Bosanmis ve bir cocuklu biriyle hayat kurulabilir mi?

cocuk annesinde kaliyor ..
sen bunu ptoblrm ediyorsun..
cocuk babasinda olsa heralde kafayi yersin..
bence kendine baska birini bul adama da co uguna da yazik etme..
zaten olan bu cocuklara oluyor ne yazikki..
bazen empati yapmak lazim ..
mesela seninde cocugun olsaydi acaba s3n ne yapacaktin cok meark ettim..
bence sen yoluna bak..
adami yorma ..
hem sen universite mezunusun bu cok mu onemli bence hiç bir altarnatifi yok bana gore..
sadece diploma ..
onemli olan insanlik ..
her zamn coluk cocuk hep bahane..

Ayrı bir evde oturacagimizi söyledi. .ne senin ailen ne de benm ailemden bir şey beklerim dedi..sen de calisirsan daha rahat oluruz dedi. .calismazsan ne kadara o kadar idare ederiz dedi. .oylr işte canm..

Bu aksam aradım. .ve olamayacagini söyledim. .kafam çok karışık seni de bogmak istemiyorum bu stresle dedim..

O da anlayışlı davrandi ..başka yer ve zamanda seni tanımak isterdm dedi..senin kararın saygı duyarım dedi..

Oyke içimden bir şey koptu..dedim baglaniyorum yarın bir gün ailemin tepkisini de bilmiyorum seni de ikilemde bırakmak istemiyorum dedim. .hakkını helal et dedi..yolun açık olsun dedi...

Dedi işte. .belki de mutlu olacaktm. .bitti gitti işte. ......yine bitmedi korkularim yine bitmedi. ..Bu bile care olmadı. ..

İkinizinde hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah. Burada bende dahil üyeler sadece kendi hayatımızdan kendi mantık yapımızdan yola çıkarak tavsiyeler yazıyoruz. Cogu zaman birinin yazdığıyla bir diğerinin yazdığı tamamen zıt bile oluryor. Umarım bu karar buranın yönlendirmesi değilde sırf sizin şahsi kararınızdır. Öyle olmalıdır. İnşallah hayırlar doğurur kararınız

Ayni durumda kuzenim kaldi. Iki tarafta bosandi fakat kuzenimin cocugu yok. Eniştemin var annede kaliyo. 9 10 yaslarinda oglu. Kuzenimle biraz sıkıntı yasadilar ki kuzenim cok iyi sabirli yaklasti ama anne dolduruyordu cocugu. Ustelik bunu yapan öğretmen bi anne. Ama eniştem dengeyi cok guzel kurdu. Suan hersey yolunda pek de gelip gitmiyor cocuk. Kuzenimin de bebegi oldu. Burda is erkege dusuyor o dengeleri düzeltir. Bence olur benzer bi durum bizde de var ve cok mutlular.

Olmaz gibi geldi canım herkes hikayeyi kendine göre anlatır,eşi annesinin lafı ile ne baskısı kuruyormuş acaba sordunmu? Be böyle aşırı titiz adamlar egoist oluyor çoğunlukla

Birde ilerde tekrar çocuk düşünüyormu? Siz anne olmak istediğinizde bunu nasıl karşılar,bu tür konular okumuşluğum var burada adam ilk çocuğu kıskanmasın ve nasılsa bir çocuk var diye ikinci eşten çocuk yapmıyor,ama kadın onun çocuğuna her türlü ilgi alaka temizliği yemeği yapıyor v.s.

eğer gorustuğun kişi kendini geliştirmediyse ve duzenli bir işi yoksa sıkıntı yaratır eğitim farkı. ama her anlamda donanımlı biriyse sıkıntı olmaaz. sende bir evlilik yapmışssın bir evlilik yapmış o yuzden biraz daha tecrube sahibisiniz aynı hataları tekrar yapma olasılıgınız düşük olur. hem çocukta annedeymiş.eşinizin eski eşiyle çocuk için gorusmesine karışmazsanız sıkıntı olmaz bence mutlu olursunuz

çocuk değil ama aranızdaki eğitim farkı sorun olabılır tabı sorun olabılecek seylerın sorun olması yada olmaması eşinize bağlı...

kendımden ornek vereyım yasım 31, esım 46 yasında...

benım ılk onun ıkıncı evlılıgı....

ilk evliliğinden bır oğlu var ve annesınde kalıyor velayette onda, aylık nafakasını verıyor (350 tl) egıtım gıderlerını esım karsılıyor... arada alınan hedıyeler vs de var tabıkısı...

su an bızımde bır kızımız oldu, her ıkısınede yaklasımı aynı...

eskı esle kv demın cenazesınde tamamen spontan gelısen bır ortamda tanıstım bıle cunku esımın aılesı ıle gorusmeyı hıc kesmemıstı hala da gorusurler...bu gorusmeler bastan benı rahatsız etsede zamanla alıstım baktım kı kımsenın kımseye bır art nıyetı yok, esımın umurunda bıle degıl, arada bır cocuk var kı onunda psıkolojısı onemlı umursamamaya basladım...

esım ıle de sadece cocukla ılgılı mevzularda telde gorusurler yada cocugun musamere mezunıyet vs etkınlıklerınde bır araya gelıyorlar yuzyuze olarak...bu ıletısım omur boyu devam edecek bu bır gercek..

egıtım durumuna gelırsek ben unıversıte esım lıse mezunu, ben memurum o özel sektorde çalışıyor, maaşlarımız su an esıt sayılır...

kafa yapısı sıze uyuyorsa egıtımden zıyade yanı mezunıyet kastım gorusler onem arz eder ve kazandıgı maas ıle yaptıgı ıs onemlı bır unsur halıne gelır..

cocuk sızle kalmayacaksa ve sızdende bır cocuga sıcak bakıyorsa cocugun varlıgı sızı rahatsız etmez ama hıcbır zaman kendı evladınız gıbı sahıplenemezsınız o hep yabancıdır... zaman zaman varlıgı rahatsız bıle edebılır...

cevrenınde baskısı olabılır cocuklu bır adamla evlenmenızı hos karsılamıyor olabılırler..

ama ben sevıyorum, es adayı da eskı esle cocugu ıle olan ıletısım dengesını kurup, bana eskılerı hatırlatmazsa yaparım dıyorsanız olabılır..

Çocuğu var diye bir insanın mutlu olmaya, evlenmeye hakkı yok mu? Empati yapın bence. Sizin çocuğunuz olsaydı onun olmasaydı bu sebepten sizinle evlenmekte teraeddütü olsaydı ne düşünürdünüz, ne hissederdiniz? Demek ki beni yeterince sevmiyor diye düşünürdünüz değil mi? Ben sorun olacağını düşünmüyorum. Çocuğudur elbette ki görüşecek. Yaş farkınız yok bence, 8 yaş çok ideal. Benim eşim mimar, ben lise mezunu özel sektörde çalışan bir insanım. İnsan olsun yeterli diploma bir halta yaramıyor emin ol. Evini geçindirsin, ele güne muhtaç etmesin bu kafi

Canım sıkıntı yaşayacağın asikar gözüküyor. Çocuk olabilir. Ama arada eğitim farkı var.

bence biraz vakit geçirin tanıyın bırbırınızı sonrasında karar verin

Dün akşam konuştum ve kafamın col karışık olduğunu bu şekilde onu da ikilemde bırakmak istemediğim için. .bitirdim. .ama dünden beri içim bir garip. .belki de beraber olsak mutlu edebilirdi beni. .knussam bir dert konusmasam bin dert. .

Ne yapacağım. .msj atmayı bile düşündüm. .ama sonra işte yine ikilemde kalirsam ona da yazık. .oyke arkadaşlar. .

Güzel ozetlemissiniz. ..belki de mutlu olabilirdim. .belki de...dün bitirdim. .Bugün ikilemdeyim işte. .

Çocuğunun olması problem değil bence. E o zaman boşanmış ama çocuğu olan adamlar ikinci kere evlenemeyecek mi hiçbir zaman? Yok mu böyle bir hakları? Bence ne okul seviyesi, ne de çocuğu problem değil, adamın kişiliği ve neden boşandığı çok önemli. Ben olsam iyice sorar soruşturur, neden boşandığından emin olur öyle evlenirdim.
Ben boşanmış adamlarda sadece huyuna ve boşanma sebebine önem veririm.

Anlattığı şeylere de inanma, araştırabiliyorsan biraz araştır emin ol. Benim çevremde de boşanmış bir adam vardı, bi tanıdığımla evlenmek istiyordu, sürekli eşinin yaptıklarını anlatıyordu boşanma sebebi olarak. Neymiş eşi her kavgada çekip ailesinin yanına gidermiş, ya da ailesini çağırırmış. Çok baskı kurarmış, adamla yatmazmış falan filan.

Tanıdığım, adamın eski eşine ulaştı ve adamdan habersiz kadınla konuştu. Meğer adam bu kadını kaç kere aldatmış o yüzden kadın sonunda dayanamayıp boşamış. ''inanmazsan avukatımı arayım aldatma kanıtlarını gösterelim'' demiş.

Yani adamın ''karım şöyleydi böyleydi ondan ayrıldık'' demesine çokta bel bağlama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…