Kızlar eşim çok sinirliydi az önce eve geldiğinde. Annesi ve babası ayrı. Annesi onu ve kız kardeşini kayınpederime bırakıp gitmiş. Hiç de arayıp sormamış. Beni istemeye geldiklerinde de yoktu. Ailelerimiz tanışıyordu zaten. Benim nişanımdan 2 gün önce geldi, söylemediğini bırakmadı. Bana hakaret etti, oğlunun aklını bulandıracağımı onun saflığından yararlanacağımı söyledi, ağza alınmayacak laflar etti. Eşim de bu olaya şahit oldu. Kovdu annesini, uzunca bir sürede görüşmediler. Ama hamile olduğumu duyduğunda annemin kapısına gitmiş "Senin ahlaksız kızın bu bebeği başkasından yapmıştır" diye anneme bağırmış, rezil etmiş. Meğerse eşim bunların borçları olduğu için onlara para veriyormuş.Para kesilir diye böyle davranıyormuş. Bana da sinirlenirim, olay çıkar diye söylememiş. Bu kadının başka bir adamdan oğlu da var. Oğlu da bir ay önce kadınlara gitmek için adamın birinden borç almış ve eşimin numarasını, bilgilerini vermiş. Annesi iş yerini aramış bugün "Kardeşinin paraya ihtiyacı var sen böyle davranamazsın. Bu borcu ödemek zorundasın" demiş. Beni de görümcem aradı size geliyorum diye. Baktım yüzü gözü ter içinde. Bana her şeyi anlattı. Abim gelince sakin ol dedi. Eşim geldi bağıra çağıra. Kardeşinin benim yanımda çıtı çıkmayan adam sinirlendi. Kendi kendine söylendi, bağırdı çağırdı, sonra da çıktı gitti. Görümcemde hemen koştu peşinden. Bir şey olur diye çok korkuyorum. Çok mu abartıyorum yoksa? Haksız mıyım korkmakta?