Biz kadınlar ortaya bir laf söylerken kırk kere tartarız. Nasıl etki bırakır diye özenle seçeriz kelimeleri. İçimiz parçalanır bizim "evlendiğime pişmanım" gibi kelimeleri sarfetmek o yüzden yapmayız. Ama erkekler -bilmiyorum hammaddeleri mi farklı bunların.. düşüncesizce laf nereye gider, nasıl etki bırakır, karşımdaki üzülür mü düşünmeden dan dun konuşmayı bilirler. Ama bil ki o kelimeler onların ağzından çıkanlar, onlara göre ağır değillerdir, basit sarfedilmiş, yarın unutulacak sözlerdir.
Biz kadınların algısı çok kuvvetli, o bir sözden kırkbin olay türetiriz içimiz parçalanır. Beyefendiler "akşam ne pişireceksin?" diye soruverir sen orda hayatının kararını almayı düşünürken. Farkımız bu onlarla...
Bence bir ortalık yatışsın... öyle karar verin.
Meselenize gelince, bunların hepsi birbirinden cins.
Benimkide kendi face'inde ne benden bahseder, ne fotoğrafım geçer sanki bekar takılıyor mübarek. Sorunca da sen facebooku mu önemsiyorsun der kestirir atar. Duvarına yazı yazayım "sen bana baskı kuruyorsun, kendini burda göstermeye çalışıyorsun" der. Listesindeki arkadaşlarına "bak ben burdayım ben hanımıyım" demeye getiriyormuşum. O da üzerinde baskı hissediyormuş haspam. Listesinde yabancı tanımadığım kadınlar da var. Başlarda kıskanıyordum da sonradan, bu kıskançlık hiç unutmayacağım sinirlilik haline döndü. Bana da kendi facebookumda onun fotoğrafını paylaşmamı yasaklamıştır. Birlikte fotoğraf çekilmeyiz ve paylaşmam. Bizim de böyle garip bir ilişkimiz var. Eminim çocuğumuz olsa (daha yok) aynen fotoğrafını koysam senin eşin gibi tıpkı kıyameti koparır. O duruma alışıncaya kadar biz de kavga ederiz ve birsürü hakeretler döner ortada.
Hani sanki başka erkekler çok mu daha iyi olacak???? kesinlikle hayır..... hepsi bunların cins. Çok kızgınım onların bu düşüncesizliklerine.
O yüzden o tür tartışmaları ciddiye alıp da, (çocuğunuz da var) öyle ciddi kararlar alma derim.
Sanki akşam o tartışma yapılmamış gibi deyiverir zaten, bugün ne pişiryorsun diye :))))))