boşanmış eşlerde velayet problemi...

armi0007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
173
147
48
Aslında konu başlığı tam uydu mu bilmiyorum.. Biz eşimle yaklaşık 2 yıl önce ayrıldık 5,5 ve 3,5 yaşında iki çocuğum var ikisinin velayeti de bende... İki haftada bir hafta sonları eski eşim götürebilir karar bu yönde.. Tabi bide özel günler vs var...
Ben çocuklar için bu kuralı esnettim ara sıra çocukları alır gezdirir akşam getirir, çocuklar ağlayınca bi kaç kere çocuklarla beraber uyudu.. Son günlerde de benim bu tavizimi kullanmaya kalkıyor, bakiyorum haber vermeden gelip almaya kalkıyor çocukları.. Babasıdır alsın diyenler olabilir ama benim çocuklarla planım oluyor tabi çocuklar babayı görünce onla gidiyolar.. Bi kaç kere uyardım eğer böyle yaparsan mahkeme kararını uygularım sadece dedim dikkat ederim dedi ama yine aynı...

Babaların da bir tehlike sezmiyorsan , kötü niyetli biri de değilse alttan al bence . Çocukların babalarıyla daha çok vakit geçirsin ne güzel , kendileri mutlu ki gitmek istiyorlar .

Tabii yine söylersin habersiz hoş değil , zaten istediğinde sorun çıkarmıyorum sen de önceden haber vermeye dikkat et diye .

Yeterkı babaları ılgılensın derim yerınde olsam
tabi orasi oyle de boyle boyle daha fazla kullanmaya kalkarsa ve aslinda korkum cocukalrin akillari yettiklerinde babada kalmak isterlerse..
babanin yaninda rahatlar ne disiplin ne duzem istedikleri gibi dagitabiliyolar kirip dokebiliyolar geldiklerinde mutlu oluyolar ama bende kendi kurallarima gore yetistirmek istiyorum.. yanlis anlasilmasin kural felan darken oyle kati kurallar degil...

en azindan haberli gelsin.. bir planin yoksa gelip cocuklari alabilir miyim diye sorsun, bunu yapabilir sanirim ?
haberli geldiginde izin vermem diye cekiniyor cunku bi kac kere cocuklarla planim vardi gelme dedim simdi de habersiz geliyo, biliyo ki cocuklar gorunce isteyecek..

tehlike degilde iste yetistirme tarzimiz cok farkli.. yani cocuklar oraya gidiyo baska bi alem sonar geliyolar baska bi alem...

tehlike degilde iste yetistirme tarzimiz cok farkli.. yani cocuklar oraya gidiyo baska bi alem sonar geliyolar baska bi alem...
Bu durumda yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. . Elinden geldiğince konuşup , ortak hareket etmeye çalışacaksınız . Nihayetinde babaları .

Tabii çok uç şeylerden bahsediyorsanız onu bilemem .

Bırakın babalarıyla zaman geçirsinler daha çok minikler. Şimdi aralarında ki bağ zedelenirse kolay toparlayamazlar. Ve korkmayın anneler her zaman farklıdır. Sizi bırakıp gitmezler.

Bu durumda yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. . Elinden geldiğince konuşup , ortak hareket etmeye çalışacaksınız . Nihayetinde babaları .

Tabii çok uç şeylerden bahsediyorsanız onu bilemem .
yok ucuk seyler degil, ama benim kendime gore ve cocuklarima uygulamak istedigim bi duzenim var.. cocuklar oradan geliyolar ilk gun resmen savasiyoruz cocuklarla.. aslinda bende cok kurallar cercevesinde yasamiyorum cocuklarim uzulmesin diye esnek olabiliyorum.. ama esim cok cok cok simarttigi icin bazen iki ergen cocugum varmis gibi hissediyorum.. " o zaman beni babama ver" laflari basladi 5,5 yasindaki kizimda..

Bırakın babalarıyla zaman geçirsinler daha çok minikler. Şimdi aralarında ki bağ zedelenirse kolay toparlayamazlar. Ve korkmayın anneler her zaman farklıdır. Sizi bırakıp gitmezler.
umarim dediginiz gibi olur.. onlarin huzurlu bi ortamda buyumesi en buyuk dilegim...

haberli geldiginde izin vermem diye cekiniyor cunku bi kac kere cocuklarla planim vardi gelme dedim simdi de habersiz geliyo, biliyo ki cocuklar gorunce isteyecek..
bence bu durumda, babalari arayip sana sordugunda, sen de cocuklara sor, gitmek isterlerse, planini degistiriver, babalariyla takilsinlar, ama sizin o gunku planinizi tercih ediyorlarsa bunu da esine soyleyiver, ya da cocuklar kendileri soylesin baba bizim bugun su planimiz var , su gun de senle bulusalim diye.

emin ol ben dunyanin eglence planini yapsamda onlar babalariyla evde oturmayi tercih ederler.. bilirsiniz biz anneler biraz SIKICIYIZ cocuklar icin dozen, tertip felan filan darken bu yasta agir geliyor onlara.. eski esim bu konularda cok rahat oldugu icin onu tercih ederler..

oyleyse gitsin eglensinler babalariyla.. buna musade ederseniz, evlatlariniz sizi daha cok sevecektir, buyuyup akillari bazi seyleri daha iyi idrak edecek yasa geldiklerinde de size kizmayacaklardir babamizla gorusmemizi kisitliyordun diye suclamayacaklardir.. sizi anliyorum az cok, ama malesef zor, taviz vermeniz gerekiyor duzeninizde.. Allah yardimciniz olsu..birakin babalari her istediginde gorsun.. ben bosansam, babasi her istediginde gormesine izin veririm, kizim icin yaparim bunu.. benim de var 10 aylik kizim.. planiniz onemli degilse , izin verin, ama onemli ise, bunu tatlilikla aciklayin kizlariniza

çocuklarınız mutlu olduğuna göre engel olmayın bence. durum sizin hoşunuza gitmiyor, o zaman bunu bi fedakarlık olarak düşünün kendi adınıza. ayrıca mahkeme kararı olan iki haftada bir haftasonları çok azmış. haftada bir olsaymış bari. esnek davranmaya devam etmelisiniz. eski eşinizi önceden arayıp haber verme konusunda tekrar tekrar ikaz edin. ama en önemlisi çocuklarınıza gerginlik hissettirmeyin.

Son düzenleme:
Bende 20 ay önce boşandım !!! Mahkeme ayın 1. ve 3. cumartesi günleri ile dini bayramların ikinci günü 10:00 ile 17:00 arası baba ile görüşmesine karar verdi. Bende tıpkı senin gibi bu kuralı esnettim hatta 2 günde bir bazen hergün baba ile görüştük sanki boşanmamış gibi. Eski eşim bu esnekliğin verdiği rahatlıkla çok üzerime gelince mahkeme kararıyla kendim için uzaklaştırma aldırdım. Benimle iletişim kurması yasak olduğundan bu sefer çocuk üzerine annesi görüştürmüyor diyerek icra koydurdu. Bir sabah kalktım kapıda jandarma çocuğu babasına vereceksin karar var elimizde .

Çocuk paraladı kendini ama el mecbur verdim. Neyse şimdi günlerini aksatmadan veriyorum ama çocuk için kapıya jandarmayla gelen adam saat 17:00 olmadan telefon açıyor çocuğu al diye. Oğlum mutlu ya gerisi boş diyorum ama onun terbiye konusundaki gevşekliği ileride onda kalma isteği doğurur mu diye de düşünmüyor değilim hani....

Çok teşekkür ederim desteğiniz ve önerileriniz için.. Allah size yaşatmasın böyle bi durumu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…