boşanmış hanımlar bi bakabilir mi acaba

Askihafizhafza

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
356
160
33
Merabalar .bende eşimle boşanıyorum nafaka yeni bağlandı nisanın 28 inde bağlanmıştı
8 aydır eşim bebek için en ufacık katkıda bulunmadı .
acaba nafaka bağlandıktan nekadar süre sonra elime geçer ?
bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim .

avukatınız var mı

eşinizin avukatı var mı

eşiniz pek sözle isteyince verecek gibi değil

icra takibi yapılacak

sonra ödemezse maaşına haciz konulacak vs

düzenli işi maaşı vs varsa daha kolay her ay alırsınız nafaka

ama tebligat vs ilk sefer uzun sürebilir

Bosanma davasi acildigi gunden 15-20 gun sonra paranin elinize gecmesi gerekiyor diye biliyorum ben nedense ?

avukatlarımız var .ama avukatım çok aşırı soguk aramak istemiyorum .

Ben iki yildir tedbir nafakami alamiyorum.. kesinlesmi olan maddi tazminatimi alamiyorum neden cunku karsi taraf sigortasiz calisiyor, uzerine hic birsey kayitli degilmis guya, ve avukatim sanki yavas ilerliyor gibime geliyor.. olmazsa avukatimi degistirip tuttugunu koapran bir avukat bulucam kendime.. magdurum acikcasi.. umarim sizin haklariniz odenir..

ama şöyle bir durum var dedi bnm avukatım sigortasız olsun olmasın farketmiyor vermezse bir şekilde hapis cezası alıyormuş karşı taraf .size bunu söylemedimi avukatınız

ama şöyle bir durum var dedi bnm avukatım sigortasız olsun olmasın farketmiyor vermezse bir şekilde hapis cezası alıyormuş karşı taraf .size bunu söylemedimi avukatınız
Evet soyledi ama zorlanicaz almak icin dedi.. en son ceza mahkemesi acicam ded onu bile yapmamis .. ben anlam veremiyorum kendisine.. offff simdi avukat degistirsem bir turlu,degistirmessem bin turlu..

Adalet nerede ben goremiyorum !!! magdurum, magduruz acikcasi

nasıl oluyo ya uğraşmıyorsunuz demekki .yani bendemi şimdi alamayacagım .avukatım cok olumlu konuşuyodu oysa .üstelik geçmiş sayfalrda okuduguma göre burada bazı hanımlar nafakasını almış hemde toplu birden

barodan avukat talep edin ozaman sizde .
Avukatim baro avukati zaten... ben anlam veremiyorum mesela tedbir nafakasi icin icrayi alti ay sonra acti, halbuki icra takibi hemen yapilir.. sonra bana geldi dediki aslinda icra tabikini hemen acabiliyormusuz dedi, biraz gec oldu ama actik dedi.. simdi avukat benmiyim kendimi.. biktim usandim basindan bu yana ben yonlendiriyorum kendisini.. en son ceza mahkemesine basvurucam dedi, TIK yok .. karsi tarafta adres degistirmis galiba, mahkemenin haberi yok.. cok emek verdim ama magdurum.. magdem sigortasiz calisiyor, hakimde bunu biliyor dedim, o zaman neden birsey yapilmiyor dedim.. bagri ben SGK'ya sikayet edeyim dedim, bu seferde bir sey farketmez uzerine kayitli hic bir mal varligi filan yok diyo.. artik cidden yargitaya filan mektup gondermeyi dusunuyorum..

avukatlarımız var .ama avukatım çok aşırı soguk aramak istemiyorum .

soğuk moğuk önemli olan iş

ben de soğuğum ama bakın size burada cevap veriyorum

sadece şunu söyleyeyim hemen bugün karar çıktı yarın ödesin vs ütopik şeyler

karşı tarafın avukatı var mı diye şunun için sordum eğer ödemeye niyeti var ise hemen ödeyelim icraya koymayın maaşından kesilmesin vs diyorlar

yok bana ne gelsin alsın vs diyor ödeme diye diretiyorsa avukatı olması yine iyi en azından tebligat yapacak muhatap var

sonrasında da maaşı vs yoksa tahsilat için uğraşmak gerekir

bir de nafaka 200 TL falan ise işte o zaman sıkıntı başlıyor, zira daha fazla masraf yapmak zorunda kalınabiliyor

nafaka 200+200 çoçcuk ve benim için şimdilik toplamda 400 gibi az bir rakam yani ama olsun bi açığı kapatır enazından .ailemde yardımcı oluyo çok şükür .bu icra işlemlerini ben merak ediyorum aslında bugün çıktı karar diyelim nkadar sürüyor işte tam anlayamadım yazdıklarınızı .maaşı var bu arada .

Bunun net bir süresi yok

Iyi ihtimal 10 gün kötü ihtimal 3 ay diyebilirim ama bu süreçte herhangi bir memur hasta olur ile gelmez yine işleyiş değişir

Pistine yoğun olur tebligat gelmez vs kesin bir süre asla söylenemez yani 3 ay dedim ama 4 ay da olabilir mesela

Pencereden bakınca görünen binadan tebligat 15 günde gelebilir bazen vs vs

İşyeri devlet vs mi işten çıkma ihtimali var mı bu da önemli zira

hıım neyse sağolun .

Hapis ceza çıkarsa kuzu kuzu oder. Avukat iniz neden uğraşmiyor ki!

Hapis ceza çıkarsa kuzu kuzu oder. Avukat iniz neden uğraşmiyor ki!

aslında uğrasıyor ben biraz yanlış aksettirdim galiba ben avukatıma nekadar sürer demeyi unuttum birdahada soramadım.
merak ettiğim şu bağlandıktan tam olarak nekadar gün sonra alabiliyoruz bu icra işlemleri falan nekadar sürüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…