Boşanmış ve çocuğu olan hanımlar, çocuğunuz mutlu mu

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar.. Boşanma aşamasındayım ve bir oğlum var..Oğlum 2 yaşında anne babasının beraber yanında olöamasından çok etkilenir mi yoksa hep bunun eksikliğini mi yaşar bi de çocuğun soyadı babanın soyadı olarak mı kalıyor..

Etkilenir mi bu sizin yapacaklarınıza bağlı ama zamanı gelince babam nerde diye sorar. Soyadı evet babasın soyadı olur.

merhaba ben bosandigim zaman kizim 2 yasindaydi. ayri evde yasiyorduk ikimiz baska kimse yoktu bizle. sonra eski esimle kizim haftasonlari hep gorustu hic bir engel olmadi eski evdeki duzene gore dizdim evi yeni esyalar almadim tanidigi esyalari bildigi yere koydum.. evet ev degisikti ama aksam kendi eski odasinds uyuyirmus gibi hissetti. odasindan kendi odama asla almadim o opsiyonu lldugunu hic bilmedi duzeni hic bozulmadi. krese verdim isime devam ettim tum gjn kreste oldugi icin bir yorgunlugu oldu aksam erkenden uyudu ilk zamanlar babasi ile zaman zaman hafta ici aksamlari yemek yerdik cok nadir ama.. o cok isi oldugunu anlatirdi ona. sonra zamanla baba ve annenin baska baska evleri oldugunu farketti.benim hayatima biri girdi benimsedi. evlendim kendi kendine baba demeye basladi. hic bir yonlendirme yokken. kendi babaisna bayuliyor ama suanki esimede bayiliyor evde bir baba figuru olmasindan mi bilmem hic bir mutsuzlugu huysuzlugu yok psikolojisine cok olunlu etkileri oldu. niye iki babam var diye sormuyor suanki esimin hayatimiza sonradsn girdiginin farkinda degil hatirlamiyor. suan 6 yasinda cani isterse babasna gidiyir ustemezse gitmiyor ama aralari cok ski fki hersey yolunda. merak etme hersey iyi olacak.

her babasi ile gorusmek istediginds muhakkak goruntulu arama yaptim hala daha yapariz bolca kendi istemediginde bile yaparim bu arada. nerdesin diye sordugunda simdi sunu sunu yapmaliyim boyle boyle isim var gibi anlatirdi ona so ra seni gelip su zaman alicam su kadar yatip kallacaksin diye anlatirdi. niye boyle birseye ihtiyac varki diye soramiyorlar zaten anlamiyorlsr cunku oladar. anlama zamanj gelio sorabilecek duzeye geldiklerinde de zaten benkmsemis oluyorlar her acidan kendiliginden yoluna giriyor biraz yani

merhaba ben bosandigim zaman kizim 2 yasindaydi. ayri evde yasiyorduk ikimiz baska kimse yoktu bizle. sonra eski esimle kizim haftasonlari hep gorustu hic bir engel olmadi eski evdeki duzene gore dizdim evi yeni esyalar almadim tanidigi esyalari bildigi yere koydum.. evet ev degisikti ama aksam kendi eski odasinds uyuyirmus gibi hissetti. odasindan kendi odama asla almadim o opsiyonu lldugunu hic bilmedi duzeni hic bozulmadi. krese verdim isime devam ettim tum gjn kreste oldugi icin bir yorgunlugu oldu aksam erkenden uyudu ilk zamanlar babasi ile zaman zaman hafta ici aksamlari yemek yerdik cok nadir ama.. o cok isi oldugunu anlatirdi ona. sonra zamanla baba ve annenin baska baska evleri oldugunu farketti.benim hayatima biri girdi benimsedi. evlendim kendi kendine baba demeye basladi. hic bir yonlendirme yokken. kendi babaisna bayuliyor ama suanki esimede bayiliyor evde bir baba figuru olmasindan mi bilmem hic bir mutsuzlugu huysuzlugu yok psikolojisine cok olunlu etkileri oldu. niye iki babam var diye sormuyor suanki esimin hayatimiza sonradsn girdiginin farkinda degil hatirlamiyor. suan 6 yasinda cani isterse babasna gidiyir ustemezse gitmiyor ama aralari cok ski fki hersey yolunda. merak etme hersey iyi olacak.
Teşekkür ederim umarım öyle olur.. Sizde inşallah çok daha mutlu olursunuz..

Medeni insanların olduğunu bilmek çok rahatlatıcı :)
Mutluluğunuz daim olsun.

Cok kucuk mutsuz olacak kadar etkilenecegini sanmam.

Ablam oğlu bir yaşındayken boşandı
Babasıyla herzaman görüştü
Babası uzak olunca daha prestijli oluyor gözünde
Şuanda 10 yaşına girecek
Ablamın hayatına biri girdi
Onu sevdi yeğenim ve annesinin onunla evlenmesini çok istedi
bu Mayıs ayında evlendi Ablam
Annesinin düğününde öyle bir oynayışı vardı ki
O kadar mutluydu ki görmeliydiniz
Yalnız aynı eve taşınınca yeğenime bir haller oldu
Huysuz çekilmez ve gıcıklık yapmaya başladı
Ablam kocası ve yeğenim üçü bir arada ayni yatakta yatıyorlar şimdi
İlk günden beri geceleri Ansızın uyanıp ağlamaya başladı
Sabah uyandığında hatırlamıyor ağladığını
Neden böyle oldu bilmiyoruz
Adamı çok çok seviyor ama iç dünyasında neler oluyor bilmiyoruz

Slm kızlar.. Boşanma aşamasındayım ve bir oğlum var..Oğlum 2 yaşında anne babasının beraber yanında olöamasından çok etkilenir mi yoksa hep bunun eksikliğini mi yaşar bi de çocuğun soyadı babanın soyadı olarak mı kalıyor..

Zamanında bende 5-6 yıl ayrı kalan ailenin içerisinde büyüdüm. 6 yaşındaydım ve travmaydi benim için. Lütfen elinizden geleni yapın kurtarın. Ki ben hala sorunlarla cebellesiyorum. Evlilik yaptım 1 buçuk aylık evliyim acısını çekiyorum.aksi takdirde.. Dünyada umutsuz aile özlemi çeken annesine babasına kıyamayan dengede tutamayan en önemlisi erken yaşta sorumluluk yuklenilmis ve büyümek zorunda kalan. Çocukluğunu çocuk gibi yaşayamayarak içindeki özlemi acıyı bastıracak çocuk yetiştirmeye hazır olun.

Merhaba,
Bende boşandığımda oğlum 2.5 yaşındaydı.1 ay içinde hayatı değişti.Süreci mutlaka bir pedagog desteği ile yürütmeni öneririm.Biz öyle yaptık,başlarda etkilenir gibi oldu ama uzman yönlendirmesi ve kreş ortamı ile hemen toparladık.3 sene olacak şuan çok mutlu.Annesi onlar mutsuz anne babadan daha çok etkileniyorlar inan.Boşanıp güçlü ve mutlu anne olursan daha güzel ilgilenebiliyorsun.Baba da ilgili bir babaysa çok sağlıklı bireyler oluyorlar.
Allah yolunuzu açık etsin.

çocuğunuzun velayeti sizde mi? babası evlenmenize ve çocuğunuzun başka bir adamla aynı evde yaşamasına tepki verdi mi?
bu ara benzer bir olay yaşıyorumda.

çocuğunuzun velayeti sizde mi? babası evlenmenize ve çocuğunuzun başka bir adamla aynı evde yaşamasına tepki verdi mi?
bu ara benzer bir olay yaşıyorumda.
velayeti bende canim.
baskasiyla ayni evde yasamasina tepki gosterdi evet ama herkezin gossterebilecegi makul tepkilerdi. tanimadigi icin yabanci bir adsmla kalmasindsn sa bende kalmasi daha iyi diye bir tepki verdi fakat zamanla kizimdsn dsolumlu seyler duydukca ondan bu tepkisi hafifledi ve yok oldu. cok uzun surmedi buyuk sorunlar olmadi. baska erkekden killanan klasik baba tepkisiydi yani. velayeti almasi icinde bir sebel degil zaten bu yasal olarak o halede gellmedi zaten

Benim oglum da 3 bucuk yasina yaklasirken bosandik babasiyla oglum hersryin farkinda suan. Babasinin baska evde bziim baska evde yasadigimizi biliyor . Cok mutlu. Umarim oyle olur hep. Babasi tam olarak butun gorevlerini yerine getirmese de ben acigi buyuk olcude kapatmaya calosiyorum istedigi her vakit goruntulu konisuyir babasi uzakta zaten geldikce de yuz yuze gorusuyorlar. Halinden memnun. Umarim sizde sancisiz bir sekilde bu donemi atlatirsiniz

Benim oglum da 3 bucuk yasina yaklasirken bosandik babasiyla oglum hersryin farkinda suan. Babasinin baska evde bziim baska evde yasadigimizi biliyor . Cok mutlu. Umarim oyle olur hep. Babasi tam olarak butun gorevlerini yerine getirmese de ben acigi buyuk olcude kapatmaya calosiyorum istedigi her vakit goruntulu konisuyir babasi uzakta zaten geldikce de yuz yuze gorusuyorlar. Halinden memnun. Umarim sizde sancisiz bir sekilde bu donemi atlatirsiniz
İnşallah ya.. Sizde daha da mutlu olursunuz inşallah

Eğer çocuğun soyadı Baba'nın soyadı olarak kalıyor.

Ama siz eski eşinizde izin verirse evlilik soyadınızı kullanabilirsiniz. Böylece oğlunuzla aynı soyadı taşırsınız hep. Tabi eğer isteseniz.

Çocuk anne babasının ayrılmasından değil anne babasının ilgisizliğinden mutsuz olur etkilenir. Gerek siz gerek babası ilgiyi esirgememeli.

hayır sakın öyle düşünmeyin.. aslında bunu anlatmak için gecikmiş olsam da 27 yaşındayım ve 2-3 yaşında boşandılar. her zaman babamdayken annemi, annemdeyken baba özlemi çekmedim. eşit derecede saygılı bir şekilde yönettiler ilişkilerini. asla kötü bir durum yaşamadık. hala ikisini de ayrı ayrı çok severim ve iyi ki ayrılar diyorum çünkü insan büyüdükçe karakterlerini anlıyor ve birbirleri için doğru mu değil mi? zaten değillermiş diyorsunuz..

eğer ki eşinizle birlikte bu süreci iyi yönetebilirseniz asla kötü bir durum olmaz. örneğin babaanne tarafından hiçbir zaman anne tarafımla alakalı birşey duymadım, keza yine diğer taraftan da öyle.. onlara da iş düşüyor.. söyleyeceklerim bu kadar, hakkınızda hayırlısı olsun.

Oğlum 3,5 yaşındaydı boşandığımızda şimdi 5 yaşında , boşanmadan önce de sonra da çok mutlu bir çocuk , üstelik baba ile hiç görüşmüyor. Anne mutluysa çocukta mutlu oluyor. İlginizi sevginizi eksik etmeyin , bol bol oyun oynayın , hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X