım var bak şu kadar da giderim,bize de şu kalıyor gibi tutar konuşulmaz ama 38-42 yaşındaki insanlar oturacağı evi konuştuğu gibi ortalama gelir gider de konuşur,bebek isteği de konuşur,hayat beklentisi de konuşur,çocuğunu hangi aralıklarla yanına alıyorsun diye de konuşur,konuşur da konuşur yani.
Hiçbir şey bilmeden de evlenilmez yani.
Üstüne şimdi de soramıyorsunuz gibi bende oturmadı yani saçma geldi.
Evet ben kaç para alıyorsun diye sormadım o da bana sormadı çünkü mesleklerimiz belli zaten biliyoruz kaç par aldığımızı çocuk meselesini de konuştuk çocuk istiyorduk, onun çocuğu annesinde duruyor yanına almıyor eşim bunu da biliyorum. Bizim maaş vs tutar konuşmamış olmamız saçma gelmiş. Evet konuşmadık, şuan bile konuşmak bana zor geliyor. Çünkü çirkin geliyor böyle tutar konuşmak. Bu herkesin kendi hayatı sosyo ekonomik durumu kültürel durumu diye düşünüyorum. Siz evlenmeden önce maaşını falan hepsini tutar olarak sorarsınız. Evlendikten sonra da söyle bakalım bu ay çocuğuna ne kadar para gönderdin elinde ne kaldı falan diye sorarsınız ben sormuyorum

Maddiyatla ilgim yoktu diyor ama evi satsa diyorsunuz yazmışsınız, buna da cvp vereyim yarım kalmasın, ben evi, para etsin diye satsın demedim, eşiyle ortaklığı bitsin diye satsın dedim. Anlayamamışsınız ama uzun uzadıya yorum yapmışsınız. Nezaket gösteriyorum ama gerçekten bir iki kişi ne yaIlanı okuyor ne de okuduğunu anlıyor
Ne alakası var okuduğunu anlayamamak ile gerçekten.
Adam oğlunun hakkı diye evi satmıyor demek istiyorum bence orda haklı öyle bir isteğiniz var ise evlenmeden önce diyecektiniz.
Sizin de evle derdiniz yok sevildiğinizi anlamak için istiyorsunuz onu da anladım ama sevse de satmayabilir.
Size ve evine maddi ve manevi özeni gösterse,çocuğuna da eski karısı ile ortak olarak baksa sizin yükünüzü her yönden alsa ev falan derdiniz değil anladım.
Yalnız adamın derdi tam olarak bu kendini bedavaya geçindirip hala ailesi olarak gördüğü kişilere bakmak.
Sizin de baştan farkında olmamanıza yaş itibari ile şaşırdım sadete

Ne alakası var okuduğunu anlayamamak ile gerçekten.
Adam oğlunun hakkı diye evi satmıyor demek istiyorum bence orda haklı öyle bir isteğiniz var ise evlenmeden önce diyecektiniz.
Sizin de evle derdiniz yok sevildiğinizi anlamak için istiyorsunuz onu da anladım ama sevse de satmayabilir.
Size ve evine maddi ve manevi özeni gösterse,çocuğuna da eski karısı ile ortak olarak baksa sizin yükünüzü her yönden alsa ev falan derdiniz değil anladım.
Yalnız adamın derdi tam olarak bu kendini bedavaya geçindirip hala ailesi olarak gördüğü kişilere bakmak.
Sizin de baştan farkında olmamanıza yaş itibari ile şaşırdım sadete
Baştan dediğiniz evlenmeden öncesinden bahsediyorsunuz, evlilik öncesi evlilik sonrasında olacakları nasıl bilebilirim? Birinin evine ne kadar para harcadığını mesela nasıl tahmin edebilirim? Evlenmeden önce, bak evlendikten sonra bunları bunları yaparsan ben kabul etmem diye olasılık üzerinden konuşmamı yapılır. Zaten durumlar ortada çocuğu var bakacak elbette, evlenince de satar evi ortaklığı bitirir falan.. bunlar zamanlamoşacak şeyler, evlenmeden şartlarım bunlar böyle yapacaksın denir mi? Buda adam yani, çocuk değil

Evet ben kaç para alıyorsun diye sormadım o da bana sormadı çünkü mesleklerimiz belli zaten biliyoruz kaç par aldığımızı çocuk meselesini de konuştuk çocuk istiyorduk, onun çocuğu annesinde duruyor yanına almıyor eşim bunu da biliyorum. Bizim maaş vs tutar konuşmamış olmamız saçma gelmiş. Evet konuşmadık, şuan bile konuşmak bana zor geliyor. Çünkü çirkin geliyor böyle tutar konuşmak. Bu herkesin kendi hayatı sosyo ekonomik durumu kültürel durumu diye düşünüyorum. Siz evlenmeden önce maaşını falan hepsini tutar olarak sorarsınız. Evlendikten sonra da söyle bakalım bu ay çocuğuna ne kadar para gönderdin elinde ne kaldı falan diye sorarsınız ben sormuyorum
İnanın ben de sormadım evlenirken şimdi de tam bilmiyorum iki ve üç aylı ikramiyeler ile değiştiği için ama kredi kartında tek tek harcamalara bakanlar bile var burda okuyorum.
Bana o da çok fazla geliyor hiç bakmamak ve bilmemek de fazla geliyor.
Evlilik zor iş gerçekten inşallah çözersiniz bir an önce

Ya satsın, ya kredisini ödemesin, ya eski karısına kiranın yarısını ödemesin ya da boş tutup kira gelirinden olmasın. Güzel kardeşim, orayı niye boş tutuyor çünkü kaçış planı. O da biliyor bir noktada uyanacaksınız ve hesap soracaksınız. Giysilerini özel eşyalarını alıp kurulu hazır evine gidecek. Siz besliyorsunuz bunu. Marketi yemesi içmesi ev temizliği, çamaşırı bulaşığı siz yapıyorsunuz hep. Bunlar için bile kuruş çıkmıyor cebinden. Evde kadın olduğunu hissetsin yazdınız, o ne demek?
Onu sormadım bunu sormadım maaşını bilmem vs. bunlar bir evlilikte sorulması bilinmesi gereken şeyler. Hayat arkadaşı eş olmak böyle bir şey. Siz sormadınız da o niye anlatmadı? Gelirim bu giderim bu, oğluma şu kadar nafaka ödüyorum, aldığım ev için şu kadar kredi ödüyorum ve şu tarihte bitiyor vs. Bunların konuşulmadığı anlaşılmadığı evlilik sağlıksız olur ki sizinki buna örnek. Eski karısına hem duygusal hem de maddi şov yapıyor. Oğlunun da asgari ücret kadar geliri varmış, 15 yaşında çocuk çalışmadığına göre bu gelir de ebeveynleri sayesinde geliyor. Günde 4-5 defa arayıp para istemesine de eşiniz olur vermiştir.

Şu forumda kurtaramazsak çok üzüleceğim üyelerden biri oldunuz. Nefret ediyorum böyle kan emen adamların kazanmasına. 38 yaş ne ki, daha anne olma şansınız bile var. Birbirini tanımayan ve farklı fikirleri olabilen bütün kadınlar aynı şeyi yazıyoruz. Eski eşi bugün gel dese gider bu adam, duygusal bağı kopmamış. Yazık sizin duygularınıza.

Baştan dediğiniz evlenmeden öncesinden bahsediyorsunuz, evlilik öncesi evlilik sonrasında olacakları nasıl bilebilirim? Birinin evine ne kadar para harcadığını mesela nasıl tahmin edebilirim? Evlenmeden önce, bak evlendikten sonra bunları bunları yaparsan ben kabul etmem diye olasılık üzerinden konuşmamı yapılır. Zaten durumlar ortada çocuğu var bakacak elbette, evlenince de satar evi ortaklığı bitirir falan.. bunlar zamanlamoşacak şeyler, evlenmeden şartlarım bunlar böyle yapacaksın denir mi? Buda adam yani, çocuk değil
Evlilik öncesi direkt bilinmez tabii kendini çok iyi gizleyen insanlar oluyor ama hiç yoktan evlilik sonrası olacakları tahmin edebilmek için soru sormak,aldığın cevaptan emin olmak falan gerekiyor herhalde.

Ben şunu anlayamıyorum burdaki mesele sizin sorup sormamanız değil. Eşim her akşam işten dönünce o günün hasılatını söyler hatta bi de ekler bugün çok güzeldi bugün vasattı baya diye. ikimizin de banka hesap şifrelerini biliriz hatta o kadar bir ki arada bi sayı oynuyor şifrelerimiz bile çok benziyor. E devletine bile kafama göre girebilirim çünkü yine şifresini yenileyen benim. Yani eşim canımı al paramı alma tipi bi insan olmasına rağmen bana karşı o kadar açık ki kuruşuna kadar nereye verdiğini bilirim. Dükkana alışveriş yapar ona bile beraber gitmek ister. Yani bana eşinizin maddiyat konusunda bu kadar kapalı kutu olması bana bu konuda ya sizden özellikle sakladığı birşeyler olduğunu ya da tahmininiz kadar maaş almadığını düşündürüyor. Evet evi kapatmama falan bunlar da ayrı bi başlık iğrençlik ama bunun yanında maddi olarak sizden o kadar çok şey saklıyor ve sakınıyor ki diğer konular bu kadar önemli gelmedi. Zaten maddi olarak size yaşattığı şeyi yapmayı bıraksa geri kalan her şey çorap söküğü gibi gelecekmiş gibi bi hissiyat aldım. Sizi gerçekten kullanıyor, bi yükünüz olmayacağı için iyi bi tercih olduğunuz ve en önemlisi ne yaptığını hiç sorgulamıyorsunuz. Adamın aradığı onun için bulunmaz Hint kumaşısınız. Tabiki orkidelerde gönderir ayrılmamak için kırk takla da atar.

Hani bunun 2. Evlilik olması, bi çocuğunun olması, eski eşinin sömürüyor olması, eski evliliğine ait evin tozuna bile dokunmaması bunların hepsi ayrı bi başlık, bunlar olmasaydı da sadece sizi maddi olarak dışarıda tutuyor olsaydı bile ayrılmanız gerektiğini düşünürdüm. Bi de diğer sorunlar var. O kadar çok falsosu var ki nereyi düzelteceksiniz? Hangi birini? Ama şu konuya katılıyorum. Bunca sorunu çözmeye çalışırken eşinizle yüzgöz olacak, kişisel sınırlarınız kaybolacak ve bi noktada birbirinize olan saygınızı kaybedeceksiniz. Ya böyle kabullenirsiniz ya da kendinizi düşünür yol verirsiniz.

Bence çocuk isteme sebebi de sizi bağlamaya çalışmak.

200 bin kazandıran meslek hangisi merak ettim. Adamın maaşı iyiymiş. Eski karısı neden boşandı acaba?

Başlığın aksine boşanmış değil boşanamamış bir adamla evlenmişsiniz maalesef. Madem bu kadar meraklıymış ilk eşine, neden ayrılmış yani. Kendinizi düşünün lütfen. Sadece kendinizi düşündüğünüzde en doğru kararı vereceksiniz zaten. Bu adam insanı tüketir ki sizi maddi manevi tüketmeye başlamış da zaten. Umarım en güzeli olur sizin için her şeyin.

Bizim maaş vs tutar konuşmamış olmamız saçma gelmiş. Evet konuşmadık, şuan bile konuşmak bana zor geliyor. Çünkü çirkin geliyor böyle tutar konuşmak. Bu herkesin kendi hayatı sosyo ekonomik durumu kültürel durumu diye düşünüyorum.
İlk kez evlenen, çocuğu olmayan, eski eşe çocuğuna nafaka ödemesi olmayan, mesleği geliri az çok belli adama sorulmaz tamam da sizin evlilikte konuşulmalıydı. Sizin çocuğunuz yok, şartlarınız imkanlarınız eşit değil. Mesela kalkıp oğluma garanti olsun diye bir ev daha alacağım, bütün gelirimi ona harcayacağım, sen de evliliğimizi evimizi geçindir dese bu da mı size göre konuşulmaz sorulmaz? Ki adamın yaptığı da bu zaten. Çocuk adı altında diğer tarafa para istifliyor. O zaman sorulması ayıp olanı şimdi niye sorguluyorsunuz, kala kala 2-3 bin TL kalıyor elinde diye şimdi niye rahatsız oluyorsunuz? Öncesinde konuşulsaydı, maddi durumun bu şekilde olacağı söylenseydi evlenmezdiniz değil mi? Demek ki bize ters gelen bazı şeyler aynı zamanda bizim yararımıza olabiliyor.

İlk kez evlenen, çocuğu olmayan, eski eşe çocuğuna nafaka ödemesi olmayan, mesleği geliri az çok belli adama sorulmaz tamam da sizin evlilikte konuşulmalıydı. Sizin çocuğunuz yok, şartlarınız imkanlarınız eşit değil. Mesela kalkıp oğluma garanti olsun diye bir ev daha alacağım, bütün gelirimi ona harcayacağım, sen de evliliğimizi evimizi geçindir dese bu da mı size göre konuşulmaz sorulmaz? Ki adamın yaptığı da bu zaten. Çocuk adı altında diğer tarafa para istifliyor. O zaman sorulması ayıp olanı şimdi niye sorguluyorsunuz, kala kala 2-3 bin TL kalıyor elinde diye şimdi niye rahatsız oluyorsunuz? Öncesinde konuşulsaydı, maddi durumun bu şekilde olacağı söylenseydi evlenmezdiniz değil mi? Demek ki bize ters gelen bazı şeyler aynı zamanda bizim yararımıza olabiliyor.
Kabul etmediğim maddi durum değil, benim buna ihtiyacım yok, kabul etmediğim şey değer saygı, neyse gerçekten yoruldum keşke sadece okuyan anlayanlar yazsa zaten pişman da oldum yazdığıma

İnan bunu da yaptım, evlenmemiştik daha ben çekiliyorum siz devam edin dedim. Barışmak için herşeyi yaptı, zorla msj attırdım, bundan sonra mesafeli olacağım, acil değilse benimle iletişime geçme diye, zor attı majı, karısı da engelledi bunu. Gerçekten sağlıklı düşünemiyorum.
Siz kendinizi o kadar dışarıda görüyor ve hissediyorsunuz ki eski eşten hala karısı diye bahsediyorsunuz 😔 Adam sizi kullanıyor çok net herşeyi açıkça anlatın eğer sizi seviyorsa aksiyon alır kaybetmemek için . Yok sevmiyorsa da boşayın gitsin yol yakınken. Yaşınız genç karşınıza mutlu olacağınız biri çıkar umarım. Aileniz maddi desteğini kessin siz de maaşınızı bir borca bağlayın annenizin üzerine ev arsa alıp kredi ödeyin mesela , kendisi boşanırken bir ceket alır çıkar sizden boşanırken ortak edinilmiş mal diye üstüne çöker yoksa.

Back
X