• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanmış eşlerde velayet problemi...

çocuklarınız mutlu olduğuna göre engel olmayın bence. durum sizin hoşunuza gitmiyor, o zaman bunu bi fedakarlık olarak düşünün kendi adınıza. ayrıca mahkeme kararı olan iki haftada bir haftasonları çok azmış. haftada bir olsaymış bari. esnek davranmaya devam etmelisiniz. eski eşinizi önceden arayıp haber verme konusunda tekrar tekrar ikaz edin. ama en önemlisi çocuklarınıza gerginlik hissettirmeyin.
inşallah eski eşim bu fedakarlığı kullanmaz.. Haber verse çok problem etmiyordum ama çocuklar için bile olsa emrivaki güzel olmuyor. Hayırlısı...

Bende 20 ay önce boşandım !!! Mahkeme ayın 1. ve 3. cumartesi günleri ile dini bayramların ikinci günü 10:00 ile 17:00 arası baba ile görüşmesine karar verdi. Bende tıpkı senin gibi bu kuralı esnettim hatta 2 günde bir bazen hergün baba ile görüştük sanki boşanmamış gibi. Eski eşim bu esnekliğin verdiği rahatlıkla çok üzerime gelince mahkeme kararıyla kendim için uzaklaştırma aldırdım. Benimle iletişim kurması yasak olduğundan bu sefer çocuk üzerine annesi görüştürmüyor diyerek icra koydurdu. Bir sabah kalktım kapıda jandarma çocuğu babasına vereceksin karar var elimizde :KK62::KK62::KK62:.

Çocuk paraladı kendini ama el mecbur verdim. Neyse şimdi günlerini aksatmadan veriyorum ama çocuk için kapıya jandarmayla gelen adam saat 17:00 olmadan telefon açıyor çocuğu al diye. Oğlum mutlu ya gerisi boş diyorum ama onun terbiye konusundaki gevşekliği ileride onda kalma isteği doğurur mu diye de düşünmüyor değilim hani....
Allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum.. Benim eski eşim böyle birşeye kalkışmaz kalkışsa bile burada kanunlar hep kadından ve çocuktan yana.. Turkiyede olsak belki sorun daha çok yaşardık, eşim daha farklı davranabilirdi belki ama burada birşey yapamayacağını biliyo..
sinir oldum ya jandarmayla kapıya dayanma felan..

Bende 20 ay önce boşandım !!! Mahkeme ayın 1. ve 3. cumartesi günleri ile dini bayramların ikinci günü 10:00 ile 17:00 arası baba ile görüşmesine karar verdi. Bende tıpkı senin gibi bu kuralı esnettim hatta 2 günde bir bazen hergün baba ile görüştük sanki boşanmamış gibi. Eski eşim bu esnekliğin verdiği rahatlıkla çok üzerime gelince mahkeme kararıyla kendim için uzaklaştırma aldırdım. Benimle iletişim kurması yasak olduğundan bu sefer çocuk üzerine annesi görüştürmüyor diyerek icra koydurdu. Bir sabah kalktım kapıda jandarma çocuğu babasına vereceksin karar var elimizde :KK62::KK62::KK62:.

Çocuk paraladı kendini ama el mecbur verdim. Neyse şimdi günlerini aksatmadan veriyorum ama çocuk için kapıya jandarmayla gelen adam saat 17:00 olmadan telefon açıyor çocuğu al diye. Oğlum mutlu ya gerisi boş diyorum ama onun terbiye konusundaki gevşekliği ileride onda kalma isteği doğurur mu diye de düşünmüyor değilim hani....
guzel kardesim, pro uyeligin var diye, hani yetkin var diye, mesajlarini kocaman harflerle yazmissin , diger mesajlar ufacik yazili, sizinki birden bammmm diye ekranda fiskiriyor kafam kadar.. kucultsen hani su puntoyu ! anladik pro uyesin ama goz yoruyor bir anda ufacik yazilarin arasida sizinki patlayiveriyor..sadece uyarmak istedim , iyi geceler..

inşallah eski eşim bu fedakarlığı kullanmaz.. Haber verse çok problem etmiyordum ama çocuklar için bile olsa emrivaki güzel olmuyor. Hayırlısı...
eğer anlayacak biriyse eski esiniz eve getirirken evde anneyi üzmek yok sözünden cikmak yok gibi desteklemesini isterseniz daha iyi olur gibi..

Ayrıca babama birak demelerini dikkate almayin evde anne bagirinca bile babaya koşar çocuklar fazla yüz buldukları için çok normal yani .. Kafaya takip uzmeyin kendinizj

eğer anlayacak biriyse eski esiniz eve getirirken evde anneyi üzmek yok sözünden cikmak yok gibi desteklemesini isterseniz daha iyi olur gibi..

Ayrıca babama birak demelerini dikkate almayin evde anne bagirinca bile babaya koşar çocuklar fazla yüz buldukları için çok normal yani .. Kafaya takip uzmeyin kendinizj
Çok üzüldüm kızım öyle soyleyince, oturup ağladım normalde çocuklarımın yanında aglamam üzülmesinler diye.. Kızım geldi 'özür dilerim anne ben senin yanında kalırım aglama' dedi ben daha çok ağladım.. :(

Çok üzüldüm kızım öyle soyleyince, oturup ağladım normalde çocuklarımın yanında aglamam üzülmesinler diye.. Kızım geldi 'özür dilerim anne ben senin yanında kalırım aglama' dedi ben daha çok ağladım.. :KK43:
Yapmayın böyle...

Bu cümleleri ciddiye almayın... Size kizdiklari zaman bunu tehdit olarak kullanacaklardır her zaman...

Halamin 15 yasindaki oğlu her kavgada babama gideceğim diye tehdit eder halam da git oglum der ama daha gittiği görülmedi:)

Ki siz verseni bile babaları emin ol bir aya geri getirir.. Öyle bir iki gün görmek baska çocuk sorumluluğu almak başka seyler..

Korkmayin, üzülmeyin... Bol bol konusun çocuklarinizla sizi anlayacaklardir..

Yapmayın böyle...

Bu cümleleri ciddiye almayın... Size kizdiklari zaman bunu tehdit olarak kullanacaklardır her zaman...

Halamin 15 yasindaki oğlu her kavgada babama gideceğim diye tehdit eder halam da git oglum der ama daha gittiği görülmedi:)

Ki siz verseni bile babaları emin ol bir aya geri getirir.. Öyle bir iki gün görmek baska çocuk sorumluluğu almak başka seyler..

Korkmayin, üzülmeyin... Bol bol konusun çocuklarinizla sizi anlayacaklardir..
Çok çok teşekkür ediyorum bu saatte derdime ortak olduğunuz için... Umarım dediğiniz gibi iyi olu herşey...

2,5 aylık bebeğimizi 3 haftadır gelip görmeyen bir babası var.. hem de boşanmış falan değiliz..

Ben de aynı senin gibi "aman çocuklarım babasızlığın acısını çekmesin, aman etkilenmesin" dedim. Geldiğinde bizim evde kalmasına izin verdim. Görüş günleri dışında görmesine izin verdim. Babaları ne yaptı? Tekrar barışmak için çocuklarını kullandı. Boşanma davasını ben açan olduğum için yuva yıkan olarak beni gösterdi. Sanki ben durup dururken gül gibi yuvamı yıkacak kadar salak bir kadınım!!!

Büyük kızımda tikler başladı, psikoloğa götürdüm, uzun hikaye ama özeti: Daha boşanmayı kabullenememiş kızım.

Önce kızımla konuştum, babanla artık boşandık, artık bizim evimizde kalmayacak dedim. Sonra babasıyla konuştum, kızdı sinirlendi biraz, ama artık eve almıyorum.

Kızımın tikleri geçti, bana kızgınlığı geçti. Artık boşandığımızı ama hala anne ve babası olduğumuzu biliyor.

Bizdeki sorun da görüş günü gelmemesi. Ben gelecek diye kendi planlarımı yapıyorum, bir bakıyorum gelmiyor, haber de vermiyor. Son görüşmemizde söyledim, gelsen de gelmesen de önceden haber ver diye. Vermezse de artık başka bi çaresini bulacağım :)

Kolay gelsin sana da.

En son özet: Adamı evine alma :))) Gece sizde uyumasın.

tabi orasi oyle de boyle boyle daha fazla kullanmaya kalkarsa ve aslinda korkum cocukalrin akillari yettiklerinde babada kalmak isterlerse..
babanin yaninda rahatlar ne disiplin ne duzem istedikleri gibi dagitabiliyolar kirip dokebiliyolar geldiklerinde mutlu oluyolar ama bende kendi kurallarima gore yetistirmek istiyorum.. yanlis anlasilmasin kural felan darken oyle kati kurallar degil...
benimde ablam aynı sorunu yaaşıyor bir oğlu var oğlu şuan 15 yaşında 11 yaşındayken babası sırf nafaka vermemek adına çocuğun velayetini aklını çelerek aldı çocukta babamı istiyorum diyip durdu ablam kahroldu çocuk mahkemedede böyle söyleyince velayeti aldı sonrada ablama sende kalsın artık nafaka vermiyeceğim nasılsa dedi sonra çocuk bir süre onda kaldı çocuğu yanlız bırakıp akşam gezip tozuyor bazen alkollü geliyormuş eve ablamda duydu çocukta rahatsız olmuş bundan birde babsının sevgilisiyle yazışıp bilg. çocuğa vermiyormuş çocuk için sorun bu aslında ama ablam için çok üzücüydü son bir yıldır ablamda kız çalışıyor bizlerde ufak ufak destek oluyoruz ergenlikte yıpranmasın diyede tekrardan dava açmadı evladının yanında kaldığına bakıyor bu işler çok zor ve karışık allah yardımcın olsun.

yani aslında ilk başta masum görünüyor.
babaları, ne var istediği zaman görüşsünler demek geliyor içimden.
ama sonra yazdıklarınız bir tanıdığımı getirdi aklıma.

onlar da boşandılar, tek çocuk 11-12 yaşındaydı o zaman.
anneyle kalırsa dershaneye gitmesi gerekiyor, okul hayatı, yatıp kalkması düzenli. bilgisayar kısıtlı saatlerde.
babayla kalırsa da, baba dünyanın en rahat adamlarından biri, okula gitmemesini bile destekliyor, aşırı özgürlükçü yetiştirmekten yana. saat kısıtlaması yatma saati falan yok.

neticede çocuk mahkemede babayı seçti.
ama anne halen kahroluyor çünkü gece 2'de 3'te çocuğun hala online olduğunu görüyor, okuldan aldığı geri bildirimler hiç hoş değil.

ergenlik çağında çocuk iyiyi kötüyü ayırt edemediği için direkt "rahat"ı seçiyor. düzen olmasın, okul olmasın, ders olmasın.

aynı durumları yaşayabilirsiniz gibi geldi bana, eğer eşiniz de bu anlattığım baba modeli gibiyse.

yok ucuk seyler degil, ama benim kendime gore ve cocuklarima uygulamak istedigim bi duzenim var.. cocuklar oradan geliyolar ilk gun resmen savasiyoruz cocuklarla.. aslinda bende cok kurallar cercevesinde yasamiyorum cocuklarim uzulmesin diye esnek olabiliyorum.. ama esim cok cok cok simarttigi icin bazen iki ergen cocugum varmis gibi hissediyorum.. " o zaman beni babama ver" laflari basladi 5,5 yasindaki kizimda..
işte bu yüzden boşanmak zor..
Allah yardımcınız olsun. baba ile durumu konusun ve yetiştirme ve terbiye konusunda destek isteyin. evli olan çiftlerde bile bu esneklik farkları sorun olabiliyor. annelik zor iş. yalnız su bir gerçek ki dısarida ne görürse görsün kişiliği ve davranışları en cok size göre şekillenecek. siz iyi model olun. baba biraz şımartsa da olur annenin yeri ayrıdır.

Ben de aynı senin gibi "aman çocuklarım babasızlığın acısını çekmesin, aman etkilenmesin" dedim. Geldiğinde bizim evde kalmasına izin verdim. Görüş günleri dışında görmesine izin verdim. Babaları ne yaptı? Tekrar barışmak için çocuklarını kullandı. Boşanma davasını ben açan olduğum için yuva yıkan olarak beni gösterdi. Sanki ben durup dururken gül gibi yuvamı yıkacak kadar salak bir kadınım!!!

Büyük kızımda tikler başladı, psikoloğa götürdüm, uzun hikaye ama özeti: Daha boşanmayı kabullenememiş kızım.

Önce kızımla konuştum, babanla artık boşandık, artık bizim evimizde kalmayacak dedim. Sonra babasıyla konuştum, kızdı sinirlendi biraz, ama artık eve almıyorum.

Kızımın tikleri geçti, bana kızgınlığı geçti. Artık boşandığımızı ama hala anne ve babası olduğumuzu biliyor.

Bizdeki sorun da görüş günü gelmemesi. Ben gelecek diye kendi planlarımı yapıyorum, bir bakıyorum gelmiyor, haber de vermiyor. Son görüşmemizde söyledim, gelsen de gelmesen de önceden haber ver diye. Vermezse de artık başka bi çaresini bulacağım :)

Kolay gelsin sana da.

En son özet: Adamı evine alma :))) Gece sizde uyumasın.
Haklısınız aslında çocuklar kabul edemiyolar ve eski eşimde bi kaç kere kalınca tekrar başlayabileceğimizi felan düşündü.. İmkansız oldugunu bile bile...

işte bu yüzden boşanmak zor..
Allah yardımcınız olsun. baba ile durumu konusun ve yetiştirme ve terbiye konusunda destek isteyin. evli olan çiftlerde bile bu esneklik farkları sorun olabiliyor. annelik zor iş. yalnız su bir gerçek ki dısarida ne görürse görsün kişiliği ve davranışları en cok size göre şekillenecek. siz iyi model olun. baba biraz şımartsa da olur annenin yeri ayrıdır.
Elbette boşanmak çok zor, çocuklar açısından daha da zor hayatları boyunca bi tarafları eksik olacak.. Arkadaşlar örnek vermiş rahatlıktan dolayı babayı tercih eden çocukları korkum o yönde aslında...

benimde ablam aynı sorunu yaaşıyor bir oğlu var oğlu şuan 15 yaşında 11 yaşındayken babası sırf nafaka vermemek adına çocuğun velayetini aklını çelerek aldı çocukta babamı istiyorum diyip durdu ablam kahroldu çocuk mahkemedede böyle söyleyince velayeti aldı sonrada ablama sende kalsın artık nafaka vermiyeceğim nasılsa dedi sonra çocuk bir süre onda kaldı çocuğu yanlız bırakıp akşam gezip tozuyor bazen alkollü geliyormuş eve ablamda duydu çocukta rahatsız olmuş bundan birde babsının sevgilisiyle yazışıp bilg. çocuğa vermiyormuş çocuk için sorun bu aslında ama ablam için çok üzücüydü son bir yıldır ablamda kız çalışıyor bizlerde ufak ufak destek oluyoruz ergenlikte yıpranmasın diyede tekrardan dava açmadı evladının yanında kaldığına bakıyor bu işler çok zor ve karışık allah yardımcın olsun.
Allah yardım etsin ablaniza çok iyi anlıyorum onu.. Benim korkum da ileride aynı sorunu yaşamak..

İlgilenmesi iyi birşey ama habersiz gelmesi iyi değil....

Dediğiniz gibi sizin çocuklarınızda planlarınız olabilir..

Çat kapı gelmesi düşüncesizliktir bana göre..

Bende boşanmış biriyim, mahkeme kararına uymam istediği zaman gelir alır çocuğunu..

Ama haber vermeden yapamaz bunu....

bu kadar pozitif olduguna göre bazı şeyler
neden yeniden denemıyorsunuz

Aslında konu başlığı tam uydu mu bilmiyorum.. Biz eşimle yaklaşık 2 yıl önce ayrıldık 5,5 ve 3,5 yaşında iki çocuğum var ikisinin velayeti de bende... İki haftada bir hafta sonları eski eşim götürebilir karar bu yönde.. Tabi bide özel günler vs var...
Ben çocuklar için bu kuralı esnettim ara sıra çocukları alır gezdirir akşam getirir, çocuklar ağlayınca bi kaç kere çocuklarla beraber uyudu.. Son günlerde de benim bu tavizimi kullanmaya kalkıyor, bakiyorum haber vermeden gelip almaya kalkıyor çocukları.. Babasıdır alsın diyenler olabilir ama benim çocuklarla planım oluyor tabi çocuklar babayı görünce onla gidiyolar.. Bi kaç kere uyardım eğer böyle yaparsan mahkeme kararını uygularım sadece dedim dikkat ederim dedi ama yine aynı...
Bence son derece şanslısın, ne kadar kadın var şurada konu açıyor da eşinin çocuklarla ilgilenmediğini şikayet ediyor.
Plan yapma, hem ne kadar büyük planlar yapabilirsin ki rotarlı olsa seni sarsacak.
Eşinle olan sorunlarını çocuklarına mal etme.

Back
X