- 15 Ekim 2016
- 6.908
- 12.486
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hahahahhahah aynen bende asla topuklu ayakkabı giyemem. :)175 dim 172 oldum iki hamilelik sonrasi bende topuklu giymeyi çok isterim ama herifle neredeyse ayni boydayiz
Ben de 1.56'yım. Lisede öğretmenim çoğu zaman aralarında kayboluyorum:) kiz öğrencilerimden ikisi etrafımı sarsa ben yokum :)
Açıkçası rahatsiz değilim bu durumdan beni sadece elbise seçmek zorluyor. Yakın zamanda kilo da verdim. Artık üstüme hiçbir şey olmuyordu. Bir de moda olmus şimdi salaş giysiler, kaç kez kıyafet bakmaya cikip elim boş döndüğü oldu. Zaten kol asla olmaz onu kabullendim, yaptırıyım da bedenen de olmuyor artık hep pot duruyor üstüme ne giysem.
Şunun dışında bir derdim yok açıkçası . Ne beğendiğim kıyafetleri bırakmak zorunda kaldım![]()
Şu 155-156 boyu olup kiyafet bulamayan ya da cocuk reyonundan giyiniyorum diyenlere şasiriyorum. Ayni boydayiz sizinle ve 45 kiloyum şuan. Hayatimda hiç cocuk reyonundan giyinmedim ve üstüme aldiklarimin kollari uzun gelmiyor, pantolon pacalari uzun gelmiyor, hiç bu sebeble tadilat yaptirmadim. Bir suru elbisem var dar, salaş, mini, midi boy şeklinde her çesit. Bazi markalarin kaliplari çok kocaman onlari güzelce eledikten sonra kiyafet sorunu diye birsey kalmiyor ama ayni magazanin icindeki urunlerde bile bazen beden farki olabiliyor tabi.
Pantolonları hangi markalardan alıyorsunuz? Ben şimdiye kadar paçasını kestirmek zorunda kalmadığım bir pantolon bulamadım.
Aynı sorunu ceket ve kabanda da yaşıyorum. Kolları uzun gelmeyeni bulana kadar canım çıkıyor.
Markadan mı ya da bilmediğim bir detay mı var acaba?
Pantolonları hangi markalardan alıyorsunuz? Ben şimdiye kadar paçasını kestirmek zorunda kalmadığım bir pantolon bulamadım.
Aynı sorunu ceket ve kabanda da yaşıyorum. Kolları uzun gelmeyeni bulana kadar canım çıkıyor.
Markadan mı ya da bilmediğim bir detay mı var acaba?
Özel bir marka degil pantolonlarimin buyuk kismi herkesin bildigi maviden ama maviden olmasinin sebebi sadece paça boyu değil. Baska herkesin alisveris yaptigi bilindik magazalardan da bikac pantolonum var paça tadilat yaptirmadim hiç.
Üst kıyafetlerde kollarinin uzun gelmesi sorununu hiçbir markada yaşamadim diyebilirim.
En çok yaşadigim sorun kalip sorunu oluyor 34 beden diye basıp aslinda icine 36 -38 bedenlerin girecegi kiyafetler yapan magazalaronun disinda paça ve kol sorunum olmadi.
Gerci kiyafet sadece boyla alakali degil. Muhtemelen omuzlarin dar veya düşüktür oyuzden kol boylarinda sorun yaşiyor olabilirsin, pantolondaysa boydan ziyade bacak boyu önemli aslinda, muhtemelen bacaklariniz gövdenize göre daha kisadir.
Kendim sordum kendim cevaplamiş oldum biraz dusununce.![]()
Ben de kotlarımı genelde maviden alıyorum ama hep kestirdim. Hatta maviden yıllar önce aldığım bir pantolon 3-5 yıkamada uzamıştı da tekrar kestirmek zorunda kalmıştım asdfgh Benim lanetim midir nedir bu
Ovv bacaklarıma laf söyletmem. En beğendiğim ve kadınlar tarafından en iltifat alan yerimdir. Erkekler söyleyebilse onlar da iltifat ederdi bence
157-158'im ama totom yere yakın durmuyor, bacak boyum uzundur. Benden birkaç cm uzun arkadaşlarımdan bile uzun bacaklarım.
Omuzlarım da standart. Aldığım her şey omuzlarıma tam oturuyor zaten. Gerilme ya da sarkma olmuyor ama kolları bilekte bitmiyor çoğunlukla. Belki kollarım kısadır.
Yalnız maviden aldığım iki pantolona baktım şimdi, farklı zamanlarda almıştım.
Biri 24, biri 25 ama ikisinin de boyu 32
Daha eski olanların etiketi silinmiş artık, okuyamadım ama onlar da öyledir sanırım.
Daha kısası olsa alırdım bence. Ben almasam yardımcı olan görevli verirdi daha kısasını. Her mağazaya her boy gitmiyordur belki.
sut icin veya kalsiyum alin. yastiksiz uyuyun. kuru üzüm yiyin her gün.Bu sorunu etrafimda paylaşabileceğim kimse olmadigi icin sizlere anlatiyorum kizlar, bir nevi icimi dokmek icin aslinda.
Belki size komik gelebilir ama benim hayati dolu dolu yasamami engelleyecek, hep dert ettigim birsey kisa boylu olusum.
Boyum sadece 1.57 (aslinda 156.6 gibi bisey ama artik 1.57 diyorum) ve bulundgum her ortamın en kisasi olmak, öğrenciligimden beri boyumla dalga geciliyor olmasi resmen tum kodlarima islendi. Ben mi hep uzunlarla cevriliydim bilmiyorum ama surekli kendimi ortamin en kisasi gibi hissediyorum, ellerimi, kollarimi, kisacasi kisa boyumla dogru orantili olan hicbirseyimi begenmiyorum. Kendimi begenmek icin ikna etsem bile kisa sureli oluyor, genel olarak disardan hep komik gorunyyormusum gibi geliyor
Su an yurtdisinda (kuzey Avrupa) yasiyorum ve arkadas grubunda yabancilar da oldugu icin o kadar iriler ki, en kisasi 1.65 kizlarin. Bu aralar, biraz da dalga gectikleri icin bir iki kisi, gene kafama taktik ve resmen kendimi eve kapadim, canim ise gitmek bile istemiyor.
28 yasindayim, artik bu yastan sonra faydasi olur mu bilmiyorum ama aletli pilatese basladim. Daha once hic omurgaya yonelik spor yapmadigim icin belki omurgayı birkac cm genisletir, 1.60 olabilirim en azindan. Bu konuda bilgisi olan var mi kizlar?
Sizden ricam lutfen bu yastan sonra uzama olmaz demeyin, zaten kemiklerin uzamayacagini biliyorum, tek merak ettigim omurganin uzayip uzamayacagi; veya etrafinizda boyle bir sey görüp gormediginiz.
Veya siz de kisa boyluysaniz kendinizi iyi hissetmek icin neler dusunuyorsunuz?
Şimdiden tesekkur ederim![]()
Kiz ne istiyon biz uzunlardan manken gibiyik ehehehehyeni pasaportum cikarken kadin bana boyumu sordu 1.55 dedim..biz bunu pasaportuna 1.56 olarak yazalim dedi ve öyle yazdirdi öyle kaldi ahahhah1 cm ne farki olur allah askina.. hic anlam verememistim benim icin üzüldü herhalde hehe..zira ben gururla 1.55 demistim :) boyumdan memnunum..memnun oldugum icinde uzun boylu kadinlara hic özenmedim..hatta begenmem ama kimse alinmasin
herkesin zevki ayri sonucta
boyumla ilgili bana laf sokmaya calisanlara da bazen icten bazen disa vurarak guluyorum cunki komik geliyor...dertleri benim derdim degil![]()
32 büyük daha kısalari tabi ki var. Mavinin insternet sitesinden jean pantolonlara bakabilirsin boy ölçüleri yaziyor. Bunca zaman uzun paça alip tadilat yaptirman boşuna olmuş![]()
Aynen salakça olmuş cidden
Ama 30 yaşındayım, yani yaklaşık 15 senedir aynı boydayım, bir sürü markadan bir sürü pantolon aldım; hiç görmemiştim daha kısalarını.
Denemeye hep en küçük ebatlardan başlarım, hiç denk gelmedim. Ya her mağazaya her boy gelmiyor ya da hemen tükeniyor.
İnternetten hiç pantolon almadığım için de görmemiştim. Mavide 25 numara bile varmış. Aydınlandım resmen, bugün hayatımın değiştiği gündür![]()
Ben tesetturluyum normal giyim de var evet, evde giymek için alınca buluyorum ama tesettür giyim aşırı salaş ve büyük. Hiçbir tesettür firmasında 34 beden yok mesela. Dün bir kaban denedim güya 36 beden...içine düştüm. Eskiden tadilat ile hallediyordum ama bende su an 43 kıloyım. Hiç bulamıyorumŞu 155-156 boyu olup kiyafet bulamayan ya da cocuk reyonundan giyiniyorum diyenlere şasiriyorum. Ayni boydayiz sizinle ve 45 kiloyum şuan. Hayatimda hiç cocuk reyonundan giyinmedim ve üstüme aldiklarimin kollari uzun gelmiyor, pantolon pacalari uzun gelmiyor, hiç bu sebeble tadilat yaptirmadim. Bir suru elbisem var dar, salaş, mini, midi boy şeklinde her çesit. Bazi markalarin kaliplari çok kocaman onlari güzelce eledikten sonra kiyafet sorunu diye birsey kalmiyor ama ayni magazanin icindeki urunlerde bile bazen beden farki olabiliyor tabi.