- 23 Haziran 2016
- 1.024
- 821
- 38
- Konu Sahibi Sonbahar 35
-
cocuk annesinde kaliyor ..Haklısınız. .hem de çok. .Çünkü ben de böyle düşünüyorum kendime itiraf edemedim..
Nafaka vermiyor. .ama evde çocuğunun odası olsun istiyor doğal olarak. .çocuk iki veya üç gün kalabilir de..yok da diyemem. .
1860 tl maaşı var..ve bn de calisirsam tatile de giderz iyi geçiniriz diyor. .evi yok..arabasi babasının ve bir evleri var..O da ailesi oturuyor bu arada 40 yaşında bekar ablası var..evlenmemis ama çalışan. .durum böyle. .
Bana da olmaz gibi geliyor. .hayırlısı olsun ne diim..bnden cvp bekliyor. .uzatmadan bu aksam soyliycem. ..o da umutlanmasn. .önüne baksın
Birincisi anladigim kadariyla ayri bir evi olmayacak. Annesi babasi ve ablasiyla yasayacaksiniz.
Ikincisi cocuguna nafaka vermeyen adam yatirim bile yapsa baba degildir benim gozumde. Evlat bu. Baska bir sey degil. Kendi kani cani. 30 000 tl yi eski esine harcamis evladina degil. Evladinin gelecegini dusunmeyen sizin ve sizin evladinizi mi dusunur. O 1800 tl ile gecinemedigi icin sizi de calistirip tatile gitme derdinde.
Son olarak cocuklu adamlarla evli olup burada konu acan bazi bayanlardan okudugumu yaziyorum. Eski esle cocuk icin bile olsa muhatap olmak zorunda kaliyor adamlar. Bu bazen sorun olabiliyor. Cocuk yeni esi kabullenemiyor. Sizin cocugunuz olsa sizin ve onun cocugu arasinda problem cikabiliyor. Eski es genelde yeni esi takinti derecesinde kiskanabiliyor ve rahatsizlik verebiliyor. Bu tabi yanlis anlasilmasin herkes icin gecerli degil.
Egitim farkini problem edebilir. Siz universite o ortaokul oldugu icin zamanla uzerinizde baski kurabilir egosunu tatmin icin.
Velhasil arti ve eksilerini dusununce yasinizin da cok genc oldugunu dusununce bu is olmaz gibi geldi. Karar yine sizin. Ancak beni en cok dusunduren de annesi ile yasamasi...siz de o evde yasayacaksaniz cok zor. Ilk esle ilgili soylediklerine inanmayin cunku bosanan hicbir erkek kendinde suc bulmaz. Velayeti alacaktim lafina da inanmayin o yastaki cocugu hakim anneye verir, anne babaya vermek istemedigi surece. Yasiniz genc. Karar sizin ama ben olsaydim ikinci evliligim icin riske girmek istemezdim. Sevseydiniz bunlar sorun olmazdi. Ama bence belli ki sizin de icinize sinmeyen birseyler var ki siz de burada bizlere danismak istemissiniz.
İkinizinde hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah. Burada bende dahil üyeler sadece kendi hayatımızdan kendi mantık yapımızdan yola çıkarak tavsiyeler yazıyoruz. Cogu zaman birinin yazdığıyla bir diğerinin yazdığı tamamen zıt bile oluryor. Umarım bu karar buranın yönlendirmesi değilde sırf sizin şahsi kararınızdır. Öyle olmalıdır. İnşallah hayırlar doğurur kararınızBu aksam aradım. .ve olamayacagini söyledim. .kafam çok karışık seni de bogmak istemiyorum bu stresle dedim..
O da anlayışlı davrandi ..başka yer ve zamanda seni tanımak isterdm dedi..senin kararın saygı duyarım dedi..
Oyke içimden bir şey koptu..dedim baglaniyorum yarın bir gün ailemin tepkisini de bilmiyorum seni de ikilemde bırakmak istemiyorum dedim. .hakkını helal et dedi..yolun açık olsun dedi...
Dedi işte. .belki de mutlu olacaktm. .bitti gitti işte. ......yine bitmedi korkularim yine bitmedi. ..Bu bile care olmadı. ..
çocuk değil ama aranızdaki eğitim farkı sorun olabılır tabı sorun olabılecek seylerın sorun olması yada olmaması eşinize bağlı...Cocuk anne de kalıyor arkadaşlar. .5 sene olmuş ayrılali. .bn de boşandım ama çocuğum yok..sizce olabilir mi ..onun yaşı 39 bnm yaşım 31 ..ve ortaokul mezunu İzmir li kültürü iyi ..ama bn üniversite mezunuyum. .sizce şans vermeli miyim..
Ayrılma sebepleri eşinin sürekli annesini dinlemesi ve esine baskı kurması. .çok da titiz bir beyfndi temiz ve cok bakimli. .
Kafam çok karışık. .Düzenli bir işi de var ..Ne yapmalıyım. .çocuk sorun olur mu?
Cocuk anne de kalıyor arkadaşlar. .5 sene olmuş ayrılali. .bn de boşandım ama çocuğum yok..sizce olabilir mi ..onun yaşı 39 bnm yaşım 31 ..ve ortaokul mezunu İzmir li kültürü iyi ..ama bn üniversite mezunuyum. .sizce şans vermeli miyim..
Ayrılma sebepleri eşinin sürekli annesini dinlemesi ve esine baskı kurması. .çok da titiz bir beyfndi temiz ve cok bakimli. .
Kafam çok karışık. .Düzenli bir işi de var ..Ne yapmalıyım. .çocuk sorun olur mu?
Cocuk anne de kalıyor arkadaşlar. .5 sene olmuş ayrılali. .bn de boşandım ama çocuğum yok..sizce olabilir mi ..onun yaşı 39 bnm yaşım 31 ..ve ortaokul mezunu İzmir li kültürü iyi ..ama bn üniversite mezunuyum. .sizce şans vermeli miyim..
çocuk değil ama aranızdaki eğitim farkı sorun olabılır tabı sorun olabılecek seylerın sorun olması yada olmaması eşinize bağlı...
kendımden ornek vereyım yasım 31, esım 46 yasında...
benım ılk onun ıkıncı evlılıgı....
ilk evliliğinden bır oğlu var ve annesınde kalıyor velayette onda, aylık nafakasını verıyor (350 tl) egıtım gıderlerını esım karsılıyor... arada alınan hedıyeler vs de var tabıkısı...
su an bızımde bır kızımız oldu, her ıkısınede yaklasımı aynı...
eskı esle kv demın cenazesınde tamamen spontan gelısen bır ortamda tanıstım bıle cunku esımın aılesı ıle gorusmeyı hıc kesmemıstı hala da gorusurler...bu gorusmeler bastan benı rahatsız etsede zamanla alıstım baktım kı kımsenın kımseye bır art nıyetı yok, esımın umurunda bıle degıl, arada bır cocuk var kı onunda psıkolojısı onemlı umursamamaya basladım...
esım ıle de sadece cocukla ılgılı mevzularda telde gorusurler yada cocugun musamere mezunıyet vs etkınlıklerınde bır araya gelıyorlar yuzyuze olarak...bu ıletısım omur boyu devam edecek bu bır gercek..
egıtım durumuna gelırsek ben unıversıte esım lıse mezunu, ben memurum o özel sektorde çalışıyor, maaşlarımız su an esıt sayılır...
kafa yapısı sıze uyuyorsa egıtımden zıyade yanı mezunıyet kastım gorusler onem arz eder ve kazandıgı maas ıle yaptıgı ıs onemlı bır unsur halıne gelır..
cocuk sızle kalmayacaksa ve sızdende bır cocuga sıcak bakıyorsa cocugun varlıgı sızı rahatsız etmez ama hıcbır zaman kendı evladınız gıbı sahıplenemezsınız o hep yabancıdır... zaman zaman varlıgı rahatsız bıle edebılır...
cevrenınde baskısı olabılır cocuklu bır adamla evlenmenızı hos karsılamıyor olabılırler..
ama ben sevıyorum, es adayı da eskı esle cocugu ıle olan ıletısım dengesını kurup, bana eskılerı hatırlatmazsa yaparım dıyorsanız olabılır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?