Vatan borcu namus borcu derler?
Size göre vatan borcu b.k yolu mu ?
bu sözü çoook tuttum...sosyalist kuzenim vardı zengin kocayı buldu, şimdi burjuva oldu...
Son cümleye takıldım ben de.Çocuğumu askere yollamam doğrusu.Ne için,neden b.k yoluna ölsün diye mi!
öbür dünyadan bahsediyosunuz tabiki öbür dünyada herşeyin hesabı sorulacak. peki bu dünyada suçsuz günahsız yere acı çekmek niye?? bu bahsettiklerimin günahı yoksul bi yerde dünyaya gelmiş olmak mı, mantığım almıyo benim düşündükçe. bazılarını o arabaya bindirip de bazılarına da o arabanın camını silip hakaret işitmeye mecbur bırakan dünyayı gerçekten anlayamıyorum...
Vatan borcu namus borcu derler?
Size göre vatan borcu b.k yolu mu ?
Savaşa karşıyım bu yüzyılda ,dünyanın neresinde olursa olsun.Çocuğumu da askere göndermem,varsın namussuz olsun savaşa,kana,şiddete karşı diye !..
zenginin malı züğürdün çenesini yorar......
insanların gelir düzeyleri farklı olabilir.tabikii gönül isterki açlıktan bebekler ölmesin,herkes güzel şartlarda yaşamlarını idame ettirsin.
yalnız gördüklerimiz bir bütünün parçasıdır sadece.dediğin gibi biri çok zengindir bilmem kaç bin ayakkabısı vardır,ama o ayakkabıya verdiği paranın bilmemkaç katında da yardım ediyordur.kimileri de yemeye ekmek bulamaz,tembellik diz boyu sağdan soldan geleni de içkiye sigaraya verir.
yasalar karşısında eşitmiyiz,toplum olarak herkesin hakkı korunuyormu,herkes emeğinin karşılığnı alabiliyormu önemli olan bu.sosyal bir devlet vatandaşının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.haa yapmıyorsa vermezsin o hakkı bidaha,demokratik tercihini başkasından yana kullanırsın.
yoksa parası varmış onu almış,buraya gitmiş,ay da tatil yapmış....kime ne , kazanıyosa her şeyi yapar
şu anda evinizde rahat oturabiliyorsanız hanfendi o savaşa karşı olmayan aillelerin çocuklarının sınırlarımızda beklemesi sayesinde bunu unutmayın .savaşa karşıyım demekle bitmiyor iş .herkes savaşa karşı .
Herkes savaşa karşıyım,der;o kolay,önemli olan o bilinçte olmak.
B.k yolunu ne için dediğimi anlamanız imkansız!..Siz gönderin çocuklarınızı,ben göndermeyeceğim.vatan yoluna bk yolu demişsiniz ya o bilinçte mi oluyorsunuz siz şimdi?birşey bildiğiniz yok belli tartışmayacağım bile sizle .
B.k yolunu ne için dediğimi anlamanız imkansız!..Siz gönderin çocuklarınızı,ben göndermeyeceğim.
Evet ,aynen öyle anlayan anladı !..Savaşa karşı olmak bile bu kadar çarpıtılır!ben sizi anlıyorum .yazılcak çok şey var ama yazmayacağım neyse .anlayan anladı zaten .
Savaşa karşıyım bu yüzyılda ,dünyanın neresinde olursa olsun.Çocuğumu da askere göndermem,varsın namussuz olsun savaşa,kana,şiddete karşı diye !..
Evet ,aynen öyle anlayan anladı !..Savaşa karşı olmak bile bu kadar çarpıtılır!
savaşa karşı olmayan sağlıklı beyin yoktur ama şunu unutma ülken işgal edilirse ben savaşa karşıyım diyemezsin, her zaman bu olacakmış gibi tetikte olmak zorundadır bi devlet, eksik çok sınır karakolları harabe ama yinede bu vatan borcudur, benim kardeşim uzun dönem askerlik yapıyo Şırnak Silopide eşim polis Batmandayız şu an, siz batıda rahat edin diye binlerce insan ailesiyle ya da ailesini bırakıp bu coğrafyaya geliyo, kırıcı olmuş yazdıklarınız, romantik laflar etmeye gerek yok ülkemizin konumu belli üzerinde oynanan oyunlar belli, savaşı bende istemem ama ülkeme göz dikecek gözleri oyarım anında bi canavara dönüşebilirim, Dünya insanı değilim ben Türk vatandaşıyım yaşayacak başka yerim yok
sizin sayenizde evimize rahat rahat oturabiliyoruz .rabbim bütün askerlerimizi ve polislerimizi korusun .bu kadar fedakarlık karşıında böle nankörlük görmek çok kötü ben bile rahatsız oldum .
Bedelli yapanlar vatan haini mi?
Dayımın oglu sehit oldu , 28 yasında...
Ne icin ?
KimsE vatan sagolsun demesin
Ne icin oldugunu hepimiz biliyoruz,
Bir avuc capulcu....
NeysE..biz susalım bedelliler olarak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?