benim karşıma da bu tarz bir adam çıktı boşandıktan sonra. hem de sanal alemde falan da değil. daha önce birkaç kez aynı arkadaş ortamında bulunduğum, sohbet ettiğim, vakit geçirdiğim, ablamı benden çok daha fazla ve iyi tanıyan biri. çok yakın erkek bir arkadaşımın arkadaşıydı bu insan.
yıllar sonra, ben boşandıktan sonra tekrar karşıma çıktı bu kişi. taa o zamanlardan beri benden hoşlandığını söyledi. hatta benimle tekrar karşılaştığı için çok mutlu oldu. ben ablamın yanındayken telefonu ablama vermemi isteyip onunla hasret giderdi 1 saat falan. hatta ablamı, eşini , yeğenimi görmeyi çok istediğini söyledi. ablama yemeğe gittik falan.
yıllar sonraki ilk buluşmadan önce bana "yarın buluşup yemek yeriz, sonra bende kalırsın" dedi. ben "ben dışarda görüşmek istiyorum" dedim. konduramadım yine o şekilde yaklaşacağını. tanıdık bildik adam güya. dışarda buluştuk, yemek yedik. burcunu söylüyor, balık burcu da cinselliğe çok düşkündür falan... ben yine ihtimal vermiyorum. yemek yedik. "hadi bana gidip film izleyelim" dedi. "ben sana bugün sana gelmeyeceğimi daha dünden söyledim" dedim ve gitmedim. bozuldu biraz. bir yandan da bana övgüler yağdıran hali hoşuma gitmişti. çok da hoş bir adam. evliliğim süresince kaybolan güvenime iyi gelmişti o tarz övgüler o sırada. ama yine de temkinli davranıyordum. sonra telefon konuşmalarında falan durumu abarttı. konuyu sürekli cinsellikle ilgili bir şeye bağlıyor. önce "selam nasılsın? günün nasıl geçti" sonra "şu anda yanımda olsan ne yapardın" falan. normal bir konuyu bile cinselliğe bağlıyor. ben de "sen kendine bunu kolay yaşayacak birini arıyorsan git bul, akşam evine gelsin, yanında olsun" demeye başladım. sonra seviyeyi iyice düşürmeye başladı. ablama söylüyorum, "aa hiç öyle yapacak bir çocuk değil ki. çok tatlı, efendi" deyip savunuyor hala. sonunda çok abarttı bu tarz konuşmaları. "artık midem bulanıyor" dedim. "bana bir tane duygusal cümle kur" dedim. "seninle sevişmek istiyorum, daha ne diyim" dedi cevap olarak. bu da son konuşmamız olmuştu.
adam eğer karaktersizse, sanal alem ya da gerçek hayattan tanıdık falan farketmiyor. bu tarz insanlar bize kendimizi kötü hissettirmemeli. biz güçlü insanlarız ki olması gerektiğinde zor olan boşanma kararını verebilip hayata geçirmişiz. iyi ve değerli hissettiren insanlar elbet karşımıza çıkacaktır ve de çıkıyor. iyi örnekler çok fazla.