bosansammi bilmiyorum :((

karacabandirma

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
434
311
323
27
Merhaba kizlar
Ben esini cok seven esiminde benj sevdigini dusunen 7 aylik bir anneyim.. esimle severek evlendik bu sene 6 yil oldu.. esim cok titiz ve durust bir insandir aramizdada 10 yas fark var.. zaman zaman her evde olabilecek ufak tefek tartisnalarimiz olur ben ona febelde cok duskunumdur oda bana duskun oldugunu iddia eder ama yanliz yaaamaya alisik hir insan yanliz buyumus o yuzden ister istemez bir hayat seklini oturtmus ve bunu duzeltmek pek kolay olmuyir.. cok fazla rijit bur insandir ve kati kurallari vardir.. kotu niyetli degildir bunlar ama uygulanmamasi onu kizdirir.. giyimima karismak disari cikamma izizn vermemk gibi seyler degil. Sosyal medyada fotograf paylasmamak gibi seyler diyim daha cok. Benim icin cok gereksiz seyler onun icin cok gerekli onemli olabiliyor. Oglumuzun fotosunun face koyulmamasi ile ilgili ozel bir gayreti var bende hic kkymadim.. erkek kardesim bir hafta once cok begndigi bir fotoyu kisa sure tutacagim diyerek paylasti esim bundan cok hoslanmadi. Bundna tartisma cikti bende sonuc olarak benimde cocugumla ilgili yapmak istediigm bir sey olabilir bunla ilgili bana yaoma diyemezsin diyerek hem kizginligimdan hemde kardeismin gonlunu almak icin doumgununde ikisinin oldugu bir fotoyu dfmgunun kutlu olsun dayii diyerek yayinladim. Ama gened esime tlfn acip bira dursun kardesimin gonlu oolsun demek istedim ama tldnunu acmadi aradan cok uzun zaman gevince tedirgin oldum ve isyerine gittim bana benimle konusmak isedidgini soyledi.. bende sabahtan beri onu aradigimi sonucta bebegindbasina birsey gelmis olabilecegini tfnu nasil acmadigini soyleyerek uzerine gittim ve bu harekerinden oturu seni pisman edicem dedim o kozginlikla.. oda bana zaten pisman oldugunu soyledi.. bende neye pismansin diye sordugumda evlendigime pismanim evlendim boyumun olcusunu aldim dedi. Bosanmak istiyorum sabahtan beri bunu dusunuyorum dedi. Fotofrafla ilgili olan seyecok kzogindi.. bende cok sinirlenmis ve aglar bir sekilde eve gittim.. hic bir tartismamizda ben ona asla evlilikten pisman oldugumu yada huna benzer seyler soylememisimdir. Aksam evde konustuk.. bana sacma sapan bir fotograf konusuyla ilgili vede onun kadar titiz olmamala ilgili seyler soyledi o hastalik derecesinde titizdir bu arada.. buna benzer doumgunumde bana hediye almadin gibi ufak tefek sacma sapan birkac sey daha ceviz kabugunu doldurmayacak bukadarcik seyden bosanmak istemeisni soylemesi bana cok enteresan geldi vede uzdu.. sonuc olarak konustuk ve birsekilde tatliya baglandi.. ben ona kizginlami soylemistin nunu dedigimde hayir bosanacaktim dedi oglumuz yuzundenmi bosanmadin yoksa dedim onunda var etkisi ama o yuzden dgil dedi bana.. simdi diyeceksinizki e senin neyin var.. ben esime aglayip sarildigimda bana dokunmadi bile. Okadar agir pisman oldum evlendigime gibi laflari kulagimdan hic gitmiyor.. bu laflar unutulmaz gibi geliyir.. bir yandanda acaba onu cok sevdigimi bildigi icinmi bu kadar agir bir sekilde nede olsa llalalayla bana bisey diyemez bak bosanalim dedim bisey olmadi diyemi dusunuuor. Bundna sonra bunun devami gelirmi bu kadar lafin uzerine beni sevdiginden nasil emin olucam bunlar hep beynimi kemiriyor. Acaba gercekten bosansammi diyorum okadar uzgunumki anlatamam

kusura bakma ama ben mantıklı bişey göremedim, tartışmaya değer birşey yok...bu yuzden ayrılmak da saçma, bi anlam veremedim

Evet bir findik kabunu doldurmayacak seyler benim guruurm kirildi acaba gercekten boylemi dusunuyor.. eger boyle dusunuyorsa neden bir arada duralimki diye dusunmeden edemiyorum. Tum mesele bu

kadın gibi trip yapıyo eşin...
benim eşimde böyledir...
daha neler neler duydum inanamazsın...
bırak konuşuyo işte..
bi daha böyle bişey söylerse ağlama sakın...
seni üzmeyi alışkanlık haline getirmesine izin verme...
ortada sorun namına bişey yok canı sıkıldı heralde...
inan bulunduğun durumu,duygularını çok çok iyi anlıyorum...
o yüzden tavsiyem biraz kendini geri çekmen...
ben artık bu şekilde çözebiliyorum....
inşallah tekrar yaşamazsın böyle şeyler..

Evet gercekten soyledigi seyin ucunun nereye gittiginin farkinda degil bu tip seylerden gercekten evliligimizin dagilabileceginin farkinda degil.. kendi adims hicbirsey istememis biri olarak ondanbunlaei duymak cok agir geldi.. ben esimin bu kadarbuzuldugunu gorsem dayanamaz boynuna sarilir dahada cok uuzulurum.. bana dersmi vermek istiyor yoksa gercektenmi boyle dusunuyor bunu bilememek beni kemiriyor.. istemeden arkasindands acaba beni sevmiyormu sorulariyla yipranmalar geliyor.

Her evlilikteolur oyle seyler.. bnce skma canini.
Evladni düsün -. Herseey tatliya baglanir

Biz kadınlar ortaya bir laf söylerken kırk kere tartarız. Nasıl etki bırakır diye özenle seçeriz kelimeleri. İçimiz parçalanır bizim "evlendiğime pişmanım" gibi kelimeleri sarfetmek o yüzden yapmayız. Ama erkekler -bilmiyorum hammaddeleri mi farklı bunların.. düşüncesizce laf nereye gider, nasıl etki bırakır, karşımdaki üzülür mü düşünmeden dan dun konuşmayı bilirler. Ama bil ki o kelimeler onların ağzından çıkanlar, onlara göre ağır değillerdir, basit sarfedilmiş, yarın unutulacak sözlerdir.

Biz kadınların algısı çok kuvvetli, o bir sözden kırkbin olay türetiriz içimiz parçalanır. Beyefendiler "akşam ne pişireceksin?" diye soruverir sen orda hayatının kararını almayı düşünürken. Farkımız bu onlarla...

Bence bir ortalık yatışsın... öyle karar verin.

Meselenize gelince, bunların hepsi birbirinden cins.

Benimkide kendi face'inde ne benden bahseder, ne fotoğrafım geçer sanki bekar takılıyor mübarek. Sorunca da sen facebooku mu önemsiyorsun der kestirir atar. Duvarına yazı yazayım "sen bana baskı kuruyorsun, kendini burda göstermeye çalışıyorsun" der. Listesindeki arkadaşlarına "bak ben burdayım ben hanımıyım" demeye getiriyormuşum. O da üzerinde baskı hissediyormuş haspam. Listesinde yabancı tanımadığım kadınlar da var. Başlarda kıskanıyordum da sonradan, bu kıskançlık hiç unutmayacağım sinirlilik haline döndü. Bana da kendi facebookumda onun fotoğrafını paylaşmamı yasaklamıştır. Birlikte fotoğraf çekilmeyiz ve paylaşmam. Bizim de böyle garip bir ilişkimiz var. Eminim çocuğumuz olsa (daha yok) aynen fotoğrafını koysam senin eşin gibi tıpkı kıyameti koparır. O duruma alışıncaya kadar biz de kavga ederiz ve birsürü hakeretler döner ortada.

Hani sanki başka erkekler çok mu daha iyi olacak???? kesinlikle hayır..... hepsi bunların cins. Çok kızgınım onların bu düşüncesizliklerine.

O yüzden o tür tartışmaları ciddiye alıp da, (çocuğunuz da var) öyle ciddi kararlar alma derim.

Sanki akşam o tartışma yapılmamış gibi deyiverir zaten, bugün ne pişiryorsun diye :))))))

bu nebiçim bir yazı şeklidir ya harfleri yemişsin resmen hiçbişey anlamadım kusura bakma

bu konuda en tecrübeli olan insanlardan biri benim bundan eminim...
neden mi?
çünkü sinir hastası bi adamla evliyim eşim inanılmaz sinirli
sana yemin ederim ki 4 kere yemek takımı fincanlar bardaklar kupalar aynalar
ne gelirse aklına sinirlenince kırar söker...
ilk evlendiğimde bunları kırmak yerine beni kırıyodu
şuandada öyle
inan ayda en az 1 sefer ciddi birşeye sinirlenir ve ben inanılmaz derecede rencide olurum
ne kadınlığım kalır ne evim ne barkım ne ben...
çoğu kez senden boşanıcam da der... s....g.. demeler aklına ne gelirse...
ben o anda susuyorum ve kayboluyorum
kendimi tartıp düşünüyorum hatam varmı diye eğer yok olduğundan eminsem
sakinleşmesini bekliyorum biliyorum sinirli sniri geçince bildiğin melek
duygusal bişi gördüğünde yada duyduğunda ağlayan yardımcı olan ve inanılmaz beni düşünen hemde seven birisi.
ben onu öyle kabul ettim önceden çok takıyordum ve beni sevmediğini düşünüyordum
şuan sinirli nasıl olsa pişman olacak diyorum ve susyorum öylede oluyor zaten...
annem çok şahit oldu ilk evlendiğimde kızım deli bu uğraşma gel diye çok dedi
ama ben itinayla düzelticem seviyorum dedim...
her insan sinirlenebilir ve katı kuralları olabilir kimin yokki sen onun kurallarına uyacaksın o senin
eşimin hayattaki tek kötü huyu ağzından çıkan şeyleri bilmemesi
anneannem evlenmeden önceki dediği birşey de iyi ollanları alacan kötüleri unutcan
cidden öyle biliyorumki sinirli huysuz geçince düzelicek...

sende her dediini kafana takma olabilir biz nelere sinirleniyoruz neler demiyoruz
kimse sütten çıkmış ak kaşık değil herkezin kusuru var bi kaç gün sonra düzelince
o da dediğine pişman olur kesin...

hem o sahip olduğun yuva ev bebek boşanmaya değermi
hemde bunu sana ilk kez dediyse...
yuva kolay bozulmaz ne öyle hemen boşanıyım hiç hoş değil...

Aklında boşanma düşüncesi olan herkese sözüm..

Boşanmak düşünüldüğü kadar kötü değil.
Zor da değil.

Ama evlilik ciddi bir durum.
Hele çocuklarınız da varsa

Yaşadıklarınızın gerçekten boşanma nedeni olup olmadığını iyice düşünün.
Boşanmayı gerçekten isteyip istemediğinizden emin olun.
Bir de...

Bi 10 yıl sonra kızınız ya da oğlunuz anne sen babamdan neden ayrıldın diye sorduğunda... İçiniz rahat bir şekilde "elimden geleni yaptım ama olmadı. Sizin ve benim iyiliğimiz için ayrılmam gerekiyordu" diyebilecekseniz...

Bir dakika durmayın boşanın.

Aksi halde boşanma düşüncesini aklınızdan, kelimesini dilinizden uzak tutun.

Son düzenleme:
Ayy her evlilikte olan kavgalar canım,üzerinde durupta boşanyım filan deme sakın,dün akşam iftara misafir gelcek ben tatlı yaptım yok olmamışda başka alcakmış da sigara içemedi ya bana söylendi hiçç sallamadım sonra kuzu kuzu özür diliyo,senin kide trip yapmış pohpohlanmak istiyo bebişini sev,onu mutlu edin büyütecek bişey yok...

Boşanmak bu kadar kolay olmamalı...Ya da boşanma kelimesi bu kadar kolay sarfedilmemeli...Eğer eşin istemiyorsa saygı duyman lazım.Sonuçta sadece bir konuda bu tavrı sergiliyormuş...Yani onca iyi huyuna rağmen bir tek zararsız huyuna katlanılmaz mı???

Size değil ama genel anlamda şunu söylemek istiyorum...Çok basit sudan sebeplerden boşanma kelimesini kullanır olduk.Yazık günah.Bir yuva kurmak kolay mı? O kadar sevgi sözcükleri bir anda nereye gidiyor da hemen boşanırım deniyor ? Biraz katlanmak lazım uç örnekler dışında.Sonuçta eşlerimizde çoğu şeyde bizim nazımızı çekiyor.Ve ben artık şunu anladım ki gerçekten çoğu şeyde erkekleri biz çileden çıkarıyoruz.İsteklerimiz,ucu bucağını bilmeden,düşünmeden söylediklerimiz...Bazen diyorum ki ben eşimin yerinde olsam kendime bu kadar katlanmam...Ve kendime bu eleştiriyi yaptığımdan beri çok daha dikkat ediyorum...Bu dünyanın merkezi biz kadınlar değiliz ve erkeklerde bizim kölemiz değil hele oyuncak hiç değiller...

Bence konuyu açmayın bile.Eşinizle aynı sohbete devam edin...Allah herkesin yuvasına huzur versin...

benim eşimin karakterine benziyor, ama bu ilişkide boşanmayı seçen benim. hayatı çekilmez kılan takıntılarından bıktım. senin eşin de hem suçlu hem güçlüymüş. bence pişman etmeden affetme.

Bide israrla hayir bir anda agzimdsn cikmadi demiyormu.. iyi defol git ozaman diyrsim geliyor.. bu durumda insanin affetmesi cok guclesiyor zoruma gidiyor.

Back
X