• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşuna yaşıyorum...

Benzer o kadar konu acmissiniz ki insanlar 2022 Agustos tarihinden beri size fikir sunuyor. Daha ne yapsinlar?

Ayrica bazi yorumlarınıza baktım, kesinlikle zeki birisi olduğunuzu düşünüyorum, ama tembel misiniz acaba ? Hani poposu sıkıya gelmez denilen tiplerden ?

Benzer o kadar konu acmissiniz ki insanlar 2022 Agustos tarihinden beri size fikir sunuyor. Daha ne yapsinlar?

Ayrica bazi yorumlarınıza baktım, kesinlikle zeki birisi olduğunuzu düşünüyorum, ama tembel misiniz acaba ? Hani poposu sıkıya gelmez denilen tiplerden ?
Kesinlikle barışık değil, kompleksli ve farkındalığı yüksek bir insan ondan kaynaklı.

Asosyalim, işsizim, fakirim, arkadaşım yok, kimseyle konuşmam, şişmanım, boyum kısa, başarısızım, aptalım, kafam yavaş çalışıyor...

Daha sayayım mı? Kısacası beş para etmez bir hayatım var.

Liseden arkadaşlarım doktor, mühendis olup çıktılar. Bazıları güzel güzel evlendi. Evlenmeyenlerin de arkadaşı var, hepsinin hayatları benden iyi.

Ben ise zar zor dandik bir bölüm kazandım, onu da düşük ortalamayla bitirdim. Okulla aram zaten hiç barışmadı, derslere kafam hiç basmadı.

İçimde sürekli huzursuzluk var ve sebebi de belli. Hayatı baştan kaybettim. Benim kaderim bu.

Boşa yaşıyorum. Sadece gün dolduruyorum, her biri ötekinin aynı.

Bugün bu foruma kaydolmamın 1. senesi dolmuş. Hayatım 1 arpa boyu bile ilerlememiş. Halbuki ne kadar istemiştim başarılı olmayı...

Sıradan ve boş bir aptalım... Maalesef acı gerçek. Böyle gelmiş ve umarım böyle gitmez. Bir noktada son bulur.
Senin yaşlardaym 26
Liseyi 2sene önce bittirdim
Arkadaşlarım üniversite okurken hemde
Arkadaşlarımın meslekleri varken ben üniversiteye hazırlanıyorum
Kimseye muhtaç olmadan bir kuruş para istemeden hayatımı kurmaya çalıştım
Yetmedi ailemi doyurdum birde
Ben bir şey söyleyeyim sana
Ne meslek ne eğitim ne arkadaş ne de başka bir şey
Mutlu olduğun şeyleri yap
Ben de çok arkadaşı olan yada sosyal bir tip değilim bu benden kaynaklı (samimi gelmiyor arkadaşlıklar artık )
Sevdiğim şeylerin listesini yaptım
* yağmur yağdığında kahve eşliğinde oturup camdan dışarısını izlemek
*kulaklıklarımı takıp yürüyüş yapmak
*tek başıma kahve içmek
vs bu böyle gidiyor seninde illaki vardır sende bir liste yap kendine ve bunları yap
Seni anca sen ayakta tutarsın kimseden fayda yok sende önemlisin değerlisin bunu kendine hep hatırlat
Sevgiliyle ve mutlu kal

Öz eleştiri yapın da bu kadar acımasızca değil ! okuyarak , halk eğitime giderek kendinizi gelistirebilir ; diyet. yuruyus vb. Şekilde kilo probleminizi çözebilir, part time ya da tam zamanlı işler bularak maddi durumunuzu duzeltebilirsiniz. Herşeyden önce bakis açınızı degistirmelisiniz. Kendinize bu kadar kotu davranmaniza neden olan kimseyi barındırmayan hayatinizda. Bir arpa boyu yol alabilmek için adım atmak lazım önce bir adım atın sonra kaderim bu diye ağlayın KADER GAYRETE AŞIKTIR.

Kimsenin bir şey yapamayacağını biliyorum. Arada sırada patladığımda oraya buraya yazıyorum işte. Bu foruma ilk mesajımda muhtemelen bir daha yazmam demiştim, bir senem dolmuş. Hiçbir şeyde olduğu gibi bunda da dikiş tutturamamışım yani. Koca bir senede ilerlemeye çalışıp yerimde saymışım.

Zeka anonim bir forumda yazılan mesajlarla ölçülen bir şey değildir. Akademik başarı, insanlar arası ilişkide başarı, plan yapabilme ve buna uyabilme, mutlu ve depresif olmayan ruh hali, derslerde özgüven, hızlı düşünebilme ve cevap verebilme... Bunlar zeka kriteridir.

Belki tembelimdir belki değilimdir. Ama bunun da genetik bir temeli olduğuna inanıyorum zaten. Başaranlar daha da çok şevklenip çalışmak istiyor. Üstüne zeka da binince başarı kaçınılmaz oluyor.

Kimsenin bir şey yapamayacağını biliyorum. Arada sırada patladığımda oraya buraya yazıyorum işte. Bu foruma ilk mesajımda muhtemelen bir daha yazmam demiştim, bir senem dolmuş. Hiçbir şeyde olduğu gibi bunda da dikiş tutturamamışım yani. Koca bir senede ilerlemeye çalışıp yerimde saymışım.

Zeka anonim bir forumda yazılan mesajlarla ölçülen bir şey değildir. Akademik başarı, insanlar arası ilişkide başarı, plan yapabilme ve buna uyabilme, mutlu ve depresif olmayan ruh hali, derslerde özgüven, hızlı düşünebilme ve cevap verebilme... Bunlar zeka kriteridir.

Belki tembelimdir belki değilimdir. Ama bunun da genetik bir temeli olduğuna inanıyorum zaten. Başaranlar daha da çok şevklenip çalışmak istiyor. Üstüne zeka da binince başarı kaçınılmaz oluyor.
Genetiği değiştiremeyiz.

Hangi bölümden, hangi yılda mezun oldunuz?

Biz lisede matematik.sinifiydik. Dolayisiyla.hepimiz mühendislik, mimarlik, tip okuduk. Aramizdan bir kisi kazanamadi. "Murat kazanamadi, Murat bir daha da sinava girmeyecekmis, Murat hayata atilacagim.diyor"

25 yil sonra bulustugumuzda, hepimiz doktor muhendis yani beyaz yakali ve sabit gelirli, kimimiz evli, kimimiz ayrilmis ; Murat ise Antalya'da avm sahibi, cok guzel bir Rus kizla evli, gayet neseli ve mutlu bir insandi. İnan doktor olanlarimiz saci basi dökmüştü, iki çocuklu olanlarimizin beli bükülmüştü. Murat gayet iyi görünüyordu.

Hayata başlarken olumsuz gibi görünen seyler nasil da yön değiştiriyor? Lutfen umutsuz olma. Iyi oldugun.bir alan vardir ona yonel. Muhakkak basariya ulasacaksin.

Biz lisede matematik.sinifiydik. Dolayisiyla.hepimiz mühendislik, mimarlik, tip okuduk. Aramizdan bir kisi kazanamadi. "Murat kazanamadi, Murat bir daha da sinava girmeyecekmis, Murat hayata atilacagim.diyor"

25 yil sonra bulustugumuzda, hepimiz doktor muhendis yani beyaz yakali ve sabit gelirli, kimimiz evli, kimimiz ayrilmis ; Murat ise Antalya'da avm sahibi, cok guzel bir Rus kizla evli, gayet neseli ve mutlu bir insandi. İnan doktor olanlarimiz saci basi dökmüştü, iki çocuklu olanlarimizin beli bükülmüştü. Murat gayet iyi görünüyordu.

Hayata başlarken olumsuz gibi görünen seyler nasil da yön değiştiriyor? Lutfen umutsuz olma. Iyi oldugun.bir alan vardir ona yonel. Muhakkak basariya ulasacaksin.
Allah herkese Murat olmayı nasip etsin bir gün 😂

Ben sana benzer bir örnek vereyim o zaman. Abimin eşi de ortalama bir üniversite puanıyla alınan bir bölümü bitiriyor. Çalışmıyor kendisi. Abimle evleniyorlar, güzel bir çocukları oluyor. Sonra şehir dışından misafir olarak (çalışan) bir arkadaşı geliyor yengemin. O gittikten sonra hemen hemen sizinkine benzer cümleler kurdu. Aptal olduğunu, beceriksiz olduğunu ve daha niceleri. Baktık teselli edemiyoruz. Abim hemen bir KPSS kursu ayarladı ona. Yeğenime de el birliğiyle baktık. Yaklaşık 7-8 ay deli gibi çalıştı ve atandı. Sonra hızını kesemedi yüksek lisans yaptı. Sonra kurumunun merkezine döndü yükseldi, yükseldi ve kendi kurumun baya prestijli bir biriminde daire başkanı :) Sizin de olabilir bence :)
Bana anlatilan bir olayda da, adliyede katip olan biri disardan hukuk bitiriyor. Savcilik sınavını kazanip sabci oluyor en sonunda da bölge savcisi( yanlis yazditdam.duzeltin) oluyor. Su hayatta neler olmaz?

Asosyalim, işsizim, fakirim, arkadaşım yok, kimseyle konuşmam, şişmanım, boyum kısa, başarısızım, aptalım, kafam yavaş çalışıyor...

Liseden arkadaşlarım doktor, mühendis olup çıktılar. Bazıları güzel güzel evlendi. Evlenmeyenlerin de arkadaşı var, hepsinin hayatları benden iyi.

Ben ise zar zor dandik bir bölüm kazandım, onu da düşük ortalamayla bitirdim. Okulla aram zaten hiç barışmadı, derslere kafam hiç basmadı.

İçimde sürekli huzursuzluk var ve sebebi de belli. Hayatı baştan kaybettim. Benim kaderim bu.

Bugün bu foruma kaydolmamın 1. senesi dolmuş. Hayatım 1 arpa boyu bile ilerlememiş. Halbuki ne kadar istemiştim başarılı olmayı...

Sıradan ve boş bir aptalım... Maalesef acı gerçek. Böyle gelmiş ve umarım böyle gitmez. Bir noktada son bulur.
Allah için kendinize bunu yapmayın. Bunu dünyanın en takıntılı en kendinde bir halt arayan insanı olarak söylüyorum. Kilo verilir zor veriyorsanız da verilir, işe bir şekilde girersiniz. İnstagramda görüyorum mum yapıp satıyor, takı satıyor kendi işletmesi var. Onlar çok mu iyi bölümler okudu? Arkadaş için de 10 senelik en yakın arkadaşım herkesin içinde bana içindekileri kustu küstük. E hani arkadaş? Hayat çok kısa. İlla sevgiliniz, kocanız olmak zorunda değil. Çoğu aşık değil biri olsa yeter kafasında. Lütfen böyle düşünmeyin.

26 yaşında olmalısınız.26 yaşımda evlendim.Arkadaşlarım benden bikaç yıl önce evlendiler diye geç kalmaktan korkmuştum.Şimdi 40a yaklaşırken bakıyorum da 26 ne küçükmüş.Neden acele etmişim.
10 yıldan sonra sektör değiştirmeye karar verdim ve eğitim alıyorum.Diyorum ki keşke bunu 20li yaşlarımda yapsaydım.40ının sonlarında olan arkadaşım da keşke senin yaşında olsaydım diyor.
Demem o ki hiçbir şeye gecikmedin.

Ayrıca aptal kimdir biliyor musun,aptal olduğunu bilmeyendir.Sokak röportajı izliyorsan görüyorsundur zaten😁Sen kendini tartan,düşünen,eksiklerin varsa bunun farkında olan bi insansın.Motivasyonun eksik.Hedef koy kendine.Mesela de ki 30 yaşıma kadar şunu başarmış olacağım.İyi olduğun bir alan mutlaka vardır.Onun üzerine git,kursuna katıl.Ders başarısı herşey demek değil inan.Bak nail artistler,güzellik uzmanları paraya para demiyor.
Yap et demek kolay biliyorum ama bizi sadece kendimiz kaldırabiliriz.

Herkes Kendi Zamanına Göre Yaşar​

New York California’dan 3 saat ileride ancak bu California’yı yavaş yapmaz.
Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler.
Kimi 25 yaşında ceo olup 50 yaşında ölürken kimi 50 yaşında ceo olur 90’ı görür.
Kimi evlenirken kimi bekar kalır.Obama 55 yaşında emekli oldu trump 70 yaşında görevine başladı.
Bu dünyadaki herkes “kendi zamanına” göre yaşar.Etraftaki bazı insanlar senden bir adım ileride gözükebilir, bazıları ise senin gerinde gözükebilir.Ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında.Onlara kıskançlık da besleme taklit de etme. Onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın. Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir. Yani sakin ol.Geç kalmadın.Erken de değil.Tam zamanında yaşıyorsun.😉

Bence sadece tembelsiniz 🫤

Is bugun yok yarin olabilir,bekarlik zaten sultanlik emin ol.kilo alinir verilir.boy neki herkes kisali uzunlu.asosyallik demekki sen oyle mutlusunki asosyal olmayi seciyorsun ve getiriside arkadas olmamasi.demekki bu durum senin icten ice tercihin.kisacasi kendini uzmen icin bir sey yok.sukret sagliklisin

Ağzınızdan çıkan her sözün yaratım gücünü bilseydiniz asla bu cümleleri söylemediniz. Düşüncelerin

Düşüncelerine dikkat et, sözlerin olur. Sözlerine dikkat et, davranışların olur. Davranışlarına dikkat et, alışkanlıkların olur. Alışkanlıklarına dikkat et, kaderin olur.
Nasıl bu döngüden çıkabilirim sorusunu sorun kendinize.
Ama ilk başta kendinize yakıştırdığınız şu etiketlerden kurtulun.
2 üniversite bitirdim iş konusunda evlendikten sonra yüzüm gülmedi bende işsizim, bu aralar kendi isteğimle kabuğuma çekildim, benimde çok iyi yerlerde bütün arkadaşlarim.
Ama aramızdaki fark kendimi strese sokmuyorum.
Neler yapabilirim diyorum, arkadaşlarimla bi araya gelemeye çalışıyorum, halk eğitimin ücretsiz meslek edindirme kurslarına bakıyorum vs vs.
Ve en önemlisi hayatta olduğum için şükrediyorum.

Bu kadar kendinize yüklenmeseniz. Türkiye de kimsenin hayatı toz pembe değil. Kendinize bir beceri edinmek bu teknolojik çağda hiç de zor değil. Neye ilginiz varsa yemek olur, fotoğraf olur, yazılım, daha pek çok şey. Bununla ilgili para bile vermeden uzmanlaşabilirsiniz. Sosyal medya hesabı açarsınız. Kanal açarsınız. Herşeyin diploma olduğu devir çoktan kapandı. Diplomasız ne paralar kazananlar var. Ama pes edip ben yapamam deyip hiç bir şey yapmazsanız ilerlemez hayat. Emek olmadan yemek olmaz demişler. Silkelenin bu düşüncelerden. Kendinize bir plan yapın. Her gün yürüyüşe çıkın. Sağlıklı beslenin. Bunu bile paylaşabilirsiniz bir blog açıp. Kim bilir belki birilerine ilham olursunuz. Ama bu şekilde vazgeçerseniz hayattan hiç bir şey olmaz tabiki. Beyhan Budak, Doğan Cüceloğlu gibi kişilerin kitaplarını okuyabilirsiniz ya da videolarını izleyebilirsiniz. İyi gelir inşallah. Kendinize sevgi ile davranın.

Back
X