Boy Uzamasını Durdurmak

Saydem1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
11
0
1
30
Hanımlar öncelikle merhaba bu foruma üye olduğum ve sizlerle tanısdıgım icin cok mutluyum.Benim sorunum oğlum,
Oglumun yaşi 14 ve boyu 1.93 bu yuzden kendine cok sıkıntı yapıyor sosyalleşmiyor, dısarı cıkmak istemiyor boy uzamasını engellemek icin hangi doktora gitmeliyim hangi doktor ilgilenir Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın bu benim icin cok önemli

Bende 1.74 etrafım hepsi 1. 50 babam 1.70 ben cok takıyordum biriyle gezemiodum .. Hic uzun arkadasim yoktu topuklu giymek hayalimdi baktım herkes dalga geciyor topuklu giydim daha da uzun oldum kimseyi takmamadim arrk ben milletin boyuna kisa diye bakıyorum kendimden kusur alamıom cok takınca insan uzuyordu daha uzamaktan korktum bu sorunumu aşınca birden boyum sabit kalmaya başladı bence etkisi cok

Çocuk endokrinolojiye başvurun. Gerekli tahliller yapilir

Tahlillerini yaptırın bir sorun yoksa neden durduracaksınız boy uzamasını?
Arkadaşları da lisede ona yetişirler hiç merak etmesin.

Cocuk endokrinine basvurun eger bir buyume bozuklugu yoksa boyunun avantajini kullanabilecegi bir spor dalina yonlendirin, mesela basketbol oynarsa boyuyla barisacak daha da uzamak isteyecektir.

hastalık olabilir böyle ender seyler var doktora götürün ortopediye götürün beklemeyin

Ailede uzun boylu birileri var mi? Bir de erkek cocuklari neredeyse 1 sene icerisinde aniden uzayip dururlar. Ama siz yine de bir doktora gorunun.

Ailenizde boy nasil sizin esinizin ?pardon konu sahibine soracaktim :)

Sizin ve esinizin boyu nedir ailede durum nasil???

ya kimi boy uzasın ister kimi de uzamasın... tabii değişik. ama öncelikle basketbola gonder. şiddetle taavsiye ederim gitsin. olmadı maclarına götürün ki kendi ölçüleri ile basketbol oyunculaır ile kendini mukayese edip dunyada tek olmadıgını anlasın.
eger illllaa doktor diyorsanız dahiliye o da sizi gerekli görürse endokrin bölümüne yonlendirir.
mesela bir endokrin hastalıgıdır. yani hormon bozuklugudur fazla büyüme bu da kanda tespit edilir ve durum kontrol altına alınabilir.

genetik herkes normal en fazla 1.83 vardir
Bir sporla ugrasmiyor
ya birde bir tek sizsin cocugunuz degil böyle uzun olan. 16 yaşında 185- 190 arası boyu olan kız da tanıyorum voleybol oynuyor. ve cok iyi bir sporcu. yegenim 16 yaşında gene uzun. her uzunluk da hastalık degildir.
ortopedi ye de götürmeyin adamlar güler size....

Kendine sıkıntı yapıyorsa basketbol a gönderin hem sosyallesir hemde boyunun uzun olmasıyla gurur duyar .

Doktora mutlaka götürün de bir kuzenim de fırın küreği işe yaramıştı gariptir. Fırıncı hafifçe başına küreği değdirmişti ve galiba dua da okumuştu. Çocuktum öyle hatırlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…