Fakir fukaranın çocuğuna olan oluyor.Ayrıca polisin görevidir o,o mesleği seçmiş,güvenliği sağlamak için.
30 küsur yıldır süren savaştan bahsediyorum.İnsanların birbirine küstürüldüğü,kin ve nefret dolu bi savaştan.Kurtuluş Savaşı'nı birlikte kazanmış,birlikte varolmuş,iki kardeşin savaşından!..arkadaşım ne savaşından bahsediyorsun ya sen ?o insanlar vatanımızı koruyor asker olmasa bu ülke ne olur sen biliyor musun ?bura sana tarih dersi vermeyeceğim .birşey bilmediğin belli.senin göndereceğin çocuğa ihtiyacı yok memleketin zaten .
Batıdan edebiyat yapmak kolay, dilini anlamadığın dostmu düşmanmı gece ayrı gündüz ayrımı diye düşündüğün insanların arasında olmak zor, Ankarada fişek atılırdı patır patır gece sesler duyardım umrumda olmazdı şimdi en ufak ses duysam irkiliyorum, kapıyı açamıyorum kimseye, biz dönücez başkaları gelicek Allah herkesi yuvasına bağışlasın
O zaman o mesleği seçmeyecektiniz.Bunları bile bile seçiyorsunuz.Görevinizi yapıyorsunuz.Ülkeye zeval gelmez merak etmeyin,biz büyük bir ülkeyiz.Atatürk çocuğuyum ben !Daha da yazmıyorum,siz devam edin,ben okuyacağım sadece.yani ölmeyi hakediyo asker polis öylemi, ülkeye bi zeval gelse ben savaşa karşıyım asker ölsün polis ölsün diyip kenaramı çekilceksin?
30 küsur yıldır süren savaştan bahsediyorum.İnsanların birbirine küstürüldüğü,kin ve nefret dolu bi savaştan.Kurtuluş Savaşı'nı birlikte kazanmış,birlikte varolmuş,iki kardeşin savaşından!..
yani ölmeyi hakediyo asker polis öylemi, ülkeye bi zeval gelse ben savaşa karşıyım asker ölsün polis ölsün diyip kenaramı çekilceksin?
O zaman o mesleği seçmeyecektiniz.Bunları bile bile seçiyorsunuz.Görevinizi yapıyorsunuz.Ülkeye zeval gelmez merak etmeyin,biz büyük bir ülkeyiz.Atatürk çocuğuyum ben !Daha da yazmıyorum,siz devam edin,ben okuyacağım sadece.
bil diye söylüyorum bu ülkede nice genç öğretmen başka çare kalmadı diye polis açığı var diye polis oluyo, eylemlerde öğretmen coplamasını emrediyolar halbuki aslen kendiside öğretmen, benim eşimde meslek lisesi çıkışlı olduğu için üniversite yolu kapalı olduğu için bi daha dersaneye gitse yine bi halt olmıca için ailesine yük olmamak için seçti bu görevi, burnunun dibinde haritalar değişiyo ve sen bize bişey olmaz diyosan pes diyebilirim sadece
Eşim de askerliğini bedelli yaptı, sonuçta devletin paraya da çok ihtiyacı var. Bunu da atlamamak gerekir.
Atatürk'ün yaptığı farklı bir şey !Ben ,bu yüzyılda savaşa karşıyım ,dedim,güzelce okuyun,anlayarak.Savaşa karşı olan ,çocuğumu yollamam diyen barıştan yanadır,barıştan da daha güzel bir şey yoktur bu dünyada...Atatürk bunu okuyorsa senin yazdıklarını şu an yani bilemiyorum Atatürkünde bir asker olduğunu hatırlatırım oda savaş yaptı yani .hani savaşa karşısın ya .hadi canım bilmeden konuşma .
Atatürk'ün yaptığı farklı bir şey !Ben ,bu yüzyılda savaşa karşıyım ,dedim,güzelce okuyun,anlayarak.Savaşa karşı olan ,çocuğumu yollamam diyen barıştan yanadır,barıştan da daha güzel bir şey yoktur bu dünyada...
konuyu açarken haklı bir isyanı dile getirmişsin bu güzel, konu nerde farklı yerlere taşındı bilemedim sanırım ben neden oldum ben de kendimce doluyum kusura bakmayın, ama başta yazdığın şeyler Dünyanın düzeni, birileri zengin birileri fakir, ülkelerin görevi aradaki uçurumu azaltmak ama senin ülkende insanlar bir öğünüm kurtardım gerisi Allah kerim diyo, daha iyi yaşama dertleri yok herşeye şükür diyolar, elin adamı aya çıkmış burda sayfalarca kızlık zarı konuları konuşuluyo, alakasız gibi görünebilir ama bu konular hep birbirine bağlantılı, odtülü komünist gençler parasız eğitim mitingi yapıyodu dikkat ettim hepsinin ayakkabıları nike, adidas vs, kendi içimizdeki çelişkilerden kurtulmamız bi şeyi önce bilip içinde yaşayıp sonra yorumlamamız gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?