böyle adalet olmaz olsun

30 küsur yıldır süren savaştan bahsediyorum.İnsanların birbirine küstürüldüğü,kin ve nefret dolu bi savaştan.Kurtuluş Savaşı'nı birlikte kazanmış,birlikte varolmuş,iki kardeşin savaşından!..

Sicak catismada celik yelek vermedikleri icin gogsunden 3 kursunla sehit oldu, veremedikleri icin blki
Bedelli yapanlardan da vatansever olan var...
Bu ayrıma katlanamıyorum ...
Terör belasına genc bedenlerin telef olmasına ve vatan sagolsun denip geçilmesine tahammülüm yok

konuşmak kolay ama duyarlı olmak gerek .hayat toz pembe değil .öle savaşa karşıyım demekle olmuyor .zaten bizim ülkemiz savaşta değil ki savaş nerden çıktı ?vatan koruma savaş mı oluyor yani ?anlamadım .bir kişi size saldırısa sizde ona müdahale edersiniz oturur beklemezsiniz heralde buda öyle birşey .bu dünyanın her ülkesinde böyle zaten .devletler kendilerince önlemler alır ki bizim ülkemizde terör var .ben savaşa karşıyım bık bık bık eee sonuç ?sonuç ne ee karşıyım işte .çözüm sun ee bilemem karşıyım .fikir söyle ?karşıyım çocuğımu göndermem .iki üç cümleyle savunuyolar bunu .çözüm sun deyince ay bilemem .üff neyse çok şey söylemek gerek ama söylemeyeceğim bile çünkü değmez.

yani ölmeyi hakediyo asker polis öylemi, ülkeye bi zeval gelse ben savaşa karşıyım asker ölsün polis ölsün diyip kenaramı çekilceksin?
O zaman o mesleği seçmeyecektiniz.Bunları bile bile seçiyorsunuz.Görevinizi yapıyorsunuz.Ülkeye zeval gelmez merak etmeyin,biz büyük bir ülkeyiz.Atatürk çocuğuyum ben !Daha da yazmıyorum,siz devam edin,ben okuyacağım sadece.

Yeterince eğitim almamış taşranın köyünden ilk kez evinden çıkmış,bilinçsiz gencecik insanlar...Yeterli askeri donanıma ve bilince erişmeden kendini bilmediği bir savaşın içinde buluyor.Bu savaş ne için kimse bilmiyor.Sonunda ne olucak kimse bilmiyor.Birileri bir ambulans iki subayla evinize geliyor.Eşiniz ya da oğlunuz öldü diyor.İki sakinleştirici yapıyorlar.Sen o saattten sonra yarı eksik yarı yetim yaşıyorsun.Hiçbir borcun bedeli insan canı olmamalı.Bir evlat gidiyor,can gidiyor.Ocak sönüyor.Onların artık bayramları bayram olmuyor ve hiç birgün giden canın acısını unutturmuyor.Bu konuda beylik laflar etmeyin lütfen.Çok hassas çok can yakan ve devasız bir dert.

Kurtuluş Savaşını birlikte kazanma işi biraz muamma bu bir, onlar kendi totoları için o bölgedeki ermenilerle savaştılar tabiki istisnalar o zamanda vardı bu zamanda var, buralara gel 1 hafta yaşa, çok değil 1 hafta, kimin kime düşman olduğunu anlarsın, sen adama bu kürt dememişsin memur yapmışsın polis yapmışsın maaşını veriyosun ama sokağından kedi geçse TC diyo adam

Atatürk bunu okuyorsa senin yazdıklarını şu an yani bilemiyorum Atatürkünde bir asker olduğunu hatırlatırım oda savaş yaptı yani .hani savaşa karşısın ya .hadi canım bilmeden konuşma .

bil diye söylüyorum bu ülkede nice genç öğretmen başka çare kalmadı diye polis açığı var diye polis oluyo, eylemlerde öğretmen coplamasını emrediyolar halbuki aslen kendiside öğretmen, benim eşimde meslek lisesi çıkışlı olduğu için üniversite yolu kapalı olduğu için bi daha dersaneye gitse yine bi halt olmıca için ailesine yük olmamak için seçti bu görevi, burnunun dibinde haritalar değişiyo ve sen bize bişey olmaz diyosan pes diyebilirim sadece

oturdukları yerden birşey olmaz savaşa karşıyım derler zaten .

Eşim de askerliğini bedelli yaptı, sonuçta devletin paraya da çok ihtiyacı var. Bunu da atlamamak gerekir.

evet
devletin paraya ihtiyacı var
siyasetçilerimiz yoksa neyle villa alacak, nasıl lüks arabalara binecekler? hangi paraları şahsi banka hesaplarına yatıracaklar dimi

Son düzenleme:
Atatürk bunu okuyorsa senin yazdıklarını şu an yani bilemiyorum Atatürkünde bir asker olduğunu hatırlatırım oda savaş yaptı yani .hani savaşa karşısın ya .hadi canım bilmeden konuşma .
Atatürk'ün yaptığı farklı bir şey !Ben ,bu yüzyılda savaşa karşıyım ,dedim,güzelce okuyun,anlayarak.Savaşa karşı olan ,çocuğumu yollamam diyen barıştan yanadır,barıştan da daha güzel bir şey yoktur bu dünyada...

konuyu açarken haklı bir isyanı dile getirmişsin bu güzel, konu nerde farklı yerlere taşındı bilemedim sanırım ben neden oldum ben de kendimce doluyum kusura bakmayın, ama başta yazdığın şeyler Dünyanın düzeni, birileri zengin birileri fakir, ülkelerin görevi aradaki uçurumu azaltmak ama senin ülkende insanlar bir öğünüm kurtardım gerisi Allah kerim diyo, daha iyi yaşama dertleri yok herşeye şükür diyolar, elin adamı aya çıkmış burda sayfalarca kızlık zarı konuları konuşuluyo, alakasız gibi görünebilir ama bu konular hep birbirine bağlantılı, odtülü komünist gençler parasız eğitim mitingi yapıyodu dikkat ettim hepsinin ayakkabıları nike, adidas vs, kendi içimizdeki çelişkilerden kurtulmamız bi şeyi önce bilip içinde yaşayıp sonra yorumlamamız gerek

vatan savunması yaptı şu andada vatanımızın savunmaya ihtiyacı var .türk askeri masum insana kurşun sıkmaz .

hayır sen olmadın bk yolu demiş birisi ordan çıktı

ben hiç zengin şehit görmedim
hiç törenlerde lüks arabalar görmedim
pahalı güneş gözlüğü takan vatan sağolsun diyen anne baba da görmedim
hep şehit haberlerinde derme çatma evde yaşama mücadalesi veren
asker parasını bile biriktirip ailesine gönderen
askere gitti diye ailesine bakacak kimsesi olmayan insanlar gördüm
adeletsizlik var bu işte

dünya üzerindeki devletlerin gayrisafi milli hasılasından daha fazla olan şirketlerin yaptılarını görmezden geldik.....ülkede belli bir grup ultra zengin olurken belki bir kemik de bize düşer diyenleri duymazdan geldik.....bana dokunmayan yılan bin yaşasın dedik.....satılacak bir hastane bir okullar kaldı şu doktorlar da hiç insan canından anlamıyor dedik her acile gittiğimizde ezdik küfrettik......yurdun dört bir yanına hesler kuruluyor aman ben memurum bana ne ben maaşımı alıyorum dedik.....ey ahali daha açlığı ve sefaleti görmedik......bu ülkede ürettiğimiz hiçbirşey kalmadı bize ait hiçbirşey kalmadı daha sonuçlarını görmedik.......geleceğimden korkuyorum

aa konu nereye kadar gitmiş böyle:18: amacım milleti birbirine düşürmek de değildi zenginin malının hesabını yapmak da değildi valla çok şaşırdım

biz daha 2 bin tl maaş bile görmedik ama buna da şükür. bu dünya geçici fazla aldanmayın. ne lüx bir tekne ne 1500 çift ayakkabı umrumda değil ama şu askerlik konusu benim de canımı sıkıyor. sırf birileri batıda yatında rahat etsin diye nice askerlerimiz doğuda can veriyor

.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…