Bosanmis erkekle evlilik

canim bu durumda bende muzdaribim seni o yuzden anliyorum tabiki evlenmek cok zor heleki bu zamanda ama şu var belki hazir degilsin buna ama ya kafani dinle biraz toparla ya da karsina cikan talipleri bir degerlendir illa evlilik yolunda ve senin kafana ve gonlune uyusmayani alipta kabul edecek degilsin ya birde boyle bak dusun derim ben.

Bu düşünce tarzının "boşanmış kadınla evlenilmez, kim bilir kimler geçti yatağından" düşünce tarzından farkı yok. Azalarak bitin lütfen...
Konu sahibinin söylediği şeyin yorumunuzla alakası yok.
Yatağından kimlerin geçtiği değil sorun olan, kadınlar kolay kolay bitirmiyor o yüzden boşanmış erkek sağlam olmaz mı acaba gibi bir düşüncesi var konu sahibinin.

Yatağından kimlerin geçtiği değil sorun olan, kadınlar kolay kolay bitirmiyor o yüzden boşanmış erkek sağlam olmaz mı acaba gibi bir düşüncesi var konu sahibinin.
Tesekkur ederim beni anladiginiz icin iste yorum yazmak icin yaziyor arkadas cahil cuhelayla da ugrascak mecalim yok zaten

canim bu durumda bende muzdaribim seni o yuzden anliyorum tabiki evlenmek cok zor heleki bu zamanda ama şu var belki hazir degilsin buna ama ya kafani dinle biraz toparla ya da karsina cikan talipleri bir degerlendir illa evlilik yolunda ve senin kafana ve gonlune uyusmayani alipta kabul edecek degilsin ya birde boyle bak dusun derim ben.
Evet cnm zaten hemen evlenmem o kadar akillandim ki herseye dikkat ediyorum

Bence bi erkegin yada kadinin bosanma dilekcesine bakmak lazim. sabikasina falan bakilmasi lazim. Ona gorede karar alinir.

Bende de benzer bir önyargı var, doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama elimde olmadan ben de böyle düşünüyorum. Genelde erkekler daha çok hatalı değil mi ama evliliklerin bitmesinde??

Hayır tam da buna değindim. Kadınlar kolay kolay bosanmaz kesin erkekte sorun vardır demek boşanmış kadının yatağından onlarca erkek geçmiştir demekle aynı şey bana göre. Ne her boşanan kadının yatağından onlarca erkek geçer ne de her boşanan erkek sorunludur. Bu iki düşünce tarzı da birbirinden çirkin.

Eşim ile aramızda 16 yaş var eşim genç yaşta bir evlilik yapmış 5 yıl kadar evli kalmış.

Benim ilk evliliğim.
Eski eşi 2 düşük yapmış kavgalar hatta şiddet bile uygulamış. Bunları çok sonra duydum.
Eşi yabancıydı kültür farkı v.s bazen birşey istediğimde veya yaptığımda eskiden dar görüşlüydüm diyerek kötü yanlarını anlatırdı.
Kendini törpülemiş gençtim hata yaptım ama yine olsa yine boşanırdım ama şiddet etmeden kötü olmadan olsaydı derdi. Tek keşkesi buydu.

Neyse işte 3 yıl olacak çok şahane evliliğimiz yok. Ama huzur mutluluk var çok şükür (başlarda çok zor olmuştu boşanma aşamasına gelmiştik ama düşününce benim de hatalarım varmış dedim sonralarda)

Bende de benzer bir önyargı var, doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama elimde olmadan ben de böyle düşünüyorum. Genelde erkekler daha çok hatalı değil mi ama evliliklerin bitmesinde??
Aynen oyle genelde erkeklerin umursamazligi sorumsuzlugu yada aldatmasi yuzunde bitiyor . Tabi vardir kadinlarin daha cok sorunlu oldugu bosanmalar .

Eşim ile aramızda 16 yaş var eşim genç yaşta bir evlilik yapmış 5 yıl kadar evli kalmış.

Benim ilk evliliğim.
Eski eşi 2 düşük yapmış kavgalar hatta şiddet bile uygulamış. Bunları çok sonra duydum.
Eşi yabancıydı kültür farkı v.s bazen birşey istediğimde veya yaptığımda eskiden dar görüşlüydüm diyerek kötü yanlarını anlatırdı.
Kendini törpülemiş gençtim hata yaptım ama yine olsa yine boşanırdım ama şiddet etmeden kötü olmadan olsaydı derdi. Tek keşkesi buydu.

Neyse işte 3 yıl olacak çok şahane evliliğimiz yok. Ama huzur mutluluk var çok şükür (başlarda çok zor olmuştu boşanma aşamasına gelmiştik ama düşününce benim de hatalarım varmış dedim sonralarda)
Peki size evlenmeden once niye bosandigini dogru bir sekilde anlatti mi?

Hayır tam da buna değindim. Kadınlar kolay kolay bosanmaz kesin erkekte sorun vardır demek boşanmış kadının yatağından onlarca erkek geçmiştir demekle aynı şey bana göre. Ne her boşanan kadının yatağından onlarca erkek geçer ne de her boşanan erkek sorunludur. Bu iki düşünce tarzı da birbirinden çirkin.
Siz şimdi açıklayınca anladım demek istediğinizi, evet bu da farklı bir bakış açısı. Sanırım en azından karşımızdakini ön yargıyla yaklaşmadan tartabiliriz böyle düşünerek. Bir de erkek hatalı olsa bile insanlar değişir, yaşanmışlıklardan ders alabilir.

Ben de boşanmış bir kadınım, ben de melek değilim ama hatanın çoğu eski eşimdeydi kendi de kabul eder zaten. Yeniden evlendiğinde aynı hataları yapacağını sanmıyorum, ders aldı çünkü. Üste çıkmaya çalışmayıp ders aldığı için de ben arkasından kötü konuşmam pek, inşallah mutlu olur diye dua bile ederim zaman zaman.

Aynen benimkiyle de evlenecege Allah sabir versin .Ama bana msj atan kizlara ben abartmadan anlatiyrm .
Anlatmak zorunda degilsin muhattap bile olma o kizlarla. Seviyolarsa sevdikleri erkege inansinlar. Ya da kendileri arastirma yapsin.

Siz şimdi açıklayınca anladım demek istediğinizi, evet bu da farklı bir bakış açısı. Sanırım en azından karşımızdakini ön yargıyla yaklaşmadan tartabiliriz böyle düşünerek. Bir de erkek hatalı olsa bile insanlar değişir, yaşanmışlıklardan ders alabilir.

Ben de boşanmış bir kadınım, ben de melek değilim ama hatanın çoğu eski eşimdeydi kendi de kabul eder zaten. Yeniden evlendiğinde aynı hataları yapacağını sanmıyorum, ders aldı çünkü. Üste çıkmaya çalışmayıp ders aldığı için de ben arkasından kötü konuşmam pek, inşallah mutlu olur diye dua bile ederim zaman zaman.

Teşekkür ederim anladığınız için. Kötü bir şey söylemişim gibi tepki alınca şaşırdım.

Evliliklerin büyük kısmının bitme sebebi bence tek taraflı değil. Muhakkak hasta ruhlu insanlar da var ama genelde iki tarafta da az ya da çok hata vardır evlilik bitiyorsa.

Bir kadınla uyumlu olmayan bir erkek bir başka kadınla son derece uyumlu olabilir. Boşanmak bir kadının ya da bir erkeğin kötü olduğunu, evlenilmeyecek, evlenemeyecek insan olduğunu göstermez. Önyargılar kötüdür, her iki cins için ve her konuda...

Kolay kolay bosanmaz derken karsidaki adam gercekten karakterliyse bosanmaz benim esimde en ufak isik gorseydim bosanmazdim o yuzden dedim

Anladım ben ne demek istediğinizi

Bende aynı yoldan gidiyorum ama herkes siz değil.onu demek istiyorum ben.yani artık kadınlar çok yapıcı fedakar vs vs değil bence istisnalar dışında.

Eski adamlar gibi değil.artik adamlar.anneannelerimiz zamanındaki.gibi.sert uzak yardım.etmeyen tipler değiller

yok mu karaktersiz tabiki vardır ama bakış aciniz ve çıkış noktaniz, kadın kolay kolay bosanmaz olmasın , kadın belki karaktersizdi bilemeyiz. Belki adam idare eden bir adamdi anlatmak istediğim bu

Eski eşimle evlenmek isteyen bir kadın olur da beni bulursa eğer (çok absürt bir durum olur gerçi) kaç kurtar kendini demem açıkçası. Bazı sorunları vardı ama lanet bir herif de değildi yani :)
Aynen bende kac kurtar kendini demiyorum bana attigi iftiralari anlatiyorlar sok oluyorum ama ayni sekilde kesinlikle iftira atmiyorum benimki gercekten cok kotu bi karakterdi ama oyle demiyorum sadece yaptiklarindan bi kac sey anlatyrm

Back
X