böyle adalet olmaz olsun

Savaşa karşıyım bu yüzyılda ,dünyanın neresinde olursa olsun.Çocuğumu da askere göndermem,varsın namussuz olsun savaşa,kana,şiddete karşı diye !..

o dediklerinize biz de karşıyız çocuğunuzu da göndermezsiniz sizin kararınız,kaldı ki eşim de oğlumuzu göndermezmiş öyle diyor..herkesin evladı kıymetli...
Ama dedelerimizin peygamber ocağı dediği yerden b.k yolu diye bahsettiğiniz için özür dilemelisiniz bence...

Bende neye karşıyım biliyormusunuz:
Bugün şu kadar şehit var denildiğinde, "sabrımız taştı ama bekleyeceğiz" diyenlere.
İnsani yardım için yola çıkıp, kameralar önünde (sanki azılı teröristler) şehit edilenleri görüp, bunun hesabını sormak yerine hala bekleyenlere.
Göz göre göre uçağımızı düşürüp, pilotlarımızı şehit edenlere karşı hala bekleyenlere.

Baştakiler bile ancak "Bizim hiddetimizden korksunlar" deyip ancak sözde bırakırlarsa, biz daha çok şehit veririz ne yazıkki.
Burda birbirimizi yesek ne olurki, hep aynı tas aynı hamam.

ayrıca şunuda yazmadan edemicem savaşın yüzyılı falan olmaz, ıraktaki savaş değilmiydi 21.yüzyılda oldu dimi, bosnadaki kanlı savaşı hatırlıyosunuz heralde, 20. yüzyılda avrupanın göbeğinde oldu, savaş insanoğlunun fıtratında var

Dilemiyorum,neye b.k yolu dediğimi anlayın önce,sonra nasihat edin.

paranız varsa çocuğunuzu tabi askere göndermezsiniz, tabi yasa kapsamına girerse askerlik döneminde, ama savaşlarda sen hümanistmisin oğlun ne kadar değerli diye sormazlar asker kaçakları idam edilir, bu böyledir malesef, o yüzden ülkece aklımızı başımıza toplayıp savaş tamtamları çalanlara prim vermemliyiz, yok ille bi savaş olacaksa suriyeyle değilde ırakla olsun ne kadar kamp varsa vurulsun geçilsin askerlerimiz buna hazır

Ülkece fanatikliğimize hastayım ben, kendimize bir kurum seçiyoruz, askeriye olur dönemin mevcut hükümeti olur farketmez bayıldığımız kurumun ülkenin gidişatında, rahatsız olduğumuz konu herneyse onda en ufak bir etkisi olamaz hatta asla eleştirilemezler ama geri kalanlar tü kaka. Aynı şekilde bu siyasi görüş, hatta gelir düzeyi konusunda bile hakim. Tabi bir de şu var bizim gibi düşünmeyen insanlar vatanlarını seviyor olamaz. Bir tek biz karar verebiliriz çünkü kimin ülke için çabaladığına kimin başkalarının maşası olduğuna kimin dış politikaları anlayabilecek zeka seviyesine sahip olduğuna vs.

Dünya üzerinde sınırlar tamamen kalkarsa ,insanların,ırkların,dinlerin birbirini yemesi,birbirine gücünü kabul ettirmesi de son bulur.Topla,tüfekle olmuyor bu iş,artık binlerce canı giden bi ülke bunu kavramalı.

Siz barıştan yanasınız ama ülkemizde gözü olanlar,düşmanlar, bölücüler saldırdığı zaman hepimiz barıştan yanayız deyip oturacak mıyız? "Barış yanlısıyım" deyip ülkemizi teslim mi edeceğiz.Vatan demek namus demek. Herkes sizin gibi düşünse şu an Türkiye diye bir ülke olmazdı. Tabiiki herkes barışı tercih eder ama gerekirse tehlike anında gözünü kırpmadan ülkesini savunur.Biz böyle gördük, ben çocuklarıma ve öğrencilerime bu şekilde öğretiyorum, öğreteceğim.

Allah' ın Adaletinden Sual Olunmaz...!!!!

Söylediklerinizin hepsi birer imtihan
Allah kimini yoklukla sınar, kimini varlıkla..
Kimini evlatsızlıkla, kimini evladıyla...
Kimini işiyle kimini eşiyle..

Demişsin ya "öbür dünyadan bahsediyosunuz tabiki öbür dünyada herşeyin hesabı sorulacak. peki bu dünyada suçsuz günahsız yere acı çekmek niye?? bu bahsettiklerimin günahı yoksul bi yerde dünyaya gelmiş olmak mı, mantığım almıyo benim düşündükçe. bazılarını o arabaya bindirip de bazılarına da o arabanın camını silip hakaret işitmeye mecbur bırakan dünyayı gerçekten anlayamıyorum..."

bunlar sadece maddi şeyler
mesela o arabaya bineni de mesela kocası aldatıyordur dövüyorddur ama sen de eşinle çok mutlusun
o da o zaman diyebilir adalet mi bu dünya millet kocasıyla mutlu mesut benim suçum ne diye ... Ha şa tabii ki..

Allah herşeyin en iyisini bilir.. Herşeyin bir sebebi var..
Bizim bilmediğimiz sebepler...

Son düzenleme:
kimin daha zeki kimin vatansever olduğuyla yada birilerinin birşey yaptığıyla ilgilenmiyorum.......tek odak noktam on sene içersinde(bir değişiklik olmzsa) fasfakir olacağımız

Sınırları kim kaldırır bu ne demek.. Sınırları kaldırın bakalım gelenler kimler olacak.. Barış mı olacak zannediyorsunuz... Dünya üzerinde kıt kaynaklar oldukça ve biz insanlar aç gözlü oldukça her zaman askere ve polise ihtiyaç vardır
bu kadar basit insanlar artık daha fazla toprağım olsun diye savaşmıyorlar o eskidendi
artık sebep lüks yaşam, susuz, aç ve de petrolsüz kalmamak !!!
Siz oğlunuzu göndermezsiniz verirsiniz parasını bedelli yapar
parasını veremiyenin de şanslıysa çoccuğu iyi bir yere düşer
şansızsa terörrün içine girer...
kimine göre b.k yolu kimine göre en güzel mertebe şehitlik...
Bari bunun gururunu yaşayanlara biraz saygı duyun...

Dünya üzerindeki bütün sınırlar kalkarsa, heryer karışır ve düzen diye birşey kalmaz!

Siz oğlunuzu o zaman gönül rahatlığı ile gönderin doğuya.Şehit olmasın kimse diyoruz,siz daha şehitlik makamından bahsediyorsunuz.Sizin oğlunu askere yollamayacaklara saygınız var mı acaba?Biz sevmiyor muyuz yaşadığımız toprakları ????Sadece sizin mi dedeleriniz şehit oldu zamanında bu vatan için?İnsan canı değerledir,öyle ahkam kesmekle olmaz.Gönüllü gitsin o zaman herkes doğuya,neden gitmiyorsunuz?Buyrun şimdi gidin...

Dünya üzerindeki bütün sınırlar kalkarsa, heryer karışır ve düzen diye birşey kalmaz!

Aksine, Dünya şuan çok karışık, ırk kavramı ortadan kalksa ve sınırlar olmasa ortada paylaşılamayan birşey kalmaz. Tabi şuan için fazla ütopik sınırların olmadığı bir Dünya o ayrı konu.

avrupaya git bakalım türküm de seni ne yapıyolar ?avrupada yaşayan türkler hep eziliyor .fransa,almanya medeniyeti beşiği sandığınız ülkeler ırkçı mülüman türklerden nefret ediyolar .verdikleri işler bile saçma sapan .siz hala uyuyun .sınırlar kaldırılsın haha senin demenle kalkıyordu o sınırlar .

dünyanın gerçeklerini çok güzel dile getirmişsin, bunlar gerçekler ama dünyanın düzeni adaleti bu değil... ne demiş hazreti muhammed komşusu açken tok yatan bizden değildir, bu dünyayı böyle adaletsiz kılan yine biz insanlar

ama suan icin kimse askere gitmese acık ve net teslim bayragını cekmis sayılırsınız terore karsı daha fazla onlem alınsın veya artık koklu bir cozum uretilsin denilebilir evet ama orda sehit olan askerler bosu bosuna olmadılar evet biz burda rahat rahat gezelim tozalım diye oldular kolay degildir elbetteki ailesinden sehit verenlerin acıları buyuktur ama bunun caresi ben oglumu askere gondermem demekle olmaz turk askerine yakısmaz gidenlerin hakkı ne olucak? sehit dusenler can degilmiydi onların anası yokmuydu..eminim bunları duydukca pkk teror orgutununde isine geliyordur yıldırdıklarını dusunuyorlardır onlara bunu yasatmamak lazım

Keşke kalksa,insanların ruhunda pislik olmasa...İnsanlar ırkları,dinleri vs için yargılanmasa,birbirine girmese,ölmese...

Keşke dediğin gibi olsa ama daha dünya bomboşken bile bir kardeş diğer bir kardeşi öldürmüş (Habil ve Kabil).
İnsanoğlu her zaman ikiye ayrılmıştır: İyiler ve kötüler.
Yani dil, din, ırk farketmiyor herzaman iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlarda varolmuştur.

Eğer sınır diye birşey olmazsa, uyuşturucu tacirleri, silah kaçakçıları vs. vs şimdiden daha fazla fing atacaklar her tarafta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…