boşanmış eşlerde velayet problemi...

Böyle sorunlar çok oluyor hatta baba çocukları intikam aracı gibi kullanıyor boşanmadan sonra.. Eşim böyle yapar mı bilmiyorum. Ama öyle çok sorumluluk alacak biri değil..

Bakalım tekrar bi konuşacağım.. Düzelir umarım..

bu kadar pozitif olduguna göre bazı şeyler
neden yeniden denemıyorsunuz

İmkansız yani eski eşim dışarıdan biri olduğunda iyi ama eşim olarak düşünce nefret ediyorum.. Hani yaşadığımız seylerden korku filmi bile olur o denli kötüydü..

İlgilenmesi elbette güzel ama bunu kullanmaya kalkması kötü..neden plan yapmayayim onu anlamadim çocuklar hafta içi okula gidiyorlar ben çalışıyorum bi hafta sonumuz var onda da zaten 15 günde bir hafta sonları eski eşimde kalıyor.. Yani bi hafta sonu bende bi hafta sonu eşimde kalmış oluyorlar.. Benim hafta sonumda eski eşimin habersiz gelip almasına kızıyorum..

Hafta sonu için demedim hafta içi için dedim. Kaldı ki hafta sonu da babası gelse ne olur. Yani anne ve baba figürünü çocuklar bir arada görmeli. Siz ayrılsanız bile..

Eşiniz haber vermeyi öğrenecek.

Siz güzel güzel söyleyin. Yine de habersiz gelirse vermeyin o zaman. Siz de çalışıyorsunuz, önceden plan yapmadan olmuyor haftasonları.

Bizim ki de gelmesi gereken günde gelmiyor. Ben de normalde çocuklarla yapamadığım şeyleri yapmak istiyorum onlar babalarındayken, sinemaya gitmek gibi, kuaföre gitmek gibi. Gelip almayınca, gelmiyorum diye haber de vermeyince ayrı zor.

Çat kapı gelmesi de zor. Yarın öbür gün yeni biriyle görüşmeye başlayacaksınız belki. Sizin de bir hayatınız var. Şimdiden bilsin kafasına göre takılamayacağını.

Saygısızlık bu bence.

Hafta sonu için demedim hafta içi için dedim. Kaldı ki hafta sonu da babası gelse ne olur. Yani anne ve baba figürünü çocuklar bir arada görmeli. Siz ayrılsanız bile..
Anne babayı fazlaca birarada görüyorlar okuldan almaya giderken felan.. Aslında bu son ayda sıklaştı çünkü ben daha önce okuldan almaya gidelim diye zorlardim, bi konum daha var yeni biri var gibi benim hayatımda sanırım bundan dolayı sık gelip gitmeler başladı..

Aynen öyle yeni biri var gibi.. Bunu anlamış olmalı ki çocuklarla canımı sıkmaya çalışıyor.. 2 senedir boşandık adam son bir aydır böyle..

Yanlış anlaşılmasın lütfen ben çocukları babasından koparan kötü anne değilim aksine o kadar çok taviz veriyorum ki çocuklar konusunda.. Bu terbiye olayı felan baştan itibaren var ama başka şeyler eklenince herşey gözüme batıyor artık.. Arada çocukları yıpratmak istemiyorum.ben çocuklarla hazırlanmış dışarı çıkacağım hop kapıda eski eşim alıp gidiyor bende arkalarından bakıyorum.. Hafta içi birşey demiyorum ama hafta sonu sinirlerimi bozuyor...

Ben sizin korkularınızı anladım.
Evet babanın ilgilenmesi,çocukların babayla birarada olması güzel,ama işte babanın fazla şımartması problem.
Her çocuk veya her ergen kuralsız bir yaşamı tercih eder.
Bizim kurallarımızın kendi iyiliği,geleceği için olduğunun idrakına varamaz.
Çocuklarınız babanın rahat hayatına alıştıklarında ilerde onunla yaşamak isteyip uçuk ergenlikler geçirirler,dersleriyle ilgilenmezler kaygısındanız ve çokta haklısınız kaygılanmakta.
Umarım uyarınız işe yarar ve mahkeme kararının dışına çıkmaz eşiniz.

Bu gibi boşanmış anneler de bi garip gerçekten. Çocuk senin degil, bunu bi kabullen. Parasını verip satın aldıgın bir ürün degil, senin malın degil yani. İki kişinin çocugu... Babası ilgilenmek istedigi halde, mahkeme kararını arkasına alıp da kendi bencilligini çocuk üzerinden uygulamaya kalkan ya da çocuk üzerinden ex eşine can sıkıntısı vermeye çalışanlar, çocugunu kaçıranlar çok acımasızlar. Hem ex eşe hem de çocuga karşı... Ne iyi bir ebeveyndir ne de iyi bir insandır bana göre.

Bir de 'çocugun iyiligi için' savunması çok komik kaçıyor bu durumda, onu da belirtmeden edemeyecegim... Bu düpedüz bencilliktir. Böylelerinin çocugu biraz büyüdüklerinde bencil anne babalarından kaçıp, velayeti alamayıp sıkıntı çeken anne babasını tercih eder umarım.

Bizde de aynı problemler vardı. Taviz tavizi doğuruyor maalesef. Psikolog bana şöyle demişti: "Babası çocuğu düzensiz görmeye geldiğinde çocuk sanki bu günde babam gelecek diye ümit bağlar. Her gün bekler. Baba o gün gelmezse de bu çocuk için hayal kırıklığı yaratır. Oysa çocuk aranızda pin pon topu olmamalı. Baba ile görüştüğü günü bilmeli. Yani bugün benim baba ile görüşme günüm diye o günü bilmeli. Düzensiz görüşmeler çocukta da düzensizliğe ve ümitsizliğe neden olur." Terk ettiğinde bir çocuğu olduğunu unutan ve gayet mutlu yaşayan baba, boşandıktan sonra bir çocuğu olduğunu fark etti. Mahkemenin belirlediği günler dışında da çocuğu görmeye başladı. Haliyle kendi vicdanının sadakasını ödediğinden midir bilmem aşırı derecede çocuğu şımartmaya başladı. Benim babaya gönderdiğim oğlumla, gelen oğlum arasında epey farklar olmaya başladı. Sonunda anlatmaya çalıştım ama babası bir türlü anlamadı, anlamak istemedi. "Çocuk psikolojisi bizden farklı, bizim gibi düşünme. Mahkemenin verdiği günler dışında gelmelerin çocuğa ümit veriyor, gelmediğinde de hayal kırıklığı yaratıyor" dedim. Anlamadı ve bir gün oğlumu görmek için okula gittiğinde oğlum altına yapmış ;bazı şeyleri o zaman anlamaya başladı. Şu an sadece mahkemenin belirlediği günler görüşüyorlar.

"Bir adam yetiştirirsen bir kişi yetiştirmiş olursun, bir kadın yetiştirirsen bir aile yetiştirmiş olursun."
Afrika Atasözü

Sanırım bekarsın ve çocuğun olmadığı için böyle konuşabiliyorsun. Anne olduğunda seninle tekrar görüşmek isterim. Buradaki amaç kendi bencilliği üzerinden çocukları kullanmak değil. Biten bir evlilik var sonuçta. Her şey ortada. Devam etmeyeceği bariz ki boşanılmış. Bundan sonrası sadece çocukların nasıl sağlıklı büyütürüm meselesi. Bu da pin pon topu gibi çocukların bir annede bir babada kalmasıyla olmaz. Sanırım çocuk psikolojisi pek bilmediğin için kendin gibi düşünüp yorum yapmışsın. Çocuk yetiştirmek o kadar kolay değildir. Özellikle anne babaları boşanmış bir çocuk için bu travmanın üstesinden gelmek hiç de kolay değildir. Kimsenin çocukları bir eşya ya da parasını verip aldığı bir ürün olarak gördüğü yok zaten. Ancak gidip bir çocuk psikoloğu ile görüşmeden buraya ahkam keserek yazman garip, hele ki hiç çocuğu olmamış bekar birinin burada akıl vermesi tuhaf. Çocuk baba ile düzensiz görüştüğünde her gün babası gelecekmiş gibi düşünürmüş ve babanın gelmediği gün hayal kırıklığına uğrarmış. Bu nedenle psikologların genel uyarıları şu yönde: çocuklar baba ile görüş günlerini bilmeli ve sadece o gün için ümit beslemeli. Bu gün baba ile görüşme günü diyebilmeliler. Baba ile görüş günüü haricinde yapışan görüşmeler çocukta düzensizliğe neden olur ve hayal kırıklıkları yaratır..... Bence konunun uzmanına danış bir de....Daha ayrıntılı onlardan bilgi alabilirsin.

Psikologların görüşleri şu yönde: Babanın çocukla görüşme sıklığından çok görüşme kalitesi önemli. Yani babasıyla görüştüğü zamanı kaliteli geçirirse bir çocuk bu çok daha verimli.

Bana ne ya psikologların ne söylediginden. Bu bencilliktir, başka da hiçbir şey degil. Tamam madem bir annede bir babada kalması sakıncalı, istersen kendi çocugunu babasına ver, hep orada kalsın? Sen de ancak belli günlerde gör düzensizlik olmasın diye? Babası sana göstermesin güya çocugun psikolojisi bozulur falan diye...

Durum böyle olsa itiraz ederdin ama dimi? İnsanlar kendi bencilliklerine psikologların saçmalıklarını kılıf yapmasalar keşke. Çocukları babalarından kaçırmaya devam edin siz. 'Çocugun iyiligi için' masalını da geçiniz lütfen. 'çocugu kendi şahsi tapulu malım olarak görüyorum, benim istedigim gibi olacak her şey' diye itiraf etmeniz lazım halbuki.

Sanirim senin bu konuda bir kuyruk yaran var. Ben de yarana dokundum. Sen git bir psikologa gorun bence. Bir cocuga da baba degil anne iyi bakar. Baba alir cocugu babaanneye verir, cocugu babaanne buyutur. Baba da sevmeden sevmeye bakar. Anne o cocuga hem annelik hem de babalik yapabilir. Bunun adi da fedakarliktir bencillik degil. Senin kuyruk yaranin cozumu de ben degilim. Seninle de bu tartismayi devam ettirecek degilim. Sen once karsindaki kisiyle konusmasini, tartisma adabini ogren.

Konu sahibi yukaridaki tartismadan dolayi ozur dilerim. Ancak her ne ne kadar iyi niyetle aciklamaya calissam da arkadas bunu bencillik olarak algilamakta israr ediyor. Kimsenin evladini babasindan esirgedigi yok. Bu aciklandi zaten. Ancak beni ozellikle uzen cocuklara hem annelik hem babalik yapan anneler iken ve de bin bir zorlukla hem maddi hem de manevi olarak tum yuku uzerine alip cocugunu en iyi sekilde yetistirmeye calisirken ve de tum bunlarda tek basina iken nasil olur da bu kadar fedakarliga bencillik denir onu anlamiyorum. Baba cocugu anneye birakip kendi bekar hayatinin keyfini surup arada ozlediginde cocugunu gorurken bu kadar iyi niyetli ve de cocuklari icin en iyisini yapmak icin ugrasan bir anneye bu ithamlarin yapilmasi beni uzuyor. Olayin bu boyuta gelmesini istemezdim. Ozur dilerim.

Kuyruk acım yok. Kendi kendine senaryo yazıp benim üzerime atma boş yere. Bir şeyin bencillik ve yanlış oldugunu görmek için deneyime ihtiyaç yok illa ki. Mesela tecavüz kötü bir şeydir... Bu konuda da kuyruk acım oldugunu mu iddia edeceksin yoksa? Edersin gerçi beklenir senden...

Baba bakamazmış da falan... Anneler farklı mı yapıyor? İşe gidiyor, veriyor bakıcıya. Aynısını baba da yapacak işte. Ne farkı var? Fedakarlıkla hiç ilgisi yok, %100 bencillik. Yoksa karısı ölen ya da karısı çocuklarını terk eden babalar napıyor? Gül gibi bakıyorlar.

Ben de seninle tartışmayacagım.

Ama tutup da ''çocugun iyiligi için'' masalını da anlatmasın kimse. Çocugun iyiligi falan degil umrunuzda asıl olan, bencilce çocugu yanınızda tutmak, onun sahibi olmak...

Arkadaşlar şu an telefondan yazamıyorum, birazdan bilgisayara geçip hepsine tek tek cevap verecegim..
Şunu söyleyim evliyken çocuğun aglamasindan rahatsız olup evde huzur bırakmayan.. Çocuğu her fırsatta başından atmaya çalışan.. Saatlerce tv izleyip çocuğuyla yarım saat oynamayı bilmeyen adama çocuğu hiç göstermesem yeridir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…